BAŞTAN BAŞA UKRAYNA HRK-LWO 2019 THY Tur Programı

Türk Havayolları

Kalkış Yerleri: İstanbul Havalimanı
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL – KHARKOV – POLTOVA

İstanbul Havalimanı dış hatlar terminalinde saat 05.00’de hazır bulunulması.Bilet ve pasaport işlemlerinin ardından Türk Havayollarının TK1473 sefer sayılı uçuşu ile saat 08:10`da Kharkov’a hareket. Yerel saat ile 09:20`de Kharkov’a varışımızın ardından havalimanında bizleri bekleyen özel otobüsümüz ile panoramik Kharkov turu.Forest Park/Glory Memorial Anıtı, Shevchenko Monument (Anıtı), Uspensky Cathedral (Kharkov’un En YuksekBinasi 89.5m), Pokrovsky Cathedral (Kharkov’un en eskiyapısı 1689), Avrupa’nın 7. en büyük meydanı Svobody (Özgürlük) Meydanı, Mirror Stream Fountain, Gorky Park turumuz esnasında göreceğimiz yerler arasındadır. Turumuzun ardından Poltova’ya hareket Demirbaş Şarl (İsveçkralı 12. Charles) ve Çar Deli Petro (1. Petro) arasında geçen, sonuçları bakımından Osmanlı İmparatorluğu’nu da ilgilendiren Poltova savaşının gerçekleştiği bölge olan Poltova’da panoramik şehir turunun ardından otelimize transfer.



2 Gün: POLTOVA – KİEV

Kahvaltının ardından Kiev’e doğru yola çıkıyoruz. Kiev’e varışımızı takiben gerçekleştireceğimiz panoramik Kiev turumuzda, Vladimirskaya Caddesi, Opera Binası, Bale Binası ve Altın Kapıile Ayasofya meydanını gördükten sonar dostluk tepesine çıkıp, fotoğraf molası vereceğiz.Tarihi Kiev silah fabrikası, parlamento binası, Mihaylovski Meydanı ve Kilisesi ve, Knyagine Olga Heykeli turumuzun devamında göreceğimiz yerler arasındadır. Tur bitimi otelimize transfer.



3 Gün: KİEV – ODESSA

Kahvaltının ardından düzenlenecek “PcerskaLavra & Mikrominyatür & 2. Dünya Savaşında Ukrayna müzesi” turu.PcerskaLavra Manastırı. Büyük Vlademir’in çabalarıyla bir metropolitlik merkezi olarak kurulan manastır hiç şüphesiz hem bugün bildiğimiz Rus ulusunun hem de Rus Ortodoks kilisesinin en önemli anıtlarından biridir.Nazi işgali sırasında büyük yıkıma uğrayan manastır geçtiğimiz yüzyılda bugünkü haline getirililmiştir.Mikrominyatür Galerisi tanınmış minyatür sanatçısı Nikolay Syadristıy’ın ancak mikroskop yardımı ile görülebilen eserleriden, ziyaretçilerini hayrete düşüren  bir derlemedir.2.Dünya Savaşında Ukrayna Müzesi. İnsanlık tarihinin en karanlık sayfalarından biri olan ikinci dünya savaşına dair pek çok belge, eşya ve silahın tarih sırasıyla, çok etkileyici bir biçimde sunulduğu müze Ukrayna’nın en önemli ulusal değerlerindendir.Tur bitiminde Odessa otelimize transfer.



4 Gün: ODESSA

Kahvaltının ardından panoramik Odessa şehir turu.Turumuz esnasında yapacağımız kısa bir yürüyüşle, Opera binası, Puşkin müzesi, Tarih Müzesi, Puşkin anıtı ve Parkı, Potemkin merdivenleri, Çariçe Katerina II heykeli görülecek yerler arasındadır. Tur bitimi arzu eden misafirlerimizle “Katakomb & Shustov Konyak Fabrikası turu.Katakomb,1700’lerde şehrin yeniden inşaası için çıkarılan kumtaşı madenleri bügün Odessa’nın altında toplamı 3000 km’yi bulan tünellere dönüşmüş durumdadır. Kaçakçılıktan depolamaya kadar pek çok biçimde kullanılan bu tüneller ikinci dünya savaşında Partizanlara sığınak oluşturmuştur. Turumuzda revirinden mutfağına, silah bakım odasından dersliğine kadar bütünüyle korunmuş bir Partizan hücresini görüyoruz. Shustov Konyak Müzesi. Eski Sovyet ülkeleri anıldığında akla ilk gelen votka olsa da; konyak da ülkede çok sevilen ve çok tüketilen ürünlerdendir. Turumuzda, atölye ve müze kısımlarında konyak yapımı hakkında bilgiler alıyor, tadacağımız ürünlerden satın alma imkanını da buluyoruz. Tur bitimi otelimize transfer.



5 Gün: ODESSA – UMAN – VİNNİTSA - KARPATLAR

Erken kahvaltının ardından Uman şehrine geçiyoruz. Yaklaşık iki bin çeşit ağaçla Ukrayna’nın en büyük arboretum’u (bilimsel araştırma ve gözlem için kurulan ağaç koleksiyonu) Sofiyivka Parkıve İsrail’I tanımayan, siyonizme karşı tavırlarıyla bilinen Hasidik Yahudiliğin en önemli ziyaret noktalarından biri olan Uman’da yapacağımız panoramic şehir turunun ardından Ukrayna’nın refah seviyesi en yüksek, Ukrayna devlet başkanı Petro Poroşenko’nun özelilgi gösterdiği otomobil fabrikaları ve elmas işleme atölyeleriyle tanınan Karpatların en verimli köşelerinden Vinnitsa. Buradaki panoramic turumuzun ardından karpatlar bölgesinde yeralan otelimize transfer.



6 Gün: KARPATLAR – LVİV

Kahvaltının ardından Lviv’e hareket öncesinde düzenlenecek“Hotin & Kamaneçi kaleleri” turu.Dinyester nehri kıyısında kurulan Hotin şehrinde yeralan Hotin Kalesi 13. ve 15. yüzyıllar arasında inşa edilmiştir.Osmanlı Devleti ile Lehistan arasında 1620-1629 savaşlarına son veren Hotin Antlaşması, Ekim 1621 tarihinde burada imzalanmıştır.Tur bitimi  Kamenets Podolski şehrine varış ve panoramic şehir turu; Kamenets-Podolskiy (Kamaniçe), bugün Ukrayna sınırları içinde kalan Ukrayna’nın 3. en büyük ortaçağ şehridir. Osmanlı tarihinde (1672-1699 döneminde) Kamaniçe adıyla Osmanlı Devleti'nin Podolya Eyaletinin de idarî merkezi olmuştur. IV. Mehmet komutasındaki Osmanlı ordusunun Kamaniçe Seferi’nde 8 günlük kuşatmanın ardından fethedilerek Osmanlı topraklarına katıldı ve bu durum 1672'de imzalanan Bucaş Antlaşması'yla Lehistan Krallığı (Polonya) tarafından da kabul edilmiştir.Bugün şehrin ortaçağ bölgesinde, sayısız  anıtsal yapı görmek mümkündür.Hıristiyan,Musevi ve İslam mabedleri,Türk&Ermeni Burcları,ortaçağ dönemi sokak ve meydanlarla bir çok anıtsal yapı görülecek yerler arasındadır.Ardından Ivano Frankovisk kentine dogru devam ediyoruz.Kuruluşundan 300 yıl sonar ünlü Ukrayna’lı yazar Ivan Franko’nun adına ismi değiştirilen, Karpatların Başkenti olarak bilinen şehir panoramik olarak görülecek olup, Sonrasında Hürrem Sultan’ın doğum yeri olan Roathyn kasabasına uğruyoruz.Vereceğimiz fotoğraf molamızı takiben Lviv’e geçiyoruz.Varışımızın ardından otelimize transfer.



7 Gün: LVİV

Kahvaltının ardından panoramik Lviv şehir turu.II. Dünya Savaşı’ndan hasar almadan kurtulabilmiş ender şehirlerden birisi olan Lviv, trafiğe kapalı meydan ve caddeleri ile tarihi şehir merkezi UNESCO Dünya Mirasları Listesi’ne girmiştir.Özgürlük ve Pazar meydanları, Devlet Opera Binası, Ünlü Maria Zankovetska Tiyatro Binası, Latin-gotik katedrali,Golden Rose Sinagogu ve kiliselerin bulunduğu Eski Şehir Meydanı turumuz esnasında göreceğimiz yerler arasındadır.Tur bitiminin ardından düzenlenecek Altın Nal Şatoları Turu. Altın Nal Şatoları Turunda orjinal halleri günümüze kadar korunmuş, biribirinden etkiliyeci şatolarda adeta geçmişe bir yolculuk yapacağız. İlk durağımız Zolochev şatosu; 1634’ den günümüze kadar gelen, restore edilerek korunmuş ve turizme kazandırılmış olan kale, eski dönemlerde yapılan işkence izlerinden, ünlü tapınak şövalyelerinin izlerine kadar bir çok tarihi dokuyu barındırmaktadır. Mimari güzelliği kadar hüzün dolu hikayesi ile bizleri etkileyecek olan Zolochev kalesi ziyaretinin ardından, ikinci durağımız Olesko Şatosuna geçiyoruz. 18. yüzyıldan kalma, mimarisi ile ortaçağı yansıtan ender güzellikteki Olesko şatosu her ne kadar bölge savunması için yapılmış olsa da zamanın Polonya’lı asillerinin rezidansı olarak da hizmet vermiştir. Sonrasında düzenlenecek olan Ortaçağ turu. 200 yıldır kesintisiz hizmet veren bir eczane olan eczacılık müzesi, ünü Lviv sınırlarını çoktan aşmış Lviv Çikolatalarının yapılışını görüp tadabileceğimiz Lviv çikolata fabrikası ziyaretimizin ardından yapacağımız ortaçağ sokaklarında yürüyoruz. Tur bitimi otelimize transfer.



8 Gün: LVİV - İSTANBUL

Kahvaltının ardından havalimanına transfer.Bilet ve pasaport işlemlerinin ardından Türk Havayolları'nın TK 442 sefer sayılı uçuşu ile saat 10:05`de İstanbul’a hareket. Yerel saat ile 13:15’de İstanbul’a varış ve turumuzun sonu.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    VİZESİZ

    Yeni Çipli TC Kimlik Kartı ile Ukrayna’ya Pasaportsuz seyahat imkanı bulunmaktadır

    *** Tüm turlar ve çevre gezileri dahil !!! ***

    Karpatlar konaklaması Kamyanets Podilski bölgesinde sunulmaktadır


    İptal Şartları
    https://neotur.com.tr/tur1118.html
    Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti.



    Bu çıktı 17.04.2024 00:57 tarihinde verilmiştir. Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.