MAXİ İTALYA(BLQ-MXP)2018 (IST) Tur Programı

Türk Havayolları

Kalkış Yerleri: İstanbul Atatürk Havalimanı
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL - BOLOGNA - FLORANSA

İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali Türk Havayolları kontuarından gerçekleştireceğiniz bagaj ve bilet işlemlerinizin ardından Türk Havayolları’nın TK1321 sefer sayılı uçuşu ile saat 08.30’da Bolonya’ya hareket ve yerel saat ile 10.15’de varış. (bilet bagaj ve pasaport kontrolü işlemlerinizin zamanında tamamlanabilmesi için uluslararası uçuşlardan üç saat önce havalimanında hazır bulunmanız önerilir. Rehberle buluşma uçuşa bir saat kala uçak kapısında olacaktır) Varışımızın ardından alanda bekleyen özel otobüsümüz ile Floransa’ya hareket ve panoramik Floransa şehir turu. Rönesans’ın başkenti ve Pinokyo’nun memleketi Floransa’da, önce portakal rengi kubbesiyle hemen dikkat çeken ve Avrupa’nın 4. büyük kilisesi  Santa Maria Del Fiore Katedrali’ni dışardan görüyoruz. Katedralin en dikkat çeken özelliklerinden biri,  İncil’in eski ahit bölümünde anlatılan ve bazıları  Kur’an-ı Kerim’de de zikredilen peygamber kıssalarının temsili olarak canlandırıldığı  bronz kapıdır (vaftizhne kapısı- cennet kapısı). Daha sonra bir zamanlar halkı parlamentoya davet etmek için kullanılan Giotto’ nun Çan Kulesi, yüzyıllar boyunca Floransa’nın politik ve sosyal merkezi olan ve Michelangelo’nun ünlü Davut Heykeli’nin de bulunduğu Senyörler Meydanı ile antika ve kuyumcu dükkânlarıyla meşhur Eski Köprü (Ponte Vecchio) görülecek yerler arasındadır. Tur bitimi otelimize transfer.



2 Gün: FLORANSA

Kahveltının ardından serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek Mega Toscana turuna katılabilirler. (95 Euro). San Gimignano, Siena ve Pisa olmak üzere üç farklı geziden oluşan, tam günlük Toscana turumuz boyunca unutulmaz manzaralar ve görkemli yapılar sizi bekliyor. San Gimignano : Çevresinde Dünyanın en kaliteli ve çeşitli üzüm bağlarının ve en iyi dondurmacısının bulunduğu ,porcini ve türüf mantarlı peynirleri ile ünlü,14.yy’dan kalma ve etrafı surlarla çevrilmiş Toskana’nın Orta Çağ şehrini geziyoruz. Siena :Orta Çağ’dan kalma dar sokakları, ufak caddeleri ve Avrupa’nın en büyük meydanı olarak kabul edilen Campo Meydanı ile ünlüdür. İtalya’nın keyifli yemeklerini tatma imkanına sahip olacağınız Siena, Toscana Bölgesi’nin görülmeye değer şehirlerinden bir tanesidir. Pisa; dünyaca bilinen en önemli tarihi eserlerinden biri olarak kabul edilen eğik kulesiyle ünlüdür. Panoramik Pisa şehir turumuzda Pisa Kulesi, katedral, vaftizhane ile Miracoli Meydanı gezilecek yer arasında olup, dileyen misafirlerimiz bu tarihi şehirde gönüllerince fotoğraf çektirebilirler. Tur bitimi otelimize transfer.



3 Gün: FLORANSA - ROMA

Kahvaltının ardından odaların boşaltılması ve Roma’ya hareket. Yol üzerinde  Roma Outlet’te alışveriş ve yemek için  serbest zaman. Ardından otelimize transfer. Arzu eden misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek Roma’nın en önemli simgelerini gece ışıklarıyla görme şansını yakalayacağımız Roma Gece turunda, ünlü Navarro meydanında akşam yemeği için serbest zaman da bulacaksınız (35 Euro).Tur bitimi otelimize transfer.



4 Gün: ROMA

Kahvaltının ardından tam gün serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek Roma ikonları ve Vatikan turuna katılabilirler. (55 Euro). “Dünyanın merkezindeki kent” olarak adlandırılan Roma; sanat, tarih, müzik, alışveriş, güneş ve yemekleri ile karşınıza çıkan, antik dönemden Rönesans’a uzanan farklı stillerdeki binalarıyla sizi tarihte bir yolculuğa çıkarıyor. Mimarların birbiriyle yarışarak ortaya koyduğu eserler her mevsim binlerce turisti şehre çekerken, Roma tüm güzelliği ve estetiğiyle bu kalabalıkları bile insanı boğmadan taşıyabiliyor. Turumuzda Avrupa Medeniyeti’ne şekil vermiş, 23 asırlık tarihe tanıklık eden imparatorluk şehri Roma’da önce şehrin sembolü haline gelen ve Roma İmparatorluğu boyunca gladyatör dövüşlerine ev sahipliği yapmış antik tiyatro Colosseum, imparatorluk zamanında şehrin tören merkezi olan Roma Forumu, efsaneye göre içine para atanın tekrar Roma’ya geleceğine inanılan Aşk Çeşmesi, sokak sanatçılarıyla meşhur İspanyol Merdivenleri, Vatikan (San Pietro), Castel San`t Angelo - Melekler Şatosu, Navona meydanı ,Piazza Pietra Pantheon, Piazza Popolo görülecek yerler arasındadır. Tur bitimi otelimize transfer.



5 Gün: ROMA - ORVİETO - FERRARA

Kahvaltının ardından Ferrara’ya hareket. Yol üzerinde muhteşem Katedrali ve beyaz şarabı ile ünlü ,bir şahin tepesini andıran Orvieto’ya finikülerle çıkıyor şehrin ve manzaranın tadını çıkarıyoruz. Buradaki ziyaretimizin ardından, bölgede surlarla çevrili en büyük ortaçağ-rönesans şehri olması nedeniyle, UNESCO Dünya Kültürel Mirası Listesinde yer alan, Ferrara’ya transfer ve panoramik şehir turu. Via Mazzini, Teatro Comunale di Ferrara, Opera binası ve 18. yy dan kalma Ferrara kalesi görülecek yer arasındadır. Tur bitimi otelimize transfer.



6 Gün: FERRARA - VENEDİK

Kahvaltının ardından odaların boşaltılması ve Venedik’e hareket. Varışımızın ardından otelimize transfer ve odaların alınmasına kadar serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenece *Venedik Kombi– Gondol turuna katılabilirler. (65 Euro). Özel Tekne ile  yaklaşık 4 km uzunluğundaki Büyük Kanal’dan geçerek ulaşacağımız San Marco Meydanı, yüzyıllar boyunca dünya ticaretinde söz sahibi olmuş Venedikli tüccarların buluştukları ve açık denizlere yelken açtıkları önemli bir merkez olmanın yanında İstanbul’dan getirilmiş granit sütunlarıyla da dikkatimizi çekiyor. Daracık kanalları, küçük meydanları ve gondolları ile meşhur Venedik’te süslemeleri ile ‘altın kilise’ unvanını kazanan San Marco bazilikası ve mahkûmların idam edilmeden evvel son kez şehri izledikleri “Son Bakış” Köprüsü, büyük kanal üzerindeki en büyük köprü olan ve üzerinde dükkânlar bulunan Rialto Köprüsü, Venedik’in en önemli anıt binalarından Dükler Sarayı ile 15. yy. sonunda inşa edilmiş Saat Kulesi’nin göreceğimiz yerler arasındadır. Daha sonra su ile hemhal olmuş bu şehrin meşhur kanallarında gondol gezisi. Gondol gezisi esnasında Cem Sultan’ın Venediklilerin elinde tutulduğu süre içinde bir süre kaldığı Salute Kilisesi’nin görülmesinin ardından otelimize transfer.



7 Gün: VENEDİK - SİRMİONE - MİLANO

Kahvaltının ardından odaların boşaltılması ve Sirmione’ye hareket. İtalya'nın en büyük gölü olan Garda Gölünün incisi Sirmione kasabasının girişinde sizi, tarihi 13. yy’a dayanan Scaligero Kalesi karşılıyor. Begonvil çiçekleriyle kaplı binaları ve tarihi dokusu korunmuş sokakları ile sakin bir Ortaçağ kasabası olan Sirmione, masal diyarını andırıyor. Tur sonrası serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek Verona turumuza katılabilirler. (50 Euro). Ünlü İngiliz edebiyatçı Shakespeare'in eserine konu olmuş tarihteki en büyük aşk hikayesi Romeo ve Juliet'in evininde bulunduğu, Roma amfi tiyatrosundan (Coloseum) sonra İtalya’daki en büyük amfi tiyatrosuna (Arena di Verona) ev sahipliği yapan UNESCO Dünya Kültürel Mirası Listesi'ndeki Kuzey İtalya’nın romantik şehri Verona gezimiz sonrasında Milano’ya hareket ve panoramik şehir turu. Turumuz esnasında ünlü opera binası La Scala, Duomo Meydanı ve Katedrali, birçok ünlü markanın bulunduğu keyifle alışveriş yapabileceğiniz La Galeria, Porta Romano görülecektir. Tur bitimi otelimize transfer.



8 Gün: MİLANO - İSTANBUL

Kahvaltının ardından odaların boşaltılması ve havalimanına transfer. Bagaj ve bilet işlemlerinin ardından Türk Havayollarının TK1896  sefer sayılı uçuşu ile saat 14.45‘te İstanbul’a hareket. Türkiye saati ile 18.35’da İstanbul’a varış ve turumuzun sonu.



9 Gün:

OTEL İSİMLERİ

Venedik

***

Ferrara

****

Roma

(ŞehirDışı)

Floransa

**

Milano

**

3* Tulip Inn Hotel – Padova

3* BB Hotel Ferrara

3* Hotel Tivoli

3* Hotel Marrani

3* Hotel B&B Monza

3* Hotel Raffaello- Mestre

3* Hotel Pamela

3* Maximo Hotel

3* Hotel Massimo

4*Hotel Just-Lomazzo

3* Hotel Al Fogher – Treviso

3* Hotel Lucrezia Borgia

4* Duca Deste Hotel

3* Hotel Innocenti

4*Della Rotonda-Saronno



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    Venedik Kombi turu tren, özel tekne ve gondol ile gerçekleştirilmektedir.

    Venedik konaklamaları Padova, Mestre, Mogliano Veneto, Treviso bölgelerinden birinde sunulmaktadır.

    Floransa konaklaması Montecatini, Prato, Mugello bölgelerinden birinde sunulmaktadır.

     

     

    Avantajlı Ekstra Geziler: 300 Euro yerine 250 Euro !!!

     

    Venedik Kombi ve Gondol turu (65 Euro) + Roma İkonları ve Vatikan turu (55 Euro) + Roma Gece turu (35 Euro)Mega Toskana turu – Siena & San Gimignano & Pisa (95 Euro) + Verona (50 Euro)

     

    (Tur esnasında lokal acente yetkilisine ödenir)

     

    0-2 yaş ücretsiz ,2-12 yaş %50 indirimlidir


    İptal Şartları
    https://neotur.com.tr/tur1716.html
    Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti.



    Bu çıktı 29.03.2024 01:47 tarihinde verilmiştir. Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.