BALKANLARDA 6 ÜLKE VİZESİZ EKSTRA TURLAR DAHİL 2022 FLX Tur Programı

Türk Havayolları

Kalkış Yerleri: İstanbul Havalimanı
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL – BELGRAD

İstanbul Havalimanı dış hatlar gidiş terminalinde uçuştan iki buçuk saat önce buluşuyoruz. Bagaj, bilet ve biniş işlemlerinin ardından Türk Havayolları tarifeli seferi ile Belgrad uçuşumuz başlıyor. Varışımıza istinaden havalimanında bizleri bekleyen özel otobüsümüze geçiyor ve Belgrad şehir turumuzu yapıyoruz.  Türk döneminin muhteşem oyma tavanları ile süslü Eski Saray, Bin yıl anıtı, Sava Nehri'nin Tuna'ya katıldığı noktada Fatih Sultan Mehmed'in uğruna yaralandığı ama fethinin Kanuni sultan Süleyman'a nasip olduğu Osmanlı donanmasının ikmal merkezlerinden Belgrad Kalesi, Kale Meydanı, Taş Meydan, Askeri Müze, Şehit Ali Paşa'nın türbesi, Bayraklı Camii göreceğimiz yerler arasındadır. Tur sonrası otelimize transfer ve serbest zaman. ‘’Akşam yemeği’’ ve Konaklama otelimizde.



2 Gün: BELGRAD–SARAYBOSNA

Otelde alacağımız kahvaltı ile güne başlıyoruz. Sonrasında odaların boşaltılması ve Saraybosna’ya hareket. Varışımıza istinaden panoramik şehir turumuzu yapıyoruz. Saraybosna asırlar boyunca Balkanlar'a kültür başkentliğini yapmış, 1914'te Avusturya-Macaristan Veliahdı Arşidük Franz Ferdinand'ın Sırplar tarafından burada öldürülmesi üzerine Birinci Dünya Savaşı'nın başladığı yer olmuştur. Turumuz esnasında meşhur Baş çarşı, tarihi Osmanlı hanı Morica Han, şehrin dinsel kozmopolitliğini yansıtan Katolik Katedrali, Sinagog, Hüsrev Bey ve Ferhadiye Camileri, 1914'te Franz Ferdinand suikastının gerçekleştiği Latin Köprüsü, Eski Kütüphane, şehrin 40 yıllık Avusturya-Macaristan yönetimi sırasında oluşmuş ve batı tarzı binaları göreceğimiz yerler arasındadır. Turumuz sonrası otelimize transfer ve serbest zaman. Akşam ‘’Müzikli ve Yöresel Showlu Akşam Yemekli Boşnak Gecesi’’ turumuz için hareket. Konaklama otelimizde.



3 Gün: SARAYBOSNA – MOSTAR – BLAGAJ – POÇİTEL – TREBİNJE

Otelde alacağımız kahvaltı ile güne başlıyoruz. Sonrasında odaların boşaltılması ve Mostar`a hareket.  Turumuzda Mostar köprüsü, Koski Mehmet Paşa Camii göreceğimiz yerler arasındadır. Mimar Hayreddin tarafından 1557 yılında inşa edilen Mostar köprüsü bir Osmanlı mimarisi şaheseridir. Köprü 1992 yılında cereyan eden savaşta Hırvat topçusu tarafından yıkılmış fakat Türkiye Cumhuriyeti'nin de büyük katkılarıyla 2004 yılında yeniden hizmete açılmıştır. Sonrasında Avrupa’nın en güçlü su kaynağının, Buna nehrinin doğduğu yere kurulmuş olan Blagaj’ı ziyaret ediyoruz. Ardından bir sonraki durağımız Poçitel. Tarihi dokusuyla korunan ve Türk Köyü olarak bilinen Poçitel`i ziyaret ederek 16.yy.da Osmanlı tarafından yapılan eserleri görüyoruz. Tur sonrası Trebinje’ye hareket, otelimize transfer ve serbest zaman. ‘’Akşam yemeği’’ ve Konaklama otelimizde.



4 Gün: TREBİNJE – KARADAĞ - KOTOR – BUDVA – ST. STEFAN – İŞKODRA

Otelde alacağımız kahvaltı ile güne başlıyoruz. Sonrasında odaların boşaltılması ve Adriyatik Denizinin incisi Karadağ’a hareket. Turumuzun ilk durağı, büyüleyici bir orta çağ kasabası olan ve aynı zamanda Balkanların Fiyordları olarak adlandırılabilecek Kotor’u ziyaret ediyoruz. Sonrasında ki durağımız mas mavi sahilleri, renkli gece hayatı ile Balkanlar’ın en ünlü tatil merkezlerinden Budva turumuz için hareket ediyoruz. Burada yapacağımız yürüyüş turunda Stari Grad (eski şehir merkezi) ve kaleyi gezdikten sonra, Budva’nın tadını doyasıya çıkarabilmeniz için serbest zaman. Ardından bir zamanlar balıkçıların yerleşim alanı olarak kullanılan, sonrasında adanın Singapur’lu bir iş adamına satılması ile turizme kazandırılan muhteşem St. Stefan’ı panoramik olarak tepeden göreceğiz.  Tur sonrası İşkodra’ya hareket, otelimize transfer ve serbest zaman. ‘’Akşam yemeği’’ ve Konaklama otelimizde.



5 Gün: İŞKODRA – TİRAN – ST. NAUM – OHRİD

Otelde alacağımız kahvaltı ile güne başlıyoruz. Sonrasında odaların boşaltılması ve Arnavutluk başkenti Tiran’a hareket. Varışımıza istinaden Tiran şehir turumuzu yapıyoruz. Bektaşiliğin Avrupa'daki merkezi sayılan Tiran şehir turumuzda 1789 Yılında yapımına başlanan ve 1923 yılında tamamlanan Ethem Bey Camii, İskender Meydanı, 19. yüzyılın başında inşa edilen Kaplan Paşa türbesi, Sekiz Sütunlu Türbe, Bilinmeyen 6 Anıtı, Tiran'ın sembolü 1821 yılında Ethem Bey tarafından yaptırılan saat kulesi, 1999 yılında İşkodralı çocuklar tarafından isyan sırasında atılan kurşunların eritilmesiyle yapılan Barış Çanı göreceğimiz yerler arasındadır. Sonrasında Ohrid`e hareket. Yol üzerinde St. Naum turumuzu gerçekleştirip, Ohrid’e devam ediyoruz. Osmanlı’nın Balkanlardaki en önemli üslerinden biri olan Ohrid şehrindeki turumuzda, Kiril Alfabesini geliştirmiş olduklarına inanılan, 9. yüzyıl Bizans keşişleri, Aziz Kirillos ve Metodios Anıtı, Aya Sofya Kilisesi, Roma döneminden kalma Antik Tiyatro, Samoil Kalesi, St. Klement Manastırı ve St Pantelejmon Kilisesi, Sinan Çelebi Türbesi, Çınar Meydanı, Türk Çarşısı, Halveti Tekkesi, Yeni çarşı, Ohrid Pazarı ve Ohrid gölü göreceğimiz yerler arasındadır. Tur sonrası otelimize transfer ve serbest zaman. ‘’Akşam yemeği’’ ve Konaklama otelimizde.



6 Gün: OHRİD – RESNE – MANASTIR – OHRİD

Otelde alacağımız kahvaltı ile güne başlıyoruz. Sonrasında Resne-Manastır turumuz için hareket ediyoruz. Yolumuzun üzerinde bulunan İttihat ve Terakkinin en ünlü 3 simasından biri Resne’li Niyazi’nin Sarayını ziyaret ediyoruz. Ardından Manastır’a hareket ediyor ve Manastır (Bitola) kent gezimiz sırasında, Türk Çarşısını, Bedesten’i, İshak Cami’yi, Yeni Cami’ yi, Haydar Kadı Cami ve gezinin en duygusal anlarını yaşayacağınız Atatürk’ün mezun olduğu Askeri İdadiye ve Atatürk Müzesini ziyaret ediyoruz (Dışarıdan). Tur sonrası otelimize transfer ve serbest zaman. Akşam ’’Müzikli ve Yöresel Showlu Akşam Yemekli Balkan Gecesi’’ turumuz için hareket. Konaklama otelimizde.



7 Gün: OHRİD – TETOVO (Kalkandelen) – ÜSKÜP

Otelde alacağımız kahvaltı ile güne başlıyoruz. Sonrasında odaların boşaltılması ve Üsküp’e hareket. Yolumuzun üzerinde ilk durağımız olan Tetovo (Kalkandelen)’de Alaca Cami’yi ziyaret ediyor ve ipek yolu üzerinde kurulmuş olan Kanuni`nin vezirlerinden Sersem Ali Baba tarafından 16.yüzyılda kurulan 500 yıllık Hacıbektaş Harabati Baba Tekkesi’ni panoramik olarak görüyoruz. Sonrasında ve Üsküp şehir turumuz için hareket ediyoruz. Ünlü şairimiz Yahya Kemal Beyatlı’nın doğum yeri olan Üsküp’te göreceğimiz yerler arasında Yahya Paşa Camii, İsa Bey Camii, Mustafa Paşa Camii, Murat Paşa Camii, Kapan Hanı, Sulu Han ve Taş Köprüyü görüp, Vardar Nehrinin kıyısından ve nehrin karşı tarafında bulunan Türk ve Yahudi mahallelerini seyrederek yürüyüşümüze devam ediyoruz. Bu yürüyüşümüzde Makedonya Meydanı’nı, Osmanlı Köprüsü’nü ve Davut Paşa Hamamını dışarıdan görüp, Türk çarşına girecek ve Tarihi Türk çarşında 1550 yılında yapılmış olan, günümüzde ise Güzel Sanatlar Akademisi olarak kullanılan Kurşunlu Hanı göreceğiz. Osmanlı döneminde 17 Han binası inşa edilmiş olan Üsküp’te, günümüzde 3 han binası kalmıştır. Günümüzde Kurşunlu handan sonra ayakta kalan ve yine 15. yüz yılda inşa edilmiş Sulu Han ve Kapan Han ziyaretlerin ardından Üsküp’ün sembol eserlerinden biri olan ve 16. yüzyılda inşa edilmiş Saat Kulesini, 14. yüzyılda yapılmış erken dönem camilerimizden Sultan Murat Camisini ve yine aynı yüzyıldan kalma İsa Bey Camini ziyaret edip, Türk çarşısında turumuzu sonlandırıyoruz.  Tur sonrası otelimize transfer ve serbest zaman. ‘’Akşam yemeği’’ ve Konaklama otelimizde.



8 Gün: ÜSKÜP – PRİZREN – PRİŞTİNE – İSTANBUL

Otelde alacağımız kahvaltı ile güne başlıyoruz. Sonrasında odaların boşaltılması Kosova’ya Prizren’e hareket ediyor ve varışımıza istinaden şehir turumuzu yapıyoruz. Mimari silueti ve 5 vakit minarelerinden yükselen ezan sesleri, yol ve dükkân levhalarındaki Türkçe ibareleri ile hemen ilk görüşte Anadolu Osmanlı kenti intibaını veren Prizren'de Sinan Paşa Camii, Halveti Tekkesi, Bayraklı Camii, Mehmet Paşa Hamamı göreceğimiz yerler arasındadır. Prizren’de alacağımız serbest zamanın ardından Priştine’ye doğru hareket ediyoruz. Varışımıza istinaden yapacağımız panoramik şehir turumuzda 19. yüzyıldan kalma Saat Kulesi, Germia Parkı, Kosova Müzesi, Osmanlıların 15. yüzyılda yaptırdığı Fatih Sultan Mehmed Camii, özgün iç süslemeleri ile öne çıkan 18. yüzyıl eseri Yaşar Paşa Camii ve 1389 Kosova Muharebesi sonucu Kosova Ovası'nda öldürülmüş Osmanlı Padişahı I. Murad Hüdavendigâr'ın türbesi göreceğimiz yerler arasındadır. Turumuzun ardından Priştine havalimanına transfer.Bilet ve bagaj işlemlerinin tamamlanmasından sonra, Türk Havayolları’nın tarifeli seferi ile İstanbul’a hareket.Rahat ve konforlu bir uçuşun ardından İstanbul’a varış ve turumuzun sonu.



9 Gün:

OTEL BİLGİLERİ

 

Belgrad – 4* Belgrad Centar Balasevic Hotel vb.

Saraybosna – 4* Exclusive Hotel vb.

Trebinje – 4* Bellevue Hotel vb.

İşkodra – 4* Holiday Hotel vb.

Ohrid – 4* Sileks Hotel vb.

Üsküp – 5* New Star Hotel vb.

 
 
 


DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    BALKANLARDA 6 ÜLKE VİZESİZ EKSTRA TURLAR DAHİL 2022 FLX

    Belgrad(1) - Saraybosna(1) – Mostar – Blagaj – Poçitel - Trebinje(1) – Karadağ – Kotor – Budva - İşkodra(1) – TiraN - St. Naum - Ohrid(2) - Tetovo (Kalkandelen) - Üsküp(1) – PrizreN – Priştine

    *** Ekstra Turlar Dahil ***

    4*&5* otellerde Yarım Pansiyon Konaklama

    Müzikli ve Yöresel Showlu Akşam Yemekli Boşnak Gecesi ve Balkan Gecesi dahil!

     

    KONAKLAMA NOTLARI:

    Otellerinin Giriş saatleri 15:00 – 17:00 arası  / Çıkış saatleri 10:00 – 12:00 arasındadır.

    Gruplarda fiyatlar geçerli değildir, Özel fiyatlarımızı sorunuz.

     

    COVID 19 BİLGİLENDİRMELERİ:

    Sırbistan : 2 Doz Aşı Olunduysa (Aşı Kartı Varsa) PCR Gerek Yok. Aşı Kartı Yoksa, PCR Testi Girişten önceki 48 saat içinde alınmış olmalıdır.

    Bosna Hersek : 2 Doz Aşı Olunduysa (Aşı Kartı Varsa) PCR Gerek Yok. Aşı Kartı Yoksa, PCR Testi Girişten önceki 48 saat içinde alınmış olmalıdır.

    Karadağ : 2 Doz Aşı Olunduysa (Aşı Kartı Varsa) PCR Gerek Yok. Aşı Kartı Yoksa, PCR Testi Girişten önceki 72 saat içinde alınmış olmalıdır.

    Arnavutluk : Test İstenmiyor.

    Makedonya : 2 Doz Aşı Olunduysa (Aşı Kartı Varsa) PCR Gerek Yok. Aşı Kartı Yoksa, PCR Testi Girişten önceki 48 saat içinde alınmış olmalıdır.

    Kosova : 2 Doz Aşı Olunduysa (Aşı Kartı Varsa) PCR Gerek Yok. Aşı Kartı Yoksa, PCR Testi Girişten önceki 72 saat içinde alınmış olmalıdır.

    Türkiye : Ülke girişten en az 14 gün önce aşı yaptırdıklarına veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere son altı ay içinde COVID-19 hastalığını geçirdiklerine dair ilgili ülke resmi otoriteleri tarafından düzenlenmiş belgeleri/sertifikaları ilk çıkış noktalarında ibraz etmeleri beklenmektedir.Bu kişilerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen test raporu ibrazı talep edilmeyecek olup, bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Aşı sertifikasının veya COVID-19 hastalığını geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda, girişten en fazla 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten en fazla 48 saat önce yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı yeterli görülecektir.

     

    UÇUŞ DETAYLARI:

    Kalkış ve varış saatleri yerel saatlerdir.

    *İşareti olan uçuşlar, hareket tarihinden 1 sonraki takvim gününde varış noktasına ulaşır.

    İç hat bağlantı detay ve fiyat farklarını sorunuz.

    ***TK1081  IST   BEG    0735    0810

    ***TK1020  PRN   IST    2035    2320

     

    ÖNEMLİ NOTLAR:

    Tur Programımız minimum 30 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir.Gezi için yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur kakışına 20 gün kaladır. Katılım yetersizliği nedeniyle İptal edilen tur acenteniz aracılığı ile tarafınıza bildirilecektir.

    Yeterli katılımın olmadığı ancak turun gerçekleştirildiği durumlarda İngilizce rehberlik verilebilir.

    Tur programında isim belirtilmeden sadece kategori bilgisi verildiği ve/veya aynı destinasyon için seçenekli bulunduğu durumlarda otel(ler) gezi hareketinden 48 saat önce acenteniz tarafından bildirilecektir.

    Fuar, kongre, konser, etkinlik, spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller belirtilen km’lerden fazla mesafede kullanılabilir. Böyle bir durumda, turun hareket tarihinden 15 gün önce acenteniz tarafından bilgi verilecektir.

    3 Kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 Kişilik odalar 1 büyük yatak + 1ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar. Açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için Tur katılımcısı 3. Kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan –yaş grubuna uyan- tek çocuk için geçerlidir.

    Tur programında dâhil olan hizmetlerden Otelde alınan Kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir mönü ile sunulmakta olup gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir.

    Tur paketine dâhil olan panoramik şehir turları, şehirlerin genel tanıtımı için düzenlenen ve araç içinden rehber anlatımıyla panoramik olarak yapılan müze, ören yeri girişlerini içermeyen en fazla 2-3 saatlik turlardır. Panoramik turlar, programda belirtilen diğer turlar da dâhil olmak üzere, tura denk gelen gün ve saatte yerel otoriteler tarafından gezilmesine, girilmesine izin verilmeyen veya herhangi bir etkinlik nedeniyle kapalı yollar sebebiyle gerçekleşmediği takdirde, keza hava şartları nedeniyle turun yapılması imkansız hale geldiği durumlarda bahse konu turların yapılamamasından Neo Tur sorumlu değildir. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkânlar dâhilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.

    Ekstra turlar, servis aldığımız yerel acente tarafından en az 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir. Yeterli sayı sağlanamadığı takdirde geziler yapılamamakta veya ekstra gezi fiyatları, içerik, kullanılacak araç katılımcı sayısına göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca turların günleri ve saatleri, gidilecek yerlerde ki müze, ören yerlerinin açık/kapalı olma durumlarına ve hava şartlarına göre rehber tarafından değiştirilebilir.

    Ekstra turlar katılımcının isteğine bağlı olup zorunlu değildir. Tur esnasında düzenlenen ekstra turlara katılmak istemeyen yolcular, yol üzerinde bulunan müsait bir dinlenme tesisinde beklemeyi kabul etmiş sayılırlar. Bu yolcular ekstra tur başlamadan yol üstü dinlenme tesisine bırakılıp, turun tamamlanması ardından bırakıldıkları noktadan alınırlar.

    Sadece kategori bilgisi verildiği ve/veya aynı destinasyon için alternatif bilgiler bulunduğu durumda konaklayacağınız otel(ler)i gezi hareketinden 48 saat önce öğrenebilirsiniz.

    Promosyon ve Erken Rezervasyon kampanyalı turlarımızda misafir tarafından iptal ve değişiklik yapılamaz.

    Neo Tur, havayolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Neo Tur, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır. 0-2 yaş arası çocuklar alan vergisi ve alan hizmetleri bedeli ödemezler.

     

    VİZE:

    T.C vatandaşları için vize uygulaması yoktur. Vize başvurusu için seyahat bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport ile yeterlidir.

    T.C. yeşil pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin, eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri gereklidir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.

    Pasaport polisinin sizi ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan Neo Tur sorumlu değildir, sorumluluk yolcuya aittir.

    Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat(lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.

    18 yaşından küçük misafirlerimiz tek başlarına ya da yanlarında anne ya da babadan sadece biri ile seyahat ederken ülke giriş-çıkışlarında görevli polis memurunca anne-babanın ortak muvafakatini gösterir belge sorulması ihtimali olduğundan; 18 yaş altı misafirlerimizin ve anne-babalarının bu konuda hassasiyet göstermelerini tavsiye ederiz.


    İptal Şartları
    https://neotur.com.tr/tur201.html
    Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti.



    Bu çıktı 29.03.2024 01:08 tarihinde verilmiştir. Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.