KLASİK GÜNEY İTALYA VCE-BRI Tur Programı

Türk Havayolları

Kalkış Yerleri: İstanbul Atatürk Havalimanı
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL - VENEDİK

İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali Türk Havayolları kontuarında 3 saat önce gerçekleştireceğiniz check-in ve pasaport işlemleri sonrasında, uçuştan 1 saat önce uçağın biniş kapısı önünde buluşuyoruz. Türk Havayolları’nın TK 1871 sefer sayılı uçuşu ile saat 11.50’de Venedik’e hareket ve yerel saat ile 13.15’ de varışımızın ardından  alanda bekleyen özel otobüsümüz ile panoramik Venedik turu. İlk durağımız, özel Tekne ile  yaklaşık 4 km uzunluğundaki büyük kanaldan geçerek ulaştığımız San Marco Meydanı.  İstanbul’dan getirilen granit sütunların da bulunduğu bu meydan yüzyıllar boyunca dünya ticaretinde söz sahibi olmuş Venedikli tüccarların buluştukları ve açık denizlere yelken açtıkları önemli bir merkez. Şehrin en önemli anıt binalarından biri olan Dükler Sarayı, Rialto Köprüsü, mahkûmların idam edilmeden evvel son kez şehri izledikleri “Son Bakış” Köprüsü ve saat kulesi görüldükten sonra arzu eden misafirlerimiz için ekstra olarak düzenlenen Venedik’in olmazsa olmazı Gondol turu (25 Euro). Gondol gezimizde Cem Sultan’ın Venediklilerin elinde tutulduğu süre içinde bir süre kaldığı Salute Kilisesi  görülecektir. Tur sonrası otelimize transfer.



2 Gün: VENEDİK - FLORANSA - (VERONA)

Kahvaltının ardından Floransa’ya hareket, yol üzerinde ekstra olarak düzenlenecek olan Verona turu. (50 Euro).Ünlü İngiliz edebiyatçı Shakespeare'in eserine konu olmuş tarihteki en büyük aşk hikayesinin kahramanları Romeo ve Juliet'in evininde bulunduğu, Roma amfi tiyatrosundan (Coloseum) sonra İtalya’daki ikinci büyük amfi tiyatroya (Arena di Verona) ev sahipliği yapan UNESCO Dünya Kültürel Mirası Listesi'ndeki Kuzey İtalya’nın romantik şehri Verona turumuzun ardından Floransa ve panoramik şehir turu. Rönesans’ın başkenti ve Pinokyo’nun memleketi Floransa’da, önce portakal rengi kubbesiyle hemen dikkat çeken ve Avrupa’nın 4. büyük kilisesi  Santa Maria Del Fiore Katedrali’ni dışardan görüyoruz. Katedralin en dikkat çeken özelliklerinden biri,  İncil’in eski ahit bölümünde anlatılan ve bazıları Kur’an-ı Kerim’de de zikredilen peygamber kıssalarının temsili olarak canlandırıldığı  bronz kapıdır (vaftizhne kapısı- cennet kapısı). Daha sonra bir zamanlar halkı parlamentoya davet etmek için kullanılan Giotto’ nun Çan Kulesi, yüzyıllar boyunca Floransa’nın politik ve sosyal merkezi olan ve Michelangelo’nun ünlü Davut Heykeli’nin de bulunduğu Senyörler Meydanı ile antika ve kuyumcu dükkânlarıyla meşhur Eski Köprü (Ponte Vecchio) görülecek yerler arasındadır. Tur bitiminde otelimize transfer.



3 Gün: FLORANSA - ROMA - (SİENA & SAN GİMİGNANO)

Kahvaltının ardından Roma’ya doğru yola çıkıyoruz. Yol üzerinde Siena & St. Gimignano turu (50 Euro). San Gimignano :Çevresinde Dünyanın en kaliteli ve çeşitli üzüm bağlarının ve en iyi dondurmacısının bulunduğu ,porcini ve türüf mantarlı peynirleri ile ünlü,14.yy’dan kalma ve etrafı surlarla kaplı Toskana’nın Orta Çağ şehrini geziyoruz. Siena: Orta Çağ’dan kalma dar sokakları, ufak caddeleri ve Avrupa’nın en büyük meydanı olarak kabul edilen Campo Meydanı ile ünlüdür. İtalya’nın keyifli yemeklerini tatma imkanına sahip olacağınız Siena, Toscana Bölgesi’nin görülmeye değer şehirlerinden bir tanesidir. Tur bitiminde otelimize transfer.



4 Gün: ROMA (ROMA İKONLARI VE VATİKAN) – (ROMA GECE TURU)

Kahvaltının ardından serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz için ekstra olarak düzenlenecek olan Roma ikonları ve Vatikan turu(55 Euro). “Dünyanın merkezindeki kent” olarak adlandırılan Roma; sanat ,tarih, müzik, alışveriş, güneş ve yemekleri ile karşınıza çıkıyor. Antik dönemden Rönesans’a uzanan farklı stillerdeki binalarıyla sizi tarihte bir yolculuğa çıkaran kentte, mimarların birbiriyle yarışarak ortaya koyduğu eserler her mevsim binlerce turisti şehre çekerken, Roma tüm güzelliği ve ince tasarımıyla bu kalabalıkları bile insanı boğmadan taşıyabiliyor. Avrupa Medeniyeti’ne şekil vermiş, 23 asırlık tarihe tanıklık eden imparatorluk şehri Roma’da önce şehrin sembolü haline gelen ve Roma İmparatorluğu boyunca gladyatör dövüşlerine ev sahipliği yapmış antik tiyatro Colosseum, imparatorluk zamanında şehrin tören merkezi olan Roma Forumu, efsaneye göre içine para atanın tekrar Roma’ya geleceğine inanılan Aşk Çeşmesi, sokak sanatçılarıyla meşhur İspanyol Merdivenleri, Vatikan (San Pietro), görülecek yerler arasında Arzu eden misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek Roma’nın en önemli ikonlarını gece ışıklarıyla görme şansını yakalayacağımız Roma Gece turuna katılabilirler (35 Euro). Tur bitimi otelimize transfer.



5 Gün: ROMA - NAPOLİ - (CAPRİ)

Kahvaltının ardından Napoli’ye hareket ve panoramik Napoli turu. Margarita pizzasının anavatanı ve İtalya’nın 3.büyük şehri olan Napoli’de Garibaldi meydanı, Via Toledo ve bu ikisinin arasında kalan şehrin en eski  semtlerinden Centro Storico görüldükten sonra arzu eden misafirlerimiz ile ekstra Capri turu (85 Euro) Uçsuz bucaksız maviliğin ortasındaki Capri Adası zarif dükkanları ve hoş mekanlarıyla bizleri karşılıyor. Napoli Körfezi’ndeki Sorrento yarımadasının beş kilometre kadar uzağında yer alan ada; dünya jet sosyetesinin uğrak yerlerindendir. Adada yapacağımız keyifli turun ardından Roma’ya doğru yola çıkıyoruz. Otelimize yerleşme ve dinlenmek üzere serbest saatler.



6 Gün: NAPOLİ - (AMALFİ KIYILARI & SORRENTO)

Kahvaltının ardından  serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan Amalfi Kıyıları ve Sorrento turuna katılabilirler (90 Euro).Denizin ve güneşin birbirini kucakladığı Amalfi Kıyıları turumuzda mavinin her tonuna şahitlik ediyoruz. Kıyı boyunca uzanan sarp kayalıklar ve kayalıklara adeta oyulmuş rengarenk evler eşliğinde yapacağımız turumuzda; limonları ile ünlü Sorrento’yu da ziyaret ediyoruz. Limon ağaçlarının her yeri kapladığı, çiçek saksılarının balkonları süslediği, pastel renklerde evleri ve labirent gibi uzayan sokakları ile kartpostalları süsleyecek kadar romantik olan bu güzel yerde fotograf çekmek için serbest zamanımız oluyor. Tur sonrası Positano'ya geçiyoruz. Positano tepelerinden muhteşem manzarayı panoramik olarak seyrederek Positano'nun muhteşem yollarından Amalfi'ye ulaşıyoruz. Arzu eden misafirlerimiz Amalfi Katedrali’ni görebilirken, arzu eden misafirlerimiz ise serbest zamanını Amalfi’nin güzel sokaklarında alışveriş yapıp öğle yemeğini alabilirler. Sonraki rotamız muhteşem deniz manzarasına hakim bir tepede yer alan Ravello. Ravello'dan sonra turumuz sona eriyor. Tur bitimi otelimize transfer.



7 Gün: NAPOLİ - MATERA - BARİ - (POMPEİ)

Kahvaltının ardından arzu eden misafirlerimizle ekstra olarak düzenlenen Pompei turu (45 Euro).Vezüv yanardağının M.S.79 yılındaki patlamasıyla yok olan Pompei, arkeologların 1748’den beri devam eden kazılarıyla kısmen de olsa gün ışığına çıkarılabilmiş, dünyanın en önemli arkeolojik alanlarından biridir. Görülecek yerler arasında Bazilika, Forum, fauna evi, restoranlar, hamamlar, ekmek fırınları yer almaktadır. Sonrasında  Matera’ya gidiyoruz. Unesco Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Matera, tüf kayalarına oyulmuş kiliseleri, evleri ve uzayıp giden dar sokakları ile bölgenin en çekici şehirlerinden biri. Günümüzün son durağı Bari. Puglia bölgesinin en önemli liman kentlerinden biri olan ev makarnasıyla ünlü Bari’de Eski şehir, Bari Katedrali, San Nicola Bazilikası, Piazza Ferrarese görülecek yerler arasındadır. Tur bitimi otelimize transfer.



8 Gün: BARİ - İSTANBUL - (PUGLİA GÜZELLERİ)

Kahvaltının ardından rehberinizin bildireceği saate kadar serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz ile ekstra Puglia Güzelleri (Polignano&Alberobello&Locorontondo) turu (65 Euro). Polignano; Saklı kayalar ve mağaralar üzerine kurulmuş dar sokakları ile tanınan İtalya’nın Adriyatik denizi kıyısındaki sahil kasabadır. Yapılan kazılarda tarih öncesi çağlardan bu yana yerleşim olduğu görülmektedir.  Alberobello; kendinizi adeta Alice Harikalar Diyarında gibi hissedeceğiniz Puglia bölgesindeki Unesco Dünya Mirasları listesinde olan bu şirin kasabada kilit taşlı mantar evler (Trulli Evleri) göreceğiz. Locorotondo; bölgenin en şirin yerleşim yerlerinden birisi olan beyaz duvarlı evleri, daracık uzayıp giden sokakları ve panoramik manzarasıyla oldukça ilgi çekici bir yerdir. Tur bitimi rehberinizin bildireceği saatte havalimanına transfer ve Türk Havayolları’nın TK1448 sefer sayılı uçuşuyla saat 21.25’de yurda dönüş. Türkiye saati ile 00.20’de İstanbul’a varış ve turumuzun sonu.



9 Gün:

OTEL İSİMLERİ (Ve Benzeri )

Roma(Şehir Dışı)

3*Hotel Tivoli

3*Hotel Roma Sud

4*EuroHotel RomaNord

Floransa(****)

3*Hotel Golf Corallo

3*Hotel Marrani

4* Boston Hotel

Napoli(Şehir Dışı)

4*Golden Tulip Hotel

4* Tulip Inn Hotel

4* American Hotel

Bari(Şehir Dışı)

4* Best Western Hotel HR

4* Hotel Cristal Palace

3* Best Western La Baia

Venedik(***)

3*Tulip Inn Hotel Padova

3*HotelRaffaello- Mestre

4* Roy Hotel –Treviso



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    Venedik Kombi turu tren, özel tekne ve gondol ile gerçekleştirilmektedir.

    Venedik konaklamaları Padova, Mestre, Mogliano Veneto, Treviso  bölgelerinden birinde sunulmaktadır.

    Floransa konaklaması Montecatini, Prato, Mugello bölgelerinden birinde sunulmaktadır.

    Puglia konaklaması Bari, Andrea, Barletta bölgelerinden birinde sunulmaktadır.

     

     

    Avantajlı ekstra geziler paketi : 335 Euro yerine 270 Euro !!!

    (Tur esnasında lokal acente yetkilisine ödenir)

     

    Puglia Güzelleri (65 Euro) + Pompei  (45 Euro)+Capri Adası (85 Euro) + Roma İkonları (55 Euro) +  Roma Gece Turu (35 Euro) + Siena & St. Gimignano (50 Euro)

     

    0-2 yaş ücretsiz ,2-12 yaş %50 indirimlidir


    İptal Şartları
    https://neotur.com.tr/tur2382.html
    Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti.



    Bu çıktı 25.04.2024 13:33 tarihinde verilmiştir. Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.