ST. PETERSBURG NİSAN-MAYIS Tur Programı

Türk Havayolları

Kalkış Yerleri: İstanbul Atatürk Havalimanı
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL - ST.PETERSBURG

İstanbul Atatürk Havalimanı Dış  hatlar gidiş terminalinde siz değerli konuklarımızla saat 08:00’de buluşma. Bilet ve bagaj işlemlerinin ardından Türk Havayollarının TK-401 sefer sayılı uçağı ile saat 10:55‘te St.Petersburg’a hareket.Yerel saat ile 14:15’de St. Petersburg’a varışı takiben pasaport işlemleri ve havalimanında karşılanmanın ardından yapılacak olan panoramik  şehir turunda dünyanın en ünlü mimar ve sanatçılarının en güzel örneklerinin sergilendiği caddeleri ve şehrin tarihi ve turistik yerlerini görme imkanı yakalayacağız. Ünlü yazarların kitaplarında işlenen ünlü Nevsky Prospect, Eski Liman Fenerleri, Darphane, Saat Kulesi, Deli Petro’ nun Heykeli, Kışlık Saray, Saray Meydanı, Amirallik Binası ve Avrora Zırhlısı görülecek yerler arasındadır. Turun ardından serbest zaman. Arzu  eden misafirlerimiz  rehberimiz tarafından ekstra olarak düzenlenecek Rus Gecesi turuna katılabilirsiniz. St.Petersburg’un en güzel restoranlarından Troika Restoran’da akşam yemeği ve muhteşem dans şovları izleyeme fırsatını kaçırmamalısınız.

Rus Gecesi Turu : 85 Euro (Kişi Başı)



2 Gün: ST.PETERSBURG

Sabah kahvaltısının ardından serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz için ekstra olarak düzenlenecek olan Peterhoff ve Puşkin Çar Kasabası Turu’na katılabilirler. Bu turumuzda Finlandiya Körfezi'nde bulunan ve Petro'nun planlarını kendi çizdikten sonra İtalyan mimar Rastrelli'ye inşa ettirdiği yazlık sarayı görme imkanı bulacağız. Paris'teki Versailles'a rakip binası, 150 anıtsal çeşme ve 4 şelalenin süslediği bahçeleri ile muhteşem bir saray kompleksidir. II. Dünya Savaşı sırasında büyük zarar görmesine rağmen tüm ihtişamıyla ilk mimarisine sadık kalınarak restore edilmiştir. Tur bitiminde Puşkin Çar Kasabası turumuz için devam edeceğiz. 18. yy’da Katerina tarafından inşa ettirilen ve Çar Kasabası olarak anılan park, saray ve binalar kompleksi, 600 hektarlık bir alanı kaplayan bu kasabanın ana binası Katerina Sarayı’dır. Buradaki Amber Odası son derece ilgi çekici olmasına rağmen özellikle yaz aylarındaki yoğunluktan dolayı birçok turist tarafından ziyaret edilemiyor. Çarlık dönemi aristokrasinin çar ailesi ile buluştuğu bu ünlü kasabada aynı zamanda ünlü şair Puşkin`in eğitim gördüğü okul da yer alıyor. Turumuzun bitiminde otelimize transfer

Peterhoff ve Puşkin Çar Kasabası Turu: 130 Euro (Kişi Başı)

Not: Puskin Çar Kasabası olarak anılan park, saray ve binalar kompleksine artık daha kısıtlı sayıda grup kabul edilmesi ve önceden rezervasyonların dolmuş olma ihtimaline karşı bu turumuz müsaitlik doğrultusunda gerçekleştirilecektir.



3 Gün: ST.PETERSBURG

Sabah kahvaltısının ardından serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz için ekstra olarak düzenlenecek olan Hermitaj, Kanal Turu ve Peter & Paul Turu’na katılabilirler. Neva Nehrinin yanında bulunup Çarlık dönemine ait yaklaşık 4 milyon eseri barından, Dünya'nın ve Rusya'nın en büyük müzelerinden Hermitaj Müzesi, en çok tablo koleksiyonunun bulunduğu müze olması nedeni ile Guinnes Rekorlar Kitabı'na da girmiştir. Ardından Kanal gezisi turumuzu yapacağız. Kanal turumuzda rehberimiz eşliğinde St. Petersburg’u bir de kanallardan görerek, Neva Nehri’ne kadar uzanıyoruz. Turumuzun bitiminde Peter & Paul turumuza devam edeceğiz. Petro tarafından 1700’lü yıllarda St. Petersburg’da inşa ettirilen ilk yapı görülmeye değer bir görkeme sahip. Neva Nehri üzerinde kurulan kaledeki katedral ve içerisinde bulunan Romanov Hanedanları’nın mezarları birçok turisti buraya çekiyor. Şehrin en yüksek binası olan katedralin üstündeki melek, şehrin bir anlamda simgesi haline gelmiş durumda. Dostoyevski, Troçki ve Lenin’in kardeşi Aleksandre’ın da kaldığı ünlü kale zindanları yıllar içinde daha birçok ünlüyü ağırlamış. Turumuzun bitiminde otelimize transfer.

Hermitaj, Kanal Turu ve Peter & Paul Turu: 120 Euro (Kişi Başı)



4 Gün: ST.PETERSBURG - İSTANBUL

Sabah kahvaltı sonrası serbest zaman.Rehberimizin belirleyeceği saatte hava alanına transfer.Türk Havayolları’nın TK-402 sayılı tarifeli uçuşu ile saat 15:15’te İstanbul’a hareket ve saat 18:45’te İstanbul’a varış. Bir sonraki turumuzda buluşmak dileğiyle.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    TURUN ARTILARI

    - Ünlü yazarların kitaplarında işlenen ünlü Nevsky Prospect, Eski Liman Fenerleri, Darphane, Saat Kulesi, Deli Petro’ nun Heykeli, Kışlık Saray, Saray Meydanı, Amirallik Binası ve Avrora Zırhlısı’nı göreceğiz.

    - Finlandiya Körfezi'nde bulunan ve Petro'nun planlarını kendi çizdikten sonra İtalyan mimar Rastrelli'ye inşa ettirdiği yazlık sarayı görme imkanı bulacağız.

    - St.Petersburg’un en güzel restoranlarından Troika Restoran’da akşam yemeği ve muhteşem dans şovlarını izleme fırsatını bulacağız.


    İptal Şartları
    https://neotur.com.tr/tur2421.html
    Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti.



    Bu çıktı 24.04.2024 05:19 tarihinde verilmiştir. Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.