MAXİ İTALYA TÜM 2018 Tur Programı

Atlas Global Havayolları

Kalkış Yerleri: İstanbul Atatürk Havalimanı
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL - MİLANO

İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali Atlas Global Havayolları kontuarı­­­ önünde saat 12:00’de hazır bulunarak, bagaj ve bilet işlemlerinin ardından Atlas Global Havayolları’nın KK 2143 sefer sayılı uçuşu ile saat 15.10’da Milano’ya hareket ve yerel saat ile 16.05’te varış.Varışa istinaden otelimize transfer, odaların alınmasına kadar serbest zaman. Geceleme otelimizde.



2 Gün: MİLANO – FLORANSA

Sabah kahvaltısı sonrasında Milano şehir turu için hareket. Avrupa’nın moda başkentlerinden biri olan Milano, bunun yanı sıra mutfağı, operası, kiliseleri ve büyük usta Leonardo Da Vinci’nin Son Akşam Yemeği freskosu gibi paha biçilemez sanat eserleriyle de öne çıkıyor. İtalya’nın iş ve finans başkenti olsa da alışveriş, gece hayatı ve yeme içme deneyimi için de doğru adres olan Milano’da ünlü opera binası La Scala, Duomo Meydanı ve Katedrali, birçok ünlü markanın bulunduğu keyifle alışveriş yapabileceğiniz La Galeria, Porta Romano görülecektir. Tur sonrası Floransa’ya transfer. Geceleme otelimizde.



3 Gün: FLORANSA

Sabah kahvaltısının ardından serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz ile ekstra olarak düzenlenecek Mega Toscana turu(95 Euro). San Gimignano, Siena ve Pisa olmak üzere üç farklı geziden oluşan, tam günlük Toscana turumuz boyunca unutulmaz manzaralar ve görkemli yapılar sizi bekliyor. San Gimignano :Çevresinde Dünyanın en kaliteli ve çeşitli üzüm bağlarının ve en iyi dondurmacısının bulunduğu ,porcini ve türüf mantarlı peynirleri ile ünlü,14.yy’dan kalma ve etrafı surlarla çevrilmiş Toskana’nın Orta Çağ şehrini geziyoruz. Siena :Orta Çağ’dan kalma dar sokakları, ufak caddeleri ve Avrupa’nın en büyük meydanı olarak kabul edilen Campo Meydanı ile ünlüdür. İtalya’nın keyifli yemeklerini tatma imkanına sahip olacağınız Siena, Toscana Bölgesi’nin görülmeye değer şehirlerinden bir tanesidir. Pisa; dünyaca bilinen en önemli tarihi eserlerinden biri olarak kabul edilen eğik kulesiyle ünlüdür. Akşam ışıklar eşliğinde Panoramik gezisırasında Pisa Kulesi, katedral, vaftizhane ile Miracoli Meydanı gezilecek yer arasında olup, dileyen misafirlerimiz bu tarihi şehirde gönüllerince fotoğraf çektirebilirler.Tur sonrası otelinize transfer.Geceleme otelimizde.



4 Gün: FLORANSA – ROMA

Sabah kahvaltının ardından serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan Floransa Şaheserleri ve Rönesans turuna (35 Euro). Katılabilirler. Rönesans’ın başkenti Floransa’da, aynı zamanda Pinokyo’nun memleketi olan bu şirin şehirde önce portakal rengi kubbesiyle hemen dikkat çeken ve Avrupa’nın 4.büyük kilisesi olan Santa Maria Del Fiore Katedrali’n dışarıdan görülmesi. Katedralin en dikkat çeken özelliklerinden biri de bazıları Kur’an-ı Kerim’de de zikredilen peygamber kıssalarının temsili olarak canlandırıldığı ve ‘Cennet Kapısı’ olarak adlandırılan bronz kapıdır. Daha sonra bir zamanlar halkı parlamentoya davet etmek için kullanılan Giotto’ nun Çan Kulesi, yüzyıllar boyunca Floransa’nın politik ve sosyal merkezi olan ve Michalengelo’un’ nun ünlü Davut Heykeli’nin de bulunduğu Senyörler Meydanı ile antika ve kuyumcu dükkânlarıyla meşhur Eski Köprü (Ponte Vecchio) görülecek yerler arasındadır. Turumuzun sonunda Roma’ya otelimize transfer. Akşam arzu eden misafirlerimiz ile Roma gece turu (35 Euro).Roma’nın en önemli İkonlarını rehberiniz ve Roma gece ışıklarının eşliğinde keşfetme şansı bulacaksınız.Tur sonrası otelinize transfer.



5 Gün: ROMA

Sabah kahvaltı sonrasında serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz ile Napoli & Pompei turu (85 Euro). Margarita pizzasının anavatanı olduğu söylenen ve İtalya’nın en büyük 3. Şehri olan Napoli’de Garibaldi meydanı, Via Toledo ve bu ikisinin arasında kalan kısmı olan Centro Storico diye adlandırılan şehrin en eski denebilecek semti gezilecek yerler arasındadır. Napoli şehir turumuz sonrasında, Dünyanın en ünlü arkeolojik alanlarından biri olan Pompei görülecektir. Pompei M.S. 79’da patlayan ve şehri yok eden Vezüv Yanardağı'nın eteklerinde uzanmaktadır. Arkeologların 1748 yılında uzun süren kazıları sonucu, şehir tüm canlılığıyla ortaya çıkarılmıştır. Görülecek yerler arasında Bazilika, Forum, fauna evi, restoranlar, hamamlar, ekmek fırınları yer almaktadır. Gezi bitiminde Roma otelimize dönüş.



6 Gün: ROMA – FERRARA

Sabah kahvaltının ardından serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz ile ekstra düzenlenecek Roma ikonları ve Vatikan turu (55Euro).Urbs caput mundi yani “Dünyanın merkezindeki kent” olarak adlandırılan Roma; sanat, tarih, müzik, alışveriş, güneş ve yemekleri ile karşınıza çıkan, antik dönemden Rönesans’a uzanan farklı stillerdeki binalarıyla sizi tarihte bir yolculuğa çıkarıyor. Mimarların birbiriyle yarışarak ortaya koyduğu eserler her mevsim binlerce turisti şehre çekerken, Roma tüm güzelliği ve estetiğiyle bu kalabalıkları bile insanı boğmadan taşıyabiliyor. Turumuzda Avrupa Medeniyeti’ne şekil vermiş, 23 asırlık tarihe tanıklık eden imparatorluk şehri Roma’da önce şehrin sembolü haline gelen ve Roma İmparatorluğu boyunca gladyatör dövüşlerine ev sahipliği yapmış antik tiyatro Colosseum, imparatorluk zamanında şehrin tören merkezi olan Roma Forumu, efsaneye göre içine para atanın tekrar Roma’ya geleceğine inanılan Aşk Çeşmesi, sokak sanatçılarıyla meşhur İspanyol Merdivenleri, Vatikan (San Pietro), Castel San't Angelo - Melekler Şatosu, Navona meydanı ,Piazza Pietra Pantheon, Piazza Popolo görülecek yerler arasındadır. Turumuzun sonunda Ferrara’ya transfer.Geceleme otelimizde.



7 Gün: FERRARA – VENEDİK

Sabah kahvaltının ardından UNESCO Dünya Kültürel Mirası Listesi'ndeki, ve bölgenin surlar içindeki en büyük, Ortaçağ – Rönesans şehri Ferrara’da panoramik bir yolculuğa çıkıyoruz. Via Mazzini, Teatro Comunale di Ferrara, Opera binası ve 18. yy dan kalma Ferrara kalesi görülecek yer arasındadır. Tur sonrası Venedik’e transfer. Otele giriş işlemleri ve odaların alınmasına kadar serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan * Venedik Kombi– Gondol turuna katılabilirler (65 Euro).Özel Tekne ile ile yaklaşık 4 km uzunluğundaki Büyük Kanal’dan geçip San Marco Meydanı’na geliş. İstanbul’dan getirilen granit sütunların da bulunduğu bu meydan yüzyıllar boyunca dünya ticaretinde söz sahibi olmuş Venedikli tüccarların buluştukları ve açık denizlere yelken açtıkları önemli bir merkez. Daracık kanalları, küçük meydanları ve gondolları ile meşhur Venedik’ de süslemeleri ile ‘altın kilise’ unvanını kazanan ve ön cephesini Latin istilasında İstanbul’da Ayasofya’dan sökülerek getirilen bronz atların süslediği Bazilika, mahkûmların idam edilmeden evvel son kez şehri izledikleri “Son Bakış” Köprüsü, büyük kanal üzerindeki en büyük köprü olan ve üzerinde dükkânlar bulunan Rialto Köprüsü, Venedik’in en önemli anıt binalarından Dükler Sarayı ile 15. yy. sonunda inşa edilmiş Saat Kulesi’nin görülmesi. Daha sonra su ile hemhal olmuş bu şehrin meşhur kanallarında gondol gezisi. Gondol gezisi esnasında Cem Sultan’ın Venediklilerin elinde tutulduğu süre içinde bir süre kaldığı Salute Kilisesi’nin görülmesinin ardından UNESCO Dünya Kültürel Mirası Listesi'ndeki, ve bölgenin surlar içindeki en büyük, Ortaçağ – Rönesans şehri Ferrara’ya transfer ve panoramik şehir turu. Via Mazzini, Teatro Comunale di Ferrara, Opera binası ve 18. yy dan kalma Ferrara kalesi görülecek yer arasındadır. Tur bitimi otelimize transfer. Geceleme otelinizde.



8 Gün: VENEDİK – VERONA – SİRMİONE – İSTANBUL

Sabah kahvaltı sonrasında Sirmione’ye transfer ve Sirmione – Garda gölü turu. İtalya' nın en büyük gölü olan Garda Gölünün incisi Sirmione kasabasının girişinde sizi, tarihi 13. yy’a dayanan Scaligero Kalesi karşılıyor. Begonvil çiçekleriyle kaplı binaları ve tarihi dokusu korunmuş sokakları ile sakin bir Ortaçağ kasabası olan Sirmione, masal diyarını andırıyor. Sirmione Turumuz sonrasında Verona' ya hareket.  Ünlü İngiliz edebiyatçı Shakespeare'in eserine konu olmuş tarihteki en büyük aşk hikayesi Romeo ve Juliet'in evininde bulunduğu, Roma amfitiyatrosundan (Coloseum) sonra İtalya’daki en büyük amfitiyatrosuna (Arena di Verona) ev sahipliği yapan UNESCO Dünya Kültürel Mirası Listesi'ndeki Kuzey İtalya’nın romantik şehri Verona gezimiz sonrasında Malpensa havalimanına transfer. Atlas Global Havayolları’nın KK 2144 sefer sayılı uçuşu ile saat 17:00’da İstanbul’a hareket. Türkiye yerel saati ile 21:45’te İstanbul’a varış ve turumuzun sonu.



9 Gün:

OTEL İSİMLERİ

 

Venedik

***

Ferrara

****

Roma

(ŞehirDışı)

Floransa

**

Milano

**

3* Tulip Inn Hotel-Padova

3* BB Hotel Ferrara

3* Hotel Tivoli

3* Hotel Marrani

3* Hotel B&B Monza

3* Hotel Raffaello-Mestre

3* Hotel Pamela

3* Maximo Hotel

3* Hotel Massimo

4*Hotel Just-Lomazzo

3* Hotel Al Fogher-Treviso

3* Hotel Lucrezia Borgia

4* Duca Deste Hotel

3* Hotel Innocenti

4*Della Rotonda-Saronno



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    ·          Venedik Kombi turu tren, özel tekne ve gondol ile gerçekleştirilmektedir,

    ·          Floransa konaklaması Montecatini, Prato, Mugello bölgelerinden birinde sunulmaktadır,

    ·          Venedik konaklamaları Padova, Mestre, Noventa Di Piave ve Treviso bölgelerinden birinde sunulmaktadır,

    ·          Ferrara konaklamaları San Martino, Bentivoglio, San Pietro in Casale bölgelerinden birinde sunulmaktadır.

     

     

     

    Avantajlı ekstra geziler

     

    Venedik Kombi ve Gondol turu (65 Euro) + Roma İkonları ve Vatikan turu (55 Euro)

    Floransa Şaheserleri&Rönesans turu(35 Euro)Mega Toskana turu–Siena&San Gimignano & Pisa&Lucca(95 Euro)

     

    250 Euro yerine 195 Euro!!!

     

    (Tur esnasında lokal acente yetkilisine ödenir)

     

    Not: 0-2 yaş ücretsiz ,2-12 yaş %50 indirimlidir


    İptal Şartları
    https://neotur.com.tr/tur3073.html
    Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti.



    Bu çıktı 19.03.2024 05:22 tarihinde verilmiştir. Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.