HİNDİSTAN ALTIN ÜÇGEN ROTASI 2023-2024 BNRT Tur Programı

Indigo Airlines

Kalkış Yerleri: İstanbul Havalimanı
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL – DELHİ

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali’nde buluşuyoruz. Indigo Airlines’e ait uçak ile Delhi’ye hareket ediyoruz. Yeni güne uçakta giriyoruz.



2 Gün: DELHİ -AGRA

Sabaha doğru Delhi’ye varıyoruz. Pasaport ve gümrük işlemlerinden sonra bizleri bekleyen aracımızla birlikte Agra’ya doğru hareket edeceğiz. Keyifli yolculuğumuz ardından Agra’ya varıyor ve otelimize transfer oluyoruz. Odalarımıza yerleştikten sonra UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan ve Dünyanın Yedi Harikasından birisi olan Tac Mahal’i keşfedeceğiz. Gezimizin ardından “Kızıl Kale” de olarak bilinen Agra Kalesi’ni ziyaret edeceğiz. Turumuzun ardından dileyen misafirlerimiz (gerçekleştirilecek olması halinde) akşam etkinliği olarak Mohabbat Taj Show’una (70-USD Kişi Başı) katılabilirler. Bu turumuzda Şah Cihan’ın, eşi kraliçe Mumtaz Mahal’e olan dillere destan aşkını ve eşi için yaptırdığı mimari harikası Taj Mahal’in hikayesini anlatan müzikal tiyatro gösterisiyle eşsiz anlar yaşayabilirsiniz. Konaklama otelimizde.



3 Gün: AGRA - FATEHPUR SİKRİ - JAIPUR

Otelde alacağımız kahvaltının ardından Jaipur’a doğru hareket edeceğiz yaklaşık 5-6 saatlik yolculuğumuz olacak. Yolumuzun üzerinde İmparator Akbar’ın 1569 yılında oğlunun doğumu şerefine yaptırdığı sarayları, camileri ve kaleleri ve yapımından 14 yıl sonra politik sebeplerden ötürü terk edilen çöl şehir Fatehpur Sirki mimari yapısını ziyaret edeceğiz. Burada geniş avlu (Diwan-ı am), büyük dörtgen avlu (Diwan-ı Khas) ve Pachisi’nin yanısıra, Jodha Bai Sarayı, Mariam Sarayı veya Altın Oda (Sunehra Makan), Birbal Sarayı, Rüzgâr Sarayı (Hawa Mahal), Panch Mahal ve Fatehpur Sıkri’nin sembollerinden, Şeh Salim Chisti’nin onuruna yapılmış Cuma Camisi ve Salim Chisti’nin mozolesini göreceğiz. Sonrasından Jaipur’a doğru devam ediyoruz. Varışımızın ardından otelimize gidiyor ve odalarımıza yerleşiyoruz. Konaklama Jaipur’daki otelimizde.



4 Gün: JAİPUR

 

Otelde alacağımız kahvaltımızın ardından Jaipur’un 11 kilometre dışında bulunan ve 1728’e kadar o bölgenin başkenti olan Amber Kalesi’ni ziyaret gideceğiz. Jeepler ile bu meşhur kalenin bulunduğu tepeye çıkarken burada aynı zamanda aynalardan dolayı görkemli ışıltıya sahip Sheesh Mahal, diğer adıyla Zafer Salonu, Jai Mahal ve Kali Tapınağını da görme fırsatı yakalayacağız. Ardından Jaipur’un merkezinde bulunan Şehir Sarayı, astrolojik gözlem evi olan Jantar Mantar ziyaret edecek ve Rüzgâr Sarayı’nın önünde fotoğraf molası vereceğiz. Gezimizin ardından otelimize dönüyoruz. Konaklama Jaipur’daki otelimizde.



5 Gün: JAIPUR - DELHİ

 

Otelde alacağımız kahvaltının ardından Delhi’ye hareket ediyoruz, Varışımızla birlikte Yeni Delhi’nin daha modern kısmında Hindistan’ın en yüksek taş kulesi olan Zafer Kulesi (Qutub Minar) görecek ve yorucu günün ardından otelimize gideceğiz. Yenilenmek için serbest zaman. Konaklama Delhi’deki otelimizde.



6 Gün: DELHİ

Otelde alacağımız kahvaltının ardından şehir turumuz için hareket ediyoruz. Tarih boyunca pek çok hanedanlığın hüküm sürdüğü, anıtları ve mimarisi ile zengin bir şehir olmasının yanı sıra, beş yüz yıldan beri Yamuna nehri kıyısında yer alan ve sayısız şehrin doğup yok olduğu büyük bir anakent ve mezarlıklar şehri olan Delhi’nin eski şehir merkezini keşfedeceğiz. Gezimizde Şah Cihan tarafından kırmızı kum taşından sekizgen şeklinde yaptırılan Red Fort’u ve Hindistan’ın en büyük camisi olan Cuma Camisi’ni görerek devam edeceğiz. Daha sonra turumuza, Yeni Delhi’de Birinci Dünya Savaşı Anıtı India Gate, Başkanlık Sarayı, Narayan Tapınağı Parlamento ve Hükümet Binalarını gördükten sonra otelimize transfer oluyoruz. Gezimizin bitiminde otelimize dönecek ve akşam yemeğimizi otelimizde alacağız. Geceleme Delhi’deki otelimizde. Akşamüzeri dileyen misafirlerimiz (gerçekleştirilecek olması halinde) akşam etkinliği olarak Bollywood Şovu’na (65-$ / Kişi Başı) katılabilir. Renkli ve coşkulu bu gösterinin ardından otelimize geçiyoruz. Konaklama Delhi’deki otelimizde.



7 Gün: DELHI – İSTANBUL

Otelde kahvaltımızı bu kez kutu içerisinde alacak ve havalimanına doğru hareket edeceğiz. Bilet ve bagaj işlemlerimizin tamamlanmasının ardından IndiGo Airlines’e ait uçak ile İstanbul’a geliyoruz. Yaklaşık 6 saat sürecek yolculuğumuzun ardından sabah saatlerinde İstanbul Havalimanı’na varıyoruz. Bir sonraki keşfinizde görüşmek üzere.



8 Gün:

ÖRNEK OTELLER

AGRA
4* Howard Plaza The Fern vb.

JAİPUR
4* Ramada by Wyndham Jaipur North vb.

DELHİ
4* Ashok Country Resort



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    HİNDİSTAN ALTIN ÜÇGEN ROTASI 2023-2024 BNRT 5 GECE

    TÜM TURLAR DAHİL!!

    Agra(1) - Jaipur(2) - Delhi(2)

     

    SIKÇA SORULAN SORULAR & ÖNEMLİ BİLGİLER:

    KATILIM ŞARTI : Bu gezimiz, en az 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir. Yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur başlangıcının 20 gün öncesidir. Katılım yetersizliği nedeniyle iptal edilen tur, acenteniz aracılığı ile tarafınıza bildirilecektir.

    SAĞLIK : Düzenli ilaç kullananların, ihtiyaçtan daha fazla ilacı yanlarında getirmeleri önerilmektedir. Çünkü ülkede her türlü ilaç bulunamıyor. Bunun yanı sıra ciddi bir sağlık sorununuz varsa (kalp, tansiyon, şeker vs.) doktorunuz tarafından imzalı bir belgeyi yanınızda bulundurmanız yararlı olacaktır. Ayrıca çeşme suyu içmemeniz, ilk defa sizin açacağınız kapalı şişe su içmenizi öneririz.

    UÇUŞ SÜRELERİ : İstanbul - Delhi  6 saat 40 dakika , Delhi - İstanbul  6 saat 40 dakika.

    EKSTRA TURLAR & ETKİNLİKLER : Ekstra turlar ve Etkinlikler, servis aldığımız yerel acente tarafından en az 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmekte olup, katılım zorunluluğu bulunmamaktadır. Yeterli sayı sağlanamadığı takdirde geziler yapılamamakta veya ekstra tur / etkinlik fiyatları, içerik, kullanılacak araç katılımcı sayısına göre değişiklik gösterebilmektedir. Ayrıca ekstra turların / etkinliklerin günleri ve saatleri, gidilecek yerlerdeki müze, ören yerlerinin veya mekânın açık/kapalı olma durumlarına ve hava şartlarına göre rehber tarafından değiştirilebilir.

    KONAKLAMA : Fuar, kongre, konser, etkinlik, spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller belirtilen km’lerden fazla mesafede kullanılabilir. 3 Kişilik odalar, otellerin uygunluğuna göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye sunulan yatak, standart yataklardan küçük olabilir. 3 kişilik odalar 1 büyük yatak ve 1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar, açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için katılımcı 3. kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar.

    Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan ve fiyatlandırma bölümünde belirtilen yaş grubuna uyan tek (1) çocuk için geçerlidir. Tur programında dahil olan hizmetlerden otelde alınan kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir menü ile sunulmakta olup, gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir.

    PARA BİRİMİ : Hindistan para birimi Hint Rupisi (INR)’dir. Yanınızda US Dolar (USD) bulundurmanızda fayda vardır. Kredi kartı kullanımı da oldukça yaygın olmakla beraber kredi kart dolandırıcılığına karşı dikkatli olunmalıdır

    SAAT DİLİMİ : Türkiye’den 2,5 saat ileridedir. Türkiye’de saat 12.00 iken Hindistan’da 14:30’dur.

    TELEFON KULLANIMI : Tüm cep telefonu operatörleri eğer telefonunuz uluslararası dolaşıma açıksa kullanılabilmektedir. Ancak ülkenin bazı kesimlerinde şebeke olmayabilir.

    KIYAFET VE GEREKLİ EŞYALAR : Yanınıza kolayca giyip çıkarabileceğiniz tişörtler, kısa ve uzun kollu gömlekler, sort ve pamuklu pantolonlar, rahat yürüyüş ayakkabıları ve akşamları için ince bir mont almanızı öneririz. Bunun dışında şapka, güneş gözlüğü, güneş kremi, olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz.

    YEMEK KÜLTÜRÜ : Hindistan Mutfağı bizim damak zevkimize yakındır. Yemeklerimizi otelimizde ve en iyi restoranlarda alacağımız için hiçbir sorunla karşılaşmayacaksınız ayrıca gideceğimiz her yerde kapalı şişe suyu temin etme imkânımız olacaktır. Asla açıkta satılan yiyecekleri ve musluktan akan suyu tüketmemeliyiz. Konaklayacağımız oteller sağlık bilgisi bakımından üst düzey tesisler olduğundan bu riskler minimumdur.

    ELEKTRİK : Genelde 200-220 V kullanılıyor. Hindistan’da İngiliz tipi üç pimli prizler kullanılmaktadır. Birçok priz tipine bizim kullandığımız iki pimli fişler uymaktadır. Prizlerin uymadığı yerlerde sorun yaşamamak için elektronik mağazalarında satılan üniversal fiş adaptörlerinden alınabilir.

    ALIŞVERİŞ : Yeni Delhi’de alışveriş yapılabilecek en önemli mekanlardan biri The Central Cottage Industries Emporium. Birçok şubesi bulunan bu mağazalar zinciri sabit fiyatlarla müşterilerine hizmet veriyor. Ağaç oymaları, bakır işlemeli eşyalar, biblolar, kumaşlar ve hatta mobilyalar çok uygun fiyata alınabilir.

    ÖNEMLİ NOTLAR : Geçerli pasaportun olması ve/veya vize alınmış (vize gerekli destinasyon/pasaport için) olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmemektedir. Pasaport polisinin sizi ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan Bin Rota sorumlu değildir, sorumluluk yolcuya aittir.

    Neo Tur, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Neo Tur, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır. 0-2 yaş arası çocuklar alan vergisi ve alan hizmetleri bedeli ödemezler Tur paketine dahil olan panoramik şehir turları, şehirlerin genel tanıtımı için düzenlenen ve araç içinden rehber anlatımıyla panoramik olarak yapılan müze, ören yeri girişlerini içermeyen en fazla 2-3 saatlik turlardır. Panoramik turlar, programda belirtilen diğer turlar da dahil olmak üzere, tura denk gelen gün ve saatte yerel otoriteler tarafından gezilmesine, girilmesine izin verilmeyen veya herhangi bir etkinlik nedeniyle kapalı yollar sebebiyle gerçekleşmediği takdirde, keza hava şartları nedeniyle turun yapılması imkânsız hale geldiği durumlarda bahse konu turların yapılamamasından Bin Rota sorumlu değildir. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkanlar dahilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.


    İptal Şartları
    https://neotur.com.tr/tur315.html
    Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti.



    Bu çıktı 28.03.2024 20:26 tarihinde verilmiştir. Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.