MAXİ İTALYA(MXP-MXP)2018 Tur Programı

Türk Havayolları

Kalkış Yerleri: Sabiha Gökçen Havalimanı
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL - MİLANO – SİRMİONE – VERONA - VENEDİK

İstanbul Sabiha Gökçen Dış Hatlar Terminali Türk Havayolları kontuarında 3 saat önce gerçekleştireceğiniz check-in ve pasaport işlemleri sonrasında, uçuştan 1 saat önce uçağın biniş kapısı önünde buluşuyoruz.Türk Havayolları’nın TK 1901sefer sayılı uçuşu ile saat 09.50’de Milano’ya hareket ve yerel saat ile 11.45’de varış. Varışımıza istinaden Sirmione’ye transfer ve Sirmione – Garda gölü turu. İtalya` nın en büyük gölü olan Garda Gölünün incisi Sirmione kasabasının girişinde sizi, tarihi 13. yy’a dayanan Scaligero Kalesi karşılıyor. Begonvil çiçekleriyle kaplı binaları ve tarihi dokusu korunmuş sokakları ile sakin bir Ortaçağ kasabası olan Sirmione, masal diyarını andırıyor. Sirmione Turumuz sonrasında Verona` ya hareket.  Ünlü İngiliz edebiyatçı Shakespeare`in eserine konu olmuş tarihteki en büyük aşk hikayesi Romeo ve Juliet`in evininde bulunduğu, Roma amfitiyatrosundan (Coloseum) sonra İtalya’daki en büyük amfitiyatrosuna (Arena di Verona) ev sahipliği yapan UNESCO Dünya Kültürel Mirası Listesi`ndeki Kuzey İtalya’nın romantik şehri Verona gezimiz sonrasında Venedik` e hareket ve otelinize transfer.



2 Gün: Selanik

Sabah erken saatlerde Hrisanthidis tesisinde mola. Burada Yunan böreklerinin tadına bakabilirsiniz. Ardından Selanik’e varıyoruz. Yapacağımız Selanik panoramik şehir gezimizde, Yunanistan’ın en büyük Kilisesi  olan Aya Dimitros Kilisesi, Selanik Kalesi, Osmanlı ve Bizans eserlerini, Kordon, Beyaz Kule, Döner Kule, Fuar Merkezi’ni  görüyoruz. Kısa bir dinlenme molası verip Selanik’ in kafeleri ile meşhur Kordon Boyunda yürüyüş yapıp Yunanistan’ın meşhur kahvesi Frape’ nin tadına bakıyoruz. Öğle yemeği için mola. Öğle Yemeği Menüsü 20 Euro: Salata, meze tabagi (cacik- peynir salatasi-patlican salatasi), ana yemek (cupra veya tavuk veya kalamar), sarap veya uzo veya kola, gunun tatlisi ikramdir. Ardından otelimize hareket ve Geceleme otelimizde. Akşam saat 21:00’da Yunan Tavernasınra Özel eğlenceli Bayram Gala Yemeği. Geceleme otelimizde.



3 Gün: Selanik – Bitola – Ohri – Sveti Naum

Yunanistan gümrük işlemlerinin ardından Makedonya Bitola’ya hareket ediyoruz. Gümrük ve pasaport işlemlerinin ardından Bitola’ya varış. Otele yerleşme. Arzu eden misafirlerimiz ekstra Bitola-Ohri-Sveti Naum turumuza katılabilirler  Bitola’da Atatürk’ün ilk askeri okulu İdadi’yi ziyaret ediyoruz. Bitola çarşısında yürüyüş yapıp Yeni Camii, İshak Paşa Camii, Saat Kulesini, Elveda Rumeli dizisinin çekildiği Osmanlı Çarşısı’nı göreceğiz. Kısa bir yolculuk sonunda Resne Niyazi Beyib sarayı ve doğduğu evi görüş fotoğraf molası ardından Ohri’ye varış ardından yapacağımız kısa bir yürüyüş ile Ohri Camii, Ohri Çarşısı, Çınar ağacı, Safranbolu evlerini andıran mimarisi ile Eski Osmanlı Evleri, Aya Sofya Kilisesi ve balkanların 7 fabrikasından bir tanesi Ohri kağıt atölyesinin görülmesi ve en büyük ve en popüler göllerinden biri olan Ohri gölü görülecek yerler arasındadır. Ohri Kalesini panoramik olarak otobüsten görüyoruz. Alışveriş ve yemek için kısa bir serbest zaman ardından Ohri’ye 30 km uzaklıkta bulunan Stveti Naum’a hareket. Aziz Naum Klisesi ve Ohri gölünün kaynakları görülecektir. Tur sonrası otelimize dönüş. Geceleme otelimizde. Dileyen misafirlerimiz Bitola’nın gece hayatından faydalanabilir.



4 Gün: Bitola – Üsküp - Tetova (Kalkandelen)

Bitola Epinal Hotel’de alacağımız açık büfe sabah kahvaltımızın ardından serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz extra tam gün Üsküp – Tetova (Kalkandelen) şehir turuna katılabilir.  Ünlü şairimiz Yahya Kemal Beyatlı’nın doğum yeri olan Üsküp’te göreceğimiz yerler arasında; Üsküp Kalesi ve hemen yanındaki Mustafa Paşa Cami’nden başlayacak yürüyüş turumuzda, Kurtuluş kilisesi, Çifte Hamam, Kapan Han görülmesi. Öğle yemeği için mola. Ardından Davutpaşa Hamamı, Taş Köprü, Rahibe Terasanı Evi, Osmanlı döneminden kalma Tren İstasyonu şuan müze halinde görüldükten sonra Üsküp turumuzun bitmesi ile birlikte yaklaşık 45 km uzaklıkta bulunan Tetova`ya (Kalkandelen) hareket ediyoruz. Burada Makedonya`daki en ilginç Osmanlı eserlerinden biri Alaca Cami`yi ziyaret ederek, Hacı Bektaş Harabati Baba Tekkesini geziyor ve Dergah`da derviş ile sohbet etme imkanı buluyoruz. Turumuzun bitmesi ile beraber Bitola’ya hareket. Otelimize dönüş. Geceleme otelimizde. Dileyen misafirlerimiz Bitola’nın gece hayatından faydalanabilir



5 Gün: Bitola – Kosova

Otelimizde alacağımız açık büfe sabah kahvaltımızın ardından serbest zaman. Dileyenler Saat 08:00’de extra tam gün Kosova Pristine turuna katılabilirler. Balkanların en yeni ülkesi Kosova’nın hem en büyük kenti hem de başkenti Priştine’ye hareket. Priştine şehir turunda; 1839 tarihinde Kosova Meydan Muharebesi’nde hileyle şehit edilmiş Sultan Murad Hüdvandigar’ın Cami’ni ve türbesini ziyaret ediyoruz. Ardından Osmanlı mimarisinin kentte görülebilecek en önemli örneklerinden Fatih Sultan Mehmet adına 1460 yılında yapılan cami, 1470 yılından kalan Lap Camii, 1834 yapımı Yaşar Paşa Camii ve Büyük Hamam, Önemli bir Hristiyan yapısı olan Gracanica Manastırı ve kentin en önemli buluşma noktası olan Germia Parkını görüyoruz. Turumuzun bitmesi ile birlikte otelimize dönüş. Geceleme otelimizde



6 Gün: Selanik –Kavala – Istanbul

Bitola Epinal Hotel’de alacağımız açık büfe sabah kahvaltımızın ardından saat 07:00’de otelimiz çıkış işlemlerinin yapılması. Selanik güzergâhı üzerinden Kavala’ya varış. Kavala panoramik şehir turu. İmarethane, Su Kemerleri, Kavalı Mehmet Ali Paşa Külliyesi, Kavala Kalesi (panoramik olarak), Belediye Binasını görüyoruz. Öğle yemeği molasında Yunanistan’ın meşhur deniz ürünleri ve mezelerinin tadına bakma fırsatı bulacaksınız. Öğle yemeği sonrası İstanbul’a doğru yola çıkıyor, İpsala sınır kapısına yol alıyoruz. Gümrük ve pasaport işlemlerinin ardından Yunan Freeshop’unda alışveriş imkânı. Tekirdağ üzerinden İstanbul’a varış ve turumuzun sonu. Bir sonraki turumuzda görüşmek dileği ile…



7 Gün: FLORANSA - MİLANO

 

Kahvaltının ardından Floransa Şaheserleri ve Rönesans turumuza başlıyoruz. Rönesans’ın başkenti Floransa’da, aynı zamanda Pinokyo’nun memleketi olan bu şirin şehirde önce portakal rengi kubbesiyle hemen dikkat çeken ve Avrupa’nın 4. büyük kilisesi olan Santa Maria Del Fiore Katedrali’n dışarıdan görülmesi. Katedralin en dikkat çeken özelliklerinden biri de bazıları Kur’an-ı Kerim’de de zikredilen peygamber kıssalarının temsili olarak canlandırıldığı ve ‘Cennet Kapısı’ olarak adlandırılan bronz kapıdır. Daha sonra bir zamanlar halkı parlamentoya davet etmek için kullanılan Giotto’ nun Çan Kulesi, yüzyıllar boyunca Floransa’nın politik ve sosyal merkezi olan ve Michalengelo’un’ nun ünlü Davut Heykeli’nin de bulunduğu Senyörler Meydanı ile antika ve kuyumcu dükkânlarıyla meşhur Eski Köprü (Ponte Vecchio) görülecek yerler arasındadır. Turumuzun sonunda Milano’ya transfer. Geceleme otelinizde.



8 Gün: MİLANO - İSTANBUL

Kahvaltının ardından panoramik Milano şehir turu için hareket. Avrupa’nın moda başkentlerinden biri olan Milano, bunun yanı sıra mutfağı, operası, kiliseleri ve iş ve finans başkenti olsa da alışveriş, gece hayatı ve yeme içme deneyimi için de doğru adres olan Milano’da ünlü opera binası La Scala, Duomo Meydanı ve Katedrali, birçok ünlü markanın bulunduğu keyifle alışveriş yapabileceğiniz La Galeria, Porta Romano görülecektir. Tur bitimiMilano havalimanına transfer. Türk Havayolları’nın TK 1902 sefer sayılı uçuşu ile saat 12:45’da İstanbul’a hareket. Türkiye yerel saati ile 16:30’da İstanbul’a varış ve turumuzun sonu.



9 Gün:

                                            OTEL İSİMLERİ (Ve Benzeri )

 

Venedik(***)

Ferrara(***)

Roma (Şehir Dışı)

Floransa(****)

Milano(Şehir Dışı)

3*Tulip Inn Hotel Padova

3* BB Hotel Ferrara

3*Hotel Tivoli

3*Hotel Golf Corallo

4*Hotel Jus Lomazzo 

3*HotelRaffaello- Mestre

3* Hotel Pamela

3*Hotel Roma Sud

3*Hotel Marrani

4*Della Rotonda-Saronno 

4* Roy Hotel –Treviso

3* Hotel Lucrezia Borgia

4*Euro Hotel RomaNord

4* Boston Hotel

3* B&B Hotel Monza



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    Venedik Kombi turu tren, özel tekne ve gondol ile gerçekleştirilmektedir.

    Floransa konaklaması Montecatini, Prato, Mugello bölgelerinden birinde sunulmaktadır.

    Venedik konaklamaları Padova, Mestre, Noventa Di Piave ve Treviso bölgelerinden birinde sunulmaktadır.
    Ferrara konaklamaları San Martino, Bentivoglio, San Pietro in Casale bölgelerinden birinde sunulmaktadır.

     

    Avantajlı Ekstra Geziler: 250 Euro Yerine 195 Euro !!!

     

    (Tur esnasında lokal acente yetkilisine ödenir)

    (0-2 yaş ücretsiz , 2-12 yaş  %50 indirimlidir)

     

    Venedik Kombi ve Gondol turu (65 Euro) + Roma İkonları ve Vatikan turu (55 Euro)

    Roma Gece Turu (35 Euro) + Mega Toskana turu – Siena & San Gimignano & Pisa (95 Euro)


    İptal Şartları
    https://neotur.com.tr/tur623.html
    Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti.



    Bu çıktı 16.04.2024 08:21 tarihinde verilmiştir. Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.