BALTIK İKİLİSİ ESTONYA VE LETONYA 2023 YILBAŞI ÖZEL TURU TÜM ŞEHİR TURLARI DAHİL SKY Tur Programı

Türk Havayolları

Kalkış Yerleri: İstanbul Havalimanı
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL – TALLINN / 29 Aralık 2023 Cuma

İstanbul Havalimanı dış hatlar gidiş terminali Türk Havayolları kontuarı önünde saat 06.30’ta buluşma. Bilet, bagaj ve pasaport işlemlerimiz sonrasında Türk Havayolları’nın TK1421 sefer sayılı uçuşu ile saat 09.15’te Tallinn’e uçuş. Yerel saat ile 11.50’te Tallinn’e iniş. Pasaport ve bagaj işlemlerimizin ardından havalimanından aracımız ile panoramik Tallinn Şehir Turuna başlamak üzere hareket ediyoruz. En iyi korunmuş orta çağ şehirlerinden biri kabul edilen Tallinn turumuzda, UNESCO’nun Dünya Mirası Listesi’nde yer alan şehrin karakteristik özelliklerini taşıyan tarihi yapıları göreceğiz. Estonya bayrağının dalgalandığı Tall Hermann Kulesi, Toompea Kalesi, Alexander Nevsky Katedrali, Dome Kilisesi’ni, Toompea Tepesi, St. Nicholas Kilisesi göreceğimiz yerler arasındadır. Turumuz sonrasında otelimize transfer. Varışımıza istinaden check-in işlemlerimizi gerçekleştirip odalarımıza yerleşiyoruz. Akşam dileyen misafirlerimiz, rehberimiz tarafından düzenlenecek ekstra Viking Köyü Akşam Yemeği Turuna katılabilirler. Gecelememiz Tallinn’deki otelimizde.

Viking Köyü Akşam Yemeği Turu | 65 EUR Kişi Başı

Viking yaşam tarzını yansıtan şirin bir restoranda ok ve balta atma, mancınık kullanma gibi aktiviteleri deneyimleyeceğiz. Bu heyecan, eğlence ve keyif dolu dakikaların ardından akşam yemeğimizi yiyeceğiz. Tur bitiminde otelimize dönüş.



2 Gün: TALLINN / 30 Aralık 2023 Cumartesi

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz rehberimiz tarafından düzenlenecek ekstra Helsinki Turuna katılabilirler. Gecelememiz Tallinn’deki otelimizde.

Helsinki Turu | 125 EUR Kişi Başı

Cruise gemisi ile Tallinn’in karşısında yer alan Finlandiya’nın başkenti Helsinki’ye doğru yola çıkıyoruz. Tüm gün olarak gerçekleştireceğimiz bu panoramik turumuzda Helsinki Katedrali, Hükümet Sarayı, Belediye Binası, Market Meydanı, Uspenski Ortodoks Katedrali ve Havis Amanda Heykeli görülecek yerler arasındadır. Öğle yemeği, bölgeyi tanıma ve alışveriş için serbest zaman. Ardından rehberimizin bildireceği saatte Cruise gemisine transfer ve Tallinn’e dönüş.



3 Gün: TALLINN – PARNU – RIGA / 31 Aralık 2023 Pazar

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında check-out işlemlerimizi gerçekleştirip, Letonya’nın başkenti Riga’ya doğru yola çıkıyoruz. Yolumuzun üzerinde Estonya’nın balıkçı kasabası olan Parnu’da mola vereceğiz. Estonya ve Letonya’nın yemyeşil ormanları içerisinde gerçekleşecek yolculuğumuzun ardından Riga’ya varış. Varışımızla beraber panoramik Riga Şehir Turuna başlıyoruz. 1201 yılında kurulan Riga turumuzda St. Peter's Kilisesi, Brotherhood of the Blackheads Evi, Dome Katedrali, Büyük ve Küçük Guildhalls, St. Jacob's Kilisesi, Riga Kalesi, Özgürlük Heykeli ve Art Nouveau stilinde yapılarıyla bezeli sokakları göreceğimiz yerler arasında yer alıyor. Turumuz sonrasında otelimize transfer. Varışımıza istinaden check-in işlemlerimizi gerçekleştirip odalarımıza yerleşiyoruz. Akşam, dileyen misafirlerimiz rehberimizin önereceği ekstra Yılbaşı Programına katılabilirler. Gecelememiz Riga’daki otelimizde.



4 Gün: RIGA / 01 Ocak 2024 Pazartesi

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında serbest zaman. Öğleden sonra dileyen misafirlerimiz, rehberimiz tarafından düzenlenecek ekstra Sigulda Turuna katılabilirler. Gecelememiz Riga’daki otelimizde.

Sigulda Turu | 65 EUR Kişi Başı

Letonya’nın en güzel şehirlerinden biri olarak kabul edilen Sigulda, Riga’ya 51 km uzaklıktadır. Turumuzda Sigulda Kalesi, Gauja Milli Parkı, Gutman Mağarası, Turaida Kalesi ve Müzesi’ni ziyaret edecek kalelerin arasında gezerken kendinizi Ortaçağ Avrupası’ndan bir kesitte hissedeceksiniz. Muhteşem doğası, yemyeşil ağaçları, ovaları ve Gauha Nehri ile sizleri kendine hayran bırakacak. Turumuz sonrasında Riga’ya ve otelimize dönüş.



5 Gün: RIGA – İSTANBUL / 02 Ocak 2024 Salı

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında serbest zaman.Dileyen misafirlerimiz, rehberimiz tarafından düzenlenecek ekstra Jurmala Turuna katılabilirler.Rehberimizin bildireceği transfer saatinde havalimanına doğru hareket ediyoruz. Bilet, bagaj ve pasaport işlemlerimiz sonrasında Türk Havayolları’nın TK1776 sefer sayılı uçuşu ile saat 19.00’da İstanbul’a uçuş.Yerel saat ile 23.15’te İstanbul Havalimanı’na iniş ve turumuzun sonu. Bir sonraki keyifli gezimizde buluşmak üzere veda ediyoruz.

Jurmala Turu | 60 EUR Kişi Başı

Letonya’nın Baltık Denizi kıyısında yer alan Jurmala, bembeyaz kumsalları ve orman içerisinde yer alan romantik ağaç evleri ile Letonya’nın sayfiye bölgesidir. Tertemiz havası, çam kokuları ve dingin atmosferi ise yerli halkın ve turistlerin rehabilitasyon şehri olarak anılmaktadır. Hava kirliliğini önlemek amacı ile araba girişleri dahi bu şirin sahil kasabasında ücretlidir. Turumuz sonrasında Riga’ya ve otelimize dönüş.



6 Gün:

UÇUŞ DETAYLARI

29 Aralık 2023   Türk Havayolları   TK1421   IST-TLL   09.15 11.50

02 Ocak 2024   Türk Havayolları   TK1776   RIX-IST   19.00 23.15

 


6 Gün:


7 Gün:

OTEL BİLGİLERİ

Tallinn (2 Gece)

3* Tallink Express Hotel vb.

Riga (2 Gece)

4* Riga Islande Hotel vb.

 


7 Gün:


DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    BALTIK İKİLİSİ ESTONYA VE LETONYA 2023 YILBAŞI ÖZEL TURU SKY

    TÜM ŞEHİR TURLARI DAHİL !!!

    Tallinn – Parnu – Riga

    NOTLAR:

    Tur Programımız belli bir katılım şartı ile düzenlenmektedir. Gezi için yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur kalkışına 30 gün kaladır. Katılım yetersizliği nedeniyle iptal edilen tur, operasyon departmanı aracılığı ile tarafınıza bildirilecektir.

    Tur programında isim belirtilmeden sadece kategori bilgisi verildiği ve/veya aynı destinasyon için seçenekli bulunduğu durumlarda otel(ler) gezi hareketinden 48 saat önce acentemiz tarafından bildirilecektir.

    Bu fiyat listesi ve program yeni bir fiyat listesi çıkana kadar geçerlidir.

    Tüm paket programlarımızdaki fiyatlarımız minimum 10 kişiye kadar kontenjanlar ile sınırlı olup üzeri kişi sayısı gruplarınız için fiyat artışı olabilir. Lütfen fiyat bilgisi sorunuz.

    Normal pasaportlarda pasaport veriliş tarihinin 10 seneden daha fazla, diğer pasaport tiplerinde ise 5 seneden daha fazla olması durumunda, seyahate hatalı hizmetlerinden, Acente’nin işleten sıfatı olmaması nedeni ile mevcut sorumluluğu bulunmadığını, asli fail gibi doğrudan doğruya sorumlu olmadığını taraflar bilmektedirler. Tüm gümrüklü yurtdışı çıkışlarında kalkış günü ilgili limanda tur hareket saatinden 3 saat önce hazır bulunulması gerekmektedir. Özellikle diğer şehirlerden iç hat uçuşu ile liman ya da havalimanlarına gelecek olan misafirlerin uçuş saatlerini limanda olunması gereken saate göre ayarlamaları gerekmektedir. Bu sebepten dolayı geç kalınma ve/veya durumunda tura katılamama sorumluluk yolcuya ait olup,Neo Tur’un yolcuya karşı herhangi bir tazminat yükümlülüğü yoktur. İlgili havayolunun online check-in sitesi var ise, check-in işlemlerini tur hareketinden 24 saat önce şahsen yapmaları tavsiye edilir.

    Neo Tur; havayolu ile yolcularımız arasında aracı konumunda olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Uçuş öncesinde uçak saatleri değişebilir. Tüm uçuş saatlerinin tur hareket saatinden 48 saat önce yolcu tarafından teyit edilmesi gerekmektedir. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır.

    3 Kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 Kişilik odalar 1 büyük yatak + 1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için tur katılımcısı 3. Kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında aynı odada kalan ve yaş grubuna uyan tek çocuk için geçerlidir. Otellerde sınırlı sayıda TWIN (2 ayrı yataklı) oda bulunmasından dolayı, TWIN oda talebinizi rezervasyondan önce kontrol ediniz.

    18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne ve babalarından birisi veya ikiside olmadan tura katıldığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvaffakatnamelerin tüm seyahat süresince kişilerin yanında bulundurulması zorunludur.

    Panoramik şehir turu, şehirlerin tanıtımı için düzenlenen 2-3 saat süreli turlar olup içeriği değişmemek şartıyla farklı günlerde düzenlenebilir. Müze, ören yeri girişlerini içermez. Ekstra turlar, tur lideri tarafından belirlenecek kişi sayısı ile gerçekleştirilir ve günleri programın akışına göre tur lideri tarafından değiştirilebilir. Hava durumuna bağlı olarak turlar gerçekleşmeyebilir. Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Bu gezi ya da turların yapılamamasından Neo Tur sorumlu tutulamaz.

    Kişilerin tura katılımlarındaki sağlık sorunları, hamilelik durumu, sürekli kullanımda bulundukları ilaçlar ve bu ilaçlar ile ilgili ilgili raporları yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

    Tur – Alan – Tur Lideri – Otel bilgilendirmeleri tur hareketinden 48 saat önce satış danışmanınız tarafından mail olarak yapılacaktır.

    Pasaport resmi bir belge niteliğinde olup herhangi bir şekilde zedelenmiş, kirlenmiş, özellikle dikişte veya sayfalarında yırtık olması gibi sebeplerden dolayı pasaport polisi sizi ülkeye sokmama yetkisine sahiptir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.

    Bu tur programı için T.C. vatandaşlarına vize uygulaması bulunmaktadır. Vize başvurusu için tur bitim tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport ve konsolosluk tarafından istenilen evraklar gerekmektedir. Pasaport polisi geçerli vizesi olsa dahi yolcuyu ülkeye sokmama yetkisine sahiptir. Böyle bir durumda tüm mali ve hukuki sorumluluk yolcuya aittir. Lütfen pasaport bilgi ve detaylarınızı kontrol ediniz.

    Pasaport polisi Türkiye sınır kapılarından çıkış yapılırken, Türk Vatandaşlarından veya Yabancı uyruklu vatandaşlardan veya geçerli vizesi olan pasaportu olsa dahi, tüm pasaport tipleri için, (Umuma Mahsus, Hususi Damgalı, Hizmet Damgalı, Diplomatik) seyahat tarihi itibariyle minimum 6 ay geçerlilik şartı aramaktadır. Bu sebeple 6 aydan az geçerliliği olan pasaportlara acentemiz tarafımızdan onay verilmemektedir. 6 aydan az geçerliliği olan pasaport sahiplerinin tura katılamamalarından dolayı Neo Tur’un yolcuya karşı herhangi bir tazminat yükümlülüğü yoktur.

    Programda dahil olarak belirtilen turlara katılmayan misafirlerimiz herhangi bir ücret iadesi alamaz.

    Ekstra turlar minimum 15 kişinin katılması halinde gerçekleştirilecektir. 15 kişi altında sayı olması durumunda fiyat artışı ile ekstra turlar yapılabilir.

    Şehir turu ilk gün rötar vs nedeniyle hava karanlığına denk gelirse farklı günde gerçekleşebilir.


    İptal Şartları
    https://neotur.com.tr/tur693.html
    Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti.



    Bu çıktı 29.03.2024 16:12 tarihinde verilmiştir. Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.