DÜNYANIN EN ROMANTİK ŞEHRİ PARİS KASIM-ARALIK 2023 SKY Tur Programı

Türk Havayolları

Kalkış Yerleri: İstanbul Havalimanı
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL - PARİS

İstanbul Havalimanı dış hatlar gidiş terminali Türk Havayolları kontuarı önünde buluşma. Bilet, bagaj ve pasaport işlemlerimiz sonrasında Türk Havayolları’nın TK1823 sefer sayılı uçuşu ile Paris’e uçuş. Yerel saat ile Paris’e iniş. Pasaport ve bagaj işlemlerimizin ardından havalimanından aracımız ile panoramik Paris Şehir Turuna başlamak üzere hareket ediyoruz. Şehir turumuzda Opera Binası ve Meydanı, Madeleine Kilisesi, Vendome Meydanı, Champs Elysees Caddesi ve Etoile Meydanı‘ndaki meşhur Zafer Takı, Concorde Meydanı, Petit Palais (Küçük Saray), Grand Palais (Büyük Saray), Paris’in en meşhur karakteri olan Napoleon Bonaparte’ın anıt mezarı DOM Kilisesi, elbette Eiffel Kulesi, Trocadero Meydanı, Askeri Akademi ve Invalides Müzesi, Fransız edebiyatının meşhur yazarlarının ve şairlerinin mezarlarının bulunduğu Pantheon Mozolesi, Paris’in meşhur öğrenci semti Saint Michel ve Luxembourg Parkı, Fransız Senato Binası, Saint Sulpice Çeşmesi ve Kilisesi, Saint Germain kilisesi, ünlü kafeler; Café Les Deux Magots ve Café de Flore, Fransa’nın en eski üniversitesi Sorbonne Üniversitesi, Notre Dame Katedrali ve Louvre Müzesi görülecek yerler arasında bulunmaktadır. Turumuz sonrasında otelimize varışımıza istinaden check-in işlemlerimizi gerçekleştirip odalarımıza yerleşiyoruz. Gecelememiz Paris’deki otelimizde.



2 Gün: PARİS

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında serbest zaman.Dileyen misafirlerimiz rehberimiz tarafından düzenlenecek ekstra Eiffel Kulesi, Notre Dame Katedrali, Ressamlar Tepesi Turuna katılabilirler. Gecelememiz Paris’deki otelimizde.

Eiffel Kulesi, Notre Dame Katedrali, Ressamlar Tepesi Turu | 100 EUR Kişi Başı Yetişkin - 80 EUR Çocuk

Paris şehrinin vazgeçilmez turistik mekanlarından derlediğimiz kültürel içerikli bu turumuzda gün boyunca şehrin güzelliklerini keşfedeceğiz. Dümdüz bir ova üzerine kurulmuş görkemli Paris şehrinde güney yönünde ufka her baktığınızda bütün ihtişamıyla karşınıza çıkan, geceleri ışık şovlarıyla sizleri selamlayan şehrin sembolü, sanatçılara ilham kaynağı dünyaca ünlü Eiffel kulesi gezimizde asansörlerle 2. kata ulastığımızda, Paris’i bu kez Eiffel kulesiz panoramik görüntüleri ile karşımızda bulacağız.Şehri yukarıdan seyretmenin zevkine vardıktan sonra, yapımı 170 sene sürmüş, 19. Yüzyıl’dan beri Victor Hugo’nun romanıyla ünlenmiş, dünyanın en popüler katedrali Notre Dame’ı gezerken gotik mimarinin özelliklerini tanımaya, karanlık ortaçağ tarihini keşfetmeye ne dersiniz? Gezimizin son durağı olan 19. Yüzyıl’ın sonlarından beri Paris bohem hayatının merkezi olmuş, Ressamlar Tepesi olarak bilinen Montmartre mahallesinde, Paris şehrinin içindeki son üzüm bağlarını, tüm şehre tepeden hakim manzaralı bahçeleriyle ünlü Adaklar Kilisesini ve daracık tipik Paris sokaklarını rehberiniz eşliğinde gezerken, amatör ressamlara çizdireceğiniz portrenize sahip olabilirsiniz. Turumuzun ardından otelimize dönüyoruz.



3 Gün: PARİS

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında serbest zaman.Dileyen misafirlerimiz rehberimiz tarafından düzenlenecek ekstra Disneyland Turuna katılabilirler.Gecelememiz Paris’deki otelimizde.

Disneyland Turu | 170 EUR Kişi Başı Yetişkin - 150 EUR Çocuk

Paris’e 36 km uzaklıktaki, Avrupa kıtasının tek Disney parkı rüyalar dünyası Disneyland park içerisindeki gezimizde, Hayaletler evi, Mark Twain’in gemisi, çılgın Maden treni, Indiana Jones, Robinson’un evi, Karayip Korsanları mağarası, bebekler dünyası, yıldızlar turu, 3 boyutlu sinema, uzaya yolculuk, denizaltı macerası, araba yarış pisti gibi aktivitelerle büyükler de en az küçükler kadar eğlenecek ve Disney karakterleriyle beraber gün boyunca çok keyifli anlar yaşayacağız. Turumuzun ardından otelimize dönüyoruz.



4 Gün: PARİS - İSTANBUL

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında check-out işlemlerimizi gerçekleştirip,transfer saatine kadar serbest zaman.Dileyen misafirlerimiz rehberimiz tarafından düzenlenecek ekstra Büyüleyici Paris Turuna katılabilirler.Rehberimizin bildireceği transfer saatinde havalimanına doğru hareket ediyoruz.Bilet, bagaj ve pasaport işlemlerimiz sonrasında Türk Havayolları’nın mevcut sefer sayılı uçuşu ile İstanbul’a uçuş.Yerel saat ile İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş ve turumuzun sonu. Bir sonraki keyifli gezimizde buluşmak üzere veda ediyoruz.

Büyüleyici Paris Turu | 75 EUR Kişi Başı Yetişkin - 50 EUR Çocuk

Seine Nehri tekne gezisi, Latin Mahallesi, Lüksemburg Bahçesi ve St Germain Mahallesinden derlediğimiz bu özel tur ile Paris’in vazgeçilmez noktalarını ziyaret edeceğiz. Adını iki bin yıl önce romalı bir tanrıçadan almış, Paris’i 13 km. boyunca ikiye bölen Seine Nehri antik çağdan günümüze kadar inşa edilmiş 37 köprüyle süslenmiştir. Üstü açık ve camla kapalı iki bölümden oluşan teknelerle yapacağımız Seine nehri gezimizde Paris şehrinin binalarını, nehir kenarındaki yaşantıları, köprüleri ve tam merkezdeki iki küçük adasını nehir üzerinden izleme olanağı bulacaksınız... Turumuzun bu ilk bölümünden hemen sonra Paris’in Latin Mahallesi diye anılan semtine gidiyoruz, Sorbon Üniversitesi, Sorbon Meydanı, Pantheon gibi ünlü köşelerini dışarıdan görüyoruz. Ardından, Paris’in en güzel bahçelerinden birine, Lüksemburg Bahçesi’ne geçiyoruz. Bahçede vereceğimiz fotoğraf arasından sonra yolumuz Paris’in entelektüel kafeleriyle ünlü St Germain Mahallesi’ne düşecek. Mahallede şehrin en eski kilisesini görecek, tur sonunda Sartre, Beauvoir gibi büyük isimlerin uğrak kafelerinde kahve içebileceksiniz. Turumuzun ardından havalimanına transfer.



5 Gün:

UÇUŞ DETAYLARI

06 Aralık 2023   Türk Havayolları   TK1823   IST-CDG   10.40 12.25

09 Aralık 2023   Türk Havayolları   TK1826   CDG-IST   15.30 20.55

 


5 Gün:


ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    DÜNYANIN EN ROMANTİK ŞEHRİ PARİS KASIM-ARALIK 2023 SKY

     

    ÜLKE HAKKINDA

    FRANSA

    Fransa ya da resmî adıyla Fransa Cumhuriyeti veya Fransız Cumhuriyeti, ana kara toprakları Batı Avrupa'da bulunan ve dünyanın pek çok bölgesinde denizaşırı toprakları olan bir ülkedir. Kıta Fransa'sı, güneyde Akdeniz'den kuzeyde Manş Denizi ve Kuzey Denizi'ne, doğuda Ren Nehri'nden batıda Atlas Okyanusu'na kadar yayılan topraklarda yer alır. Fransızlar, ülkelerini topraklarının biçiminden ötürü Altıgen olarak adlandırırlar. Fransa'nın Avrupa kıtasındaki komşuları Belçika, Lüksemburg, Almanya, İsviçre, İtalya, İspanya, Monako ve Andorra'dır. Akdeniz'de İtalya'ya ait Sardinya Adası'ndan sadece 12 km uzaktaki Korsika adası da Fransa'ya aittir. Sahip olduğu denizaşırı illerde de, Fransız Guyanası aracılığıyla Brezilya ve Surinam'a, Saint Martin Adası aracılığıyla da Hollanda Antilleri'ne sınırı vardır. Fransa, Manş Denizi'nde deniz yüzeyinin altından geçen Manş Tüneli'yle Birleşik Krallık'a bağlanmaktadır.

    Fransa, yönetimde yarı başkanlık sisteminin uygulandığı üniter bir devlettir. Ülkenin başlıca ilke ve ülküleri İnsan ve Yurttaş Hakları Bildirisi'nde açıklanmıştır. İş gezileri için gelenler dâhil, ülkede yirmi dört saatten az kalanlar hariç tutulmak üzere, yıllık olarak ağırladığı yaklaşık 82 milyon turistle Fransa, dünyada en çok ziyaret edilen ülkedir.

    Resmi dili: Fransızca

    Para birimi: Euro

    İklim: Karasal - Akdeniz iklim

    Priz tipi: C/F tipi

    PARİS

    Paris şehri tahmini 12,174,880 nüfusu ile veya Fransa nüfusunun yaklaşık yüzde 18'i ile (2017 itibarıyla) Paris Bölgesi'nin veya Île-de-France bölgesinin yönetim merkezidir. 1900 yılında açılan şehrin metro sistemi Paris metrosu günde 5.23 milyon yolcuya hizmet verir; Avrupa'nın Moskova Metrosu'ndan sonra en yoğun ikinci metro sistemidir. Gare du Nord dünyanın en yoğun 24. tren istasyonudur ancak 2015 yılında 262 milyon yolcu ile Japonya dışında bulunan en yoğun tren istasyondu.

    Şehir merkezindeki Sen Nehri boyunca uzanan tarihi bölge, 1991'den beri UNESCO Dünya Miras Alanı olarak sınıflandırılmıştır; orada görülecek popüler yerler arasında Île de la Cité üzerindeki Notre Dame de Paris Katedrali vardır halen 15 Nisan 2019 yangını'ndan sonra yenileme çalışmaları nedeniyle kapalıdır. Diğer popüler turistik yerler arasında yine Île de la Cité'de bulunan Sainte-Chapelle'in Gotik kraliyet şapeli; 1889 Paris Evrensel Sergisi için inşa edilen Eyfel Kulesi; 1900 Paris Evrensel Sergisi için inşa edilen Grand Palais ve Petit Palais; Champs-Élysées üzerindeki Arc de Triomphe ve sanat tarihiyle ve Sacré-Coeur Bazilikası ile Montmartre tepesi vardır.

    Paris Sen Nehri'nin üzerine, Paris Havzası'nın ortasına kurulmuştur. Paris'te ikamet edenlere Parisien diye hitap edilir. Tüm dünyada anıtları, sanatsal ve kültürel yaşamı ile bilinen ve dünya tarihinde önemli bir yeri olan Paris, başlıca ekonomik ve politik merkezler arasında yer almakta ve uluslararası taşımacılığın geçiş noktalarından birini oluşturmaktadır. Moda ve lüksün dünya başkenti olan Paris, "Işık Şehir" (Ville Lumière) diye de anılmaktadır.

     

    NOTLAR:

    Tur Programımız belli bir katılım şartı ile düzenlenmektedir. Gezi için yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur kalkışına 30 gün kaladır. Katılım yetersizliği nedeniyle iptal edilen tur, operasyon departmanı aracılığı ile tarafınıza bildirilecektir.

    Tur programında isim belirtilmeden sadece kategori bilgisi verildiği ve/veya aynı destinasyon için seçenekli bulunduğu durumlarda otel(ler) gezi hareketinden 48 saat önce acentemiz tarafından bildirilecektir.

    Bu fiyat listesi ve program yeni bir fiyat listesi çıkana kadar geçerlidir.

    Tüm paket programlarımızdaki fiyatlarımız minimum 10 kişiye kadar kontenjanlar ile sınırlı olup üzeri kişi sayısı gruplarınız için fiyat artışı olabilir. Lütfen fiyat bilgisi sorunuz.

    Normal pasaportlarda pasaport veriliş tarihinin 10 seneden daha fazla, diğer pasaport tiplerinde ise 5 seneden daha fazla olması durumunda, seyahate hatalı hizmetlerinden, Acente’nin işleten sıfatı olmaması nedeni ile mevcut sorumluluğu bulunmadığını, asli fail gibi doğrudan doğruya sorumlu olmadığını taraflar bilmektedirler. Tüm gümrüklü yurtdışı çıkışlarında kalkış günü ilgili limanda tur hareket saatinden 3 saat önce hazır bulunulması gerekmektedir. Özellikle diğer şehirlerden iç hat uçuşu ile liman ya da havalimanlarına gelecek olan misafirlerin uçuş saatlerini limanda olunması gereken saate göre ayarlamaları gerekmektedir. Bu sebepten dolayı geç kalınma ve/veya durumunda tura katılamama sorumluluk yolcuya ait olup,Neo Tur’un yolcuya karşı herhangi bir tazminat yükümlülüğü yoktur. İlgili havayolunun online check-in sitesi var ise, check-in işlemlerini tur hareketinden 24 saat önce şahsen yapmaları tavsiye edilir.

    Neo Tur; havayolu ile yolcularımız arasında aracı konumunda olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Uçuş öncesinde uçak saatleri değişebilir. Tüm uçuş saatlerinin tur hareket saatinden 48 saat önce yolcu tarafından teyit edilmesi gerekmektedir. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır.

    3 Kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 Kişilik odalar 1 büyük yatak + 1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için tur katılımcısı 3. Kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında aynı odada kalan ve yaş grubuna uyan tek çocuk için geçerlidir. Otellerde sınırlı sayıda TWIN (2 ayrı yataklı) oda bulunmasından dolayı, TWIN oda talebinizi rezervasyondan önce kontrol ediniz.

    18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne ve babalarından birisi veya ikiside olmadan tura katıldığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvaffakatnamelerin tüm seyahat süresince kişilerin yanında bulundurulması zorunludur.

    Panoramik şehir turu, şehirlerin tanıtımı için düzenlenen 2-3 saat süreli turlar olup içeriği değişmemek şartıyla farklı günlerde düzenlenebilir. Müze, ören yeri girişlerini içermez. Ekstra turlar, tur lideri tarafından belirlenecek kişi sayısı ile gerçekleştirilir ve günleri programın akışına göre tur lideri tarafından değiştirilebilir. Hava durumuna bağlı olarak turlar gerçekleşmeyebilir. Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Bu gezi ya da turların yapılamamasından Neo Tur sorumlu tutulamaz.

    Kişilerin tura katılımlarındaki sağlık sorunları, hamilelik durumu, sürekli kullanımda bulundukları ilaçlar ve bu ilaçlar ile ilgili ilgili raporları yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

    Tur – Alan – Tur Lideri – Otel bilgilendirmeleri tur hareketinden 48 saat önce satış danışmanınız tarafından mail olarak yapılacaktır.

    Pasaport resmi bir belge niteliğinde olup herhangi bir şekilde zedelenmiş, kirlenmiş, özellikle dikişte veya sayfalarında yırtık olması gibi sebeplerden dolayı pasaport polisi sizi ülkeye sokmama yetkisine sahiptir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.

    Bu tur programı için T.C. vatandaşlarına vize uygulaması bulunmaktadır. Vize başvurusu için tur bitim tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport ve konsolosluk tarafından istenilen evraklar gerekmektedir. Pasaport polisi geçerli vizesi olsa dahi yolcuyu ülkeye sokmama yetkisine sahiptir. Böyle bir durumda tüm mali ve hukuki sorumluluk yolcuya aittir. Lütfen pasaport bilgi ve detaylarınızı kontrol ediniz.

    Pasaport polisi Türkiye sınır kapılarından çıkış yapılırken, Türk Vatandaşlarından veya Yabancı uyruklu vatandaşlardan veya geçerli vizesi olan pasaportu olsa dahi, tüm pasaport tipleri için, (Umuma Mahsus, Hususi Damgalı, Hizmet Damgalı, Diplomatik) seyahat tarihi itibariyle minimum 6 ay geçerlilik şartı aramaktadır. Bu sebeple 6 aydan az geçerliliği olan pasaportlara acentemiz tarafımızdan onay verilmemektedir. 6 aydan az geçerliliği olan pasaport sahiplerinin tura katılamamalarından dolayı Neo Tur’un yolcuya karşı herhangi bir tazminat yükümlülüğü yoktur.

    Programda dahil olarak belirtilen turlara katılmayan misafirlerimiz herhangi bir ücret iadesi alamaz.

    Ekstra turlar minimum 15 kişinin katılması halinde gerçekleştirilecektir. 15 kişi altında sayı olması durumunda fiyat artışı ile ekstra turlar yapılabilir.

    Şehir turu ilk gün rötar vs nedeniyle hava karanlığına denk gelirse farklı günde gerçekleşebilir.


    İptal Şartları
    https://neotur.com.tr/tur836.html
    Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti.



    Bu çıktı 29.03.2024 01:47 tarihinde verilmiştir. Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.