VİETNAM SIRA DIŞI ROTALAR 2 ÖĞLE YEMEĞİ DAHİL KASIM-ARALIK 2022 BNRT Tur Programı

Türk Havayolları

Kalkış Yerleri: İstanbul Havalimanı
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL – SAYGON (HO CHI MINH)

Turumuz İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali’nde buluşmamız ile başlıyor.Türk Havayolları’na ait sefer ile Saygon’a hareket ediyoruz.Yerel saat ile akşam saatlerinde Saygon’a varmış olacağız. Özel aracımız ile otelimize transferimizin ardından dinlenmek üzere serbest zaman. Geceleme otelimizde.



2 Gün: SAYGON

Kahvaltının ardından panoramik Saygon şehir turumuzu gerçekleştiriyoruz. Savaş Müzesi, Opera Binası, Tarihi Posta Binası,Notre-Dame Katedrali ve Ben Thanh Pazarını ziyaret edeceğiz. Öğle yemeğinin ardından dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan Cu Chi Tünelleri turumuza (45 $ Kişi başı) katılabilirler.Yakın tarihimizin en etkileyici olaylarından, birçok filme konu olmuş Vietnam – ABD savaşı sırasında Kuzey Vietnamlı halkın inşa ettiği ve savaş boyunca bir şehir haline gelen siperleri, kampları ve tünelleri görüyoruz. Turdan sonra otele transfer. Geceleme otelimizde.



3 Gün: SAYGON

Kahvaltının ardından serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak “Öğle yemekli Mekong Deltası” turuna (80 $ Kişi başı) katılabilirler. Suyun üzerinde suyla iç içe yaşayan bir dünyaya, My Tho kasabasına hareket ediyoruz. Varışımızı takiben yerel bir tekne ile birbirini kesen kanal sokaklar arasında gezintiye başlıyoruz. İlk durağımız yöreye özgü el yapımı eşyaların yapılışını, hindistan cevizinden üretilen şekerlerin imalathanelerini ve rengârenk meyve bahçelerini göreceğimiz Thoi Son Adası. Burada güzel bahçelerin gölgesinde taze meyveleri tadarken yerel sanatçıların müziğinin keyfini süreceksiniz. Daha sonra ev yapımı bal çayının tadına bakmak için bir çiftliğe uğruyor ve kanallar arasında devam eden turumuzda yörenin yaşayışı hakkında her şeyi öğreniyoruz. Vinh Trang Pagodası’nı ziyaret ediyoruz. Öğle yemeğimizi yerel restoranda alıyoruz. Turdan sonra günün yorgunluğunu atmak üzere otelimize transfer olacağız. Geceleme otelimizde.



4 Gün: SAYGON – DA NANG

Kahvaltının ardından Vietnam’ın bir başka şehri Da Nang’a gitmek üzere Saygon havalimanına transfer olacağız. Yerel havayolları ile Da Nang’a varışımızın ardından panoramik şehir turu yapmak üzere alandan ayrılıyoruz. Şehir turu esnasında Mermer Dağları, Cham Heykel Müzesi, Dragon Köprüsü, Bach Dang Rıhtımı ve Han pazarı görülecek yerler arasındadır. Tur bitimi dileyen misafirler ile ekstra olarak “Altın Köprü” turuna (95 $ Kişi başı) katılabilirler. Deniz seviyesinden 1400 metre yükseklikte Ba Na Teperi'nin  inşa edilen  Altın Köprü’yü taştan iki devasa el tutmaktadır.  Tepenin eteklerine kadar araçla yolculuk yapıp ardından dünyanın en uzun teleferiğine binerek muhteşem manzaralar eşliğinde zirveye ulaşacağız. Ba Na dağının mükemmel manzarasının tadını çıkarıp, ayrıca tepede bulunan eğlece parkında vakit geçireceğiz. Bu sıra dışı deneyimin ardından otelimize gitmek üzere yola çıkacağız. Konaklama otelimizde.



5 Gün: DA NANG – HANOI

Kahvaltının ardından odalarımızı boşaltıyor ve Hanoi’ye gitmek üzere havaalanına transfer oluyoruz. Yerel havayolları ile Hanoi’ye uçuşumuzun ardından bizi alanda bekleyen aracımızla şehir turu yapmak üzere alandan ayrılıyoruz. Panoramik Hanoi şehir turumuzda Ho Chi Minh Mozalesi, Başkanlık Sarayı, Vietnam’ın ilk üniversitesi olan Literatür Tapınağı ve Single Pillar Pagodası görülecek yerler arasındadır. Tur sonrası yerel restoranda öğle yemeğimizi alıp otelimize transfer oluyoruz. Akşamüzeri dileyen misafirlerimiz akşam etkinliği olarak “Yemekli Su Kuklası Tiyatrosu ve Gece Turu”na (55 $ Kişi başı) katılabilirler. Hanoi’de Kızılırmak Deltası kültürünün önemli bir parçası olan Su Kuklası tiyatrosunu izleyip akşam yemeğimizi alacağız. Eski kent merkezinde yerel bir ulaşım aracı olan çekçeklerle (rickshow) yapacağımız gece turundan sonra otele transfer ve geceleme Hanoi otelimizde.



6 Gün: HANOI

Kahvaltın ardından serbest zaman.Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Öğle Yemekli  Halong Bay turuna (90 $ Kişi başı) katılabilirler. Keyifli bir tekne turunda dünyanın en muhteşem doğal güzelliklerinden biri kabul edilen bu körfezi keşfedeceğiz. Adacıklar ve mağaralar etrafında gezimizi gerçekleştiriyoruz. Öğle yemeğimizi alıp, tur sonrası Hanoi otelimize transfer oluyoruz. Geceleme otelimizde.



7 Gün: HANOI – İSTANBUL

Kahvaltın ardından serbest zaman.Rehberimizin belirleyeceği saatte havaalanına transfer olacağız. Akşam Türk Havayolları’na ait sefer ile İstanbul’a hareket ediyoruz. Yeni günü uçakta karşılıyoruz.



8 Gün: İSTANBUL

Yerel saat ile sabah İstanbul Havalimanı’na hoş geldiniz.



9 Gün:

ÖRNEK (VB.) OTELLER

SAYGON

DA NANG

HANOİ

4* Aristo Hotel vb.

4* Bellla Maison Parosand Hotel vb.

4* Halais Hotel vb.

 


10 Gün:

UÇUŞ DETAYLARI

14 – 21 Kasım 2022

(Ara Sömestr)

Havalimanı Buluşma Tarihi ve Saati: 13 Kasım Pazar saat: 23:00

14 Kasım TK 162      İstanbul 02.05 - Saigon 16.15

*20 Kasım TK 165     Hanoi 22.05 - İstanbul 05.20 +1 (Varış 21 Kasım)

12 – 19 Aralık 2022

Havalimanı Buluşma Tarihi ve Saati: 11 Aralık Pazar saat: 23:00

12 Aralık TK 162       İstanbul 02.05 - Saigon 16.15

*18 Aralık TK 165     Hanoi 22.05 - İstanbul 05.20 +1 (Varış 19 Aralık)



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    VİETNAM SIRA DIŞI ROTALAR 2 ÖĞLE YEMEĞİ DAHİL KASIM-ARALIK 2022 BNRT

    6 GECE 8 GÜN

     

    AVANTAJLI ETKİNLİK PAKETİ – X LARGE 365 USD YERİNE 335 USD

    Cu Chi Tünelleri 45 USD + Öğle Yemekli Mekong Deltası 80 USD + Altın Köprü 90 USD + Akşam Etkinliği : Yemekli Su Kuklası Tiyatrosu ve Gece Turu 55 USD + Öğle Yemekli Halong Bay Tekne Turu 95 USD

     

    Havalimanı buluşma saati, uçuştan 3 saat önce olup, detaylar tur hareketinden 2 gün öncesinde ayrıca iletilecektir.

    Kalkış ve varış saatleri yerel saatlerdir.

    *İşareti olan uçuşlar, hareket tarihinden 1 sonraki takvim gününde varış noktasına ulaşır.

    İç hat bağlantılar için sınırlı kontenjan bulunmakta olup, müsaitlik alınması gerekmektedir.

    Bağlantı veren şehirlerin teyit edilmesi gerekmektedir.

    Konfirme edilen iç hat bağlantıları 24 saat içerisinde geçerli olan en uygun iç hat uçuş için geçerlidir.

    Gruplarda iç hat bağlantı fiyatları geçerli olmayabilir. Özel fiyatlarımızı sorunuz.

     

    SIKÇA SORULAN SORULAR & ÖNEMLİ BİLGİLER:

    KATILIM ŞARTI : Bu gezimiz, en az 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir.Yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur başlangıcının 20 gün öncesidir. Katılım yetersizliği nedeniyle iptal edilen tur, acenteniz aracılığı ile tarafınıza bildirilecektir.

    VİZE :

    VİETNAM İÇİN

    Umumi Pasaport : Vize gerekli

    Yeşil Pasaport : Vize gerekli değil

    Hizmet Pasaportu : Vize gerekli değil

    KAMBOÇYA İÇİN

    Umumi Pasaport : Vize gerekli

    Yeşil Pasaport : Vize gerekli

    Hizmet Pasaportu : Vize gerekli

    Vietnam ve Kamboçya Türk Vatandaşlarına vize uygulamaktadır. Vietnam yeşil pasaporta vize uygulamamaktadır. Vietnam vizesi alabilmek için (Multi-entry) C1 Belgesi alınması zorunludur. Bu belgeyi acenteniz size ücreti ile  verecektir. C1 belgesine ilave olarak misafirlerimiz kapıda ödeme yaparak vizelerini alacaklardır.Kapıda 2 Adet resim(arka tarafı beyaz, 4x6 cm boyutlarında) gerekmektedir. Kamboçya Vizesi ise; Yeşil pasaporta vize alınması gerekmektedir.Tur bitiş tarihi itibariyle geçerlilik süresinin minimum 6 ay olması ve yeni çipli pasaportlardan olması gerekmektedir.  2 Adet resim(arka tarafı beyaz, 4x6cmboyutlarında) Kamboçya için misafirlerimiz kapıda 30 USD  ödeme yaparak vizelerini alabileceklerdir.(Kapı vize ücretleri ülke kararı ile değişiklik gösterebilir).

    Seyahat bitiş tarihinden itibaren 6 ay geçerli ve 10 yıldan eski olmayan pasaportunuzun olması gerekmektedir.

    Vize gereken destinasyonlarda, vize başvurusu için acentenizin tarafınıza ileteceği “Vize İçin Gerekli Evraklar” listesinde belirtilen belgeler ile vize başvurusunun yapılması gerekmektedir.

    Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribata uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.

    18 yaşından küçük misafirlerimiz tek başlarına ya da yanlarında anne ya da babadan sadece biri ile seyahat ederken ülke giriş-çıkışlarında görevli polis memurunca anne-babanın ortak muvafakatini gösterir belge sorulması ihtimali olduğundan; 18 yaş altı misafirlerimizin ve anne-babalarının bu konuda hassasiyet göstermelerini tavsiye ederiz.

    SAĞLIK : Vietnam ve Kamboçya’ya girişlerde Türk vatandaşlarına herhangi bir aşı zorunluluğu bulunmamaktadır. Bölgelerin iyi restoranlarında yiyeceğimiz öğle yemeklerinde ve akşam yemeklerinde sağlığınızı olumsuz şekilde etkileyecek bir sorunla karşılaşacağınızı düşünmüyoruz. Gezi boyunca musluk suyu içmemenizi yalnızca ilk kez sizin tarafınızdan açılacak şişe suyu tüketmenizi öneriyoruz.

    UÇUŞ SÜRELERİ : İstanbul - Saygon : 10 saat 20 dakika , Hanoi - İstanbul : 10 saat 25 dakika.

    EKSTRA TURLAR & ETKİNLİKLER : Ekstra turlar ve Etkinlikler, servis aldığımız yerel acente tarafından en az 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmekte olup, katılım zorunluluğu bulunmamaktadır. Yeterli sayı sağlanamadığı takdirde geziler yapılamamakta veya ekstra tur / etkinlik fiyatları, içerik, kullanılacak araç katılımcı sayısına göre değişiklik gösterebilmektedir. Ayrıca ekstra turların / etkinliklerin günleri ve saatleri, gidilecek yerlerdeki müze, ören yerlerinin veya mekânın açık/kapalı olma durumlarına ve hava şartlarına göre rehber tarafından değiştirilebilir.

    KONAKLAMA : Fuar, kongre, konser, etkinlik, spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller belirtilen km’lerden fazla mesafede kullanılabilir.

    3 Kişilik odalar, otellerin uygunluğuna göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye sunulan yatak, standart yataklardan küçük olabilir. 3 kişilik odalar 1 büyük yatak ve 1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar, açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için katılımcı 3. kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar.

    Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan ve fiyatlandırma bölümünde belirtilen yaş grubuna uyan tek (1) çocuk için geçerlidir.

    Tur programında dahil olan hizmetlerden otelde alınan kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir menü ile sunulmakta olup, gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir.

    PARA BİRİMİ : Vietnam’ın para birimi Vietnamese Dong’dur (VND).Kamboçya’nın para birimi Cambodian Riel’dir (KHR).Yanınızda US Dolar (USD) bulundurmanızda fayda vardır.

    SAAT DİLİMİ : Türkiye ile her iki ülke arasında +5 saat fark bulunmaktadır. Türkiye’de saat 12.00 iken seyahat edeceğimiz ülkelerde saat 17.00'dir.

    TELEFON KULLANIMI : Tüm cep telefonu operatörleri eğer telefonunuz uluslararası dolaşıma açıksa kullanılabilmektedir. Ancak gezilecek bazı bölgelerde şebeke problemleri söz konusu olabilir.

    KIYAFET VE GEREKLİ EŞYALAR : Yanınıza kolayca giyip çıkarabileceğiniz tişörtler, kısa ve uzun kollu gömlekler, pamuklu pantolonlar, rahat yürüyüş ayakkabıları ve akşamları için ince bir mont ya da hırka almanızı öneririz. Sentetik olmayan ve pamuklu kıyafetler tercih etmenizi tavsiye ederiz. Yağmur ihtimaline karşı bir yağmurluk ve şemsiye de getirebilirsiniz. Bunun dışında şapka, güneş gözlüğü, güneş kremi, olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz.

    YEMEK KÜLTÜRÜ : Bölgede Uzakdoğu yemek kültürüne oldukça benzer bir mutfak hâkim. Sokak satıcılarından bir şey almamanızı öneririz. Bunun yanında gideceğimiz restoranlar ve otellerde alacağımız yemeklerin damak tadınıza uygunluğunu fark edeceksiniz.

    ELEKTRİK : Elektrik genellikle büyük şehirlerde 220 volt, kırsal kesimlerde ise 110 volttur. Priz kullanımı ise A tipi ikili yassı priz ve C tipi ikili ince yuvarlak priz şeklindedir. Prizlerin örnekleri http://localti.me/ho

    ALIŞVERİŞ : Hanoi’de ara sokaklara dağılmış geniş bir alışveriş bölgesi var. İpek kumaş ve hediyelik eşya bakımından zengin olan Hanoi'de her şey çok ucuz. Siem Reap’de ise Psar Chaa ve Night Market giyim kuşam ve hediyelik eşya alabilmeniz için uygun yerlerdir.

    ÖNEMLİ NOTLAR : Geçerli pasaportun olması ve/veya vize alınmış (vize gerekli destinasyon/pasaport için) olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmemektedir.Pasaport polisinin sizi ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan Neo Tur sorumlu değildir, sorumluluk yolcuya aittir.

    Neo Tur, havayolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Neo Tur, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır. 0-2 yaş arası çocuklar alan vergisi ve alan hizmetleri bedeli ödemezlerİ

    Tur paketine dahil olan panoramik şehir turları, şehirlerin genel tanıtımı için düzenlenen ve araç içinden rehber anlatımıyla panoramik olarak yapılan müze, ören yeri girişlerini içermeyen en fazla 2-3 saatlik turlardır. Panoramik turlar, programda belirtilen diğer turlar da dahil olmak üzere, tura denk gelen gün ve saatte yerel otoriteler tarafından gezilmesine, girilmesine izin verilmeyen veya herhangi bir etkinlik nedeniyle kapalı yollar sebebiyle gerçekleşmediği takdirde, keza hava şartları nedeniyle turun yapılması imkânsız hale geldiği durumlarda bahse konu turların yapılamamasından Neo Tur sorumlu değildir. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkanlar dahilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.


    İptal Şartları
    https://neotur.com.tr/tur3810.html
    Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti.



    Bu çıktı 29.03.2024 14:27 tarihinde verilmiştir. Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.