KLASİK İTALYA 2020 NİSAN-EKİM ARASI(BLQ-FCO) Tur Programı

Pegasus Havayolları

Kalkış Yerleri: Sabiha Gökçen Havalimanı
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL – BOLOGNA – FERRARA – VENEDİK

Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar Terminali Pegasus Havayolları kontuarında bagaj ve bilet işlemlerinizi tamamlamanızın ardından Pegasus Havayolları’nın PC 1217 sefer sayılı uçağı ile saat 12.25’de Bolonya’ya uçuyoruz. (Pasaport kontrol ve bilet/bagaj işlemlerinizi zamanında bitirebilmek için uçuşunuzdan üç saat önce havalimanında hazır bulunmanız önerilir. Rehberinizle buluşma uçuşa bir saat kala uçak kapısında olacaktır.) Yerel saat ile 14.05’de Bolonya’ya varışımızı takiben alanda bekleyen özel otobüsümüz ile Bologna’ya hareket. Panoramik şehir turunda Bologna’nın merkezi olarak kabul edilen Piazza Maggiore (Büyük Meydan), Meydanın hemen arkasında bulunan Neptün Çeşmesi, Eski Borsa Binası, Avrupa’nın ilk üniversite binası, Quadrilatero (eski pazar), Bologna’nın simgeleri haline gelen Garisenda ve Asinelli kuleleri görülecek yerler arasındadır. Tur bitimi Ferrara’ya Hareket. UNESCO Dünya Kültürel Mirası Listesi'ndeki, ve bölgenin surlar içindeki en büyük, Ortaçağ – Rönesans şehriinde panoramik bir yolculuğa çıkıyoruz. Via Mazzini, Teatro Comunale di Ferrara, Opera binası ve 18. yy dan kalma Ferrara kalesi görülecek yer arasındadır. Tur bitimi Venedik’e hareket ve otelimize transfer ve dinlenmek üzere serbest saatler.



2 Gün: VENEDİK

Kahvaltının ardından serbest zaman.Arzu eden misafirlerimiz ile ekstra olarak düzenlenecek Venedik Turu (Gondol gezisi dahil) (65 Euro). Özel Tekne ile ile yaklaşık 4 km uzunluğundaki Büyük Kanal’dan geçip San Marco Meydanı’na geliş. İstanbul’dan getirilen granit sütunların da bulunduğu bu meydan yüzyıllar boyunca dünya ticaretinde söz sahibi olmuş Venedikli tüccarların buluştukları ve açık denizlere yelken açtıkları önemli bir merkez. Daracık kanalları, küçük meydanları ve gondolları ile meşhur Venedik’ de süslemeleri ile ‘altın kilise’ unvanını kazanan ve ön cephesini Latin istilasında İstanbul’da Ayasofya’dan sökülerek getirilen bronz atların süslediği Bazilika, mahkûmların idam edilmeden evvel son kez şehri izledikleri “Son Bakış” Köprüsü, büyük kanal üzerindeki en büyük köprü olan ve üzerinde dükkânlar bulunan Rialto Köprüsü, Venedik’in en önemli anıt binalarından Dükler Sarayı ile 15. yy. sonunda inşa edilmiş Saat Kulesi’nin görülmesi.Daha sonra su ile hemhal olmuş bu şehrin meşhur kanallarında gondol gezisi. Gondol gezisi esnasında Cem Sultan’ın Venediklilerin elinde tutulduğu süre içinde bir süre kaldığı Salute Kilisesi’nin panoramik olarak görülmesinin ardından Arzu eden misafirlerimiz ile ekstra olarak düzenlenecek Murano & Burano Adaları Turu (45 Euro). Tur bitimi otelimize transfer ve dinlenmek üzere serbest saatler.



3 Gün: VENEDİK - (LJUBLJANA & BLED GÖLÜ)

Kahvaltının ardından serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz ile ekstra olarak düzenlenecek olan Ljubljana & Bled Gölü turu (90 Euro). Ülkenin kültürel, ekonomik, politik ve yönetsel merkezi olan Ljubljana’da kent merkezini gezip, Ljubljana Kalesi göreceğiz ve sonrasında da Bled Gölü turu için hareket. Avrupa’ nın en güzel 10 köyü listesine girmiş Slovenya’ nın kuzeybatısında bulunan Bled kasabasına Bled Gölü ile ünlüdür. Bu onu büyük bir turistik cazibe yeri yapar.Gölün ortasındaki küçük bir ada adanın üzerinde bir kilise vardır. Ziyaretçiler sıklıkla iyi şans dilemek için onun zilini çalarlar. Tur bitimi Venedik otelimize transfer ve dinlenmek üzere serbest saatler.



4 Gün: VENEDİK – FLORANSA

Kahvaltının ardından odaların boşaltılması ve Floransa’ya hareket. Panaromik şehir turunda. Rönesans’ın başkenti ve Pinokyo’nun memleketi Floransa’da, önce portakal rengi kubbesiyle hemen dikkat çeken ve Avrupa’nın 4. büyük kilisesi  Santa Maria Del Fiore Katedrali’ni dışardan görüyoruz. Katedralin en dikkat çeken özelliklerinden biri,  İncil’in eski ahit bölümünde anlatılan ve bazıları Kur’an-ı Kerim’de de zikredilen peygamber kıssalarının temsili olarak canlandırıldığı  bronz kapıdır (vaftizhne kapısı- cennet kapısı). Daha sonra bir zamanlar halkı parlamentoya davet etmek için kullanılan Giotto’nun Çan Kulesi, yüzyıllar boyunca Floransa’nın politik ve sosyal merkezi olan ve Michelangelo’nun ünlü Davut Heykeli’nin de bulunduğu Senyörler Meydanı ile antika ve kuyumcu dükkânlarıyla meşhur Eski Köprü (Ponte Vecchio) görülecek yerler arasındadırTur bitimi otelimize transfer ve dinlenmek üzere serbest saatler.



5 Gün: FLORANSA

Kahvaltının ardından serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz ile ekstra olarak düzenlenecek ‘’Mega Toscana’’ turu (90 Euro). San Gimignano, Siena ve Pisa olmak üzere üç farklı geziden oluşan, tam günlük Toscana turumuz boyunca unutulmaz manzaralar ve görkemli yapılar sizi bekliyor. San Gimignano: Çevresinde Dünyanın en kaliteli ve çeşitli üzüm bağlarının ve en iyi dondurmacısının bulunduğu ,porcini ve türüf mantarlı peynirleri ile ünlü,14.yy’dan kalma ve etrafı surlarla çevrilmiş Toskana’nın Orta Çağ şehrini geziyoruz. Siena :Orta Çağ’dan kalma dar sokakları, ufak caddeleri ve Avrupa’nın en büyük meydanı olarak kabul edilen Campo Meydanı ile ünlüdür. İtalya’nın keyifli yemeklerini tatma imkânına sahip olacağınız Siena, Toscana Bölgesi’nin görülmeye değer şehirlerinden bir tanesidir. Pisa; dünyaca bilinen en önemli tarihi eserlerinden biri olarak kabul edilen eğik kulesiyle ünlüdür. Akşam ışıklar eşliğinde Panoramik gezisırasında Pisa Kulesi, katedral, vaftizhane ile Miracoli Meydanı gezilecek yer arasında olup, dileyen misafirlerimiz bu tarihi şehirde gönüllerince fotoğraf çektirebilirler. Tur bitimi otelimize transfer ve dinlenmek üzere serbest saatler.



6 Gün: FLORANSA – MONTEPULCIANO – NEMİ – OUTLET – ROMA

Kahvaltının ardından Montepulciano’ya hareket. Montepulciano ırmakların ortasında yükselen bu tarihi orta çağ kasabası kendi, ismini verdiği üzüm cinsi ve o üzümden elde edilen Toskana şaraplarıyla ünlüdür. Montepulciano turumuz sonrasında Albano Gölü & Nemi Gölü & Castel Gondolfo & Outlet turumuz için hareket. Nemi Köyü olarak bilinen pencerelerinde çiçeklerle sizi karşılayan rengarenk evleriyle, taş sokaklarıyla, meşhur doğal çileklerinin satıldığı, sergilendiği, birbirinden sevimli dükkanlarıyla ve sonunda muhteşem göl manzaralarıyla kendinizi masaldaymış gibi hissettiren eşsiz bir doğaya sahipbir köy. Albano gölü kıyısına kurulu Castel Gondolfo ise Papa’nın yazlık sarayına ev sahipliği yapmakla beraber tarihte pek çok Roma imparatorunun yazlığına da ev sahipliği yapmış eşşiz bir kasabadır.. Tur sonrası Arzu eden misafirlerimiz ile ekstra olarak düzenlenecek Roma Gece turu (35 Euro). Roma’nın en önemli İkonlarını rehberiniz ile Roma gece ışıkları eşliğinde görme ve Akşam yemeği yeme şansı bulacaksınız. Tur bitimi otelimize transfer ve dinlenmek üzere serbest saatler.



7 Gün: ROMA

Kahvaltının ardından serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz ile ekstra olarak düzenlenecek Roma ikonları ve Vatikan turu (55 Euro) Urbs caput mundi yani “Dünyanın merkezindeki kent” olarak adlandırılan Roma; sanat, tarih, müzik, alışveriş, güneş ve yemekleri ile karşınıza çıkan, antik dönemden Rönesans’a uzanan farklı stillerdeki binalarıyla sizi tarihte bir yolculuğa çıkarıyor. Mimarların birbiriyle yarışarak ortaya koyduğu eserler her mevsim binlerce turisti şehre çekerken, Roma tüm güzelliği ve estetiğiyle bu kalabalıkları bile insanı boğmadan taşıyabiliyor.Turumuzda Avrupa Medeniyeti’ne şekil vermiş, 23 asırlık tarihe tanıklık eden imparatorluk şehri Roma’da önce şehrin sembolü haline gelen ve Roma İmparatorluğu boyunca gladyatör dövüşlerine ev sahipliği yapmış antik tiyatro Colosseum, imparatorluk zamanında şehrin tören merkezi olan Roma Forumu, efsaneye göre içine para atanın tekrar Roma’ya geleceğine inanılan Aşk Çeşmesi, sokak sanatçılarıyla meşhur İspanyol Merdivenleri, Vatikan (San Pietro kilisesi), Castel San't Angelo - Melekler Şatosu, Pantheon (Tanrıların Tapınağı), Piazza Popolo görülecek yerler arasındadır. Tur bitimi otelimize transfer ve dinlenmek üzere serbest saatler.



8 Gün: ROMA - İSTANBUL

Kahvaltının ardından odaların boşaltılması ve havalimanına transfer.Bagaj ve bilet işlemlerinin ardından Pegasus Havayolları’nın PC 1224 sefer sayılı uçuşu ile saat 14.50‘de İstanbul’a hareket.Yerel saat ile 18.25’de İstanbul Sabiha Gökçen Havalmanına varış ve turumuzun sonu.



9 Gün:

OTELLER

Roma(Şehir Dışı)

Floransa

Venedik

3* Hotel Tivoli

3* Hotel Marrani

3* Tulip Inn Hotel - Padova

3* Hotel Roma Sud

3* Hotel Massimo

3* Hotel Raffaello - Mestre

4* Grand Hotel Duca D’este

4* Boston Hotel

4* Radisson Blu - Terme

 


DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    KLASİK İTALYA

    BOLOGNA - VENEDİK(3) - FERRARA - FLORANSA(2) – MONTEPULCIANO – NEMİ - ROMA(2)

    Albano Gölü & Nemi Gölü & Castel Gondolfo Turları Dahil!!!

     

    Avantajlı Ekstra Geziler : 335 Euro Yerine 280 EURO!!!

    (Tur esnasında lokal acente yetkilisine ödenir)

    (0-2 yaş ücretsiz , 3-10 yaş %50 indirimlidir)

     

    Venedik Turu (Gondol Gezisi Dahil)(65 Euro)+Ljubljana&Bled Gölü Turu(90 Euro)+Roma Gece Turu(35 Euro)+Roma İkonları ve Vatikan Turu(55 Euro)

    Mega Toscana Turu+Siena&San Gimignano&Pisa(90 Euro)

     

    *** Venedik turu tren, özel tekne ve gondol ile gerçekleştirilmektedir.

    ***Venedik konaklamaları Padova, Trieste, Mestre, Mogliano Veneto, Spresiano ve Treviso bölgelerinden birinde sunulmaktadır.

    *** Floransa konaklaması Montecatini, Prato, Mugello bölgelerinden birinde sunulmaktadır.


    İptal Şartları
    https://neotur.com.tr/tur1067.html
    Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti.



    Bu çıktı 28.03.2024 17:56 tarihinde verilmiştir. Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.