ALMANYA ROMANTİK YOLU VE ALSACE , BASEL GİDİŞ-MÜNİH GELİŞ 2023 TRVZ Tur Programı

Pegasus Havayolları

Kalkış Yerleri: Sabiha Gökçen Havalimanı
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL – BASEL - STRASBOURG

Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali Pegasus Havayolları kontuarı önünde siz değerli misafirlerimiz ile saat 07:30’da buluşma. Bagaj ve bilet işlemlerinin ardından Pegasus Havayolları PC 939 sayılı tarifeli seferi ile saat 10.50’de Basel’e uçuş. Yerel saat ile 11:55’te varışımızın ardından alanda bizleri bekleyen özel otobüsümüzle Strasbourg’a hareket ediyoruz. Avrupa Birliğinin Brüksel’den sonra en önemli ikinci şehri olan Strasbourg’ta yoğun Alman ve Fransız kültürüne tanıklık edeceğiz. Yapacağımız panoramik şehir turunda Kleber Meydanı, Avrupa Parlamentosu, Avrupa Konseyi, İnsan Hakları Mahkemesi, Rohan Sarayı, Alsaz Müzesi ve ardından Strasbourg Notre Dame Katedralini görüyoruz. Gotik mimarinin en güzel eserlerinden biri olarak kabul edilen bu Katolik Katedralinin yapımına 1015 yılında başlanıp 1439’da tamamlanmıştır. Günümüzde dünyanın en yüksek altıncı kilisesidir. Tur sonrası otelimize hareket ve geceleme otelimizde.

NOT : 10 Nisan , 24 Nisan , 08 Mayıs , 26 Haziran , 02 Ekim , 16 Ekim 2023 tarihlerinde Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali Pegasus Havayolları kontuarı önünde siz değerli misafirlerimiz ile saat 07:30’da buluşma. Bagaj ve bilet işlemlerinin ardından Pegasus Havayolları PC 939 sayılı tarifeli seferi ile saat 10.50’de Basel’e uçuş. Yerel saat ile 12:55’te varış.



2 Gün: STRASBOURG

Sabah kahvaltısının ardından serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği Masalsı Alsace turuna katılabilirler (80 Euro). 2013 yılında Fransa’nın en gözde köyü seçilen Eguisheim ile turumuza başlıyoruz. Ünlü çeşmeleri, daracık sokakları ve ilginç evleri ile kendimizi tam bir Ortaçağ atmosferi içinde buluyoruz. Eguisheim’in çiçekleri de dillere destan... “Le Pigeonnier” adı verilen köşe evinin önünde fotoğraf çekmek bir gelenek halini almış. Eguisheim gezimizi tamamladıktan sonra 8km.lik bir yolculukla Colmar’a gidiyoruz. Varışımız ile beraber yapacağımız Colmar şehir turunda, bir masal diyarı, bir film seti gibi. 13 ve 14. yüzyıllardan kalan rengarenk şirin evler, daracık sokaklar içinde geziyoruz. Bartholdi müzesi ,eski bir dominiken manastırı olan Underlinden müzesi, küçüçük dükkanları, çiçeklerle süslü balkonları fotoğraflamaya doyamıyoruz. Küçük Venedik anlamına gelen “Petite Venise” bölgesinide gördükten sonra Riquewhir kasabasına hareket ediyoruz. Alsace bölgesinin en fazla ziyaret edilen köyü olan Riquewhir 1100 kişilik nüfusu ve etrafını saran üzüm bağları ile bölgenin incisi konumunda. 1291 yılında Horbourg kontları tarafından kurulan şehir, 1324 Horbourgların gününü kaybetmesi sonucu Württenberg kontlarına satıldı. 1793 yılına kadar köy kontlara ait oldu. 17 ve 18.yy’larda şarap üretimi konusunda bölgenin en güçlüsü haline geldi. Tipik Alman mimarisi yarı ahşap pastel tonlu ve çiçekler ile süslenmiş evleri, şehrin giriş kapısından yukarı doğru hafif meyilli giden bir Arnavut kaldırımlı ana caddenin ‘’Grand Rue’’ etrafını süslüyor. Turumuz sonrası Strasbourg’a geri dönüyoruz. Geceleme otelimizde.



3 Gün: STRASBOURG – WÜRZBURG

Sabah kahvaltısının ardından Würzburg’a hareket. Arzu eden misafirlerimiz güzergah üzerinde düzenlecek olan Heidelberg ekstra turuna (35 Euro) katılabilirler. Neckar Nehri'nin yanı başında kurulu bu sevimli şehirde; Almanya'nın en eski üniversitesini, Heidelberg Kalesi'ni, Heidelberg Protestan Kilisesi'ni, belediye binasın ve eski köprüyü göreceğiz. Turumuz sonrası Würzburg’a devam ediyoruz. Varışımızın ardından şehir turumuza başlıyoruz. Turumuzda Würzburg Sarayı, Marienberg Kışlası, Würzburg Katedraki, Munster Collegiate Kilisesi, St. Mary’s Şapeli ve eski Köprü görülecek yerler arasındadır. Turumuz sonrası alışveriş için serbest zaman. Geceleme otelimizde.



4 Gün: WÜRZBURG

Sabah kahvaltısının ardından serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği Bamberg & Rothenburg od der Tauber turuna katılabilirler (75 Euro). Turumuzda ilk durağımız Bamberg'e doğru yola çıkıyoruz. 7 tepe üzerine kurulmuş, eski bir başpiskopoluk merkezi olan şehirde turumuza din adamlarının gücünü ve zenginliğini gösteren rezidansla başlıyoruz. İsli birasıyla ünlü ve dünyanın en çok bira tüketilen şehirlerinden biri olan Bamberg, Almanya'da 2.Dünya Savaşı sırasında bombalanmayan ve en az hasar gören bir kaç şehirden biridir. 'Frankonya’nın Roması' olarak adlandırılan şehirde yapacağımız turda; Almanya'nın en ilginç belediye binası Altes Rathaus, Grüner Markt görülecek en önemli noktalardan bazılarıdır. Sonraki durağımız dünyanın en iyi korunmuş Ortaçağ şehir olan Rothenburg. Tauber Nehri kıyısına kurulmuş, Romantik Yol'un başkenti ve ‘Ortaçağ'ın Mücevheri’ kabul edilen Rothenburg’da yürüyerek yapacağımız panoramik şehir turunda Klingentor ve Burgtor Sur Kapıları, Belediye Binası ve şehir saati göreceğimiz yerler arasındadır. Turumuzun sonunda Würzburg'a ve otelimize dönüş. Geceleme otelimizde.



5 Gün: WÜRZBURG - MÜNİH

Sabah kahvaltımızın ardından Münih’e hareket ediyoruz. Arzu eden misafirlerimiz güzergah üzerinde düzenlenecek olan Nürnberg ekstra turuna (35 Euro) katılabilirler. Turumuzda Nürnberg Kalesi, Hauptmarkt Anıtı, St. Lawrence Kilisesi, Frauenkirche Kilisesi, Albrecht Evi ve eski şehir merkezi görülecek yerler arasındadır. Turumuz sonrası Münih’e hareket ediyoruz. Varışımızın ardından panoramik şehir turu. Turumuzda Münih Saray’ı, Marienplatz, Münih belediye binası, Frauenkirche kilisesi, Asam kilisesi ve alışveriş caddesi gezilecek yerler arasındadır. Turumuz sonrası serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz rehberimizin ekstra olarak düzenleyecek Dachau Toplama Kampı 55 (Euro) turumuza katılabilirler. Dünyada kurulan ilk toplama kampı olan Dachau, Nazilerin merkez olarak adlandırdığı toplama kamplarından bir tanesiydi. 1933 yılında kurulan bu kampta yaklaşık 188 bin kişi esir düşmüş ve 45 bin kişinin vefat etmiştir. Savaş sonrası müzeye çevrilen bu kampı yapacak olduğumuz ziyaret sonrası otelimize dönüyoruz. Geceleme otelimizde.



6 Gün: MÜNİH

Sabah kahvaltısının ardından serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan Salzburg & Hallstatt turuna katılabilirler (85 Euro). Turumuzun ilk durağı olan Salzburg şehir turumuzda antik şehir merkezi, Hohensalzburg kalesi, St. Peter’s manastırı, Salzburg katedrali, St.Peter’s kilisesi, belediye binası ve Mozart’ın doğduğu ev görülecek yerler arasındadır. Turumuz sonrası vereceğimiz serbest zamanın ardından dünyaca ünlü Hallstatt kasabasına gidiyoruz. Kartpostalları süsleyen bu masalsı kasabaya varışımızın ardından kasabayı keşfetmek için serbest zaman. Turumuzun ardından Münih’e geri dönüş. Geceleme otelimizde.



7 Gün: MÜNİH

Sabah kahvaltısının ardından serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan Füssen & İnnsbruck & Neuschwansttein Şatosu turuna katılabilirler (85 Euro). Turumuzun ilk durağı olan Füssen’de şehrin merkezi olarak bilinen Altstadt, şehrin en büyülk kilisesi St. Stephen, dış duvarıyla ünlenmiş Holy Spirit Kilisesi ve şehrin uğrak noktalarından biri olan Stadtbrunnen meydanı görülecek yerler arasındadır. Turumuz sonrası Disneyland’ın ilham kaynağı olan dünyanın en güzel şatolarından biri olarak gösterilen Neuschwansttein Şato’suna hareket ediyoruz. Burada verecek olduğumuz fotoğraf molası sonrası Avusturya’ya doğru yola çıkıyoruz. İnnsbruck’a varışımızın ardından şehir turumuza başlıyoruz. Turumuzda antic şehir merkezi, Court Kilisesi, Altın çatılı ev, eski Adalet Sarayı, İnssbruck Katedrali ve alışveriş caddesi olarak bilinen Maria-Theresien caddesi görülecek yerler arasındadır. Turumuz sonrası alışveriş için serbest zaman. Sonrasında Münih’e geri dönüş. Geceleme otelimizde.



8 Gün: MÜNİH - İSTANBUL

Sabah kahvaltısının ardından Münih Havalimanı’na hareket. Pegasus Havayolları’nın PC 1020 sefer sayılı uçuşu ile saat 11:40’ta İstanbul’a hareket.Saat 16:15’te Sabiha Gökçen Havalimanı’na varış ve turumuzun sonu.

NOT : 10 Nisan , 24 Nisan , 08 Mayıs , 26 Haziran , 02 Ekim , 16 Ekim 2023 tarihlerinde Pegasus Havayolları’nın PC 1020 sefer sayılı uçuşu ile saat 12:40’ta İstanbul’a hareket.Saat 16:15’te Sabiha Gökçen Havalimanı’na varış ve turumuzun sonu.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    ALMANYA ROMANTİK YOLU VE ALSACE , BASEL GİDİŞ-MÜNİH GELİŞ 2023 TRVZ

    Basel Gidiş-Münih Geliş

    Strasbourg(2) - Würzburg(2) - Münih(3)

     

    EKSTRA TUR AVANTAJLARI:

    Avantajlı Maxi ekstra tur paketi

    Dachau Konsantrasyon Kampı (55 Euro)

    Salzburg & Hallstatt (85 Euro)

    Füssen & İnnsbruck & Neuschwansttein Şatosu (85 Euro)

    Nürnberg (35 Euro)

    Bamberg & Rothenburg od der Tauber (75 Euro)

    Heidelberg (35 Euro)

    Masalsı Alsace (80 Euro)

    TOPLAM 450 EURO YERİNE 370 EURO !!!

     

    NOTLAR:

    Yurtdışı gezilerinde en az 6 ay geçerli pasaport olması mecburidir. 10 yıldan eski pasaportlar yurtdışına yapılan seyahatlerde geçerli değildir, ve tur hareket tarihinden önce yenilenmesi gerekmektedir. Yırtık ve yıpranmış pasaportlar ile giriş yapılamaz.

    Vize başvurusu için en az 6 ay geçerli pasaport ve acentelerimizden temin edebileceğiniz vize için gerekli evraklar listesinde belirtilen belgeler eksiksiz tur hareket tarihinden minimum 1 ay önce yazılı onay ile acentaya teslimi gerekmektedir.

    Vizenin gidilecek tura ilk giriş yapılan ülkeden veya en fazla konaklama yapılacak ülkeden alınması gereklidir aksi halde pasaport polislerinin ülkeye giriş yaptırmamasından ACENTE kesinlikle sorumlu değildir.

    Turun iptali durumunda vize ücreti ve sigorta ücretleri iade edilemez.

    ACENTE konsoloslukla müşterilerimiz arasında sadece aracı konumda olup vizenin her hangi bir neden ile onaylanmaması, yetişmemesi ve / veya vizede yanlışlıklar oluşması halinde hiçbir sorumluluğu olmayıp yolcunun hiçbir şekilde ACENTE dan tazminat hakkı yoktur.

    ACENTE, havayolu ile yolcu arasında aracı konumunda olup, 28.09.1955 Lahey Protokolüne tabidir.

    Kayıt esnasında, pasaportta geçen isim, doğum tarihi, pasaport numarasının sisteme girilmesi gerekmektedir. Uçak biletleri bu bilgilere göre kesilmektedir. Hatalı bilgilerden oluşacak uçak Bileti iptal veya değişikliklerinin no-show bedeli misafirlere yansıtılır.

    Uçuş öncesinde saatler değişebilir ve tüm saatlerin hareket tarihlerinden 48 saat önce misafirlerimiz tarafından merkez ofis aranarak yazılı teyit edilmesi gerekmektedir.

    Uçağın ineceği şehir farklılık gösterebilir. Havayolu şirketleri tarafından yapılabilecek saat değişiklikleri ve olabilecek rötarlardan ACENTE sorumlu tutulamaz.

    Uçuş saatlerini ve parkurunu teyit etmeyen misafirlerin iç hat bağlantı uçuş ulaşımlarında yaşanan değişikliklerden ACENTE sorumlu değildir.

    Grup biletlerinde havayolu kuralı geçerli olup, grup bileti kuralı gereği gidiş uçuşu kullanılamaz ise dönüş uçuşu da kullanılamaz.

    Türkiye çıkışlı uçakların genelinde valiz ağırlığı 20Kg’dır. Bu ağırlık uçak firması ve gidilecek ülkeye göre değişiklik gösterebilir. Gidilen ülkelerdeki iç hat uçuşlarında bu ağırlık 15Kg’a düşebilmektedir. Fazla bagaj ağırlık/ fiyat kuralları havayolları tarafından belirlenmekte olup, ACENTE’nin sorumluluğunda değildir.

    Paket tura katılacak kişi sayısının yeterli olmaması durumunda 21 gün öncesinden tur iptali tüketiciye bildirilir.

    Tur programında belirtilen tur güzergâhı örnek güzergâh olup tur parkurunda değişiklik olabilir.

    Şehir tanıtım turları şehre varış saatine göre bir sonraki gün/günler  gerçekleştirilebilir.

    Programlarda belirtilen geziler rehberin insiyatifinde herhangi bir nedenden dolayı belirtilen gün/ günler dışında başka bir gün yapılabilir.

    Yol üzerinde alternatif turlar gruptan en az 6 kişinin katılımı olduğu taktirde gerçekleşir. Katılmak istemeyen misafirler mola yerinde bekletilir.

    Fuar, kongre, seminer gibi yoğun dönemlerde ki otel konaklamaları şehir dışında yapılabilir.

    Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Alternatif turlar minimum 20 kişilik katılım olduğu takdirde gerçekleştirilebilir, daha az katılım olduğu takdirde rehberin insiyatifinde ve gerekli olur ise fiyatlar değiştirilerek gerçekleştirilebilir. Bu gezi ya da turların yapılamamasından ACENTE sorumlu tutulamaz.

    Müze ve ören yerleri girişleri ücreti fiyatlara dâhil değildir.

    ACENTE, yıldız kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar.

    Programlarda belirtilen tüm otel isimler V.B. (ve benzeri) olup yıldız kategorisi ve mesafe olarak örnek teşkil etmek için yazılmıştır. Belirtilen isimli otelde konaklama yapılacağı anlamına gelmez.

    3 kişilik odalarda ilave yatak uygulaması olup 3. yatak standart yataktan küçüktür ve / yeya ilave acılan kapanan ek yataktır.

    Seyahatiniz süresince kullandığınız taşıtlar ve konakladığınız otelleri terk ederken, lütfen eşyalarınızı eksiksiz aldığınızdan emin olunuz.

    Çocuk indirimi sadece 2 yetişkin yanında kalan belirli yaş grubu içerisindeki çocuklar için geçerlidir.

    18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvafakat namelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurması zorunludur.

    İptal ve değişiklik durumunda “ACENTE SATIŞ SÖZLEŞMESİ” geçerlidir.


    İptal Şartları
    https://neotur.com.tr/tur1307.html
    Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti.



    Bu çıktı 29.03.2024 11:27 tarihinde verilmiştir. Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.