PULLMAN ZENITH İLE NORVEÇ FİYORTLARI 2019 Tur Programı

Türk Havayolları / Pullman Zenith Gemisi

Kalkış Yerleri: İstanbul Havalimanı - Malmö Limanı
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL – KOPENHAG - MALMÖ

İstanbul Havalimanı dış hatlar terminalinde belirlenen saatte buluşuyoruz.Türk Havayolları seferi ile Kopenhag havalimanına hareket ediyoruz. Kopenhag’a varışımızın ardından Malmö limanına transferimizi gerçekleştiriyor ve gemiye biniş işlemlerimizin ardından kabinlerimize yerleşiyoruz.Gemimiz akşam 20.00’de limandan ayrılacaktır.



2 Gün: DENİZDE SEYİR

Bugün geminin düzenlemiş olduğu aktivitelere katılabilir veya gemiyi keşfedebilirsiniz.



3 Gün: STAVANGER VARIŞ 09:00 - HAREKET 19:00

Stavanger’ı ziyaret etmek, fırsatlar ülkesini ziyaret etmektir. Tezatlıkların ve ilham kaynaklarının çok çeşitli olduğu bir kara parçasını ziyaret edeceksiniz. Bir tarafınızda geniş manzaralara sahip olurken, diğer yanda dar fiyortları ve dik yamaçları göreceksiniz. Bir yandan gelişmiş şehir hayatı, diğer yanda kırsal görüntü. Norveç’in petrol başkenti sayılan Stavanger ortaçağın mimarisi ile günümüzün modern şehirleşmesini çok güzel harmanlamış bir kenttir.



4 Gün: BERGEN VARIŞ 09.00 - HAREKET 17.00

Bergen’e geldiğinizde, Bergen’in en eski yapılarının bulunduğu Bryggen rıhtımı boyunca uzanan ve UNESCO tarafından koruma altında olup ülkenin en eski ortaçağ yapıları olarak kabul edilen Hanseatic bölgesini gezebilirsiniz. Daha sonra Orta Çağ’da Hanseatic Birliği’nin gücünü sembolize eden, Kraliyet Sarayı’nın içinde bulunan 14. yy’da Kral Håkon Håkonsson tarafından yaptırılan Håkon Salonu’nu ve sarayın bitişiğindeki Rosenkrantz kulesini görebilirsiniz. Tüm bu güzellikleri, sizi Floyen Dağı’na taşıyacak Fløibanen teleferiğini kullanarak yukarıdan da seyredebilirsiniz. Daha sonra eşsiz güzellikteki doğanın eşliğinde dağın yamaçlarından aşağı doğru inebilir, bu esnada yamaç kenarındaki evleri görebilir, balık pazarına uğrayabilirsiniz. 1150’de yapılıp 1882’de buraya nakledilen orijinal ahşap Fantoft kilisesini,Lille Lungegårdsvann Nehri kıyısı boyunca pek çok galeriyi ve Edward Munch’ın eserlerinin toplandığı müzeyi de ziyaret edebilirsiniz.

Bergen Şehir Turu : Yetişkin : 350 TL / Çocuk : 250 TL (Kişi Başı)



5 Gün: NORDFJORD VARIŞ 08:00 - HAREKET 19:00

Batı Norveç'te bulunan Nordford, inanılmaz manzarasının yanı sıra, tarihi mekanları, görkemli güzelliği ile ziyaretçilerine bir çok eğlenceli aktivite imkanı sunmaktadır.Balık tutma, sürat teknesi, su kayağı, rafting ve kano gibi gezileri tercih edebilir, kış aylarında ise yamaçlarda ve buzullarda kar kayağının tadını çıkarabilirsiniz.Çevredeki adalar, dağlar ve ormanlık alanlar, güzel şelaleler, 12. yüzyıl manastırının kalıntılarına ve Norveç'in en yüksek zirvesi Skåla gibi yerleri görmek için doğa gezileri ve yürüyüş turlarıyla keşfedilebiliyor. Dileyen misafirlerimiz rehberimizin düzenleyeceği ekstra tur ile keşfedebilirler. Turumuzun bitiminde gemimize transfer oluyoruz.



6 Gün: HELLESYLT / GEİRANGER - NORVEÇ VARIŞ 08:00 - HAREKET 18:30

Bugün Norveç'in Unesco listesine alınmış iki fiyortundan biri olan Geiranger'den başlayıp dağları, gölleri, şelaleleri aşarak Hellesylt'e kadar uzanan bir tur yapıyoruz, Norveç broşürlerinde görmüş olduğumuz fiyort manzaralarının bir çoğunu sizlere sunmaktadır. 270 nüfuslu Geiranger kasabası dik eğimlere kurulmuş çiftlik evleri ve "Yedi Kızkardeş" yada "Gelin Duvağı" gibi isimler almış etkileyici şelaleleri ile ünlüdür. Norveç fiyortları arasındaki en ünlüsü olan ve bugüne kadar fiyort resimlerinin değişmez klasiği olmuş Geiranger fiyordundaki turumuz meşhur Eagle Road yolu ile başlayacak, muhtelif tünel, göl ve dağ manzarası eşliğinde Flydal'daki fotoğraf molamız sonrasında 1500 metre rakımlı Dalsnibba Tepesi'ne tırmanacağız. Zirvedeki fotoğraf molamızın ardından gideceğimiz Josteldalsbeeren Doğa Parkındaki Djupvasshyatta gölünün güzel manzarasını fotoğrafladıktan sonra güzel manzaralar eşliğinde yolumuza devam edeceğiz. Bölgenin en büyük kasabası Styrn'de vereceğimiz mola sonrası Avrupa'nın en derin gölü olan Hornindal (514m), Hamile kız köprüsü gibi yerlerde fotoğraf molaları vereceğiz. Turumuz Henrik Ibsen'in romanlarına konu olmuş Hellesylt köyünde bekleyen gemimize ulaşmamız ile sona erecek.



7 Gün: ALESUND VARIŞ 09:00 - HAREKET 17:00

Alesund’un mimarisi geniş ve detaylı olması ile ünlüdür.Kentin ufak kuleleri, sivri kule tepeleri ve diğer değişik sanatsal yapıları kente peri masallarındaki şehirler gibi bir karakter kazandırır.Geiranger Fiyordu’nun bu doğal hali, bu ilginç kasabanın her yerinden sanki taşlar çıkıyormuş izlemini verir.Alesund’da Norveç’in en önemli balıkçı limanı vardır.Kasabanın balıkçılık filosu Avrupa’nın en modern filolarından biridir.Büyük mobilya sanayi vardır ve bazı tanınmış ev eşyaları burada üretilmektedir.



8 Gün: TRONDHEİM – OSLO – İSTANBUL VARIŞ 08:00

Gemimiz sabah Trondheim limanına yanaşacak ve kahvaltının ardından, çıkış işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz ve Oslo Havalimanına transferimizi gerçekleştireceğiz. Check-in işlemlerinden sonra Oslo’ya uçuş ve Türk Havayolları ile İstanbul’a hareket ediyoruz.Yerel saat ile İstanbul’a varış ve turumuzun sonu.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    Ekstra Turlar

    GEIRANGER / HELLESYLT : 700 TL

    ALESUND - ANDALSNESS VE TROLLSTİEGEN : 600 TL

    FLAM – MYRDAL - VOSS : 700 TL

    HAUGESUND - VİKİNGLERİN İZİNDE : 300 TL

    STAVANGER ŞEHİR TURU : 150 TL

    PAKET FİYATI : 2300 TL

     

    Gemi Seyahati Hakkında

    Hem konforlu hem güvenli.Yolculuk boyunca güvenliğiniz için her türlü donanım olup en son teknolojiye sahip günümüz gemileri "Cruise Lines İnternational Association" tarafından belirlenen uluslararası standartlarda inşa edilmiştir.Bu kurallarla periyodik olarak tüm gemilere bakım yapılmaktadır.Ayrıca tüm gemiler,son teknolojiye sahip yön bulma teçhizatıyla donanmıştır ve A.B.D’de bulunan,dünyanın en büyük Hava Durumu Bilgisayar Sistemine bağlıdır.Böylece kötü hava şartlarında,gemiler o bölgeye girmeyecek şekilde başka bir rota üzerinden giderler.Tüm modern gemiler,hidrolik stabilizör adı verilen geminin dalgalardan sallanmasını minimuma indiren sisteme sahiptir.

    Aktiviteler

    Yüzen lüks otellere benzetebileceğimiz gemilerde, eğlence ve dinlence anlayışınıza uygun her türlü konfor ve aktiviteyi bulabilirsiniz.Gemideki tüm aktiviteleri ve gemi dışındaki gezileri her gün için özetleyen (Bülten) programlar, her akşam kabinlere dağıtılmaktadır. Gündüz havuzda güneşin tadını çıkarabilir ve sportif aktivitelerden (buz pateni, tırmanma duvarı, voleybol, basketbol ve golf sahaları, fitness, aerobik...)faydalanabilirsiniz. Sessiz bir ortamda bulunmak isterseniz güvertede bir yürüyüş yapıp tertemiz havayı içinize çekebilir, wellness centerların (güzellik salonları, masajlar, Aqua ya da Thalasso terapiler) sınırsız olanaklarından yararlanabilir ya da oturma salonları ve kütüphaneyi ziyaret edebilirsiniz. Dünyaca ünlü şeflerin hazırladığı akşam yemeğinden sonra gece kulüplerine, casino ya, kabare showlara, dans yarışmalarına,kokteyllere, partilere, sinema ve konserlere ücretsiz olarak katılabilirsiniz.Bütün bunlara ilaveten her seyahatte sunulan farklı manzaraların, koyların ve rotanızda bulunan liman şehirlerinin mutlaka tadını çıkarmanızı öneririz.Sunulan sportif faaliyetler,gemiden gemiye farklılık gösterir.Güzellik salonu,masaj ya da terapiler ayrıca ücrete tabidir

    Gemide Yemekler

    Geminizde yemekler dünyaca ünlü aşçılar tarafından hazırlanır.Kahvaltıdan gece büfesine kadar, tüm restoranlarda, her türlü damak zevkine hitap eden Fransız,İtalyan, Uzakdoğu, Akdeniz ve diğer dünya mutfaklarından lezzetlerin sunulduğu, her gün ayrı seçenekleri olan menüler ve muhteşem açık büfeler mevcuttur.Genel olarak sabah kahvaltıları ve öğlen yemekleri açık büfe ve akşam yemekleri A La Carte olup ,bir çok gemide 24 saat kabin servisi vardır.Gemi Seyahatlerinde ayrıca farklı olarak akşam yemeklerinizde 2 oturum (main 18:30 ve second 20:30) seçeneğinize sunulmakta ya da hiçbir kısıtlama olmadan Freestyle Cruising diye adlandırılan seçenek bulunmaktadır.Akşam yemeğinin oturumlu ya da serbest olma özelliği gemiden gemiye farklılık gösterir.

    Gemide yanıma ne tür kıyafetler almalıyım ?

    Herhangi bir tatile giderken yanınıza aldığınız giysileri,gemi seyahati için de götürebilirsiniz.Yolculuğunuzu gerçekleştireceğiniz bölgenin o mevsimdeki iklimi, dışarıda giyeceğiniz giysiler üzerinde belirleyici faktör olacaktır.Gemi içinde gündüz rahat ve spor kıyafetler tercih edilmektedir,Restoranlarda sabah ve öğlen spor kıyafetler, gece ise abiye kıyafetler tavsiye edilmektedir.Her mevsim gemi içerisinde klimaların yüksek seviyede çalışmasından dolayı ceket,hırka,şal gibi koruyucu giysileri yanınızda bulundurun.

    Kabinler

    Kabinler suit, balkonlu kabin, deniz manzaralı kabin ya da iç kabin gibi seçeneklere ayrılmıştır. Günümüz gemilerindeki kabinler en az 4 - 5 yıldızlı lüks otel odalarındaki konfora sahipken ölçü olarak otel odaları kadar büyük değildir.

    Dil

    İngilizce en yaygın kullanılan yabancı dildir. Birçok gemide farklı ülkelerden mürettebat vardır. Böylece dil problemi minimum düzeye indirilmiştir. Hatta bazı gemilerin servis personeli arasında Türk barmen ve personele rastlamak mümkündür.

    Resepsiyon

    Resepsiyon, geminin lobby bölümündedir. 24 saat boyunca, sorularınızı ve isteklerinizi cevaplar.Gemiye binerken Check-in hareket anından 3 saat öncesine kadar yapılmalıdır. Bununla birlikte, gemiye binerken yapmanız gereken bazı formaliteler olacaktır. Bagaj teslimi, bilet ve kredi kartı kayıtları gibi.Check-in zamanlamaları ile ilgili kesin bilgiler, seyahat evraklarınız ile beraber size gönderilecektir.

    Bagaj

    Yanınızda bulunan bagajlara, gemi şirketinin özel bagaj fişleri takılacaktır. Bu fişlerde, " Ad ve soyadınız,gemi adı, gemi kalkış tarihi ve kabin numarası " gibi bilgiler yer alacaktır. Check-in işlemlerinden sonra,bagajınız bellboylar tarafından kabininize getirilecektir. Bagaj riski,yolcunun kendisine ait olduğu için, ek sigorta yapıp yapmama kararı size bırakılmıştır (Sigorta ücretleri düşük olduğu için sigorta yaptırmanızı öneririz).

    Elektrik

    Gemilerdeki elektrik prizleri, 220 / 110 Volt elektriğe uyumlu aletler için öngörülmüştür. Ancak yanınızda, özel seyahat adaptörü bulundurmanızda da fayda vardır.

    Gemilerde nakit para geçiyor mu ?

    Gemilerde nakit para kullanımı yoktur. Tüm formaliteler tamamlandıktan sonra, gemide kullanacağınız,üzerinde isminizin, akşam yemek saatinizin ve masa numaranızın yazılı olduğu bir " Cruise Card " verilecektir.

    Nasıl bahşiş vereceğim ?

    Servis ve kabin personeline verilen bahşişler, onların gelirlerinin büyük bir bölümüdür. Bahşişler genellikle kabin extrenize yansıtılır ve kredi kartınızla ödersiniz.

    Seyahatinize başlarken yanınıza almanız gereken evraklar

    Gerekli vizenizin olduğu, en az 6 ay geçerli pasaportunuz ve ayrı bir kimliğiniz daha.
    Uçak biletleri ve seyahat programı.Gemi bileti veya voucherlar ve gemi bagaj etiketiniz.

    Genel Bilgilendirme

    -Fiyatlar;Havayollarının 01.10.2016 tarihindeki K sınıf fiyatlarına göre hazırlanmış olup, üst sınıftan yerlerin konfirme edilmesi durumunda artışlar aynı oranda fiyatlara yansıtılır.

    -Fiyatlarımız;en az 20 kişinin katılımı halinde geçerlidir. Yeterli grup sayısının oluşmaması durumunda,Neo Tur ücretin iadesini yaparak,geziyi iptal etme hakkını saklı tutar.

    -Geziye,Neo Tur rehberinin eşlik etmesi için minimum 20 kişilik katılım olmalıdır.

    -Havayollarının uçuş saatlerinde oluşabilecek değişikliklerden,rötarlardan ve gecikmelerden Neo Tur sorumlu değildir.

    -Gemi kaptanı gerekli görürse rota ve uğranacak limanlarda değişiklik yapabilir.

    -Neo Tur, gerekli gördüğü durumlarda haber vermeksizin uçulacak olan ana havayolunu, yerel havayollarını ve uçuş saatlerini değiştirebilir.

    -Ekstra turlar en az 20 kişinin katılımı ile gerçekleştirilebilir. 20 kişiden daha az olan katılımlarda, gezi fiyatı,gerekli ayarlamalar yapılarak, rehberiniz tarafından bildirilecektir.

    -Gezi hareketinden 3 gün önce gezinin buluşma yeri ve buluşma ve kalkış saatini lütfen ofislerimizden kontrol ediniz.

    -Uçak yolculuğu esnasında her yolcunun kabin içine 36 cm (yükseklik) x 23 cm (en) x 56 cm (boy) ebatlarında ve en fazla 8 kg ağırlığında bir parça eşya alma hakkı vardır. Bu seyahat esnasında kişi başına valiz hakkı maksimum 20 kg ile sınırlıdır. İç hat uçuşlarında bu ağırlık 15 kg ye kadar düşebilir. Ekstra valiz veya ağırlıktan veya ödenecek ekstra bagaj ücretinden Neo Tur ve tur rehberi kesinlikle sorumlu değildir.Her yolcu için tanınan bu hakkın dışında fazla kilosu olan yolcular havayolları tarafından ekstra ücrete tabi olurlar.Seyahat esnasında yukarıda belirtilen limitlerin dışındaki ekstra kilolarda havayoluna yolcu tarafından ödenmesi zorunlu ücretlerde Neo Tur sorumluluk taşımaz.

    -Turun kalkması için gerekli yolcu sayısına ulaşılamaması durumunda, Neo Tur geziyi, tur kalkış tarihinden 20 gün öncesine kadar iptal veya tehir edebilir. Bu durum fesih sebebidir ve sözleşmenin feshi halinde tüketicinin tazminat hakkı doğmaz.

    -Programlar için tur başlangıç tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliği olan pasaport gerekir.

    Pullman İptal Koşulları

    77 güne kadar iptallerde rezervasyon başı 100 Euro,
    76 - 60 gün kala % 25,
    59 - 45 gün kala % 40,
    44 - 31 gün kala % 60,
    30 - 21 gün kala % 80,
    20 - 0 gün kala % 100 iptal cezası uygulanacaktır.

    *** Rezervasyonda isim değişiklikleri, kişi başına 100 Euro ücrete tabi olarak seyahat başlangıcından 20 gün öncesine kadar talep edilebilir. Seyahate 19 gün kala yapılan isim değişikliği talepleri iptal sayılır.Erken rezervasyon dönemlerinde yukarıda belirtilen iptal ve iade koşulları geçerli değildir.


    İptal Şartları
    https://neotur.com.tr/tur1536.html
    Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti.



    Bu çıktı 29.03.2024 17:30 tarihinde verilmiştir. Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.