BÜYÜK ORTA AVRUPA 2019 SÖMESTR Tur Programı

Lüks Otobüslerle

Kalkış Yerleri: 21:00 Kadıköy Evlendirme Dairesi , 21:30 Mecidiyeköy Migros Önü , 22:00 İncirli Ömür Plaza Önü , 23:00 Selimpaşa Metro Tesisleri
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL – BELGRAD

Gezimizin ilk gününde , 21:00'de Kadıköy Evlendirme Dairesi , 21:30'da Mecidiyeköy Migros Önü , 22:00'de İncirli Ömür Plaza Önü ve 23:00’de Selimpaşa Metro Tesisleri Önünden hareketle programa başlıyoruz.Edirne’de ihtiyaç ve alışveriş molasının ardından Kapıkule sınır kapısında pasaport ve gümrük işlemlerimizi tamamladıktan sonra Bulgaristan’a giriş yapıyoruz. Svilengrad-Plovdiv-Sofya güzergâhı ile Belgrad'a yolculuk.



2 Gün: BELGRAD

Öğlen saatlerinde Belgrad’a varışımız sonrası panoromik şehir turumuza başlıyoruz. Bu turumuzda göreceğimiz yerler arasında; Yeni Belgrad, Usce Alışveriş merkezi, Tarihi Brankov Köprüsü, Taş Meydan, Slaviya Meydanı, Aziz Sava Kilisesi, Eski Saray, Yeni Saray ve Meclis binası, Kanuni Sultan Süleyman tarafından fethedilen Kale Megdan, Mora fatihi Damat Ali Paşa Türbesi, Belgrad galibi heykeli, Sokollu Mehmet Paşa Çeşmesi, Askeri müze, Saat kapı ve Müzesi,  İstanbul Kapı, Nebojşa Kulesi, Saborna Kilisesi yapıları ile Kale Meydan gördükten sonra Cumhuriyet Meydanı’nda yürüyüş turumuza başlıyoruz. Belgrad’ın en hareketli Caddesi ve adını Sırbistan III.Prensi Mihailova’dan alan ve 1870 yıllarına ait bir çok büyük ve etkileyici binayı barındıran Knez Mihajlova Caddesi’nde yürüyüş turumuzda, Osmanlı’ya karşı isyanı başlatan yer olan Çukur Çeşme, Cumhuriyet Meydanı, Sırbistan Ulusal Parlamentosu ve Prens Mihailo Heykeli’ni görerek turumuzu noktalıyoruz. Geceleme Belgrad otelimizde.



3 Gün: BELGRAD – BUDAPEŞTE

Otelde alınan kahvaltının ardından Budapeşte’ye yolculuk. Budapeşte’ye varışımızı takiben yapılacak olan şehir turumuzda; Erszebet Köprüsü, Gellert Tepesi, Balıkçılar Kulesi, St. Mathias Katedrali, Zincirli köprü, Parlamento Binası, Kahramanlar Meydanı görülecek yerler arasındadır. Tur bitiminde otele transfer. Dileyen misafirlerimiz, Rehbberimizin esktra düzenleyeceği Tuna Nehri’nin ikiye böldüğü, Avrupa’nın incisi Budapeşte ve tarihi binalarını, içeceklerini yudumlarken nehirden izleme fırsatı bulacakları Tuna Nehri gezisine katılabilirler. Radyo sanatçılarının sesinden muhteşem tarih yorumları ile Türkçe anlatımların yapıldığı turumuzu kaçırmamanızı tavsiye ederiz. Geceleme Budapeşte otelimizde.

Ekstra Tuna Nehri Tekne Gezisi : 30 Euro



4 Gün: BUDAPEŞTE (ESTERGON & VİŞEGRAD & SZENTENDRE)

Otelde alınan kahvaltının ardından serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz, Rehberimizin düzenleyeceği ekstra Öğle Yemekli Estergon & Vişegrad & Szentendre turuna katılabilirler. Bu turda, önce Estergom Katedralini, Osmanlı’dan kalan Kale’nin kalıntılarını keşfediyoruz. Ardından bir ortaçağ kalesi ve aynı zamanda av şatosu olan ihtişamlı Vişegrad’ı ziyaret ediyoruz. Bu turumuzda Visegrad kalesi Panoramik olarak görülecektir. Ögle yemeğini Rönesans atmosferinde alıyoruz. Daha sonra alışveriş için ‘Szentendre’ isimli küçük bir kasabaya gidiyoruz. El işi örtüler, kristal, porselen ürünler, hediyelik eşyalar, içkiler vb, pek çok şeyi bulabileceğiniz bu bu şirin kasabada verilen serbest zamanın ardından otele dönüyoruz. Geceleme Budapeşte otelimizde. Dileyen misafirlerimiz, Rehberimiz tarafından ekstra olarak düzenlenecek olan Çigan Gecesi yemekli, içkili, müzikli eğlenceli turumuza katılabilirler. Bu turumuzda ziyaret edilecek mekanda, şarap mahzeninde hem yerel şarapların ve yemekleri, hemde Macar dansı ve müziğini tanımakla birlikte şovun bir parçası olabilirsiniz. Programın ardından otele transfer. Geceleme otelimizde.

Ekstra Estergon & Vişegrad & Szendentre Turu : 60 Euro (Öğle Yemekli)

Ekstra Çigan Gecesi : 45 Euro



5 Gün: BUDAPEŞTE – (BRATİSLAVA) – PRAG

Otelde alınan kahvaltının ardından Prag yolculuğu başlangıcı.Dileyenler güzergah üzerinde rehberimizin düzenleyeceği ekstra Bratislava turuna katılabilirler. Prag’a varışımız sonrası panoramik şehir turu. Hradcany Kale Bölgesi, Loretta Kilisesi, Cumhurbaşkanlığı Sarayı, yapımının 600 yıl sürdüğü neo-gotik Rönesans ve Barok özellikleri bünyesinde barınan ST.Vitüs  Katedrali, Simyacılar sokağı, Franz Kafka’nın evi, 13. yüzyılda Baş Mimar Peter Parler tarafından yaptırılan üzerinde 31 Aziz Heykelinin bulunduğu Charles Köprüsü, eski şehir meydanı, 15. yüzyılda inşa edilen ve üzerinde 12  Havarinin tasvir edildiği tarihi Astronomik saat kulesi ve TYN Kilisesi tur esnasında görülecek yerler arasındadır. Şehir turumuz sonrası serbest zaman. Akşam Rehberimizin organize edeceği ekstra Vltava Nehrinde açık büfe yemekli tekne turu. Prag’ın muhteşem gece manzarasını müzikli açık büfe yemek eşliğinde izliyoruz. Geceleme Prag otelimizde.

Ekstra Vltava Nehrinde Açık Büfe Yemekli Tekne Turu : 45 Euro

Bratislava Turu : 25 Euro



6 Gün: PRAG (KARLOVY VARY)

Otelde alınan kahvaltının ardından serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz Rehberimizin organize edeceği ekstra Lapis elmas, Granat satış mağazası & Karlovy Vary Kültür & Alışveriş turuna katılabilirler.Bu turumuzda öncelikle dünyaca ünlü Lapis Elmasın Çek cumhuriyeti fabrika satış mağazasını ziyaret ediyoruz. Burada birbirinden değerli taşların sergilendiği mağazada indirimli alışveriş yapabilir birçok değerli taşları tanıma ve görme fırsatı yakalayabilirsiniz. Mağazada verilecek alışveriş molasının ardından Çekya’nın kaplıcalarıyla ünlü şehri Karlovy Vary yolculuğumuza rehberinizin keyifli anlatımlarıyla devam ediyoruz. Karlovy Vary varışı ile kent turu. Atatürk’ün 1918’de kaldığı oteli, Dovorak`ın, Mozart`ın Göthe`nin, Beethoven`ın, Puşkin`in evlerini görecek, sıcaklıkları 30-72 C arasında değişen 12 farklı termal suyun çıktığı termal galerileri ziyaret edeceğiz. Ayrıca kristal, porselen, granat, kehribar taşlarının ve diğer geleneksel Çek hediyelik eşyalarının satıldığı fabrika  satış mağazalarında alışveriş yapma imkanına sahip olacaksınız. Tur bitiminde Prag merkeze transfer. Akşam Rehberimizin düzenleyeceği ekstra Ekstra Ortaçağ eğlencesi ve yemeği programına katılım imkanı. Yaklaşık 600 yıllık bir handa yer alan ortaçağ mekanımızda, ortaçağ dönemine ait kıyafetler giymiş müzisyenler, dansçılar ve aktörlerin muhteşem şovlarını izlerken aynı zamanda limitsiz yemek ve içecek servisi ile çek mutfağının tatlarını denemek ve Çeklerin meşhur biralarından ve ev yapımı şaraplarından tatma fırsatı bulacaksınız.Programın ardından otelimize transfer ve geceleme Prag otelimizde.

Ekstra Karlovy Vary Turu : 40 Euro

Ekstra Ortaçağ Eğlencesi ve Yemeği : 55 Euro



7 Gün: PRAG - CESKY KRUMLOV – VİYANA

Otelde alınan kahvaltının ardından Viyana’ya hareket ediyoruz.Dileyen misafirlerimiz Rehberimiz tarafından ekstra düzenlenecek Orta Çağ kasabası Cesky Krumlov turuna katılabilirler.Cesky Krumlov, Çekya’nın değerli bir mücevheri olmakla beraber aynı zamanda Unesco tarafından Dünya Mirasları listesinde yer alan bir kasabadır. Komünizmin en baskın dönemlerinde harap duruma gelmiş olan Cesky Kurumlov 1990’lardan itibaren tekrar yeniden doğuşu yaşamış ve gerek mimari, gerekse doğal güzelliği ile ziyaretçilerinde büyük hayranlık uyandırmaktadır. Kentte kısa bir mola ardından Viyana yolculuğu devamı.Varışımızın ardında Viyana şehir turumuza başlıyoruz.Opera Binası, Üniversite, Parlemento Binası, Tiyatro, Prater, Hofburg Sarayı, Hundertwasser House ve Müzeler bölgesi  panoramik olarak görlecek yerler arasındadır. Turumuzu takiben rehberinizin anlatımlarıyla serbest zaman. Belirlenen saatte buluşma ve otele transfer.Otele yerleşmenin ardından dileyen misafirlerimiz akşam Rehberimiz tarafından ekstra organize edilecek Avusturya Grinzing Gecesi turumuza katılabilirler. Bu turumuzda Viyana merkezine 20-25 dakika uzaklıkta bulunan Grinzing kasabasının küçük ve şirin evlerinde, Viyana müzikleri eşliğinde ünlü şnitzellerinin tadına bakıyoruz. Turumuz sonrası otele transfer. Geceleme Viyana otelimizde.

Ekstra Avusturya Grinzing Gecesi Turu : 50 Euro

Cesky Krumlov : 25 Euro



8 Gün: VİYANA

Otelde alınan kahvaltının ardından serbest zaman.Dileyen misafirlerimiz Rehberimiz tarafından ekstra düzenlenecek olan  Liechtenstein Şatosu, Seegrotte yer altı gölü, Mayerling av köşkü, Heilingenkreuz Manastırı, Baden kaplıca şehri, Schönbrunn sarayı bahçeleri turuna katılabilirler. Turumuzda önce Liechtenstein Şatosunu daha sonra maden ocağı iken bir patlama neticesinde içine su dolarak, yeraltı gölü olan ve II. Dünya Savaşı sırasında Nazilerin gizli savaş ucağı ürettikleri Seegrote yer altı gölünü geziyoruz. Turumuzda yeraltı gölünde tekne ile gezinti yapılacaktır. Devam eden yolculukla bir ortaçağ keşişhanesi olan Heiligenkreuz’u geziyoruz. Daha sonra “Mayerling Faciası”na konu olan ve bugün Carmelita rahibelerinin yaşadığı manastır konumunda bulunan Mayerling Av Köşkü’nü panoramik olarak görüyoruz. Daha sonra küçük ve şirin bir kaplıca şehri Baden ziyareti. Turumuzun en son durağı Kraliçe Sisi’nin Sarayı olan Schönbrunn sarayının muhteşem bahçelerinde serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz sarayın içini ziyaret edebilirler. Burada verilecek olan serbest zamanın ardından buluşma ve Viyana dönüş yolculuğu. Viyana merkezde serbest zaman. Akşam arzu eden misafirlerimiz ile Klasik müziğin başkenti Viyana’da ekstra Viyana’nın ünlü klasik müzik konserlerinden birine misafir olma imkânı. Programın ardından otele transfer. Geceleme Viyana otelimizde.

Ekstra Viyana Konser Turu : 55 Euro

Ekstra Viyana Ormanları Turu : 60 Euro



9 Gün: VİYANA – NOVİSAD – BELGRAD

Otelde alınan kahvaltının ardından Sırbistan’a yolculuk. Sınır geçişinin ardından Ekonomik olarak Sırbistanın en gelişmiş bölgesi olan Voyvodina’nın başkenti Novi Sad’a yolculuk. Burada yürüyerek yapacağımız panoramik şehir turunda; Özgürlük Meydanı, Svetozar Miletiç Heykeli, Katolik Katedrali, Ortodoks Aya Yorgi Katedrali, Aya Nikola Kilisesi ve Sinagogu görülecek yerler arasındadır. Kısa serbest zaman sonrası buluşma ve Belgrad konaklama noktasına transfer. Geceleme otelimizde. Dileyen misafirlerimiz Rehberimizin düzenleyeceği ekstra Sırp Gecesi turuna katılabilirler.

Ekstra Sırp Gecesi : 35 Euro



10 Gün: BELGRAD – SOFYA – İSTANBUL

Otelde alınan sabah kahvaltısının ardından Sofyaya hareket. Varış sonrası Sofya panoramik şehir turumuza başlıyoruz. Balkanların en büyük kilisesi olan Alexsander Nevski Katedrali , Milli kütüphane, Sofya Üniversitesi, Eski kraliyet sarayı, Neo klasik stilinde yapılmış olan Milli Bulgar Tiyatrosu, Arkeoloji müzesi, Eski Sofya - Sendika şehri, Rotonda Kilisesi, panoramik şehir turumuz esnasında görülecek yerler arasındadır. Akabinde meclis binasının yanından yürüyerek Sofya Heykeli’ne panoramik bakış ile fotoğraf molasının ardından şehrin simgesi olan Banya Başı camisini ziyaret ediyoruz. Ziyaretlerimiz ve serbest zaman sonrası İstanbul’a yola çıkıyoruz. Gece geç saatlerde İstanbul başlangıç noktalarına varış ile turumuzun sonu.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    Bulgaristan – Sırbistan – Macaristan – Slovakya – Çekya – Avusturya
     
    Belgrad – Budapeşte – Estergon – Visegrad – Szentendre – Bratislava – Prag – Karlovy Vary Cesky Krumlov – Viyana –  Baden – Novisad – Sofya  

    BİLGİLENDİRME

    -Katılım gösteren misafirlerimizde mutlaka tur süresi boyunca geçerli Multi(Çok Girişli) Schengen vizesi bulundurma zorunluluğu vardır (Yeşil Pasaport sahipleri vizeden muaftırlar).

    -Tur esnasında programda bulunan tüm ülkelerde alışveriş ve harcama yapılabilmesi için , Euro bulundurmamız yeterlidir.Yerel para birimi kullanılan bölgelerde Rehber para çevrilmesi konusunda yardımcı olacaktır.

    -Gezi süresince rahat yürüyüş ayakkabısı veya spor ayakkabı tercih edilmelidir. Gece için yanınıza hırka v.b bir kıyafet bulundurmanızda fayda vardır.

    -Turlarımızda günlük olarak koltuk planlamasında rotasyon(koltuk değişimi) uygulaması yapılmakta olup sabit koltuk ve ön koltuk garantisi verilmez.Koltuk değişimleri araç rehberi tarafından organize edilir.

    -Yurtdışından Türkiye’ye giriş yaparken eşya (alkol - sigara vb.) getirebilmek için en az 3 gün konaklama zorunluluğu vardır.

    -Yurtdışından Türkiye’ye giriş yaparken free shop alışveriş limiti : Sigara: 3 karton , Alkollü İçecekler: 1 litre Alkollü içki (%22’den fazla alkol içeren alkollü içkiler, şarap ve şampanya hariç) , Alkollü İçecekler: 2 litre Alkollü içki (%22’den az alkol içeren alkollü içkiler, şarap ve şampanya dahil) , Parfüm: 600 ml , Makyaj veya Cilt Bakım Ürünleri: 5 adet , Çikolata ve Şekerleme: 2 kg ,Kahve: 1 kg ,Çay: 1 kg.

    -Tur programında Rehberler hava&yol şartlarına bağlı olarak programda belirtilen heryeri göstermek şartı ile program akışında değişilik yapabilirler.

    -Tura kayıt yaptıran misafirlerimizin 30 gün kalaya kadar ücretsiz iptal hakkı vardır.Tur tarihine 30 günden az kalması durumunda %30 ceza , 20 gün ve daha az kalması durumunda %100 ceza uygulanır.Katılımcı iptal talebi ile birlikte sunulan Türkiye’den ki merciler den alınan hastane raporu,iş yeri izin belgeleri v.b evraklar , Türkiye dışındaki konaklayacakları otel ve alacakları hizmetlerin iptalinde maalesef kabul görmemektedir.

    -Tur Programımız min. 25 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir.Gezi için yeterli katılım sağlanamadığı takdirde son iptal bildirim tarihi tur kalkışına 20 gün kaladır.Katılım yetersizliği nedeniyle İptal edilen tur Neo Tur tarafından bildirilecektir.

    -Tur programında isim belirtilmeden sadece kategori bilgisi verildiği ve/veya aynı destinasyon için seçenekli bulunduğu durumlarda otel(ler) gezi hareketinden 2 Gün önce Neo Tur tarafından bildirilecektir.

    -Fuar, kongre, konser,  etkinlik, spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller belirtilen km’ lerden fazla mesafede kullanılabilir. Böyle bir durumda, turun hareket tarihinden 15 gün önce Neo Tur tarafından bilgi verilecektir.

    -3 Kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 Kişilik odalar 1 büyük yatak + 1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar. Açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için Tur katılımcısı 3. Kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar.Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan –yaş grubuna uyan- tek çocuk için geçerlidir.

    -Tur programında dahil olan hizmetlerden Otelde alınan Kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir mönü ile sunulmakta olup gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir.

    -Tur paketine dahil olan panoramik şehir turları, şehirlerin  genel tanıtımı için düzenlenen ve araç içinden rehber anlatımıyla panoramik olarak yapılan müze, ören yeri girişlerini içermeyen en fazla 2-3 saatlik turlardır. Panoramik turlar, programda belirtilen diğer turlar da dahil olmak üzere, tura denk gelen gün ve saatte yerel otoriteler tarafından gezilmesine,  girilmesine izin verilmeyen veya her hangi bir etkinlik nedeniyle kapalı yollar sebebiyle gerçekleşmediği takdirde, veya hava şartları nedeniyle turun yapılması imkansız hale geldiği durumlarda bahse konu turların yapılamamasından Neo Tur sorumlu değildir. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda  imkanlar dahilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.

    -Seyahat esnasında karayolu ile geçiş yapılan gümrük kapılarında bekleme süresi standartları aşabilir, bu bekleme sürelerinden kaynaklı yaşanan olumsuzluklardan Neo Tur sorumlu tutulamaz.

     -Ekstra turlar servis aldığımız yerel Neo Tur tarafından en az 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir. Yeterli sayı sağlanamadığı takdirde geziler yapılamamaktadır veya ekstra gezi fiyatları, içerik, kullanılacak araç katılımcı sayısına göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca turların günleri ve saatleri, gidilecek yerlerde ki  müze, ören yerlerinin açık/kapalı olma durumlarına ve hava şartlarına göre rehber tarafından değiştirilebilir.

    -Ekstra turlar katılımcının isteğine bağlı olup zorunlu değildir. Tur esnasında düzenlenen ekstra turlara katılmak istemeyen yolcular, yol üzerinde bulunan müsait bir dinlenme tesisinde beklemeyi kabul etmiş sayılırlar. Bu yolcular ekstra tur başlamadan yol üstü dinlenme tesisine bırakılıp, turun tamamlanması ardından bırakıldıkları noktadan alınırlar.

    -Uçaklı turlara katılan kişiler için yapılması gereken Check-in ve boarding işlemleri kişisel işlemler olup, misafir tarafından uçuş öncesinde havalimanlarında ilgili havayolu kontuarlarında yada on-line olarak havayolu firmalarının internet sitelerinden yapılması zorunludur.

    -Tura katılım için Neo Tur tarafından bildirilen saatlerde belirtilen havaalanında hazır bulunmayan, check-in ve boarding işlemlerini zamanında yaptırmayan, check-in ve boarding işlemlerini zamanında yaptıran ancak uçağa binmeyen kişilerin uçuşu gerçekleştirememelerinden Neo Tur sorumlu değildir. Uçağı kaçıran kişilerin tura dahil olmaları için gerekli olacak gidiş-dönüş yeni uçak biletleri ve gidilecek bölgedeki transferlerine dair oluşacak tüm masraflar kendilerine aittir.

    -Neo Tur, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir.Neo Tur, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcu saat değişme riskini kabul ederek geziyi satın almıştır. 0-2 yaş arası çocuklar alan vergisi ve alan hizmetleri bedeli ödemezler.

    -Turlarımızda Kullanılan Araç Tipleri Kişi Sayılarına göre aşağıdaki şekilde sınıflandırılır. Her turumuzda bulunan kişi sayısına göre aşağıda bulunan araç tipleri tayin edilir.
    Otobüsler: (25 - 46 Kişi Sayılarında Kullanılır)  *Mercedes Travego/Tourismo   *NEOPLAN Cityliner/Tourliner -*Temsa Safir/Maraton *Man Fortuna 
    Midibusler: (17 - 24 Kişi Sayılarında Kullanılır) *Isuzu Turkuaz , *Otokar Mega 
    Minibusler: (16’ya kadar Kişi Sayılarında Kullanılır) *Vw Volt , *Mercedes Sprinter

    -Tüm misafirler, yukarıda belirtilen maddeleri kabul ederek turun satışını gerçekleştirmiş sayılır.


    İptal Şartları
    https://neotur.com.tr/tur1679.html
    Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti.



    Bu çıktı 29.03.2024 13:24 tarihinde verilmiştir. Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.