BÜYÜK GÜNEY AMERİKA 2018 Tur Programı

Türk Havayolları

Kalkış Yerleri: İstanbul Atatürk Havalimanı
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL – VALENCIA

Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde saat 08.30’da buluşma. Bilet ve bagaj işlemlerinin ardından Freebird Havayolları özel seferi ile saat 11.10’da Valencia’ya hareket. Yerel saat ile 13.50’de varış ve alanda bizi bekleyen özel otobüsümüz ile panoramik Valencia şehir turu. Görülecek yerler arasında Gotik Katedral, Micalet Çan Kulesi ,15. y.y. da takasla alışveriş yapılan Lonja Market, eski market alanı ve



2 Gün: VALENCİA – MADRİD

Sabah kahvaltısı sonrası özel otobüsümüzle Valencia’ya hareket. Yaklaşık 3,5 saatlik yolculuğumuzdan sonra panoramik Madrid şehir turu. Görülecek yerler arasında Puerto del Sol, Plaza Mayor, Paseyo de la Castellana, boğa güreşi arenası, Gran Via, Plaza de Espana,  Kraliyet Sarayı, Puerto de Alcala bulunmaktadır. Şehir turu sonrası otelinize transfer ve odaların alınmasını. Geceleme otelinizde



3 Gün: MADRİD

Sabah kahvaltısının ardından serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz ile ekstra olarak düzenlenecek olan Toledo turuna (50 Euro) katılma imkanı. 15 y.y.’a kadar Müslüman, Yahudi ve Hıristiyanların bir arada barış içinde barındığı, UNESCO tarafından açık hava müzesi ve kültür şehri ilan edilen UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi’nde yer alan Toledo’da, dünyanın en zengin katedrallerinden biri olan ve içerisinde ünlü ressam El Greco’nun orijinal tablolarının da bulunduğu Toledo Katedrali, San Juan de Los Reyes Catolicos Manastırı, San Martin Köprüsü, Damasquinos (Şam İşi) altın el işçiliğinin yapıldığı atölyeler ve dükkanlar ile Toledo’nun en eski sinagogu görülecek ve 15. & 16 y.y Arabesk ve Batı mimari değerleri arasında güzel bir gün geçireceksiniz. Tur sonrası otele dönüş. Geceleme otelinizde.



4 Gün: MADRİD

Sabah kahvaltısının ardından serbest zaman, alışveriş ve gezme imkânı. Arzu eden misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan Segovia turuna (50 Euro) katılabilirler. Segovia turumuzda Segovia Katedrali, Roma su kemerleri, ünlü Disneyland logosundaki kale ile kulelerin ilham kaynağı olan Alcazar Sarayı ve Yahudi mahalleleri görülecek yerler arasındadır. Tur sonrası otelinize transfer. Geceleme otelinizde.



5 Gün: MADRİD – ZARAGOZA – BARCELONA

Sabah kahvaltısının ardından Barcelona’ya hareket. Yol üzerinde Zaragoza şehir turu. Barcelona’ya varış ve şehir turu. Şehir turumuz esnasında; Plaza De Catalunya Meydanı, La Rambla Caddesi, Kristof Kolomb Heykeli, La Sagrada Familia Kilisesi, olimpiyat tesislerinin bulunduğu Mont Juic Tepesi, Plaza De Espana bulunmaktadır. Şehir turu sonrası otelinize transfer, odaların alınması ve serbest zaman. Geceleme otelimizde.



6 Gün: BUENOS AİRES

Kahvaltının ardından tam gün serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği San İsidro ve Tigre turuna katılabilirler. Otelimizden özel aracımız ile Buenos Aires’in kuzeyinde yer alan, sadece Buenos Aires’in değil tüm Güney Amerika kıtasının en varlıklı semtlerinden biri olan San İsidro’ya hareket ediyoruz. Burada taş döşeli yollar ve kolonyal dönem evleri ile çevrili tarihi merkezi görüyoruz. Daha sonra aracımız bizi Tigre’ye götürecek. Burada halka açık bir feribotla Parana Deltası’nda yaklaşık 1 saat süren bir gezi yapıyoruz. Turumuzun ardından özel aracımız ile otelimize hareket ediyoruz. Günün geri kalanında serbest zaman.Konaklama Buenos Aires’teki otelimizde.

Ekstra: San İsidro ve Tigre Turu: 70 USD (Kişi Başı)



7 Gün: BUENOS AİRES

Kahvaltının ardından tam gün serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz rehberimizin Ekstra olarak düzenleyeceği Uruguay turuna katılabilirler. Turumuzdan özel aracımız ile feribot limanına transfer oluyoruz. Daha sonra keyifli bir deniz yolculuğu sonrası Uruguay’ın Colonia del Sacramento şehrine varıyoruz. Colonia del Sacramento , tarihi merkezin, XVII. Yüzyıldan itibaren Plâka Nehri Porsuğu'nda Portekiz sömürgeleştirmesinin son izi olduğu güzel bir kasabadır. Colonia, çok iyi korunmuş mimari zenginliklerinden dolayı UNESCO tarafından Dünya kültür mirası listesine dahil edilmiştir. Turumuzun ardından özel aracımız ile otelimize hareket ediyoruz. Günün geri kalanında serbest zaman.  Konaklama Buenos Aires’teki otelimizde.

Ekstra: Uruguay Turu: Güncel fiyat için rehberinize danışınız !!  Not: Bu tur feribot müsaitliğine göre düzenlenecektir.



8 Gün: BUENOS AİRES – İGUAZU

Kahvaltının ardından havalimanına transfer oluyoruz. Yerel havayolları ile İguazu’ya uçuyoruz. Varışımıza istinaden havalimanında yerel rehberimiz tarafından karşılanıyoruz. Ardından otelimize transfer oluyoruz ve odalarımıza yerleşiyoruz. Daha sonra UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Iguazu Şelalelerini keyifli bir yürüyüş eşliğinde geziyoruz. Tur sonrası serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği Macaco safarisine katılabilirler. Macaco Safari, İguazu’nun tüm görkemine ve keyfine varacağınız, heyecan dolu bir maceraya götürecek eşsiz bir tekne turu. Gezimizi tamamladıktan sonra otelimize transfer oluyoruz ve odalarımıza yerleşiyoruz. Konaklama Iguazu’da otelimizde.

Ekstra: Macaco Safari Turu: 120 USD (Kişi Başı)



9 Gün: İGUAZU

Kahvaltının ardından serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz ekstra düzenlenecek olan Paraguay turuna katılabilirler. Dünyanın en fakir ülkelerinden biri olan ancak gümrüksüz alış veriş cenneti Del Este şehri ile tanınan Paraguay’da alış verişin keyfini çıkarabilirsiniz. Tur sonrası otele transfer oluyoruz. Akşam dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek akşam yemekli Rafa Inn Show’a katılabilirler. Güney Amerika danslarının sergilendiği bu show’da yemeğinizi yerken keyifli ve unutulmaz dakikalar yaşayabilirsiniz.  Konaklama Iguazu’da otelimizde.

Ekstra: Paraguay Turu: 75 USD (Kişi Başı)
Ekstra: Akşam yemekli Rafa Inn Show: 105 USD (Kişi Başı)



10 Gün: İGUAZU – RİO DE JANEİRO

Kahvaltının ardından havalimanına transfer oluyoruz. Yerel havayolları ile Rio de Janeiro’ya uçuyoruz. Kısa bir yolculuğun ardından varıyoruz. Karşılamanın ardından özel aracımız ile panoramik şehir turumuz için hareket ediyoruz. Bu sabah şehrin kolonyal bölgesini ziyaret edecek, burada dar caddeler, meydanlar ve tarihi binalar arasında Candelaria, Praça XV, Travesso Marketi, Metropolitan Katedrali ve Sambodromo’yu göreceğiz. Daha sonra dünyanın en büyük stadyumu olan ve 1950 dünya kupası finaline ev sahipli yapan ünlü Maracana stadını dışardan göreceğiz. Turumuzun ardından otelimize hareket ediyoruz ve odalarımıza yerleşiyoruz. Akşam ise dileyen misafirlerimizle ekstra akşam yemekli Samba Show turu yapılacaktır. Yerel bir restoranda alınacak akşam yemeğinin ardından dünyanın en güzel dans gösterilerinden biri olan ve adı ülke ile özdeşleşmiş Platformda Samba Show izlenecektir. Konaklama Rio de Janeiro’da otelimizde.

Ekstra: Akşam yemekli Samba Show : 160 USD (Kişi Başı)



11 Gün: RİO DE JANEİRO

Kahvaltının ardından alışveriş yapmak, dinlenmek, çevreyi tanımak, deniz ve güneşten istifade etmek için serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği yarım günlük Corcovado turuna katılabilirler. Bu turumuz esnasında Rio’nun sembolü olmuş tepedeki ünlü İsa Heykelini görecek ve ünlü Monorail adlı raylı sisteme binerek tepeye çıkacak ve Rio’nun o doyumsuz manzarasını göreceksiniz. Ardından dileyen misafirlerimiz rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği Sugar Loaf turuna katılabilirler. Turumuzda Guanabara Körfezi’nin inanılmaz manzarasına doyacağınız Sugar Loaf Tepesi’ne teleferikler ile çıkıyoruz. Tur sonrası otele transfer. Konaklama Rio de Janeiro’da otelimizde.

Ekstra:  Corcovado Turu: 100 USD (Kişi Başı)
Ekstra: Sugar Loaf turu: 100 USD (Kişi Başı)



12 Gün: RİO DE JANEİRO – SAO PAULO

Kahvaltının ardından havalimanına transfer oluyoruz. Yerel havayollarına ait bir uçakla Brezilya’nın en önemli şehirlerinden biri olan Sao Paulo’ya hareket ediyoruz. Varışta yapılacak panoramik şehir turumuzda Iburapuera Park, Japon Mahallesi, Katedral, Tarihi Şehir Merkezi, Belediye Tiyatrosu göreceklerimiz arasında. Daha sonra dinlenmek için otelimize transfer oluyoruz. 



13 Gün: SAO PAULO – İSTANBUL

Check – out işlemlerinin tamamlanmasının ardından havaalanına transfer oluyoruz. Türk Hava Yollarının TK-16 sefer sayılı uçağı ile saat 03:15’te (18 Kasım tarihli turda saat 04:50’de) İstanbul’a hareket ediyoruz. Varışımız yerel saat ile 21.50’de (18 Kasım tarihli turda saat 22:15’de).



14 Gün:

OTEL BİLGİLERİ :

Bogota : 4* Movich Buro 26 Hotel vb. Standart oda          

https://www.movichhotels.com/esp/bogota/buro26/Pages/index.aspx

 

Cuzco : 4*  Sonesta Hotel vb. Standart oda

http://www.sonestacusco.com/

 

Lima : 4*  La Hacienda Hotel & Casino vb.  Standart oda

www.hoteleslahacienda.com

 

Buenos Aires : 4* Kenton Palace  Hotel vb.  Standart oda

www.kentonpalace.com.ar/buenos-aires

 

Iguazu:  4* Mabu Interludium Convention vb. Standart oda

https://www.hoteismabu.com.br/hoteis/hoteis-em-foz-do-iguacu/mabu-interludium-foz-do-iguacu/

 

Rio De Janeiro : 4*   Augusto's Rio Copa Hotel vb.  Standart oda

http://www.augustoshotel.com.br/site/pt/index.asp

 

Sao Paulo : 4* Blue Tree Premium Paulista vb.  Standart oda

https://www.bluetree.com.br/hotel/blue-tree-premium-paulista/



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    Peru’da Tüm Ekstra Turlar Dahil !!!

    NOT: Peru’da gezimizin büyük kısmı 2.500 – 4.000 metre yükseklikte geçecektir. Bu nedenle Akut yükseklik hastalığı, astım, kalp hastalıkları, tansiyon gibi hastalıkları bulunanların mutlaka doktorlarına danışmaları gerekmektedir.

    TURUN ARTILARI

    Buenos Aires'de Başkanlık Binası ve Belediye Binası'nı görecek 9 Temmuz Bulvarı'nın keyfini çıkaracağız.

    San Telmo, La Boca ve La Recolata semtlerini keşfedecek, Eva Peron'un mezarını ziyaret edeceğiz.

    Parana Deltası'nda tekne turu yapacak, Tigre ve San Isidro'yu gezeceğiz.

    Rio de Janeiro'da Corcovado Tepesi'ne çıkacak ve muazzam Kurtarıcı İsa Heykeli'ni göreceğiz.

    Candelaria, Praça XV, the “Travessa do Mercado”, Metropolitan Katedrali ve dünyaca ünlü Rio Festivali’nde samba okullarının geçitlerini yaptığı Sambόdromo'yu keşfedeceğiz.

    Teleferikler ile Sugar Loaf'a çıkacak ve şehrin muhteşem manzarasına tanık olacağız.

    Iguazu Şelaleleri'nin Brezilya tarafında Ulusal Parkı gezeceğiz.

    Brezilya’nın en önemli şehirlerinden biri olan Sao Paulo’da Iburapuera Park, Japon Mahallesi, Katedral, Tarihi Şehir Merkezi, Belediye Tiyatrosu ve Casa da Fazenda’yı gezeceğiz.

    Mimari harikası Sacsayhuaman Kalesi ve Kenko Tapınağı'nı görecek ve Tambomachay ziyaretlerini gerçekleştireceğiz

    Lokasyonunun eşsizliği ve dahice mimarisi ile dünyanın en büyük tarihi eserlerinden olan Machu Picchu’yu gezeceğiz.

    İnka döneminden kalma bir dini kompleks olan Kenko Tapınağı, İnka askeri kale olan Puca Pucara “ Kızıl Kale” görülecektir.

    Hispanik döneme ait 45.000’den fazla eserin sergilendiği ve hatta İnka Öncesi döneme ait birçok obje ve mücevherin bünyesinde bulunduğu Peru tarihinin izlerinin sürüldüğü Larco Herrera Müzesi ziyaret edilecektir.

    Bogota’nın tarihi kent merkezi, La Candelaria tarihi mahallesi, 18 ve 19.yy tarihi kiliseleri, eski kolonyal evleri, Kolombiya devlet başkanının ikametgahı olan Casa del Narino ve bahçesinde bulunan uzay gözlem evi görülecektir.

     

    SIKÇA SORULAN SORULAR

    Sağlık

    Kolombiya,Arjantin, Brezilya ve Peru’ya girişlerde aşı zorunluluğu bulunmuyor. Yemeklerde sağlığınıza etki edecek bir sorun olacağını düşünmüyoruz. Musluk suyu kullanmamanızı, kapalı şişe suyu tüketmenizi öneriyoruz. Yanınıza gerekiyorsa mide ve ishal ilaçları, vitaminler, baş dönmesi, kusma, baş ağrısı, soğuk algınlığı ve tansiyon hastalıklarına karşı ilaçlarınızı almayı unutmayınız. Peru’da gezimizin büyük kısmı 2.500 – 4.000 metre yükseklikte geçecektir. Bu nedenle Akut yükseklik hastalığı, astım, kalp hastalıkları, tansiyon gibi hastalıkları bulunanların mutlaka doktorlarına danışmaları gerekmektedir.

    Vize Bilgileri

    Kolombiya,Arjantin, Brezilya ve Peru’ya girişlerde Türk vatandaşlarına vize uygulaması yoktur. Fakat farklı ülke vatandaşı olan misafirlerimizin, kendi elçilikleri ile görüşerek konu ile ilgili bilgi almaları gerekmektedir.

    Uçuş Süreleri

    İstanbul – Bogota arası uçuş 14 saat 10 dakikadır.

    Sao Paulo - İstanbul arası uçuş 12 saat 20 dakikadır.

    Para Birimi

    Arjantin’in para birimi Argentine Peso (ARS): 1 USD = 4.65 ARS / 1 Euro = 6.05 ARS Brezilya’nın para birimi Brazilian Real (BRL): 1 USD = 2.01 BRL / 1 Euro = 2.61 BRLPeru’nun  para birimi Nuevo Sol ( PEN)  1 USD=  3,26 PEN   / 1 Euro=3,88 PENKolombiya para birimi Colombian Peso (COP): 1 USD = 2.960 COP / 1 Euro= 3520 COP

    Saat Dilimi

    Brezilya, Peru ve Kolombiya ile  Türkiye arasında -8 saat fark bulunmaktadır. Türkiye’de saat 12.00 iken Brezilya’da  saat 04:00’tür. Arjantin – Türkiye arasında -6 saat fark bulunmaktadır. Türkiye’de saat 12.00 iken Arjantin’de  saat 06:00’tür.

    Telefon Kullanımı

    Cep telefonu hattınız uluslararası aramalara (roaming) açık ise kullanılmaktadır.

    Kıyafet&Gerekli Eşyalar

    Kolayca giyilip – çıkarılabilecek tişört, kısa ve uzun kollu gömlekler, pamuklu pantolonlar, şort, rahat yürüyüş ayakkabıları, akşamları için ince bir mont ve ince bir kazak almanızı öneririz. Bunun dışında; şapka, güneş gözlüğü, güneş kremi, olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz.

    Yemek Kültürü

    Kolombiya,Arjantin, Brezilya ve Peru’da et yemekleri başta olmak üzere, tahıl ürünlerinin de ağırlıkta olduğu mutfak kültürleri vardır. Özellikle kahvelerini içmenizi öneririz

    Elektrik

    Arjantin-Brezilya ve Peru’da elektrik 220 volttur. Arjantin’de C tipi ikili yuvarlak ve I tipi üçlü yassı prizler kullanılmaktadır. Brezilya’da A tipi ikili yassı ve C tipi ikili yuvarlak uçlu prizler kullanılmaktadır. Peru’da prizler A tipi ikili, B tipi üçlü, C tipi yuvarlak üçlü prizlerdir.  Kolombiya’da elektrik 110 volttur.A tipi ikili uçlu prizler kullanılır.Adaptör gerekecektir.

    Alışveriş

    Buenos Aires’te şehir merkezindeki Avenida Santa Fe ve Avenida Corrientes ile Belgrano'daki Avenida Cabildo alışveriş açısından şehirdeki en hareketli yerler. Fakat kredi kartı ile yapılan alışverişlerde yüksek banka komisyonları uygulandığını göz önünde bulundurmakta ve mümkünse alışverişler sırasında nakit para kullanmakta fayda olduğunu belirtmek isteriz.Lima  şehir merkezindeki  Miroflores alışveriş açısından şehirdeki en hareketli yerler. Fakat kredi kartı ile yapılan alışverişlerde yüksek banka komisyonları uygulandığını göz önünde bulundurmakta ve mümkünse alışverişler sırasında nakit para kullanmakta fayda olduğunu belirtmek isteriz. Bogota’da satılan en dikkat çekici ürünler değerli taşlardır. Altın ve diğer madenlerden inanılmaz eserler bulabilirsiniz.


    İptal Şartları
    https://neotur.com.tr/tur1694.html
    Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti.



    Bu çıktı 19.04.2024 00:41 tarihinde verilmiştir. Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.