BALKAN ÜÇLÜSÜ 3 ÜLKE 4 GÜN 2020 Tur Programı

Lüks Otobüslerle

 

Kalkış Yerleri: 20:00 Kadıköy Evlendirme Dairesi, 21:00 Mecidiyeköy Finansbank Önü, 21:30 İncirli Ömür Plaza Önü,22:00 Isparta Kule Tır Parkı Önü
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL - KAVALA

Gezimizin ilk günü 20:00 Kadıköy Evlendirme Dairesi, 21:00 Mecidiyeköy Finansbank Önü, 21:30 İncirli Ömür Plaza Önü,22:00 Isparta Kule Tır Parkı önünden Silivri – Keşan karayolu takip edilerek İpsala sınır kapısına varış. Pasaport ve gümrük işlemleri sonrası Dedeağaç - Gümülcine - İskeçe - karayolu takip edilerek Kavala’ya varışımızı gerçekleştiriyoruz.



2 Gün: KAVALA - SELANİK - MANASTIR - RESNE - OHRİD

Kavala’ya varisimizın ardindan sabah kahvaltisi ve enfes Kavala kurabeyilerinin tadina bakmak icin mola veriyoruz.Kahvalti molasi sonrasi essiz guzelligi ile dikkat ceken Kavala sahillerinde kisa sureli bir fotograf molasi verip Selanik`e dogru yola cikiyoruz. Selanik'e varışın ardından şehir turumuza başlıyoruz. Gezimize öncelikle Selaniki tepeden görebilecek olduğumuz Selanik Kalesini ziyaret ederek baslıyoruz. Selanik şehir turu esnasında Kordon, Beyaz Kule, Döner Kule, Fuar Meydanı, Osmanlı ve Bizans eserleri, Yunanistan'ın en büyük katedrali olan Aya Dimitros Katedrali, Büyük İskender Heykeli,  Rotanda, Bedesten - Hamza Bey Cami, Ag.Sophia, Ag.Dimitrios kilisesi,  Egnatia ve Tsimski bulvarları ve Kale görülecek yerler arasındadır. Turumuzun sonunda Ulu Önder Atatürk'ün evini ziyaret ediyoruz. Sehir turunun ardindan sonrası Makedonya Bitolaya(Manastir) hareket ediyoruz. Varisimiza muteakip görülecek yerler arasında Şirok Sokak, Bedesten, İshak Camii, Yeni Camii, Haydar Kadı Camii ve gezinin en duygusal anlarini yasayacagimiz Atatürk'ün mezun olduğu Askeri İdadi'yesi yer almaktadır.Bitola ziyaretimiz ardindan İlk durağımız Resne ve İttihat ve Terakki'nin en ünlü 3 simasından biri ve Türk Yunan savaşındaki faydaları nedeni ile üne kavuşan olan Resne'li Niyazi'nin Sarayını ziyaret ediyor sornasında Ohrid’deki otelimize transfer.Geceleme otelimizde.Dileyenler ekstra Makedon Gecesi Turumuza katılabilirler (30 Euro).

Sabah Kahvaltısı: Kavala’da dinlenme tesisinde ekstra olarak alınacaktır.
Öğle Yemeği: Selanik şehir merkezinde serbest zamanda ekstra alınacaktır.- Tüm yöresel lezzetlerin tadına bakabilirsiniz. Rehber Tavsiyesi:  Deniz Mahsulleri ve Mezeler.
Akşam Yemeği: Rehberin belirliyeceği yerde ekstra yöresel yemekler ve müzik eşliğinde Makedon Gecesi.
Konaklama: Hotel Aqualina v.b – Ohrid
Para Birimleri : Yunanistan - Euro , Makedonya – Denar (Ortalama 1 Euro : 60 Denar)
Rota: İstanbul-Kavala (445 km), Kavala – Selanik (136 km) ,  Selanik-Bitola (200 km) , Bitola-Resne(32 km) , Resne-Ohrid (36 km)
Toplam Kat Edilecek Mesafe: 849 km
Otele Giriş Saati: Gümrük geçiş süresine bağlı olarak tahmini: 20:30



3 Gün: OHRİD - TETOVA - ÜSKÜP

Sabah kahvaltisinin ardindan Makedonyanin incisi Ohrid şehir turumuza başlıyoruz.Yürüyerek yapacağımız panoramik şehir turumuzda, Bizans döneminin Ohrid’deki en önemli kilisesi St. Panteleymon, günümüzde hala konserler için kullanılan Aya Sofya Kilisesi ve Roma döneminden kalma anfi tiyatro, Car Samuel Kalesi, St. Bogorodica Perivlerta, 4. yüzyıl kiliseleri Keşanlı İmareti, Kuloğlu ve Emin Mahmut Camileri, Çınar Meydanı, Ohri Halveti Tekkesi, ziyaret ediyoruz. Dileyen misafirlerimiz ekstra düzenlenicek olan Ohrid Gölü Tekne Turuna katılabilirler (10 Euro) Dileyen misafirlerimiz ekstra düzenlenicek olan Ohrid gölünün doğduğu yer ve muhteşem manzaralara ev sahipliği yapan St.Naum Turuna katılabilirler (20 Euro).Şehir turumuz ardindan Uskup`e yola cikis. Yol üzerinde Tetova(Kalkandelen) ‘ da duruyor Alaca Camii ve şehir merkezini ziyaret ediyoruz.Ziyaretimiz ardindan Uskup e varisimizi gerceklestirip Üsküp Şehir turumuza başlıyoruz; Yahya Kemal Beyatlı'nın doğduğu şehir olan Üsküp'ü tanıtan yarım günlük panoramik bir tur yapacağız. Gezilecek yerler arasında Eski Tren Garı, Üsküp doğumlu hayırsever Rahibe Teresa'nın anıtı ve evi, Taş Köprü, Kale, Osmanlı döneminden kalma Eski Şehir, Çarşı ve Osmanlı'nın Balkanlar'daki en güzel mimari mirasları arasında yer alan Mustafa Paşa, Sultan Murad ve Gazi İsa Bey Camileri, Davud Paşa Hamamı, Kapan, Sulu ve Kurşunlu Hanlar bulunmaktadır.Geceleme otelimizde.

Sabah Kahvaltısı: Otelde açık büfe olarak alınacak olup tur ücretine dahildir.
Öğle Yemeği: Ohrid şehir merkezinde serbest zamanda ekstra alınacaktır.- Tüm yöresel lezzetlerin tadına bakabilirsiniz. Rehber Tavsiyesi:Ohrid Alabalığı , Köfte ve Güveçte Kurufasulye.
Akşam Yemeği: Üsküp şehir merkezinde serbest zamanda ekstra alınacaktır.Tüm yöresel lezzetlerin tadına bakabilirsiniz.Rehber Tavsiyesi : Üsküp köftesi ve Güveçte kurufasulye.
Konaklama: Hotel Gold  vb – Üsküp
Para Birimleri : Makedonya – Denar (Ortalama Kur 1 Euro : 60 Denar)
Rota: Ohrid - Tetova (134 km) , Tetova – Üsküp (46 km) 
Toplam Kat Edilecek Mesafe: 180 km
Otele Giriş Saati: 19:00



4 Gün: ÜSKÜP - SOFYA

Sabah kahvaltısı ardından Üsküp’den Sofya’ya doğru hareket ediyoruz.Dileyen misafirlerimiz ekstra düzenlenicek olan eşsiz güzelliği ile bilinen Matka Kanyonu Turuna katılabilirler (10 Euro).Yaklaşık 5 saat sürecek olan yolculuğun ardından Sofya’ya varıyoruz. Panoramik şehir turumuz esnasında görülecek yerler arasında Görülecek yerler arasında Balkanların en büyük kilisesi olan Alexsander Nevski Katedrali , Milli kütüphane, Sofya Üniversitesi, Eski kraliyet sarayı, Neo klasik stilinde yapılmış olan Milli Bulgar Tiyatrosu, Arkeoloji müzesi, Eski Sofya - Sendika şehri, Rotonda Kilisesi bulunmaktadır. Daha sonra meclis binasının yanından yürüyerek Sofya Heykeli’ne panoramik bakış ve fotoğraf molası, Şehrin simgesi olan Banya başı camisini ziyaret ediyoruz. Ardından otelimize hareket.Geceleme otelimizde.Dileyen misafirlerimiz ekstra düzenlenicek olan Bulgar Tavernası Turumuza katılabilirler (30 Euro).

Sabah Kahvaltısı: Otelde açık büfe olarak alınacak olup tur ücretine dahildir.
Öğle Yemeği: Sofya’da rehberin belirliyeceği Türk Lokantası ekstra serbest zaman.
Akşam Yemeği: Rehberin belirliyeceği yerde ekstra yöresel yemekler ve müzik eşliğinde Bulgar Gecesi.
Konaklama: Hotel Silver vb - Sofya
Para Birimleri: Bulgaristan – Leva (Ortalama Kur 1 Euro : 1.95 Leva)
Rota: Üsküp - Matka (19 km) , Matka – Sofya (248 km)
Toplam Kat Edilecek Mesafe: 267 km
Otele Giriş Saati: Gümrük geçiş süresine bağlı olarak tahmini : 20:00



5 Gün: SOFYA - PLOVDİV - İSTANBUL

Sabah otelde alınacak olan kahvaltının ardından Filibe’ye doğru yolculuğumuza başlıyoruz. Yaklaşık 2 saat sürecek yolculuğumuzun ardından şehir turumuza başlıyoruz. 4000 yılık geçmişe sahip bir kent olarak; günümüzün modern binaları ve eski çağların mimarisini birleştiren güzel bir şehirdir. Kentte en çok ilgi çeken yer şüphesiz Nebet tepe mevkiinde yerleşik “Eski Plovdiv” - adında şehrin en eski bölümü üzerinde bulunuyor. Görülecek yerler arasında şimdilerde Etnografya Müzesi olarak hizmet veren Argır Kuyumcuoğlu’nun evi, Plovdiv’e özel en mükemmel simetrik ev örneği ve orijinal ev düzenlemesiyle, bu günümüzde her türlü kültüler faaliyetlere ev sahipliği yapmakta olan Balabanov Evi ve Georgi Mavridi`nin evi, Eski Roma çağından kalma Roma Amfi Tiyatrosu, Roma Stadyumu, , Hisar Kapı, Kaleiçi Mahallesi ve Hindliyan Müzesi, Türk mimarisiyle oldukça ilgi çeken Cuma Camii, Plovdiv`in en eski kiliselerinden Aya Konstantin, Elena ve Aya Nedelya kiliseleri bulunmaktadır. Kısa süreli serbest zaman’ın ardından İstanbul’a doğru yolculuğumuza başlıyoruz. Svilengrad sınır kapısındaki Pasaport ve gümrük işlemlerinin ardından Edirne üzerinden İstanbul’a ulaşıyor ve bir sonraki turumuzda buluşmak üzere vedalasiyoruz.

Sabah Kahvaltısı: Otelde açık büfe olarak alınacak olup tur ücretine dahildir.
Öğle Yemeği: Plovdiv şehir merkezinde  ekstra serbest zaman.
Akşam Yemeği:Edirne – İstanbul otobanı üzerinde dinlenme tesisi.
Para Birimleri: Bulgaristan – Leva (Ortalama Kur 1 Euro : 1.95 Leva)
Rota: Sofya – Plovdiv (145 km) , Plovdiv – Kapıkule (155 km) , Kapıkule – İstanbul (258 km)
Toplam Kat Edilecek Mesafe: 558 km
İstanbul Giriş Saati: Gümrük geçiş süresine bağlı olarak tahmini : 20:30



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    BİLGİLENDİRME

    -Katılım gösteren misafirlerimizde mutlaka tur süresi boyunca geçerli Multi(Çok Girişli) Schengen vizesi bulundurma zorunluluğu vardır (Yeşil pasaport sahipleri vizeden muaftırlar).

    -Sınır geçişleri araç personellerimiz ve rehberlerimiz yardımı ile yapılmaktadır.

    -Seyahat esnasında karayolu ile geçiş yapılan gümrük kapılarında bekleme süresi standartları aşabilir, bu bekleme sürelerinden kaynaklı yaşanan olumsuzluklardan Neo Tur sorumlu tutulamaz.

    -Tur esnasında programda bulunan tüm ülkelerde alışveriş ve harcama yapılabilmesi için , Euro bulundurmamız yeterlidir.Yerel para birimi kullanılan bölgelerde Rehber para çevrilmesi konusunda yardımcı olacaktır.

    -Gezi süresince rahat yürüyüş ayakkabısı veya spor ayakkabı tercih edilmelidir. Gece için yanınıza hırka v.b bir kıyafet bulundurmanızda fayda vardır.

    -Yurtdışından Türkiye’ye giriş yaparken eşya ( alkol - sigara vb.) getirebilmek için en az 3 gün konaklama zorunluluğu vardır.

    -Yurtdışından Türkiye’ye giriş yaparken free shop alışveriş limiti : Sigara: 3 karton , Alkollü İçecekler: 1 litre Alkollü içki (%22’den fazla alkol içeren alkollü içkiler, şarap ve şampanya hariç) , Alkollü İçecekler: 2 litre Alkollü içki (%22’den az alkol içeren alkollü içkiler, şarap ve şampanya dahil) , Parfüm: 600 ml , Makyaj veya Cilt Bakım Ürünleri: 5 adet , Çikolata ve Şekerleme: 2 kg ,Kahve: 1 kg ,Çay: 1 kg.

    -Tur programında Rehberler hava ve yol şartlarına bağlı olarak , programda belirtilen heryeri göstermek şartı ile program akışında değişilik yapabilirler.

    -Tur Programımız minumum 25 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir.  Gezi için yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur kakışına 20 gün kaladır. Katılım yetersizliği nedeniyle iptal edilen tur bildirilecektir.

    -Tur programında isim belirtilmeden sadece kategori bilgisi verildiği ve/veya aynı destinasyon için seçenekli bulunduğu durumlarda otel(ler) gezi hareketinden 2 gün önce bildirilecektir.

    -Fuar, kongre, konser,  etkinlik, spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller belirtilen km’ lerden fazla mesafede kullanılabilir. Böyle bir durumda, turun hareket tarihinden 15 gün önce bilgi verilecektir.

    -3 Kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 Kişilik odalar 1 büyük yatak + 1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar. Açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için Tur katılımcısı 3. Kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan –yaş grubuna uyan- tek çocuk için geçerlidir.

    -Tur programında dahil olan hizmetlerden Otelde alınan Kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir mönü ile sunulmakta olup gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir.

    -Tur paketine dahil olan panoramik şehir turları, şehirlerin  genel tanıtımı için düzenlenen ve araç içinden rehber anlatımıyla panoramik olarak yapılan müze, ören yeri girişlerini içermeyen en fazla 2-3 saatlik turlardır. Panoramik turlar, programda belirtilen diğer turlar da dahil olmak üzere, tura denk gelen gün ve saatte yerel otoriteler tarafından gezilmesine,  girilmesine izin verilmeyen veya her hangi bir etkinlik nedeniyle kapalı yollar sebebiyle gerçekleşmediği takdirde, veya hava şartları nedeniyle turun yapılması imkansız hale geldiği durumlarda bahse konu turların yapılamamasından Neo Tur sorumlu değildir. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda  imkanlar dahilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.

    -Ekstra turlar en az 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir.Yeterli sayı sağlanamadığı takdirde geziler yapılamamaktadır veya ekstra gezi fiyatları, içerik, kullanılacak araç katılımcı sayısına göre değişiklik göstermektedir.Ayrıca turların günleri ve saatleri, gidilecek yerlerde ki  müze, ören yerlerinin açık/kapalı olma durumlarına ve hava şartlarına göre rehber tarafından değiştirilebilir.

    -Ekstra turlar katılımcının isteğine bağlı olup zorunlu değildir. Tur esnasında düzenlenen ekstra turlara katılmak istemeyen yolcular, yol üzerinde bulunan müsait bir dinlenme tesisinde beklemeyi kabul etmiş sayılırlar. Bu yolcular ekstra tur başlamadan yol üstü dinlenme tesisine bırakılıp, turun tamamlanması ardından bırakıldıkları noktadan alınırlar.

    -Turlarımızda kullanılan araç tipleri kişi sayılarına göre aşağıdaki şekilde sınıflandırılır. Her turumuzda bulunan kişi sayısına göre aşağıda bulunan araç tipleri tayin edilir.
     

    Otobüsler: (25 - 46 Kişi Sayılarında Kullanılır)  *Mercedes Travego/Tourismo   *NEOPLAN Cityliner/Tourliner -*Temsa Safir/Maraton *Man Fortuna
    Midibusler: (17 - 24 Kişi Sayılarında Kullanılır) *Isuzu Turkuaz , *Otokar Mega
    Minibusler: (16’ya kadar Kişi Sayılarında Kullanılır) *Vw Volt , *Mercedes Sprinter

    -Tüm misafirler, yukarıda belirtilen maddeleri kabul ederek turun satışını gerçekleştirmiş sayılır.


    İptal Şartları
    https://neotur.com.tr/tur1956.html
    Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti.



    Bu çıktı 29.03.2024 08:42 tarihinde verilmiştir. Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.