ÜRDÜN TURU 2019 25 NİSAN 4 GECE Tur Programı

Türk Havayolları

Kalkış Yerleri: İstanbul Havalimanı
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL – AMMAN // 25 Nisan 2019 Perşembe

İstanbul Havaalanı dış hatlar gidiş terminalinde siz değerli konuklarımızla 24 Nisan 2019 saat 22:55’te buluşuyoruz.Bagaj – check-in işlemlerinin ardından uçağımızın saatini bekliyoruz. Türk Havayollarının TK 814 tarifeli seferi ile 01:55'te Amman uçuşumuzu gerçekleştiriyoruz. Amman’a varış (04:40), otelimize transfer ve otelde kahvaltı. Kahvaltı sonrası Amman şehir turumuzu yapıyoruz.Ürdün’ün modern başkenti, tarihte Roma gibi 7 tepe üzerine kurulmuş olup günümüzde en az 19 tepeyi kaplamış Amman’da şehir turumuza başlıyoruz. Karşıtlıkların, modern ve eskinin karışımı olan şehirde altı bin kişilik kapasitesi ile kültür ve sanat etkinlikleri için de hala kullanılmakta olan Roma Tiyatrosu ,  Amman’ı oluşturan 7 tepeden birisinde bulunan Amman kalesi, eski kent kalıntılarından oluşan Umayyad  Sarayı ve Ulusal Müze göreceğimiz yerler arasındadır. Opsiyonel olarak düzenlenecek 6500 yıllık tarihe sahip, M.S. 749 yılında depremde yüzyıllarca toprak altında kalan Antik kent Jerash turumuza katılabilirsiniz. Turumuzun ardından otele transfer  ve konaklama otelimizde.

Jerash Turu:  60 USD (Kişi Başı)



2 Gün: AMMAN – ÖLÜ DENİZ- MABADA- NEBO DAĞI // 26 Nisan 2019 Cuma

Kahvaltının ardından,  Opsiyonel olarak rehberimiz tarafından düzenlenen yemekler dahil Madaba, Nebo Dağı ve Ölü Deniz turumuz. Arava Vadisi boyunca dünyanın en düşük noktasına doğru (Ölü Deniz seviyesinden yaklaşık 410 metre ,yaklaşık 1306 metre deniz seviyesi) hareket ediyoruz. Ardından Hz. Musa’nın kutsal toprakları ilk gördüğü yer olduğu düşünülen Nebo Dağı’nı göreceğiz. Sonrasında; Filistin’i uzaklardan görebileceğimiz ve mozaikleri ile ünlü olan  Mabada’ya doğru hareket ediyoruz. Hz. Musa’nın kutsal toprakları ilk gördüğü yer olduğu düşünülen Nebo Dağı’nı göreceğiz. Son durağımız olan;  Filistin’i uzaklardan görebileceğimiz  Madaba. Rehberimiz tarafından opsiyonel olarak düzenlenen Diwan Zaman Village Restaurantta muhteşem folklor şovları izleme fırsatını kaçırmamalısınız. Turumuzun ardından otele dönüş  ve konaklama otelimizde.

Mabada – Nebo Dağı – Ölü Deniz ( Yüzme & Yemek dahil ) Turu:  105 USD (Kişi Başı)

Diwan Hotel vb. ( Akşam yemeği dahil ) folklor gösterisi : 45 USD (Kişi Başı)



3 Gün: AKABE // 27 Nisan 2019 Cumartesi

Kahvaltının ardından Akabe’ye transfer oluyoruz. Akabe’ye varışımıza istinaden panoramik şehir turunu gerçekleştiriyoruz ve ardından serbest zaman. Opsiyonel olarak katılabileceğimiz akşam yemeği dahil Intercontinental Hotel’de harika günlük özel şovlar ve Belly Dance şovu. Geceleme Akabe otelimize.

Intercontinental Hotel vb. ( Akşam yemeği dahil ) folklor gösterisi : 55 USD (Kişi Başı)



4 Gün: AKABE // 28 Nisan 2019 Pazar

Kahvaltının ardından serbest zaman. . Dileyen misafirlerimiz ile ekstra olarak düzenleyeceğimiz öğle yemekli Petra & Wadi Rum turunu yapıyoruz. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan, Dünya’nın 7 harikasından biri olarak seçilen, MÖ 400 ve MS 106 yılları arasında Nebati Krallığı’na başkentlik yapmış Petra Antik Şehri turumuza başlıyoruz.  Pembe, kırmızı, sarı ve turuncu kayaların renginden dolayı “Pembe Şehir” olarak da bilinen şehirde Al-Khazneh (Hazine), Roma tiyatrosu, Kral mezarlarını gördükten sonra öğle yemeğimizi alıyoruz. Yemekten sonra yaklaşık 950 basamak çıkarak Monastırı görüyoruz. Ardından Ürdün’ün en büyük vadisi Rum Vadisine hareket ediyoruz. 74000 hektarlık alanda pembe kum ve eşsiz doğa oluşumların göreceğimiz Rum Vadisinde 4x4 araçlar ile safari turu yapacağız. Akşam yemeğimizi çölde alacağız. Tur sonrası dinlenmek için otelimize hareket edeceğiz. Serbest zaman ardından 23:40’ta havaalanına transfer. Uçuşumuz 01:40’ta.

Tüm gün Petra & Wadi Rum turu: 250 USD (Kişi Başı)



5 Gün: AKABE-İSTANBUL // 29 Nisan 2019 Pazartesi

Yerel saat ile 04:20’de İstanbul Havalimanı’na hoş geldiniz.



6 Gün:


OTELLER

Century Park Amman Hotel 4* vb.

http://centurypark-hotel.com/

Marina plaza Aqaba 4* vb.

http://marina-plaza.jordan-all-hotels.com/en/

 


DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    Large Paket (Opsiyonel)

    Mabada – Nebo Dağı – Ölü Deniz Turu

    $ 105,00

    Tüm gün Petra & Wadi Rum turu

    $ 250,00

     

     

    Toplam

    $ 355,00

    355 $ Yerine 320 $

     

    Önemli Not :Opsiyonel tur indirimleri mevcut tura gitmeden olan satın alımlarda geçerlidir.Tur sırasında alınan opsiyonel turlarda herhangi bir indirim yapılmamaktadır…!!!

     

    TURUN ARTILARI

    Petra antik kentindeki kireç taşına oyularak yapılmış tiyatro, tapınak, ev, gibi yapıları geziyoruz.

    5000 yıllık ünlü mozaik haritanın bulunduğu “Mozaik Şehri” Mabada'yı geziyoruz.

    M.Ö. 7000 yılında kurulmuş olan tarihteki en eski şehirlerden biri olan Amman ziyaretini yapıyoruz.

    Jerash antik kentinde M.Ö. 6000 senesine ait ilk insanlığın yerleşimlerinden olan demir ve bronz çağlarının kalıntılarına tanık olacağız.

    SIKÇA SORULAN SORULAR

    Sağlık

    Aşı zorunluluğu yok.Restoran ve otellerde yiyeceğimiz öğle yemeklerinde ve akşam yemeklerinde sağlığınızı olumsuz şekilde etkileyecek bir sorun olmaz.Musluk suyu içmeyin.Şişe suyu tüketmenizi öneriyoruz.

    Vize Bilgileri

    Ürdün Türk vatandaşlarına vize uygulamamaktadır.

    Uçuş Süreleri

    İstanbul - Amman ve Akabe - İstanbul arası yaklaşık 2 saat 30 dakikadır.

    Para Birimi

    Ürdün’ün para birimi Ürdün Dinarı’dır.

    Saat Dilimi

    Ürdün Türkiye’den 1 saat geridedir. GMT +2

    Telefon Kullanımı

    Hattınız uluslararası aramalara (roaming) açık ise kullanılmaktadır.

    Kıyafet&Gerekli Eşyalar

    Yanınıza kolayca giyip çıkarabileceğiniz tişörtler, kısa ve uzun kollu gömlekler, pamuklu pantolonlar , rahat yürüyüş ayakkabıları ve akşam- ları için ince bir mont ya da hırka almanızı öneririz. Sentetik olmayan ve pamuklu kıyafetler tercih etmenizi tavsiye ederiz. Yağmur ihtimaline karşı bir yağmurluk ve şemsiye de getirebilirsiniz.Şapka,güneş gözlüğü, güneş kremi, olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz.

    Yemek Kültürü

    Ürdün mutfağı Arap mutfağına dolayısıyla bizim lezzetlerimize yakındır. Turumuz tam pansiyondur ve yenecek yemeklerde damak zevkinize uygunluğu siz de fark edeceksiniz.

    Elektrik

    Elektrik 220 volttur ve ülkede prizler genellikle C ve F tipidir.

    Alışveriş

    Ürdün’de bir Ortadoğu ülkesinde ne ararsanız bulabilirsiniz. Çarşılar ve pazarlar bu ülkede de el yapımı eşyalardan mücevhere geniş bir skala sunmaktadır. Ayrıca Ölüdeniz’de üretilen kremler çok meşhurdur


    İptal Şartları
    https://neotur.com.tr/tur1976.html
    Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti.



    Bu çıktı 26.04.2024 15:34 tarihinde verilmiştir. Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.