BÜYÜK BALKAN ROTASI TURU VİZESİZ PRİŞTİNE GİDİŞ-ÜSKÜP GELİŞ 2024 BNRT Tur Programı

Türk Havayolları

Kalkış Yerleri: İstanbul Havalimanı
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL – PRİŞTİNE – PRİZREN – İŞKODRA

İstanbul Havalimanı’nda saat 05:30’da buluşmanın ardından Türk Havayollarının TK1017 sefer sayılı 07:45 uçağı ile Priştine’ye hareket ediyoruz. Yerel saat ile 08:20’de varışımız ile birlikte havalimanında bizleri bekleyen transfer aracı ile Kosova’nın Başkenti Priştine’ye hareket ediyoruz. 15 asır geriye kadar giden bu güzel şehri tanıtan panoramik bir şehir turu yapacağız. Panoramik turumuz esnasında 19. yüzyıldan kalma Saat Kulesi, Kosova Müzesi, Osmanlılar’ ın 15. yüzyılda yaptırdığı Fatih Sultan Mehmed Külliyesi, Yaşar Paşa Camii ve 1389 Kosova Muharebesi sonucu burada öldürülmüş Osmanlı Padişahı I. Murad Hüdavendigâr’ın türbesi ziyaret edeceğimiz yerler arasındadır. Priştine turumuz sonrasında Prizren’ hareket. Osmanlı’dan birçok eserin bulunduğu Kosova’nın diğer önemli merkezi olan Prizren’ de yapacağımız şehir turunda Halveti Tekkesi, Gazi Mehmet Paşa Hamamı, Osmanlı mezarlığı, dönem mimarisinin en güzel örneklerinden Sinan Paşa Camii, savaşın yıkıcı etkilerini hâlâ görebileceğiniz Sırp mahallesi ve Roma döneminden kalan Şehir Kalesi göreceğimiz yerler arasındadır. Prizren turu sonrasında İşkodra’ya doğru yola çıkıyoruz. Geceleme ve akşam yemeği otelimizde.

Sabah Kahvaltısı : Uçakta alınacaktır.

Öğle Yemeği : Verilecek serbest zaman molasında ekstra olarak alınacaktır.

Akşam Yemeği : Otelde fiyata dâhil olarak alınacaktır.

Konaklama : Luani Arte vb. / Alis vb. / Rozafa vb.



2 Gün: İŞKODRA – BUDVA – KOTOR - TREBİNJE

Sabah otelde alınacak kahvaltının ardından ilk durağımız Zamanında balıkçıların yerleşim alanı olan bir adanın kamulaştırılması ve sonrasında Singapur’lu bir multi-milyardere satılması ile günümüzde yenileme çalışmaları ile turizme kazandırılma aşamasında olan muhteşem St. Stefan’ı panoramik olarak tepeden görebileceğiniz bir mola sonrasında durağımız muhteşem sahilleri, çok renkli gece hayatı ile Balkanlar’ın en ünlü tatil merkezlerinden Budva. Burada yapacağımız yürüyüş turunda Stari Grad (eski şehir merkezi) ve kaleyi gezeceğiz. Sonrasında Kotor turumuzu gerçekleştiriyoruz; Adriyatik Denizinin incisi dünyanın en genç ülkelerinden biri olan Karadağ’a giriş yapıyoruz. Daha sonra önemli tarih ve doğa cenneti ve turistik cazibe merkezi durumunda bulunan Kotor’a hareket ediyoruz. Burada Eski Şehir-Kalede yürüyerek yapacağımız turda bu şirin beldeyi tanıyacaksınız. Turumuzun sonunda Trebinje ye hareket ve geceleme burada ki otelimizde. Akşam yemeği otelimizde.

Sabah Kahvaltısı : Otelde fiyata dâhil olarak alınacaktır.

Öğle Yemeği : Verilecek serbest zaman molasında ekstra olarak alınacaktır.

Akşam Yemeği : Otelde fiyata dâhil olarak alınacaktır.

Konaklama : Central Park vb. / SL Industry vb.



3 Gün: TREBİNJE – MOSTAR – POÇİTEL – SARAYBOSNA

Sabah otelde alınacak kahvaltının ardından, Mostar’a doğru hareket ediyoruz. Yol üzerinde tarihi dokusuyla korunan ve Türk Köyü olarak bilinen Poçitel’i ziyaret ederek 16.yy.da Osmanlı tarafından yapılan binaları görüyoruz. Mostar şehri gezinin en ilgi çekici yerlerinden biri, Mimar Hayreddin tarafından 1557 yılında inşa edilen Mostar köprüsü Osmanlı mimarisinin bir şaheseridir. Köprü 1992 yılında cereyan eden savaşta Hırvat topçusu tarafından yıkılmıştı fakat Türkiye Cumhuriyeti'nin de büyük katkılarıyla 2004 yılında yeniden hizmete açılmıştır. Mostar köprüsünün ardından Koski Mehmet Paşa Camii'ni görüyoruz. Yol üzerinde Konjic şehrinde Osmanlı’dan günümüze kadar gelmiş restorasyonu Türkiye tarafından yapılan meşhur Konjic köprüsünü görme ve Neretva nehri kenarında kahve keyfi için mola veriyoruz. Ayrıca burada ahşap el işlemesi atölyelerinden alışveriş yapabilirsiniz. Turumuz sonrasında Saraybosna ya varış ve geceleme burada ki otelimizde. Akşam yemeği otelimizde alınacaktır.

Sabah Kahvaltısı : Otelde ücrete dâhil olarak alınacaktır.

Öğle Yemeği : Verilecek serbest zaman molasında extra olarak alınacaktır.

Akşam Yemeği : Otelde fiyata dâhil olarak alınacaktır.

Konaklama : Exclusive Hotel vb. / Hollywood Hotel vb.



4 Gün: SARAYBOSNA – BELGRAD

Sabah otelde alınacak kahvaltının ardından Saraybosna şehir turumuza başlıyoruz. Yapacağımız Saraybosna Panoramik Şehir turumuz esnasında, Avrupa’nın en müstesna çarşısı baş çarşı gezisi, Osmanlı döneminden beri faaliyete devam eden Kurşunlu Medresesi, Hüsrev Bey Camii,  Saat Kulesi,  Katolik Katedrali, Ortodoks Kiliseleri, Musevi Sinagogu, 1. Dünya Savaşı’nın çıktığı Latin Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Han’a atfedilen Fatih Camisi görülecek yerler arasındadır. Panoramik şehir turumuzu sönmeyen ateşte tamamladıktan sonra Belgrad’a hareket ediyoruz. Varışımız ile birlikte serbest zaman. Geceleme ve akşam yemeği Belgrad otelimizde.

Sabah Kahvaltısı : Otelde ücrete dâhil olarak alınacaktır.

Öğle Yemeği : Verilecek serbest zaman molasında ekstra olarak alınacaktır.

Akşam Yemeği : Otelde fiyata dâhil olarak alınacaktır.

Konaklama : 4* Mr. President Hotel vb. / 4* Queen Astoria vb. / 4* Theater Hotel vb.



5 Gün: BELGRAD – ÜSKÜP

Sabah otelde alınacak kahvaltının ardından Belgrad şehir turumuza başlıyoruz. Panoramik şehir turumuz sırasında Aziz Sava Katedrali, Kale Meydanı, Askeri Müze, İstanbul Kapı, Saat Kulesi, Damat Ali Paşa Türbesi, Zindan Kapı, Leopoldov Kapı, Sokullu Mehmet Paşa Çeşmesi, Stefan Lazerevic Anıtı, Nebojsa Kulesi, Saborna Kilisesi, Cumhuriyet Meydanı, Terazi Meydanı ve Taş Meydan görülecek yerler arasındadır. Turumuz sonrasında Üsküp e hareket ve geceleme Üsküpte ki otelimizde. Akşam yemeği otelimizde.

Sabah Kahvaltısı : Otelde ücrete dâhil olarak alınacaktır.

Öğle Yemeği : Verilecek serbest zaman molasında ekstra olarak alınacaktır.

Akşam Yemeği : Otelde fiyata dâhil olarak alınacaktır.

Konaklama : Gold Hotel vb. / Sultan Hotel vb.



5 Gün:


6 Gün: ÜSKÜP – OHRİD

Sabah otelde alacağımız kahvaltı sonrasında Ohrid’e doğru yola çıkıyoruz. Yol üzerinde Resne’de bulunan ve İttihat-Terakki’nin en ünlü 3 simasından biri ve Türk Yunan savaşındaki faydaları nedeni ile üne kavuşan Resne’li Niyazi’nin Sarayını panoramik olarak görüp yolumuza devam ediyoruz. Bitola’ya varışımıza müteakip yapacağımız panoramik turda, Yeni Cami, Türk Çarşısı, (Elveda Rumeli dizisindeki tarihi sokaklar), Kapalı Çarşı, İshakiye Paşa Cami ve Saat Kulesi’ni görüyoruz. Ardından Şirok Sokak olarak adlandırılan Bitola çarşısında yürüyüş yapıp, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Atatürk’ün okuduğu askeri idadiyi görüyoruz. Turumuz sonrasında Ohrid’e hareket ediyoruz. Varışımızla beraber Ohrid Çarşısı, Safranbolu evlerini andıran mimarisi ile Eski Osmanlı Evleri, Aya Sofya ve Aziz Kaneo Kiliseleri ve Balkanların en büyük ve en popüler göllerinden biri olan Ohrid Gölü’nü ziyaret ediyoruz.Kısa bir dinlenmenin ardından Ohrid otelimize transfer.Geceleme ve akşam yemeği otelimizde(Akşam yemeği yöresel müzik ve dans gösteri ile Balkan Gecesi şeklinde alınacaktır).

Sabah Kahvaltısı : Otelde ücrete dâhil olarak alınacaktır.

Öğle Yemeği : Verilecek serbest zaman molasında ekstra olarak alınacaktır.

Akşam Yemeği : Rehberin belirlediği yerde, Balkan Gecesi eşliğinde alınacaktır.

Konaklama : Belvedere Hotel vb. / Sileks Hotel vb.



6 Gün:


7 Gün: OHRİD - ÜSKÜP – İSTANBUL

Otelde alacağımız sabah kahvaltısı sonrası otelden çıkış işlemlerimizi yapıyoruz ve Üsküp’e doğru yola çıkıyoruz.Varışımızla beraber rehberimizin belirleyeceği saate kadar serbest zaman. Serbest zaman sonrası Üsküp Havalimanı’na transfer.Türk Havayolları’na ait TK1006 numaralı sefer ile 20:15’de İstanbul’a hareket, 22:45’de varış ve turumuzun sonu.

Sabah Kahvaltısı : Otelde ücrete dâhil olarak alınacaktır.

Öğle Yemeği : Verilecek serbest zaman molasında ekstra olarak alınacaktır.

Akşam Yemeği : Uçakta alınacaktır.



7 Gün:


DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    BÜYÜK BALKAN ROTASI TURU VİZESİZ PRİŞTİNE GİDİŞ-ÜSKÜP GELİŞ 2024 BNRT

    Ohrid(1) - İşkodra(1) – Trebinje(1) – Saraybosna(1) – Belgrad(1) - Üsküp(1)

     

    SIKÇA SORULAN SORULAR & ÖNEMLİ BİLGİLER:

    KATILIM ŞARTI : Bu gezimiz, en az 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir.  Yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur başlangıcının 20 gün öncesidir. Katılım yetersizliği nedeniyle iptal edilen tur, acenteniz aracılığı ile tarafınıza bildirilecektir.

    VİZE :

    Umumi Pasaport : Vize gerekli değil

    Yeşil Pasaport : Vize gerekli değil

    Hizmet Pasaportu : Vize gerekli değil

    Seyahat bitiş tarihinden itibaren 6 ay geçerli ve 10 yıldan eski olmayan pasaportunuzun olması gerekmektedir.

    Vize gereken destinasyonlarda, vize başvurusu için acentenizin tarafınıza ileteceği “Vize İçin Gerekli Evraklar” listesinde belirtilen belgeler ile vize başvurusunun yapılması gerekmektedir.

    Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribata uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.

    18 yaşından küçük misafirlerimiz tek başlarına ya da yanlarında anne ya da babadan sadece biri ile seyahat ederken ülke giriş-çıkışlarında görevli polis memurunca anne-babanın ortak muvafakatini gösterir belge sorulması ihtimali olduğundan; 18 yaş altı misafirlerimizin ve anne-babalarının bu konuda hassasiyet göstermelerini tavsiye ederiz.

    SAĞLIK : Bölgenin iyi restoranlarında ve otellerde alınacak yemeklerde, sağlığınızı tehdit edecek bir sorun ile karşılaşılacağını düşünmüyoruz. Buna karşın grupla birlikte olmadığınız anlarda yeme içme konusunda dikkatli olmanızı, kesinlikle kapalı şişe suyu tüketmenizi, buz, süt ve süt ürünlerinden kaçınmanızı, iyi pişirildiğine emin olduğunuz et ve balık ürünleri tüketmenizi, meyve konusunda muz, ananas gibi kabuğu soyulabilen meyveler yemenizi öneriyoruz. Ülke girişlerinde ve yurda dönüşlerde güncel aşı/pcr kurallarına uyulmalıdır.

    UÇUŞ SÜRELERİ : İstanbul – Priştine : 1 saat 40 dk

    OPSİYONEL TURLAR & ETKİNLİKLER : Opsiyonel turlar ve Etkinlikler, servis aldığımız yerel acente tarafından en az 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmekte olup, katılım zorunluluğu bulunmamaktadır. Yeterli sayı sağlanamadığı takdirde geziler yapılamamakta veya opsiyonel tur / etkinlik fiyatları, içerik, kullanılacak araç katılımcı sayısına göre değişiklik gösterebilmektedir. Ayrıca opsiyonel turların / etkinliklerin günleri ve saatleri, gidilecek yerlerdeki müze, ören yerlerinin veya mekânın açık/kapalı olma durumlarına ve hava şartlarına göre rehber tarafından değiştirilebilir.

    KONAKLAMA : Fuar, kongre, konser, etkinlik, spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller belirtilen km’lerden fazla mesafede kullanılabilir.

    3 kişilik odalar, otellerin uygunluğuna göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye sunulan yatak, standart yataklardan küçük olabilir. 3 kişilik odalar 1 büyük yatak ve 1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar, açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için katılımcı 3. kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar.

    Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan ve fiyatlandırma bölümünde belirtilen yaş grubuna uyan tek (1) çocuk için geçerlidir.

    Tur programında dahil olan hizmetlerden otelde alınan kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir menü ile sunulmakta olup, gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir.

    PARA BİRİMİ : Yanınızda Euro (EUR) bulundurmanızda fayda vardır.

    SAAT DİLİMİ : Balkanlar, Türkiye ile yaz saat diliminde aynı saat diliminde, kış saat diliminde 1 saat geridedir.Örneğin, kışın Türkiye’de saat 18:30 iken Balkanlar’da saat 17:30’dur.

    TELEFON KULLANIMI : Cep telefonu hattınız uluslararası aramalara (roaming) açık ise kullanılmaktadır.

    KIYAFET VE GEREKLİ EŞYALAR : Yaz sezonunda gidilecekse kolayca giyilip çıkarılabilecek t-shirt, kısa ve uzun kollu gömlekler, pamuklu pantolonlar, şort, rahat yürüyüş ayakkabıları, akşamları için ince bir mont ve ince bir kazak almanızı öneririz. Bunun dışında; şapka, güneş gözlüğü, güneş kremi, olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz. Kış döneminde ise, rahat hareket edebileceğiniz ve sizi sıcak tutacak giysiler öneririz.

    YEMEK KÜLTÜRÜ : Balkanlar yemek kültürü Türk yeme içme kültürüne oldukça yakındır.

    ELEKTRİK : Elektrik prizleri Türkiye ile aynıdır.

    ALIŞVERİŞ : Şehir merkezlerinde bulunan alışveriş merkezleri ve hediyelik eşya satan küçük tezgahlardan alışveriş imkânı bulunmaktadır.

    ÖNEMLİ NOTLAR : Geçerli pasaportun olması ve/veya vize alınmış (vize gerekli destinasyon/pasaport için) olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmemektedir. Pasaport polisinin sizi ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan Neo Tur sorumlu değildir, sorumluluk yolcuya aittir.

    Neo Tur, havayolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Neo Tur, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır. 0-2 yaş arası çocuklar alan vergisi ve alan hizmetleri bedeli ödemezler.

    Tur paketine dahil olan panoramik şehir turları, şehirlerin genel tanıtımı için düzenlenen ve araç içinden rehber anlatımıyla panoramik olarak yapılan müze, ören yeri girişlerini içermeyen en fazla 2-3 saatlik turlardır. Panoramik turlar, programda belirtilen diğer turlar da dahil olmak üzere, tura denk gelen gün ve saatte yerel otoriteler tarafından gezilmesine, girilmesine izin verilmeyen veya herhangi bir etkinlik nedeniyle kapalı yollar sebebiyle gerçekleşmediği takdirde, keza hava şartları nedeniyle turun yapılması imkânsız hale geldiği durumlarda bahse konu turların yapılamamasından Neo Tur sorumlu değildir. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkanlar dahilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.


    İptal Şartları
    https://neotur.com.tr/tur2004.html
    Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti.



    Bu çıktı 19.04.2024 06:44 tarihinde verilmiştir. Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.