BELGRAD TURU 2023 VE YILBAŞI MNG Tur Programı

Pegasus Havayolları

Kalkış Yerleri: İstanbul Havalimanı
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL - BELGRAD

Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde buluşup bagaj ve pasaport işlemlerini tamamladıktan sonra Pegasus Havayolları’nın PC 373 sayılı tarifeli seferi ile 15.10’de Belgrad’a doğru yola çıkacağız. 15.55’de şehre varır varmaz bizi bekleyen otobüsümüze binerek günümüzde Sırbistan’ın başkenti olan Belgrad’ın merkezine gideceğiz. “Beyaz şehir” anlamına gelen ve Kanuni Sultan Süleyman tarafından Osmanlı İmparatorluğu topraklarına katılan Belgrad’da yapacağımız panoramik gezide Osmanlı eserlerini ve eski Yugoslavya’nın izlerini göreceğiz. Tuna ve Sava nehirlerinin kesiştiği noktaya kurulan şehirde gezi parkı niteliğindeki Kale Meydanı’nı ve tarihi Belgrad Kalesi’ni; “Mora Fatihi” olarak anılan Silahdar Damat Ali Paşa’nın kaledeki türbesini; aynı bölgede yer alan Askeri Müze’yi ve saat kulesini, Sokollu Mehmed Paşa Çeşmesi’ni, Roma Kuyusu’nu; bölgenin en eski ibadethanesi olan Ruzica Kilisesi’ni, kalenin çeşitli isimler verilen kapılarını (Zindan Kapı, İstanbul Kapısı, Despot Kapısı, Vidin Kapısı gibi); Yugoslavya’nın dağılışı sırasında yapılan bombardımanda büyük zarar gören Taş Meydan’ı ve buradaki Aziz Markos Katedrali’ni; şehrin en dinamik yerlerinden Knez Mihaliova Caddesi’ni; caddenin güney ucundaki Cumhuriyet Meydanı’nı ve meydandaki tiyatro binasını, müze binasını, Balkan ülkelerinin bağımsızlık mücadelesinde önemli yeri olan Prens Mihailo anıtını göreceğiz. Ardından şehrin en eski ve tarihi kısımlarını oluşturan Zemun turumuzu gerçekleştireceğiz. Turumuzun ardından otele transfer geceleme otelimizde. Dileyen misafirlerimizle şehrin bohem yaşamından kesitler sunan Skadarlija Caddesi’nde ekstra düzenlenecek Sırp Gecesi Turu’nu gerçekleştireceğiz (45 Eur). Sonrasında konaklamak üzere otele döneceğiz. Geceleme otelimizde. 



2 Gün: BELGRAD

Kahvaltıdan sonra serbest zaman; ancak dileyen misafirlerimiz ekstra düzenlenecek Tito’nun Mozolesi & Nikola tesla Müzesi Turu’na (45 Eur) katılabilecekler. Turumuz sırasında önce müzeye gidecek ve İkinci Yugoslavya’nın kurucusu Mareşal Tito’nun ve eşi Jovanka Tito’nun mezar anıtlarını ziyaret edeceğiz. Müzenin “Çiçekler Evi” olarak bilinen bahçesinde yer alan mozolenin etrafındaki koleksiyonları inceleme fırsatı da bulacağımız gezimiz sırasında 13 Ocak 1953'te Yugoslavya Devlet Başkanlığı’na seçilen ve Yugoslavya'yı Sosyalist Federal Cumhuriyet haline getiren, 1974 yılında Ömür Boyu Devlet Başkanı olan, 1980 yılında ölen mareşal hakkında kapsamlı bilgi alacağız. Ardından “Eğer nefretiniz elektriğe dönüştürülebilseydi bütün dünya aydınlanırdı.” sözünün sahibi Sırp asıllı bilim adamı Nikola Tesla’nın Müzesini ziyaret edeceğiz. Turumuz sona erdiğinde dinlenmek üzere otelimize döneceğiz. Geceleme otelimizde.



3 Gün: BELGRAD

Kahvaltıdan sonra serbest zaman; ancak dileyen misafirlerimiz ekstra düzenlenecek Öğle Yemekli Novi Sad, Petrovaradin ve Karlofça Turu’na katılabilecekler (65 Eur). Yaklaşık bir saat süren otobüs yolculuğunun ardından Sırbistan’ın Voyvodina bölgesinin merkez şehri Novi Sad’a varacağız ve yürüyerek şehrin sunduğu tarihi güzellikleri göreceğiz. Avusturya-Macaristan İmparatorluğu etkisini halen üzerinde taşıyan yollarda yürürken Tuna Nehri’nin karşı kıyısında kalan Petrovaradin Kalesi’ne uzaktan bakacak; şehrin merkezini oluşturan Özgürlük Meydanı’nda Neo-Gotik üslupta yapılmış katedrali, karşısındaki Neo-Rönesans üsluplu belediye binasını, ikisi arasında duran ve bölgenin ünlü siyasetçisi Svetozar Miletic’in heykelini göreceğiz. Meydandan çıkıp biraz daha yürüyerek Piskoposluk Sarayı’na ulaşacağız. Ardından İkinci Dünya Savaşı’nda tüm cemaatinin öldürüldüğü Novi Sad Sinagog’unu görecek ve otobüsümüze binerek Petrovaradin kasabasına geçeceğiz. Kasabanın Belgrad kapısından geçerek varacağımız, yer altı tünelleriyle ünlü kalede muhteşem Tuna Nehri manzarasını izleyecek ve Osmanlı İmparatorluğu’nun yenilgisiyle sonuçlanan, Balkan topraklarından çekilmeye başlamasına neden olan Petrovaradin Meydan Muharebesi’nin geçtiği bölgeyi göreceğiz. Öğlen yemeğimizi Petrovaradin’de yedikten sonra otobüsümüze binerek yaklaşık on dakikalık bir yolculukla şehrin en şirin ve tarihi kasabalarından birine, Karlofça’ya gideceğiz. Tuna Nehri kıyısına kurulu, üzüm bağlarıyla ünlü Karlofça’'da Osmanlı İmparatorluğu için dönüm noktası sayılan Karlofça Anlaşması’nın imzalandığı tepeye gidecek, anlaşma anısına inşa edilen Barış Şapeli’ni göreceğiz. Ardından kasabada kurulan ilk Gramer (Latin dili) Okulu’nu; kütüphaneyi; ürettiği şarapların Titanik gemisinde servis edilmesiyle ünlü Zivanovic ailesine ait Şarap Mahzeni’ni; Patrikhane’yi; Dört Aslan Çeşmesi’ni; iki kulesi ve bünyesindeki çarpıcı mozaikleriyle dikkat çeken Aziz Nikolas Katedrali’ni ziyaret ettikten sonra otobüsümüze binerek Belgrad’a, dinlenmek ve konaklamak üzere otelimize döneceğiz.



4 Gün: BELGRAD - İSTANBUL

Kahvaltının ardından otelden çıkış işlemlerimizi tamamlayacağız ve rehberimizin belirleyeceği saatte Belgrad Nikola Tesla Havalimanı’na gitmek üzere yola çıkacağız. Bagaj ve pasaport işlemlerini tamamladıktan sonra Pegasus Havayolları’nın PC 374 sefer sayılı uçağıyla saat 16.50’da İstanbul’a hareket edeceğiz. 19:30’da şehre varınca turumuz da sona erecek. Eve hoş geldiniz!



4 Gün:


ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://neotur.com.tr/tur28490.html
    Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti.



    Bu çıktı 28.03.2024 23:17 tarihinde verilmiştir. Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.