BAKÜ 2019 NİSAN-TEMMUZ ARASI Tur Programı

Türk Havayolları

Kalkış Yerleri: İstanbul Havalimanı
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL - BAKÜ

İstanbul Havalimanı dış hatlar gidiş terminali Türk Havayolları kontuarı önünde uçuşumuzdan 2,5 saat önce buluşuyoruz. Bilet ve bagaj işlemlerimiz sonrasında Türk Havayolları’nın TK338 sefer sayılı uçuşu ile 01:40’ta Bakü’ye uçuyoruz. Yerel saat ile 05:35’te Bakü’ye varıyoruz. Pasaport işlemlerimizin ardından kahvaltımızı alacağımız restorana hareket ediyoruz. Ardından Bakü şehir turumuzu gerçekleştiriyoruz. Gerçekleştireceğimiz şehir turumuzda Kristal Salonu, Bayrak Kale, Dönme Dolap, Venedik Parkı, Nobel Miras Müzesi göreceğimiz yerler arasındadır. Turumuzun ardından otelimize yerleşmek üzere hareket ediyoruz. Otelimize varışımıza istinaden check-in işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz. Gecelememiz Bakü’deki otelimizde.



2 Gün: BAKÜ

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz rehberimizin ekstra olarak gerçekleştireceği Ataşgah & Yanar Dağ Turu’na katılabilirler. Turumuzun ardından otelimize dönüyoruz. Akşam dileyen misafirlerimiz Bakü Gecesi Turu’na katılabilirler.Gecelememiz Bakü’deki otelimizde. 

Ataşgah & Yanar Dağ Turu : 40 Euro Kişi Başı

Turumuzda Abşeron Yarımadası’nda Dünya’daki Üç Zerdüşt Tapınağı’ndan biri olan Ateşgah Mimari Kompleksi’ni ziyaret edeceğiz. Ateşi yıllardır sönmeyen bu yapı, Zerdüşt inancına göre belli başlı Hac yerlerinden biridir. Buradaki turumuzun ardından ünlü Seyyah Marco Polo’nun “Ateş Ülkesi” olarak adlandırdığı Yanardağ’ı gezeceğiz. 65 hektarlık bir alanda yer alan ve altından çıkan doğalgazın etkisiyle yüzyılardan beri yanmaya devam eden bu dağın ilginizi çekeceğinize eminiz.



3 Gün: BAKÜ

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz rehberimiz tarafından ekstra olarak düzenlenecek Gobustan Turu’na katılabilirler. Turumuz sonrasında otelimize dönüyoruz. Gecelememiz Bakü’deki otelimizde.

Gobustan Turu : 35 Euro Kişi Başı

Bakü’nün 70 km. güneyinde yer alan, Azerbaycan’ın arkeolojik eserler bakımından en zengin bölgesi olan ve UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Gobustan’a doğru yola çıkıyoruz. Hazar Denizi’nin yakınlarında, eski Şirvan yolu üzerinde bulunan Gobustan; açık hava müzesi olarak da adlandırılmaktadır. Burası, tüm dünyada oyma kayalıkları ve resimli taşları ile tarih öncesi Ortaçağ dönemindeki toplum yaşantısı, avcılık, hayvanlar ve bitki örtüsü hakkında önemli bilgiler vermektedir.



4 Gün: BAKÜ - İSTANBUL

Otelde alacağımız kahvaltı sonrasında uçuş saatimize kadar serbest zaman.Uçuş saatimize istinaden havaalanı transferimizi gerçekleştiriyoruz.Havaalanına varışımıza istinaden bilet ve bagaj işlemlerimiz sonrasında Türk Havayolları’nın TK 335 sefer sayılı uçuşu ile 22:00’da İstanbul’a uçuyoruz. Yerel saat ile ertesi gün 00:15’de İstanbul Havalimanı’na varışımıza istinaden turumuzun sonu.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    Hazar Denizi’nin İncisi Bakü…

    Türkiye'nin doğusunda,Hazar Denizi'nin batı kıyısında yer alan Bakü;Azerbaycan Cumhuriyeti'nin başkentidir.İstanbul'dan 1800 km uzaklıkta yer alan ve Kafkaslar'ın en büyük şehri ünvanına sahip olan bu kent; adını Farsça ''Büyük Rüzgar'' anlamına gelen ''Bad-ı Kübra'' dan almaktadır.Geçmiş yıllarda Osmanlı İmparatorluğu, İran ve Rusya gibi büyük devletlerin hakimiyetine girmiştir.Bu sebeple farklı kültürlerin izlerini şehrin her köşesinde bulabilirsiniz.

    Not : Ekstra tur fiyatları tura katılan misafir sayısına değişiklik gösterdiği için turdan 2 önce tüm net fiyatlar iletilecektir.Minimum 2 kişiyle katılım mevcuttur.

     

    Bakü hakkında genel bilgilendirme;

    Azerbaycan Manatı (AZN) kullanılmaktadır.Turistik bir bölge olması sebebi ile Dolar birçok yerde geçerlidir.

    1 Azerbaycan Manatı yaklaşık 2,19 Türk Lirasına eşittir.

    Bakü (GMT +4) ile Türkiye (GMT +3) arasında bir saat zaman farkı bulunmaktadır. Türkiye saati Bakü’den 1 saat geridir.

    Bakü resmi dili Azerice’dir.

    Azerbaycan Mutfağı dünyanın en lezzetli mutfaklarından bir tanesidir. Oldukça zengin yemeklere sahip Azerbaycan Mutfağı’nın en güzel örneklerini Bakü’de bulabilirsiniz.

    Şehiriçi ulaşım için şehrin her sokağında sokakları bulunan otobüs ve minibüs ile sağlanmaktadır.


    İptal Şartları
    https://neotur.com.tr/tur2257.html
    Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti.



    Bu çıktı 29.03.2024 01:30 tarihinde verilmiştir. Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.