ELEGANT AVRUPA 2019 EKİM-KASIM Tur Programı

Türk Havayolları

Kalkış Yerleri: İstanbul Havalimanı
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL – CENEVRE – LYON - (ANNECY)

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Terminali Türk Havayolları kontuarında 3 saat önce gerçekleştireceğiniz check-in ve pasaport işlemleri sonrasında, uçuştan 1 saat önce uçağın biniş kapısı önünde buluşuyoruz. Türk Havayolları’nın TK 1917 sefer sayılı uçağı ile saat 08.20’de Cenevre’ye hareket. Yerel saat ile 10.35’te Cenevre’ye varışımızın ardından havalimanında bizi bekleyen özel otobüsümüz ile panoramik Cenevre şehir turumuza başlıyoruz. Leman Gölü, Mont Blanc Köprüsü, Rousseau Adası ve Birleşmiş Milletler Binası’nı kapsayan turumuzun ardından bir gece konaklayacağımız Lyon’a doğru yola çıkıyoruz. Yol üzerinde Annecy turu.Savoy  Alpleri’nin eteğinde bulunan, Alplerin Venedik’i Annecy; kendisiyle aynı adı taşısa da  “Mavi Göl” şeklinde anılan gölü ve gölün iki yakasında boylu boyunca uzanan şirin ve renkli evleriyle bizi karşılıyor. Geçmişten bugüne kale, saray, mahkeme ve hapishane olarak kullanılan ve günümüzde müze olarak hizmet veren, 1132 yapımı Palais de lIsle Kalesini panoramik olarak görüyor ardından Avrupa’nın en temiz gölünün kıyısında manzaranın tadını çıkarıyoruz. Kanallar üzerine kurulmuş Annecy şehir turumuz sonrasında günümüzün son durağı Lyon’a  hareket ediyoruz. Lyon panoramik şehir turunda görülecek yerler arasında; Fourviere Katedrali, Eski Lyon, Saint Jean Katedrali, Terreaux Meydanı, Opera Binası, Rhone ve Saone nehirleri bulunmaktadır. Tur sonrası otelimize transfer.



2 Gün: LYON – AIX-EN-PROVENCE - MARSİLYA – (AVİGNON)

Kahvaltının ardından; Provans bölgesine hareket ediyoruz. Yol üzerinde ekstra olarak düzenlenecek Avignon ve Provence Köyü turu (50 Euro ). Bir dönem papalık merkezi olarak hizmet vermiş kent, şehir surları, Papalık sarayı ve ünlü St. Benezet köprüsüyle, UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi’nde yer alıyor. Rhone nehri kıyısındaki bağları ve lezzetli şaraplarıyla da adından söz ettiren Avignon gezimiz sonrasında;  her bir köşesi ayrı bir güzellik sunan Provans bölgesinin artık markalaşmış, geleneksel mimari ve ortaçağ havasını korumayı başarmış köylerinden birini gezip Fransız köy hayatı hakkında fikir ediniyoruz. Sonrasında suları, çeşmeleri ve mis gibi kokan lavanta tarlaları ile ünlü Aix en Provence kentine geçiyoruz. Güney Fransa’nın saklı cenneti olan şirin kent aynı zamanda şık butikleri ve şirin sokak kahveleriyle de bizleri cezbediyor. Günümüzün son durağı ise Marsilya. Dünyaca ünlü yat limanı bölgesinde  akşam yemeği için serbest zaman.



3 Gün: MARSİLYA – NİCE – (St. TROPEZ – CANNES)

Kahvaltının ardından Nice’e  hareket. Yol üzerinde ekstra olarak düzenlenecek St. Tropez ve Cannes turu (60 Euro). Fransız Rivierası diye bilinen ünlü sahilde dünya jet sosyetesinin gözde beldesi ve film festivali ile ünlü Cannes şehir turu sonrası, Cote d’Azur bölgesinin, ünlü ve varlıklı yaz misafirleriyle tanınan St. Tropez şehrini geziyoruz. Daha sonra Nice 'e hareket ve panoramik şehir turu.  Turumuz ünlü sahil şeridi Promenade des Anglais ile başlıyor, eski Nice bölgesi ve Massena Meydanı ile sona eriyor. Tur sonrası otelimize transfer.



4 Gün: NİCE - MEGA COTE D’AZUR - CENOVA

Kahvaltının ardından düzenlenecek Mega Cote d’Azur turu.Monaco & Monte Carlo turumuzda Cote d’Azur bölgesinin en güzel koy ve burunları, en güzel yamaçları gezilerek prensliğe varıyor, Saray bölgesinde Monaco Lisesi, 1. Albert Müzesi, Kraliyet ve Saray bahçeleri görülüyor. Daha sonra Monte Carlo’ya geçiyoruz, ünlü casinosunu gezebilir son model arabalar, dünyanın en lüks ve pahalı otellerinin yer aldığı bu meydanda bir kafe ya da restorana oturup vakit geçirebilirsiniz. Sonrasında uğrayacağımız kayalar üzerine inşa edilmiş tarihi Eze Köyü’nde bir yerel parfüm fabrikası da ziyaret edilerek üretim hakkında bilgi alıp bölgeye has krem, sabun, parfüm, yağ, vb. alışverişi yapılabilir. Sonrasında Fransa’nın en çok ziyaret edilen köylerinden, sanatçılara ve tasarımcılara ilham kaynağı olmuş, muhteşem manzarasıyla Saint Paul de Vence isimli orta çağ köyünün sanat galerileri ve lokal ürünler satan şık dükkanlarıyla dolu tarihi daracık sokaklarını keşfedeceğiz. Gün sonunda İtalya’ya geçiyoruz, otelimize transfer.Konaklama Cenova.



5 Gün: CENOVA - MİLANO (PORTOFİNO)

Kahvaltının ardından Cenova şehir turunda gezeceğimiz yerler arasında Antik liman bölgesi, Ferrari Meydanı, San Lorenzo Katedrali, Dükler Sarayı ve Carlo Felice Opera Binası sayılabilir. Cenova turumuzun ardından arzu eden misafirlerimiz için ekstra olarak düzenlenecek; rengarenk evlerin çevrelediği, tüm güzelliği ile şarkılara ilham kaynağı, Ligurya Bölgesinin en şirin fakat bir o kadar da şık koyu olan Portofino (50 Euro) turuna katılabilirler. Sonrasında varacağımız finans, moda, iş ve gastronomi merkezi Milano’da; ünlü opera binası La Scala, Duomo Meydanı ve Katedrali, birçok ünlü markanın bulunduğu keyifle alışveriş yapabileceğiniz La Galeria ve Porta Romano panoramik olarak görüldükten sonra otelimize transfer.



6 Gün: MİLANO – LUZERN – ALSACE – (COMO)

Kahvaltının ardından arzu eden misafirlerimiz için ekstra olarak düzenlenecek Como turu (50 Euro).  Como, dünya jet sosyetesinin odak yeri olmanın yanında, ünlü Hollywood yıldızlarının yazlık evlerine de ev sahipliği yapıyor. Yeşilin ve mavinin muhteşem tonlarıyla süslü Como’da unutulmaz manzaralarla bezenmiş turumuzun ardından Alp Dağlarının eteklerinden yol alarak Luzern’e doğru yola çıkıyoruz. Alsace yolumuzun üzerinde “Dört kanton gölü-Vierwaldstättersee” yada kısaca Luzern gölü olarak anılan fiyord gölünün kıyısına kurulu Luzern kentine uğruyoruz. Burada Chapelle köprüsü ve eski kent meydanını panoramik olarak gördükten sonra iki gece konaklayacağımız Alsace Bölgesine geçiyoruz. Otelimize transfer.



7 Gün: ALSACE (STRASBOURG & COLMAR)

Kahvaltının ardından serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz Fransa’nın Alsace bölgesine ekstra olarak düzenlenecek Strasbourg & Colmar turuna katılabilirler (90 Euro). Fransız ve Alman ortak kültür ve mimari özelliklerini taşıyan, Ren şarap yolu üzerindeki Strasbourg kentinde Küçük Fransa, Katedral Meydanı, Notre Dame Katedrali, Kammerz evi ve Alsace mimarisinin eşsiz ahşap örneklerini görüyor, Fransa’nın en romantik şehirlerinden Colmar’da ise Eski Gümrük Binası, Pfister evi, Küçük Venedik’i geziyoruz. Ren nehri ve kanallarının çevrelediği eşsiz ortamda hem damak zevkinizi tatmin edecek hem hediyelik tutkunuzu giderecek yüzlerce olanak bulacaksınız. Tur sonrası otelimize transfer.



8 Gün: ALSACE - ZÜRİH – İSTANBUL

Kahvaltının ardından panoramik Zürih şehir turu. Turumuzda, Fraumünster Kilisesi,  Grossmunster Kilisesi, İsviçre ulusal müzesi, Opera binası, Zürih Gölü,  Saat Kulesi , eski lonca evleri, Zurich Altstadt (Eski Şehir) ve Dünyaca ünlü mağazalarla çevrelenmiş, hareketli ve renkli bir havası olan Bahnhofstrasse Caddesi  panoramik olarak görülecek yerler arasındadır. Turumuzun ardından rehberinizin bildireceği saatte Zürih havaalanına  transfer. Türk Havayolları’nın TK 1910 seferi ile saat 19.30’te İstanbul’a hareket. Yerel saat ile 23.25’te İstanbul’a varış ve turumuzun sonu.



9 Gün:

OTEL İSİMLERİ (Ve Benzeri)

3* Oteller

4* Oteller

Lyon

Lyon

3* Comfort Suites Lyon Est Eurexpo Saint Priest

3* Westlodge Dardilly Lyon Nord

4* Mercure Lyon Part Dieu

Marsilya

Marsilya

3* Appart City Marseille

3* Ibis La Valentine

***

Cenova

Cenova

3* Hotel Bellevue Genova

3* Alexander Hotel Genova

4* Tower Genoa Hotel

4* Holiday Inn Hotel

Milano

Milano

3* Hotel BB Monza

4* Concorde Hotel Fiera

4* Della Rotonda-Saronno  .

Alsace

Alsace

3* Ibis Mulhouse Napoleon

3* Ibis Stlye Basel City

***

Nice

Nice

3*Appart'City Antibes

3* Kyriad Nice Gare

4*Hi Park Residence Hotel

 


DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    Konaklamalar Hakkında Önemli Notlar

     

    Alsace için Basel,Mulhouse ve Rhein çevresindeki  otellerde konaklama yapılacaktır.

     

    Avantajlı ekstra geziler  : 300 Euro yerine 250 EURO !!!

    Avignon & Provence Köyü(50 Euro)+Saint Tropez & Cannes(60 Euro)+Como Gölü(50 Euro)+Portofino(50 Euro)+Strasbourg &  Colmar(90 Euro) = 300 Euro

     

    (Tur esnasında lokal acente rehberine ödenir)

    (0-2 yaş ücretsiz olup,2-12 yaş %50 indirimlidir)


    İptal Şartları
    https://neotur.com.tr/tur9174.html
    Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti.



    Bu çıktı 29.03.2024 15:48 tarihinde verilmiştir. Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.