BAŞTAN BAŞA UKRAYNA HRK-LWO 2018 THY EKİM-KASIM Tur Programı

Türk Havayolları

Kalkış Yerleri: İstanbul Atatürk Havalimanı
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL – KHARKOV – POLTOVA

İstanbul Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde 05.00’de hazır bulunulması. Bilet ve pasaport işlemlerinin ardından Türk Havayollarının TK 1473 sefer sayılı uçuşu ile saat 08:10’da Kharkov’a hareket. Yerel saat ile 09:20’de Kharkov’a varışımızın ardından havalimanında bizleri bekleyen özel otobüsümüz ile  panoramik Kharkov turu.Forest Park/Glory Memorial Anıtı, Shevchenko Monument (Anıtı), Uspensky Cathedral (Kharkov’un En Yuksek Binasi 89.5m), Pokrovsky Cathedral (Kharkov’un en eski yapısı 1689), Avrupa’nın 7. en büyük meydanı Svobody (Özgürlük) Meydanı, Mirror Stream Fountain, Gorky Park turumuz esnasında göreceğimiz yerler arasındadır. Turumuzun ardından Poltova’ya hareket Demirbaş Şarl (İsveç kralı 12. Charles) ve Çar Deli Petro (1.Petro) arasında geçen, sonuçları bakımından Osmanlı İmparatorluğu’nu da ilgilendiren Poltova savaşının gerçekleştiği bölge olan Poltova’da panoramik şehir turunun ardından otelimize transfer.



2 Gün: POLTOVA - KİEV – (DİNYEPER TEKNE TURU & AKŞAM YEMEĞİ)

Kahvaltının ardından Kiev’e doğru yola çıkıyoruz. Kiev’e varışımızı takiben gerçekleştireceğimiz panoramik Kiev turumuzda, Vladimirskaya Caddesi, Opera Binası, Bale Binası ve Altın Kapı ile Ayasofya meydanını gördükten sonra dostluk tepesine çıkıp, fotoğraf molası vereceğiz.Tarihi Kiev silah fabrikası, parlamento binası, Mihaylovski Meydanı ve Kilisesi ve, Knyagine Olga Heykeli turumuzun devamında göreceğimiz yerler arasındadır. Tur bitimi otelimize transfer. Arzu eden misafirlerimizle ekstra olarak düzenlenecek “Dinyeper tekne turu & Akşam yemeği” (55 Euro).Akşamüstü Kiev’i ikiye bölen Dinyeper nehri üzerinde yapacağımız tekne gezimizin ardından geleneksel bir Ukrayna restoranına geçiyor ve ülkenin yerel lezzetlerinden hazırlanmış akşam yemeğimizi alıyoruz. Tur bitimi otelimize transfer.



3 Gün: KİEV – ODESSA – (PCERSKA LAVRA & MİKROMİNYATÜR & 2. DÜNYA SAVAŞINDA UKRAYNA)

Kahvaltının ardından arzu eden misafirlerimiz ile “Pcerska Lavra & Mikrominyatür & 2.Dünya Savaşında Ukrayna müzesi” turu. (45 euro). Pcerska Lavra Manastırı.  Büyük Vlademir’in çabalarıyla bir metropolitlik merkezi olarak kurulan manastır hiç şüphesiz hem bugün bildiğimiz Rus ulusunun hemde Rus Ortodoks kilisesinin en önemli anıtlarından biridir. Nazi işgali sırasında büyük yıkıma uğrayan manastır geçtiğimiz yüzyılda bugünkü haline getirililmiştir. Mikrominyatür Galerisi. Tanınmış minyatür sanatçısı Nikolay Syadristıy’ın ancak mikroskop yardımı ile görülebilen eserleriden, ziyaretçilerini hayrete düşüren  bir derlemedir. 2.Dünya Savaşında Ukrayna Müzesi. İnsanlık tarihinin en karanlık sayfalarından biri olan ikinci dünya savaşına dair pek çok belge, eşya ve silahın tarih sırasıyla, çok etkileyici bir biçimde sunulduğu müze, Ukrayna’nın en önemli ulusal değerlerindendir. Tur bitiminde Odessa otelimize transfer.



4 Gün: ODESSA – (KATAKOMB & SHUSTOV KONYAK MÜZESİ)

Kahvaltının ardından panoramik Odessa şehir turu. Turumuz esnasında yapacağımız kısa bir yürüyüşle, Opera binası, Puşkin müzesi, Tarih Müzesi, Puşkin anıtı ve Parkı, Potemkin merdivenleri, Çariçe Katerina II heykeli görülecek yerler arasındadır. Tur bitimi arzu eden misafirlerimizle “Katakomb & Shustov Konyak Fabrikası turu (55 Euro). Katakomb. 1700’lerde şehrin yeniden inşaası için çıkarılan kumtaşı madenleri bügün Odessa’nın altında toplamı 3000 km’yi bulan tünellere dönüşmüş durumdadır. Kaçakçılıktan depolamaya kadar pek çok biçimde kullanılan bu tüneller ikinci dünya savaşında Partizanlara sığınak oluşturmuştur. Turumuzda revirinden mutfağına, silah bakım odasından dersliğine kadar bütünüyle korunmuş bir Partizan hücresini görüyoruz. Shustov Konyak Müzesi. Eski sovyet ülkeleri anıldığında akla ilk gelen votka olsa da; konyak da ülkede çok sevilen ve çok tüketilen ürünlerdendir. Turumuzda, atölye ve müze kısımlarında konyak yapımı hakkında bilgiler alıyor, tadacağımız ürünlerden satın alma imkanını da buluyoruz. Tur bitimi otelimize transfer.



5 Gün: ODESSA - UMAN – VİNNİTSA - KARPATLAR

Erken kahvaltı ardından Uman şehrine geçiyoruz.Yaklaşık 2000 çeşit ağaçla Ukrayna’nın en büyük arboretum’u (bilimsel araştırma ve gözlem için kurulan ağaç koleksiyonu) Sofiyivka Parkı ve İsrail’i tanımayan, siyonizme karşı tavırlarıyla bilinen Hasidik Yahudiliğin en önemli ziyaret noktalarından biri olan Uman’da yapacağımız panoramik şehir turunun ardından Ukrayna’nın refah seviyesi en yüksek, Ukrayna devlet başkanı Petro Poroşenko’nun özel ilgi gösterdiği otomobil fabrikaları ve elmas işleme atölyeleriyle tanınan Karpatların en verimli köşelerinden Vinnitsa. Burdaki panoramik tur ardından Karpatlar bölgesinde yer alan otelimize transfer.



6 Gün: KARPATLAR - LVİV – (HOTİN & KAMANEÇİ KALELERİ)

Kahvaltının ardından Lviv’e hareket. Arzu eden misafirlerimiz ile ekstra olarak düzenlenecek “Hotin & Kamaneçi kaleleri” turu (35 Euro). Dinyester nehri kıyısında kurulan Hotin şehrinde yer alan Hotin Kalesi 13. ve 15. yüzyıllar arasında inşa edilmiştir. Osmanlı Devleti ile Lehistan arasında 1620-1629 savaşlarına son veren Hotin Antlaşması, Ekim 1621 tarihinde burada imzalanmıştır.Tur bitimi  Kamenets Podolski şehrine varış ve panoramik şehir turu; Kamenets-Podolskiy (Kamaniçe), bugün Ukrayna sınırları içinde kalan Ukrayna’nın 3. en büyük ortaçağ şehridir. Osmanlı tarihinde (1672-1699 döneminde) Kamaniçe adıyla Osmanlı Devleti'nin Podolya Eyaletinin de idarî merkezi olmuştur. IV. Mehmet komutasındaki Osmanlı ordusunun Kamaniçe Seferi’nde 8 günlük kuşatmanın ardından fethedilerek Osmanlı Devleti topraklarına katıldı ve bu durum 1672'de imzalanan Bucaş Antlaşması'yla Lehistan Krallığı (Polonya) tarafından kabul edildi. Bugün şehrin ortaçağ bölgesinde, sayısız  anıtsal yapı görmek mümkündür. Hristiyan,  Musevi ve İslam mabedleri, Türk ve Ermeni Burcları, ortaçağ dönemi sokak ve meydanlar ile beraber birçok anıtsal yapı görülecek yerler arasındadır. Ardından  Ivano Frankovisk kentine dogru devam ediyoruz, Kuruluşundan 300 yıl sonra ünlü Ukrayna’lı yazar Ivan Franko’nun adına ismi değiştirilen, Karpatların Başkenti olarak bilinen şehir panoramik olarak görülecek olup, Sonrasında Hürrem Sultan’ın doğum yeri Roathyn kasabasına uğruyor  ve vereceğimiz fotoğraf molamızı takiben Lviv’e geçiyoruz. Varışımızın ardından otelimize transfer.



7 Gün: LVİV (ALTIN NAL ŞATOLARI) - (ORTAÇAĞ AKŞAM YEMEĞİ)

Kahvaltının ardından panoramik  Lviv şehir turu.II. Dünya Savaşı’ndan hasar almadan kurtulabilmiş ender şehirlerden birisi olan Lviv, trafiğe kapalı meydan ve caddeleri ile tarihi şehir merkezi UNESCO Dünya Mirasları Listesi’ne girmiştir. Özgürlük ve Pazar meydanları, Devlet Opera Binası, Ünlü Maria Zankovetska Tiyatro Binası, Latin-gotik katedrali, Golden Rose Sinagogu ve kiliselerin bulunduğu Eski Şehir Meydanı turumuz esnasında göreceğimiz yerler arasındadır.Tur bitimi otelimize serbest zaman.Arzu edenlerle ekstra düzenlenecek Altın Nal Şatoları Turu (45 Euro).Altın Nal Şatoları Turunda orjinal halleri günümüze kadar korunmuş, biribirinden etkileyici  şatolarda adeta geçmişe bir yolculuk yapacağız. İlk durağımız Zolochev şatosu; 1634’ den günümüze kadar gelen, restore edilerek korunmuş ve turizme kazandırılmış olan kale, eski dönemlerde yapılan işkence izlerinden, ünlü tapınak şövalyelerinin izlerine kadar bir çok tarihi dokuyu barındırmaktadır. Mimari güzelliği kadar hüzün dolu hikayesi ile bizleri etkileyecek olan Zolochev kalesi ziyaretinin ardından, ikinci durağımız Olesko Şatosuna geçiyoruz. 18. yüzyıldan kalma, mimarisi ile ortaçağı yansıtan ender güzellikteki Olesko şatosu her ne kadar bölge savunması için yapılmış olsa da zamanın Polonya’lı asillerinin rezidansı olarak da hizmet vermiştir. Akşam arzu eden misafirlerimiz ile ekstra düzenlenecek olan Ortaçağ Akşam Yemeği  turu (50 Euro). 200 yıldır kesintisiz hizmet veren bir eczane olan eczacılık müzesi,ünü Lviv sınırlarını çoktan aşmış Lviv Çikolatalarının yapılışını görüp tadabileceğimiz Lviv çikolata fabrikası ziyaretimizin ardından yapacağımız ortaçağ sokakları yürüyüşümüzle ulaşacağımız restoranımızda yerel lezzetlerden seçilmiş akşam yemeği alıyoruz.Yemek bitimi otelimize transfer.



8 Gün: LVİV – İSTANBUL

Kahvaltının ardından havalimanına transfer.Bilet ve pasaport işlemlerinin ardından Türk Havayolları’nın TK 442 sefer sayılı uçuşuyla saat 10:05’de İstanbul’a hareket.Yerel saat ile 13:15’de İstanbul’a varış ve turun sonu.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    VİZESİZ

    ***Karpatlar konaklaması Kamyanets Podilski bölgesinde sunulmaktadır.

     

    Avantajlı ekstra geziler paketi : 235 Euro yerine 190 EURO !!! (Tur esnasında lokal acente yetkilisine ödenir)

    Altın Nal Şatoları (45 Euro) + Hotin & Kamaneçi Kalesi (35 Euro) + Katakomb & Shustov Konyak Müzesi (55 Euro)  +  Pcerska Lavra & Mikrominyatür & II Dünya Savaşında Ukrayna Müzesi (45 Euro) + Dinyeper Tekne Turu & Akşam Yemeği (55 Euro)

     

    Avantajlı ekstra geziler B paketi : 135 Euro yerine 110 EURO !!! (Tur esnasında lokal acente yetkilisine ödenir)

    Pcerska Lavra & Mikrominyatür & II Dünya Savaşında Ukrayna Müzesi (45 Euro) + Hotin & Kamaneçi Kalesi (35 Euro) + Katakomb & Shustov Konyak Müzesi (55 Euro)


    İptal Şartları
    https://neotur.com.tr/tur2426.html
    Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti.



    Bu çıktı 29.03.2024 02:59 tarihinde verilmiştir. Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.