LAPLAND BEYAZ ROTALAR TORNİO 2022-2023 BNRT Tur Programı

Türk Havayolları

Kalkış Yerleri: İstanbul Havalimanı
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL – ROVANİEMİ – TORNİO

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar gidiş terminalinde siz değerli konuklarımızla saat 06.30’da buluşma. Bilet, bagaj ve pasaport işlemlerimiz ardından saat 09.25’de Türk Havayolları uçağı ile Rovaniemi’ye hareket ediyoruz. Rovaniemi’ye yerel saat ile 13.05’de varışımız ardından özel aracımız ile Santa Claus Köyü’ne hareket ediyoruz. 2008 yılından beri seyahat severlerin mutlaka seyahat edilmesi gereken yerler listesinde ilk 10’da yer alan Santa Clause Köyü’nde, Noel Baba ile tanışarak onunla fotoğraf çektirme ve Noel Baba’nın posta ofisinden sevdiklerinize kartpostal gönderme sansına sahip olacaksınız. Aynı zamanda alışveriş için oldukça geniş ve çeşitli mağazalarda serbest zamanınızda birbirinden özel ve farklı hediyeler ile sevdiklerinizi mutlu etme fırsatı yakalayacaksınız. Serbest zamanın ardından Tornio’daki otelimize hareket ediyoruz. Yol üzerinde termal kıyafetlerimizi alacağız (Tulum, bot, eldiven, yün çorap).Konaklama Tornio’daki otelimizde.Dileyen misafirlerimiz rehberimizin düzenleyeceği Kuzey Işıkları Avı turuna (35 €uro/Kişi Başı)  katılabilirler. Şansımız iyi giderse bu büyüleyici doğa olayına tanıklık edebiliriz.



2 Gün: TORNİO

Sabah erkenden alacağımız kahvaltının ardından akşam yemeğimize kadar serbest zaman veriyoruz. Dileyen misafirlerimiz rehberimiz tarafından opsiyonel olarak düzenlenecek Ren Geyiği Çiftliği & Husky Safari turumuza katılabilirler. Turumuz Ren Geyiği çiftliğine transferimiz ile başlıyor. Bu turda Ren Geyiği çiftliğinde kısa bir Ren Geyiği kızak sürüş deneyimi yaşıyoruz ve “Ren Geyiği Sürüş Sertifikası” alıyoruz,  ardından yanan ateş etrafında geleneksel Laponya çadırı içinde keyifli dakikalar geçireceğiz. Turumuzun devamında Husky çiftliğine transfer olarak sevimli soğuk mevsimin hayvanlarıyla zaman geçiriyor, kendi takımımızdaki Husky köpeklerinin nasıl yönlendirileceğini öğreniyor ve 3km boyunca Husky kızaklarının sürüşünün tadını çıkarıyoruz. Öğle yemeğini alacağımız restoranımızda tamamlayarak otelimize hareket ediyoruz. Dileyen misafirlerimiz rehberimizin düzenleyeceği Kuzey Işıkları Avı turuna (35€uro/kişi başı)  katılabilirler. Şansımız iyi giderse bu büyüleyici doğa olayına tanıklık edebiliriz.

Ren Geyiği & Husky Safari Turu (Öğle Yemekli) : Yetişkin 275 € / Kişi Başı , 4-12 Yaş Çocuk 235 € / Kişi Başı.



3 Gün: TORNİO

Sabah erkenden alacağımız kahvaltının ardından tüm gün serbest zaman veriyoruz. Arzu eden misafirlerimizle rehberimizin opsiyonel olarak düzenleyeceği Kar Safarisi Turu (Snowmobile Turu) için Kemi’ye yola çıkıyoruz. Kar safari turumuz, Lapland’e özel kar motorları (snowmobile’lar) üzerinde 1 saatlik süren donmuş Baltık Denizi’nin üzerinde sürüş deneyimi yakalayacağınız. Turumuzun ardından Bölgenin ormanlık alanlarının içine kurulmuş vahşi yaşam parkı Ranua Hayvanat Bahçesine gidiyoruz. Bölge de yaşayan Kutup ayıları, kutup tilkileri, vaşaklar, kar baykuşu ve daha pek çok yırtıcı özel hayvanları göreceğiz. Sonrasında benzerine masallarda rastladığımız içerisinde buzdan heykeller, buzdan yapılan kaydırak, buzdan restoran bulunan Snowexperince 365’ ı gezeceğiz. Dilerseniz buzdan masalarda oturup, içeceklerinizi yudumlayabilirsiniz. Turumuzun ardından otelimize dönüyoruz. Akşam Finlandiya ve İsveç sınırında kurulan bir alanda yılbaşı kutlaması yapacağız. İsveç ile Finlandiya arasında 1 saatlik zaman farkı bulunmaktadır. Öncesinde İsveç saati ile kutlanacak olan yılbaşı sonrasında Finlandiya saati ile tekrar kutlanmaktadır. Yerel sanatçılar, şovlar ve havai fişek gösterileri ile unutulmaz bir yılbaşı programı sizleri beklemektedir.

Snowmobile Turu 1 Saat (1 araçta / 2 kişi) , Ranua ve Snowexperince Yetişkin 190 € / Kişi Başı , Çocuk (04-12 Yaş) 145 € / Kişi Başı

Not : Çocuklar snow mobil turunda, görevlinin snow mobil ile çekeceği bir kızakta bu turu gerçekleştirecekler.



4 Gün: TORNİO - ROVANİEMİ – İSTANBUL

Otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından,Rovaniemi’ye transfer oluyoruz. Rovaniemi’de kısa bir gezinti yapacağız ve son alışverişler için serbest zaman. Ardından havalimanına transfer oluyoruz. Saat 16.10’da Türk Havayolları ile İstanbul’a uçuyoruz. Varışımız 21.40’ta İstanbul Havalimanı’na olacaktır. Turumuzun sonu. Bir sonraki turumuzda görüşmek üzere.



5 Gün:

OTELLER VB.

Park Hotel Tornio – 4*

http://www.phtornio.fi/en/

Mustaparta Boutique Hotel Tornio – 4*

http://mustaparta.fi/



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    LAPLAND BEYAZ ROTALAR TORNİO 2022-2023 BNRT

    Tornio(3)

     

    TÜRK HAVAYOLLARI İLE ROVANİEMİ

    TERMAL KIYAFET ÜCRETSİZ

    NOEL BABA KÖYÜ GEZİSİ

     

    GEREKLİ BİLGİLER:

    Yeterli talep toplanırlarsa Buz Kıran gemisi opsiyonel olarak gerçekleşebilir.

    Turumuza 0-1,99 yaş aralığındaki bebekleri kabul etmiyoruz.

    Finlandiya’da resmi otel yıldız sistemi bulunmadığından otellerimizdeki yıldız değerleri tarafımızdan dünya standartları temel alınarak verilmiştir.

    Bölgede havanın geç aydınlanıp erken kararmasından dolayı bazı aktiviteler hava karanlıkken yapılabilmektedir. Turumuz özellik olarak aktivite turudur. Aktivitelerin günü ve saatleri değişiklik gösterebilir

     

    UÇUŞ BİLGİLERİ:

    Havalimanı buluşma saati, uçuştan 3 saat  önce olup, detaylar tur hareketinden 2 gün öncesinde ayrıca iletilecektir.

    Kalkış ve varış saatleri yerel saatlerdir. Özel sefer olduğu için saatler turdan yaklaşık 10 gün önce kesinleşecektir.

    *İşareti olan uçuşlar, hareket tarihinden 1 sonraki takvim gününde varış noktasına ulaşır.

     

    SIKÇA SORULAN SORULAR & ÖNEMLİ BİLGİLER:

    KATILIM ŞARTI : Bu gezimiz, en az 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir.  Yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur başlangıcının 20 gün öncesidir. Katılım yetersizliği nedeniyle iptal edilen tur, acenteniz aracılığı ile tarafınıza bildirilecektir.

    VİZE : 

    Umumi Pasaport : Vize gerekli

    Yeşil Pasaport : Vize gerekli değil

    Hizmet Pasaportu : Vize gerekli

    Seyahat bitiş tarihinden itibaren 6 ay geçerli ve 10 yıldan eski olmayan pasaportunuzun olması gerekmektedir.

    Vize gereken destinasyonlarda, vize başvurusu için acentenizin tarafınıza ileteceği “Vize İçin Gerekli Evraklar” listesinde belirtilen belgeler ile vize başvurusunun yapılması gerekmektedir.

    Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribata uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.

    18 yaşından küçük misafirlerimiz tek başlarına ya da yanlarında anne ya da babadan sadece biri ile seyahat ederken ülke giriş-çıkışlarında görevli polis memurunca anne-babanın ortak muvafakatini gösterir belge sorulması ihtimali olduğundan; 18 yaş altı misafirlerimizin ve anne-babalarının bu konuda hassasiyet göstermelerini tavsiye ederiz.

    SAĞLIK : Bölgenin iyi restoranlarında ve otellerde alınacak yemeklerde, sağlığınızı tehdit edecek bir sorun ile karşılaşılacağını düşünmüyoruz. Buna karşın grupla birlikte olmadığınız anlarda yeme içme konusunda dikkatli olmanızı, kesinlikle kapalı şişe suyu tüketmenizi, buz, süt ve süt ürünlerinden kaçınmanızı, iyi pişirildiğine emin olduğunuz et ve balık ürünleri tüketmenizi, meyve konusunda muz, ananas gibi kabuğu soyulabilen meyveler yemenizi öneriyoruz. Ülke girişlerinde ve yurda dönüşlerde güncel aşı/pcr kurallarına uyulmalıdır.

    UÇUŞ SÜRELERİ : İstanbul – Roveniemi : 4  saat 05 dakika.

    EKSTRA TURLAR & ETKİNLİKLER : Ekstra turlar ve Etkinlikler, servis aldığımız yerel acente tarafından en az 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmekte olup, katılım zorunluluğu bulunmamaktadır. Yeterli sayı sağlanamadığı takdirde geziler yapılamamakta veya ekstra tur / etkinlik fiyatları, içerik, kullanılacak araç katılımcı sayısına göre değişiklik gösterebilmektedir. Ayrıca ekstra turların / etkinliklerin günleri ve saatleri, gidilecek yerlerdeki müze, ören yerlerinin veya mekânın açık/kapalı olma durumlarına ve hava şartlarına göre rehber tarafından değiştirilebilir.

    KONAKLAMA : Fuar, kongre, konser, etkinlik, spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller belirtilen km’lerden fazla mesafede kullanılabilir.

    3 kişilik odalar, otellerin uygunluğuna göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye sunulan yatak, standart yataklardan küçük olabilir. 3 kişilik odalar 1 büyük yatak ve 1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar, açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için katılımcı 3. kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar.

    Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan ve fiyatlandırma bölümünde belirtilen yaş grubuna uyan tek (1) çocuk için geçerlidir.

    Tur programında dahil olan hizmetlerden otelde alınan kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir menü ile sunulmakta olup, gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir.

    PARA BİRİMİ : Euro (EURO)  bulundurmanızda fayda vardır.

    SAAT DİLİMİ : Türkiye ile Finlandiya arasında 1 saat fark bulunmaktadır. Türkiye, Finlandiya’dan bir saat ileridedir.

    TELEFON KULLANIMI : Cep telefonu hattınız uluslararası aramalara (roaming) açık ise kullanılmaktadır.

    KIYAFET VE GEREKLİ EŞYALAR : Finlandiya kışın oldukça soğuk olmaktadır. Bunun için yanınıza kalın bir mont / palto, yün kazaklar, polarlar, kalın pantolonlar, yün ya da polar eldiven, başlık ve atkı almanızı öneririz. Bunun dışında kar gözlüğü, güneş kremi, olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz. Katıldığınız ekstra turlardaki gerekli olan özel kıyafetler tura katılacağınız gün tarafınıza verilecektir.

    YEMEK KÜLTÜRÜ : Fin yemekleri, tadanlara büyük lezzet keyfi yaşatır. Bu kentte vejetaryen, deniz ürünleri, et yemekleri ve her türlü lezzet tüm damak tatlarına göre hazırlanır. Kafeler, barlar, kulüpler ve çok sayıda diğer mekânlar müşterilerine her türlü içeceği sunar.

    ELEKTRİK : Elektrik prizleri Türkiye ile aynıdır.

    ALIŞVERİŞ : Şehir merkezlerinde bulunan alışveriş merkezleri ve hediyelik eşya satan küçük tezgahlardan alışveriş imkânı bulunmaktadır.

    ÖNEMLİ NOTLAR : Geçerli pasaportun olması ve/veya vize alınmış (vize gerekli destinasyon/pasaport için) olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmemektedir. Pasaport polisinin sizi ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan Neo Tur sorumlu değildir, sorumluluk yolcuya aittir.

    Neo Tur, havayolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Neo Tur, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır. 0-2 yaş arası çocuklar alan vergisi ve alan hizmetleri bedeli ödemezler.

    Tur paketine dahil olan panoramik şehir turları, şehirlerin genel tanıtımı için düzenlenen ve araç içinden rehber anlatımıyla panoramik olarak yapılan müze, ören yeri girişlerini içermeyen en fazla 2-3 saatlik turlardır. Panoramik turlar, programda belirtilen diğer turlar da dahil olmak üzere, tura denk gelen gün ve saatte yerel otoriteler tarafından gezilmesine, girilmesine izin verilmeyen veya herhangi bir etkinlik nedeniyle kapalı yollar sebebiyle gerçekleşmediği takdirde, keza hava şartları nedeniyle turun yapılması imkânsız hale geldiği durumlarda bahse konu turların yapılamamasından Neo Tur sorumlu değildir. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkanlar dahilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.


    İptal Şartları
    https://neotur.com.tr/tur2623.html
    Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti.



    Bu çıktı 29.03.2024 02:58 tarihinde verilmiştir. Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.