GÜNEY AFRİKA SÜPER PROMO 2020 KASIM Tur Programı

Türk Havayolları

Kalkış Yerleri: İstanbul Havalimanı
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL - CAPE TOWN // 28 KASIM 2020 CUMARTESİ

Havalimanı Buluşması : 27 Kasım 2020 Cuma saat 23:30

27 Kasım Cuma günü saat 23:30’da İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde buluşuyoruz. Bilet ve bagaj islemlerinin ardından Türk Havayolları’na ait TK 44 sefer sayılı uçak ile saat 02:25’te Cape Town’a hareket ediyoruz. Yerel saat ile 12:00’de Cape Town’a varışımızla birlikte, bizi bekleyen özel aracımıza binerek panoramik şehir turumuza başlıyoruz. Parlamento Binası, Company Gardens, Long Street, Ümit Kalesi, Reibeck Heykeli ve Adderly Caddesi görülecek yerler arasındadır. Şehir turu sonrası otele transfer oluyoruz ve odalarımıza yerleşiyoruz. Geceleme otelimizde.



2 Gün: CAPE TOWN // 29 KASIM 2020 PAZAR

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından tam gün serbest zaman. Alış veriş, dinlenme ve gezme fırsatı. Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenleyeceğimiz Ümit Burnu (Öğle yemekli) gezimize katılabilirler. Bantry Bay, Camps Bay ve Llandudno Bölgelerinden geçip balıkçı kasabası olan Hout Bay’a varılacaktır. Tekne ile açılarak  Duiker Adasındaki Cape kürklü foklarını göreceğiz. Daha sonra Chapmans Peak ya da Constantia Nek’den geçerek,Simons Town yakınındaki Boulders Beach’te Afrika Penguenlerini görüyoruz. Deniz kenarındaki restorantda alınacak öğle yemeğinden sonra Afrika’nın en güneybatı köşesi olan Barthelomios Diaz’ın keşfettiği Ümit Burnu ve Cape Point’te feniküler ile dünyanın en yüksek feneri görülecektir. Daha sonra farklı sahil kasabalarından geçerek Cape Town’a dönüyoruz. Geceleme otelimizde.

Ümit Burnu gezisi öğle yemekli : 150 USD (Kişi Başı)



3 Gün: CAPE TOWN // 30 KASIM 2020 PAZARTESİ

Kahvaltının ardından serbest zaman. Dileyen yolcularımız ile ekstra Masa Dağı & Stellenbosh Çiftliği (Öğle yemekli) gezisi yapılacaktır. Öncelikle Masa dağını ve yörenin ünlü içeceklerini tadacağımız turumuza çıkıyoruz. 45 dakikalık yolculuğumuzun ardından geleceğimiz bu çiftlikte; önce mahzenleri geziyor ardından tadım yapıyoruz. Daha sonra 1679’ da kurulmuş olan Stellenbosh kasabasına geçiyor ve şarapları, meşe ağaçları ve üniversitesi ile ünlü bu kasabada panoramik şehir turu yapıyoruz. Ardından Spier Çiftliğinde; Eagle Encounter’da Güney Afrika’nın vahşi kuşlarını görüyoruz. Restoranda alınacak öğle yemeği sonrasında Masa Dağı’nın 1087 m yükseklikteki tepesine çıkıp bu doyumsuz manzaranın büyüsüne kendinizi bırakabilirsiniz. Sonrasında otelimize dönüyoruz. Geceleme otelimizde.

Masa Dağı & Stellenbosh Çiftliği gezisi öğle yemekli : 150 USD (Kişi Başı)



4 Gün: CAPE TOWN // 01 ARALIK 2020 SALI

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından tam gün serbest zaman. Alış veriş, dinlenme ve gezme fırsatı. Arzu eden misafirlerimiz rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği Teneke mahallesi ve Botanik Bahçe (Öğle yemekli) turuna  katılabilirler. Bu gezimizde Cape Town şehir merkezinin dışında yer alan, çok düşük gelirli yerli halkın yaşamlarını gözlemleme fırsatı bulacağımız mahallelerden birine gidiyoruz. Bu ziyaretimizin ardından, 1913 yılından bugüne dek ziyarete açık olan 2004 yılında Unesco tarafından dünya miras listesine alınan, dünyadaki sayılı botanik bahçelerinden biri olan Kirstenbosch Botanik Bahçesi’ni geziyoruz. Öğle yemeğimizi botanik bahçesinin içinde yer alan Güney Afrika’nın lezzetlerini tadacağımız yerel restoranda alıyoruz. Tur bitimi otelimize transfer olacağız. Geceleme otelimizde.

Teneke mahallesi ve Botanik Bahçe turu Öğle yemekli : 110 USD (Kişi Başı)



5 Gün: CAPE TOWN – JOHANNESBURG // 02 ARALIK 2020 ÇARŞAMBA

Sabah otelde alınacak olan kahvaltının ardından havalimanına transfer. Yerel Havayolları ile Cape Town - Johannesburg uçuşumuzu gerçekleştirmek üzere havalimanına transfer oluyoruz. Johannesbrug’a varışımızla birlikte, bizi bekleyen özel aracımıza binerek panoramik şehir turumuza başlıyoruz. Şehir Merkezi, Houghton-Mandela Evi, Rosebank, Sandton bölgeleri turumuz esnasında göreceğimiz yerler arasındadır. Turumuzun ardından otelimize dönüş ve geceleme Johannesburg’taki otelimizde.



6 Gün: JOHANNESBURG // 03 ARALIK 2020 PERŞEMBE

Sabah alınacak kahvaltıdan sonra serbest zaman.  Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan Pilanesberg safari & Sun City turuna katılabilirler. Pilanesberg National Park’ta  safari araçları ile yapılacak olan safari gezimizde doğal tabiatın içinde unutulmaz anılarla dolu, eşsiz saatler geçirme fırsatına sahip olacağımız Pilansberg National Park’da dağların arasında volkanik oluşumlu doğal bir tabiat ortamında yaşayan çeşitli vahşi hayvanların günlük yaşantısına konuk olacağız. Gezimiz süresince Big Five olarak tanımlanan aslan, leopar, fil, buffalo ve hippolari ayrıca 350 kuş türü, 65 sürüngen ve yüzlerce değişik hayvan çeşidini görme imkanı yakalayacağız;  safarinin ardından Sun City’e geçiyor ve panoramik şehir turumuzu gerçekleştiriyoruz. Sun City Güney Afrika’nın kuzey batı eyaletinin bozkırlarında, sakin bir gölün kıyısındadır ve Pilanesberg’in heybetli dağlarıyla çevrilidir. Sun City, birçok özelliğinin birleşimiyle tatil beldeleri içinde benzersizdir. Her sene ihtişamlı sportif ve eğlence faaliyetleriyle donanmış dört ve beş yıldızlı otelleri ve büyülü Lost City (Kaybolmuş Şehir) binlerce turisti çeker. Tur bitimi Johannesburg’ da bulunan otelimize transfer.

Pilanesberg Safari & Sun City turu : 155 USD (Kişi Başı)



7 Gün: JOHANNESBURG // 04 ARALIK 2020 CUMA

Sabah alınacak kahvaltıdan sonra serbest zaman.  Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan Proteria turuna katılabilirler. Güney Afrika’nın üç başkenti arasında yer alan Pretoria ülkenin ‘’idari’’ başkentidir. Üç büyük Üniversitesi ve Jakaranda ağaçları ile meşhur olan Pretoria şehir turu esnasında göreceğimiz yerler: Paul Kruger Heykeli, Kilise meydanı, Başkanın Ofisi, Birlik Binası, Kruger ve Melrose Evleri ve Voortrekker Anıtı'dır. Ayrıca  9 metre yüksekliğindeki dünyanın en büyük Nelson Mandela heykelini görme şansı elde edeceğiz.Tur bitiminin ardından rehberimizin belirleyeceği saate kadar serbest zaman ve ardından Johannesburg’da bulunan otelimize transferimiz gerçekleşecektir. Geceleme otelimizde

Pretoria turu : 65 USD (Kişi Başı)



8 Gün: JOHANNESBURG – İSTANBUL // 05 ARALIK 2020 CUMARTESİ

Sabah kahvaltıdan sonra transfer saatine kadar serbest süre.Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan Lesedi  Kütür Köyü &  Aslan Parkı turuna katılabilirler.Lesedi, Güney Afrika’da yaşayan siyah kabilelerin yaşam şekillerini, danslarını, gelenek ve göreneklerini yakından görebileceğiniz kültürel bir köydür. Turun başlangıcında video prezantasyonu ile siyah kültürlerin tarihi anlatılır daha sonra ufak gruplara ayrılarak Zulu-Xhosa-Basotho ve Pedi kabilelerinin ev yaşamlarını sergileyen alanlara girilir. Daha sonra kültürel Afrika dansları izlenir. Öğle yemeğimizi, ekstra tura dahil olarak Lesedi Kültür Köyü'nde geleneksel Afrika mutfağı ile alıyoruz.  Lesedi Köyü ziyareti sonrası yolumuza devam ediyoruz ve Aslan Parkı’na varıyoruz.Aslan Parkı turumuzda, nadir bulunan beyaz aslan görme, yavru sevme, kendi ortamlarında oyunlarını görme, imkanı bulacağız.Tur bitimi rehberimizin belirleyeceği saatte İstanbul uçuşumuzu gerçekleştirmek üzere havalimanına transfer oluyoruz. Türk Havayollarına ait TK 43 sefer sayılı uçuş ile saat 19:15’de İstanbul’a uçuş.Yeni güne uçakta gireceğiz.

Lesedi  Kütür Köyü &  Aslan Parkı turu Öğle yemekli : 145 USD (Kişi Başı)



9 Gün: İSTANBUL // 06 ARALIK 2020 PAZAR

Sabah saat 06:05’de İstanbul Havalimanı’na varışımızla birlikte turumuz sona eriyor. Bir sonraki turumuzda görüşmek dileğiyle.



10 Gün:

UÇUŞ VE BULUŞMA DETAYLARI

 

28 Kasım – 06 Aralık 2020

Havalimanı Buluşma Tarihi ve Saati: 27 Kasım Cuma günü saat 23:30

28 Kasım       İstanbul – Cape Town         02:25 – 12:00 (27 Kasım‘ı 28 Kasım’a bağlayan gece)

05 Aralık       Johannesburg – İstanbul     19:15 – 06:05 +1 (İstanbul’a varış 06 Aralık sabah saat 06:05)



11 Gün:

ŞEHİRLER

KONAKLAMALAR

Johannesburg

4* Park Inn by Radisson Sandton vb.

Cape Town

4* Cape Town Lodge Hotel vb.

 


DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    SÜPER PROMO GÜNEY AFRİKA

    Cape Town(4) – Pilanesberg - Sun City – Johannesburg(3)

    VİZESİZ !!!

     

    TURUN ARTILARI

    Cape Town'da Ümit Kalesi,Parlamento Binası ve Company Bahçeleri'ni görüyoruz.

    Efsanevi Ümit Burnu'nda Duiker Adası'nda fok balıklarını ziyaret edebilir,Boulders Plajı'nda penguenler ile tanışma fırsatı bulacaksınız.

    Boschendal ve Grand Provence isimli bağlarda birbirinden lezzetli mahsullerin de tadına bakabilme şansınız olacaktır.

    Big Five olarak tanımlanan aslan,leopar,fil,buffalo ve hippolari ayrıca 350 kuş türü, 65 sürüngen ve yüzlerce değişik hayvan çeşidini görme imkanı yakalayacağız.

    Güney Afrika’da yaşayan siyah kabilelerin yaşam şekillerini,danslarını,gelenek ve göreneklerini yakından göreceğimiz Lesedi Kültür köyünü ziyaret etme fırsatı bulacağız.

     

    X Large Paket (Opsiyonel)

    Lesedi Kültür Köyü & Aslan Parkı Turu Öğle Yemekli

    $ 145,00

    Pilanesberg Safari & Sun City turu

    $ 155,00 

    Ümit Burnu Turu Öğle yemekli

    $ 150,00

    Masa Dağı & Stellenbosh Çiftliği gezisi Öğle yemekli

    $ 150,00

    Teneke mahallesi ve Botanik Bahçe turu Öğle yemekli

    $ 110,00

     

     

    Toplam

    $ 710,00

     

    710 $ Yerine 635 $

     

     

     

     

     

     

    Large Paket (Opsiyonel)

    Lesedi Kültür Köyü & Aslan Parkı Turu Öğle yemekli

    $ 145,00

    Pilanesberg Safari & Sun City turu

    $ 155,00 

    Ümit Burnu Turu Öğle yemekli

    $ 150,00

    Toplam

    $ 450,00

     

    450 $ Yerine 420 $

     

     

     

     

     

     

     

    Önemli Not: Ektsra tur paketi satışı tur esnasında rehber tarafından yapılacaktır.

     

    SIKÇA SORULAN SORULAR

    Sağlık

    Güney Afrika’ya girişlerde Türk vatandaşlarına herhangi bir aşı zorunluluğu yoktur.Gezi boyunca musluk suyu içmemenizi yalnızca ilk kez sizin tarafınızdan açılacak şişe suyu tüketmenizi öneriyoruz.

    Vize Bilgileri

    Güney Afrika Cumhuriyeti Türk vatandaşlarına vize uygulamıyor.

    Uçuş Süreleri

    İstanbul-Cape Town:13 saat , Johannesburg-İstanbul:9;5 saat

    Para Birimi

    Güney Afrika parası South African Rand’ı(ZAR).1 USD yaklaşık 8,5 ZAR,1 Euro yaklaşık 11 ZAR’dır.Yanınıza 2 para biriminden de alabilirsiniz.Ama USD’nın 2000 yılı ve sonrası basılmış olması gerekmektedir.Yoksa döviz büroları parayı daha düşük kurla bozar.

    Saat Dilimi

    Türkiye-Güney Afrika arasında saat farkı bulunmamaktadır.

    Telefon Kullanımı

    Tüm cep telefonu operatörleri eğer telefonunuz uluslararası dolaşıma açıksa kullanılır.Ancak ülkenin bazı kesimlerinde şebeke olmayabilir.

    Kıyafet&Gerekli Eşyalar

    Yanınıza kolay giyip çıkarabileceğiniz mevsim sıcaklıklarına uygun (mont,kazak vb.) kıyafetler almanızı öneririz.

    Yemek Kültürü

    Güney Afrika’da, genel anlamda Malezya ve Avrupa mutfağından esinlenerek kendilerine karma bir mutfak kültürü oluşturmuşlardır. Sofralarından taze sebze ve meyve eksik olmaz.

    Elektrik

    Güney Afrika’da elektrik 220/230 volttur.M tipi üçlü yuvarlak kalın prizler kullanılır.

    Prizlerin örnekleri;http://www.iec.ch/worldplugs/typeM.htm sitesinden görülebilir.

    Alışveriş

    Dünyanın en büyük altın madenlerinin bulunduğu ve en çok altın üreten ülkesi olan Güney Afrika’da, alışveriş için akla gelecek ilk ürün mücevherdir.Mücevher mağazalarında çok güzel,özel tasarımlı takıları bir arada bulabilirsiniz.Pazarlarda yöre halkının yapmış olduğu heykeller,oyma işi tahta ürünler,el işi deri malzemeler ve cam yapımı ustaların ellerinden çıkan cam ürünlerini alabilirsiniz.


    İptal Şartları
    https://neotur.com.tr/tur3297.html
    Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti.



    Bu çıktı 23.04.2024 11:53 tarihinde verilmiştir. Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.