BÜYÜK VE YENİ ORTA AVRUPA 2019 HAZİRAN-ARALIK ARASI (BEG-BEG) Tur Programı

Atlas Global Havayolları

Kalkış Yerleri: İstanbul Havalimanı
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL – BELGRAD – SZEGED – BUDAPEŞTE

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde 07.00’de hazır bulunarak tamamlayacağınız bilet ve bagaj işlemlerinin ardından Atlas Global Havayolları’nın KK 2627 sefer sayılı uçuşu ile saat 10.00’da Belgrad ‘a hareket ediyoruz. Yerel saat ile 10:50 ‘de Belgrad ‘a varışımızı takiben panoramik Belgrad şehir turu düzenliyoruz. Kale Meydanı, İstanbul Kapı, Saat Kulesi, Damat Ali Paşa Türbesi, Zindan Kapı, Sokullu Mehmet Paşa Çeşmesi, Stefan Lazerevic Anıtı, Cumhuriyet Meydanı, Terazi Meydanı ve Taş Meydan turumuz esnasında göreceğimiz yerler arasındadır. Turumuzun ardından Szeged ‘e hareket ediyoruz. Tizsa Nehri ‘nin her iki kıyısında konumlana ve Macaristan ‘ın 3. büyük şehri olan ve 2010 yılında ise İstanbul ile birlikte “Avrupa Kültür Başkenti” seçilen Szeged şehri, tarih boyunca Hun, Roma ve Osmanlı İmparatorlukları himayesinde kalması sebebi ile tarihi ve kültürel mimari açısından oldukça zengindir. Szeged ’de gerçekleştireceğimiz kısa bir çevre gezisi ve molanın ardından Budapeşte’ye hareket ediyoruz. Budapeşte’ye varışımız ile birlikte otelimize transfer ve dinlenmek üzere serbest saatler.



2 Gün: BUDAPEŞTE – (Tuna Nehri Tekne ve Macar Köyleri Turu) – (Çigan Gecesi)

Sabah kahvaltısının ardından Budapeşte şehir turumuzu düzenlemek üzere otelden ayrılıyoruz. Şehir turumuzda Budapeşte’nin en önemli tarihi ve simge yapılarını keşfedeceğiz. Şehrin en popüler yerleri Castel District ’te (Kale Bulvarı) yapacağımız yürüyüş sırasında Kraliyet Sarayı, orta çağ evlerini görecek, Balıkçı tabyası ‘’Fisherman Bastion’’ dan şehrin en güzel manzarasını izleyecek, büyük Matthias Kilisesini görüp, şehrin nefes kesen kalesine ev sahipliği yapan Gellert Tepesi ve sonrasında, ünlü Devlet Operası, görkemli Parlamento binası, Aziz Stephen Bazilikası ile Dohany Caddesi üzerindeki sinagogları görülecek yerler arasındadır. Şehir turu sonrasında serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz için ekstra olarak düzenlenen Tuna Nehri Tekne ve Macar Köyleri Turu (45 Euro). Turumuzda ilk olarak Tuna Nehrinde unutulmaz bir tekne turu bizleri bekliyor. Nehir Turu sonrasında Macar Köyler gezimize ile devam ediyoruz. Macaristan’ın eski başkenti ve dini merkezi olarak bilinen ve Osmanlı tarihinde önemli bir yere sahip olan Estergon’da gerçekleştireceğimiz tur esnasında Macaristan’ın en büyük, Avrupa’nın ise 3. büyük kilisesi Estergon Bazilikası ilk ziyaret yerimizdir. Kanuni Sultan Süleyman tarafından 1543 yılında ele geçirilen ve 120 yıl boyunca Osmanlı Himayesinde cami olarak kullanılan yapının ardından Estergon Kalesi ikinci durağımız olacaktır. Estergon gezisi sonrasında, Tuna Nehri’nin karşı kıyısında bulunan Sturovo ‘ya geçerek Estergon Bazilikası ‘nın ve Estergon Kalesi ‘nin fotoğraflarını çekmek için kısa bir süre serbest zaman vereceğiz. Ardından termal bir şehir olan Visegrad’ta görkemli av şatosu ve muhteşem doğa manzarasına tanık oluyoruz, son olarak tarihi dokusu ve Tuna Nehri kıyısındaki eşsiz manzarasıyla bizleri bir masalsı bir yolculuğa çıkaracak sanatçıları ile ünlü Szentendere’ye gidiyoruz. Szentendere ‘de gerçekleştireceğimiz çevre gezisi ile birlikte turumuzu tamamlıyor ve Budapeşte ‘ye dönüyoruz. Akşam saatlerinde arzu eden misafirlerimiz, ekstra olarak düzenlenecek olan yemek ve içeceklerin dahil olduğu Çigan Gecesi turuna katılabilirler (55 Euro). Bu turumuzda Macar dansı ve müziğinin keyfini çıkartacak eğlenceli bir akşam geçirebileceksiniz. Tur sonrası otelimize transfer. Dinlenmek üzere serbest saatler.



3 Gün: BUDAPEŞTE – BRATİSLAVA – PRAG

Sabah kahvaltısının ardından otelden çıkış işlemlerimizi tamamlıyor ve Bratislava ‘ya doğru yola çıkıyoruz. Bratislava ‘ya varışımız ile birlikte panoramik şehir turumuzu gerçekleştiriyoruz. Yakın tarihte yaklaşık 500 sene boyunca Macaristan ‘a başkentlik yapan ve günümüzde Slovakya‘nın başkenti olan Bratislava, birçok Avrupa şehrinin aksine geleneksel yapısını korumayı başarabilmiştir ve bu özelliğini gerek mimari yapısında gerek kültüründe gerekse mutfak lezzetlerinde göstermektedir. Arnavut kaldırımlı ara sokakların birleşiminden oluşan eski şehir merkezi ve şehri ikiye bölen Tuna Nehri boyunca gerçekleştireceğimiz panoramik şehir turu sonrası Prag ‘a hareket ediyoruz. Prag‘a varışımız sonrasında şehir turu.Prag şehir turumuz esnasında Cumhurbaşkanlığı Sarayı, Prag’ı Bohemia'nın başkenti yapmış Kral IV. Charles adına yapılmış olan Charles köprüsü, eski şehir meydanı ve dünyanın en eski çalışan saat olma özelliği ile bilinen Astronomik Saat Kulesi görülecek yerler arasındadır. Şehir turu sonrasında otelimize transfer ve dinlenmek üzere serbest zaman.



4 Gün: PRAG (Prag Şaheserleri & Vltava Tekne Turu) – (Karlovy Vary & Terezin Turu)

Sabah kahvaltısının ardından tam gün serbest zaman.Sunulacak bu serbest zaman zarfında siz değerli misafirlerimize 2 ayrı tur alternatifi sunmaktayız.

Birinci tur alternatifimizde ; dileyen misafirlerimiz ile birlikte tam gün ekstra olarak düzenlenen Prag Şaheserleri & Vltava Tekne Turu (65 Euro) düzenliyoruz.Turumuza ilk olarak, Prag’ın tüm şehir manzarasını görebileceğimiz Petrin Tepesi ‘ne çıkarak başlıyoruz.Şehrin en büyük yeşil alanına ve tüm şehre hakim manzaraya sahip Petrin Tepesi‘ni ve 1891 yılında Eyfel Kulesi örnek alınarak yapıldığı söylenen 60 mt yüksekliğindeki Petrin Gözlem Kulesi ‘ni görüyoruz.Sonrasındaki durağımız dünyanın en büyük kalelerinden ve Guinness Rekorlar Kitabı’na göre dünyanın en büyük antik kalesi olan Prag Kalesi olacaktır. Prag Kalesi gezimiz esnasında ünlü yazar Franz Kafka’nın çalıştığı 22 no’lu evinin bulunduğu Altın Yol,şehrin göz alıcı sembollerinden biri olan St. Vitus Katedrali, The Royal Palace (Eski Kraliyet Sarayı) ve günümüzde Prag Ulusal Sanat Galerisi olarak kullanılan St. George Basilikası görülecek yerler arasındadır. Prag Kalesi sonrasında Prag’ın en eski mahallelerinden olan Mala Strana (Azınlıklar Bölgesi), yine Mala Strana ‘da bulunan ve Beatles’in efsanevi solisti John Lennon‘ın anısını koruyan ve üzerinde şarkı sözleri ile çeşitli grafitilerin yer aldığı Lennon Duvarı, Wenceslas Meydanı (Yeni Şehir Meydanı), eski şehrin tarihi giriş kapısı olan Powder Gate Tower ve eski kent ile çevrelenmiş Yahudi Mahallesi (Ghetto) Jewish Quarter tur esnasında göreceğimiz yerler arasındadır.Turumuzda son olarak kanalları ile meşhur Vltava Nehri üzerinde harika bir tekne gezisi düzenliyoruz. 1 içecek ikramı dahilinde düzenlenen Vltava tekne turumuz ile birlikte turumuzu sonlandırıyoruz.

İkinci tur alternatifimizde ise ; dileyen misafirlerimiz ile birlikte tam gün ekstra olarak düzenlenecek Karlovy Vary & Terezin Turu (75 Euro) düzenliyoruz.Turumuzda ilk durağımız Karlovy Vary olacaktır. 17. ve 18. yüzyılda Avrupa sosyetesinin ve devlet adamlarının uğrak yeri olmuş dönemin en meşhur kentlerinden Karlovy Vary’nin eşsiz doğası içinde yan yana inşa edilmiş onlarca sarayı, ATATÜRK’ün 1918 yılında kaldığı oteli, Dvorak’ın, Mozart’ın, Göethe’nin, Beethoven’in, Puşkin’in ve Rus Çarı büyük Petro’nun evlerini görecek; 12 farklı termal suyun çıktığı termal galerileri ziyaret edecek ve kristal, porselen, granat, kehribar taşlarının ve diğer geleneksel Çek hediyelik eşyalarının satıldığı mağazalardan alışveriş yapmak imkanı bulacaksınız. Karlovy Vary gezimiz sonrasında turumuzun 2. durağı olan Terezin ‘e hareket ediyoruz. 18. YY sonlarında bölgenin savunması amacıyla kurulan ancak 2. Dünya Savaşı döneminde Hitler ‘in Çekoslavakya ‘yı işgal etmesi sonucu yaklaşık 32 bin savaş esirinin toplandığı ve ağır şartlar altında çalıştırılarak ve nihayetinde ölüme terkedildiği Terezin gezisi esnasında, kötü şartlarda yaşama ve çalıştırılma ortamlarına tanık olacağız. Tur sonrası Prag ‘a transfer.

Akşam saatlerinde dileyen misafirlerimiz ile birlikte ekstra düzenlenecek olan Çek Gecesi (50 Euro). Birbirinden güzel Çekya ‘ya özgü şovları ve lokal içecekler eşliğinde alacağımız akşam yemeği sonrasında otelimize transfer ve dinlenmek üzere serbest saatler.



5 Gün: PRAG – (Cesky Krumlov) – VİYANA

Kahvaltının ardından Viyana yolculuğumuz için otelimizden ayrılıyoruz. Yol üzerinde arzu eden misafirlerimiz, ekstra olarak düzenlenecek olan Cesky Krumlov turuna (30 Euro) katılabilirler.Cesky Krumlov; 1992 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer bulan ve Bohemya’nın incisi olarak adlandırılan, orta çağdan günümüze kadar hiç bozulmadan gelebilen ve bu özelliği ile adeta masalsı bir atmosfer sunan Çek köyüdür. 13. YY sonlarında yapımı tamamlanan Krumlov Kalesi, kalenin çevresindeki gotik binalar, Vltava Nehri kıyısında konumlanan gotik ve barok dönem izlerini taşıyan St.Vitus Kilisesi,Ceksy Krumlov gezimiz esnasında göreceğimiz başlıca yerlerdir. Tur sonrasında Viyana ‘ya doğru yolculuğumuza devam ediyoruz. Viyana’ya varışımız ile birlikte şehir turumuza başlıyoruz. Viyana şehir turumuz esnasında Üniversite, Parlamento, Opera Binaları, Viyana Tiyatrosu,Prater, Hofburg ve müzeler bölgesi, Karlsplatz, Ring Strasse, Kartner Strasse, Stephensdom görülecek başlıca yerler arasındadır. Şehir turumuz sonrasında yemek, alışveriş ve kişisel ihtiyaçlarınız için rehberimizin belirleyeceği süre dahilinde serbest zaman veriyoruz. Akşam arzu eden misafirlerimiz için Viyana Gece Turu ve Grinzing (25 Euro) düzenliyoruz.Gece turumuzda, Kahlenberg Tepesi, Grinzing bölgesi ve üzüm bağları, Hunterwasser evleri, Hofburg Sarayı görülecek yerler arasındadır. Tur sonrası akşam yemeğiniz için serbest zaman ve otelimize transfer, dinlenmek üzere serbest zaman.



6 Gün: VİYANA - (Schönnbrunn & Liechtenstein Şatosu & Seegrotte) – BALATON – PEÇ

Kahvaltının ardından serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz ile ekstra olarak Schönnbrunn & Liechtenstein Şatosu & Seegrotte (55 Euro) turu. Turumuzda İmparator Maximilian’ın yazlık ev arazisi üzerine 1683 yılında İmparator Leopold döneminde inşa ettirilen ve Habsburg’lu Maria Theresa için ev olarak işlev gören Schönnbrunn Sarayı’nın muhteşem bahçelerini geziyoruz. Ardından varlığı 1200’lü yıllardan beri bilinse de bugünkü halini 1840 yılında almış benzerine ancak peri masallarında rastlayabileceğimiz Liechtenstein Şatosunu görüyor ve Avrupa’nın en büyük yeraltı gölü olan Seegrotte’ye geçiyoruz. Yerin 79 metre altındaki kömür madeninde gerçekleşen patlama sonucu yakındaki su kaynaklarının buraya taşması neticesinde oluşmuş gölü, teknelerle gezeceğimiz turumuzda Nazi Almanya’sının buraya kurduğu uçak fabrikasının kalıntılarını ve patlamada hayatını kaybeden işçiler anısına yapılmış şapeli de görebileceksiniz. Tur sonrasındaki durağımız Macaristan sınırları içerisinde yer alan ve 90 km’lik uzunluğu ve 13 km ‘lik genişliği ile Avrupa’nın en büyük gölü olan Balaton ve bu gölün kıyısında yer alan Keszthely şehridir. Keszthely gezimiz esnasında, Macaristan’da barok dönemin en güzel saraylarından biri olan ve 2. Dünya Savaşı ‘nda dahi hiçbir zarar görmeden günümüze ulaşabilmiş Festetiks Kalesi ‘ni görüyoruz. Barok eserlerle dolu eski şehir merkezinden yürüyerek Balaton Gölü kıyısına iniyoruz. Balaton gezimiz sonrasında Peç ‘deki otelimize transfer ve dinlenmek üzere serbest zaman.



7 Gün: PEÇ – (Mohaç & Karlofça & Novi Sad) – BELGRAD

Kahvaltının ardından panoramik Peç şehir turumuzu düzenliyoruz.Peç, 2010 yılında Avrupa‘nın kültür başkentlerinden biri olarak seçilmiş, zengin bir kültürel mirasa sahip ayrıca 15. YY ‘ın ortalarından itibaren yaklaşık 150 yıl boyunca Osmanlı idaresinde kalmış bir Macar şehridir. Peç turumuz esnasında, şehrin kültür başkentleri listesine girmesini sağlayan ve 2000 yılında UNESCO Dünya Mirasları Listesi ‘ne alınan erken Hristiyan döneminden kalan Nekropol, Peç’in en ünlü ve hareketli caddesi Kiraly Utca (Kiraly Caddesi ), bu caddenin sonunda yer alan  Szechenyi Meydanı, Osmanlılar döneminde inşa edilen ancak 1702 ‘de bu yana kilise olarak kullanılan Gazi Kasım Paşa Camii, Peç Katedrali, günümüze kadar hasar görmeden gelebilen Jakovalı Hasan Paşa Camii görülecek yerler arasındadır. Peç gezimiz sonrasında Belgrad ‘a hareket ediyoruz. Yol üzerinde arzu eden misafirlerimiz ile birlikte ekstra olarak Mohaç & Karlofça & Novisad Turu (25 Euro) düzenliyoruz. 1526 yılında Macar Krallığı ve Osmanlı Devleti ‘ne ait orduların karşılaştığı ve sadece 2 saat gibi kısa bir sürede Osmanlı Ordusu ‘nun zaferi ile neticelenen Mohaç Savaşı ‘nın gerçekleştiği Mohaç Ovası, turumuzda ilk durağımız olacaktır. Mohaç Savaşı ‘nın tasvir edildiği açık hava müzesi ve Kanuni Sultan Süleyman ‘ın temsili mezarının bulunduğu Türk – Macar Dostluk Parkı ‘nın görülmesi ile Mohaç turumuzu tamamlıyoruz. Mohaç turu sonrasında Sırbistan’ın en kuzey sınırında ekonomik olarak Sırbistan’ın en gelişmiş bölgesi Voyvodina ‘ da bulunan Karlofça ‘ya varıyoruz.  Tarihi M.Ö. 7000 yıllarına kadar dayanan kasaba ilk kurulan Sırp ortaokulu ve yüksekokuluna ev sahipliği yapmış, 18.yy’a kadar da Sırp Ortadoks Kilisesi’nin merkezi konumda olmuştur. Şehir meclisi, Katolik Kilisesi, Dört Aslan Çeşmesi turumuz esnasında göreceğimiz yerler arasındadır. Karlofça’da verilecek kısa serbest zamanda Karlofça’ya özgü ‘Bermet’ şarapları ve balından satın alabilirsiniz. Karlofça turu sonrasındaki durağımız Voyvodina Eyaleti-nin başkenti Novi Sad olacaktır. Novi Sad gezimizde göreceğimiz ilk yer Petrovaradin Kalesi olacaktır. Kısa bir yürüyüş turu ile gezeceğimiz kaleden muhteşem Novi Sad manzarasını resmetme şansınız olacak. Albert Einstein’ın da bir süre yaşadığı şehirde yürüyerek yapacağımız tur sırasında özgürlük meydanı, Svetozar Miletiç Heykeli, Katolik Katedrali, Ortodoks Aya Yorgi Katedrali, Aya Nikola Kilisesi ve Sinagog panoramik olarak görülecek yerler arasındadır.Tur sonrası Belgrad ‘daki otelimize transfer ve dinlenmek üzere serbest zaman.Akşam arzu edenler ekstra olarak düzenlenecek olan eğlence, yemek ve limitli soft içeceklerin dahil olduğu Gala Yemeğine katılabilirler (45 Euro).



8 Gün: BELGRAD – İSTANBUL

Kahvaltının ardından otelden çıkış işlemlerimizi tamamlayıp Belgrad Nikola Tesla Havalimanına transfer oluyoruz.Bagaj&bilet işlemlerinin ardından Atlas Global Havayollarının KK 2628 sefer sayılı uçuşuyla 12:40 ‘da İstanbul’a hareket. Türkiye saati ile 14.45 ‘de İstanbul Havalimanı‘na varış ve turumuzun sonu.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    BÜYÜK VE YENİ ORTA AVRUPA

    MACARİSTAN – SLOVAKYA – ÇEKYA – AVUSTURYA - SIRBİSTAN

    Szeged – Budapeşte (2) - Bratislava – Prag (2) – Viyana (1) – Balaton – Peç (1) - Belgrad (1)

     

    Avantajlı Ekstra Tur A Paketi : 130 Euro yerine 100 EURO !!!

    Tuna Nehri Tekne & Macar Köyleri Turu(45 Euro)+Viyana Gece&Grinzing Turu(30 Euro)+Cesky Krumlov Turu(30 Euro)+Mohaç & Novisad & Karlofça Turu(25 Euro)

     

    Avantajlı Ekstra Tur B Paketi : 375 Euro yerine 300 EURO !!!

    Tuna Nehri Tekne&Macar Köyleri Turu(45 Euro)+Viyana Gece&Grinzing Turu(30 Euro)+Cesky Krumlov Turu(30 Euro)+Mohaç& Novisad&Karlofça Turu(25 Euro)+Prag Şaheserleri&Vltava Tekne Turu(65 Euro)+Çek Gecesi(50 Euro)+Schönnbrunn& Liechtenstein Şatosu & Seegrotte Turu(55 Euro)+Gala Yemeği(45 Euro)+2 Akşam Yemeği(30 Euro)

     

    Not : Ekstra turlarda 0-2 yaş ücretsiz,3-12 yaş arası çocuklar % 50 indirimlidir.

    2 Akşam yemeği paketinde yemekler, set menü olarak otelde ya da lokal restaurantta sunulacaktır.İçecekler dahil değildir.


    İptal Şartları
    https://neotur.com.tr/tur2772.html
    Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti.



    Bu çıktı 29.03.2024 01:36 tarihinde verilmiştir. Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.