MİSTİK KATMANDU NEPAL ROTASI SÜPER PROMO KOLAY VİZE 2022 BNRT Tur Programı

Türk Havayolları

Kalkış Yerleri: İstanbul Havalimanı
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali’nde buluşup, check in işlemlerinin yapılmasının ardından uçuşumuzu bekliyoruz.



2 Gün: İSTANBUL - KATMANDU

Türk Havayollarının seferi ile Katmandu’ya uçuyoruz. Yaklaşık 7 saatlik uçuşun ardından Himalayaların gizemli kenti Katmandu’ya varıyoruz. Sonrasında gümrük işlemlerinin ardından şehir turumuza başlıyoruz. Şehrin kültür merkezi Durbar Meydanı’na gideceğiz. Bu meydanda UNESCO tarafından Dünya Mirası ilan edilmiş birçok bina ve tapınağı göre imkânına sahip olacak ve mimarisine hayranlık duyacağız. Öğle yemeğimizi turumuz sırasında alacağız. Sonrasında otelimize dönüyoruz. Günün yorgunluğunu atmak için serbest zaman veriyoruz.



3 Gün: KATMANDU

Kahvaltının ardından serbest zaman veriyoruz. Dilerseniz rehberimizin opsiyonel olarak düzenleyeceği öğle yemekli Patan Şehri ve Maymun Tapınağı (Swayambhunath) turuna (65€uro/kişi başı) katılabilirler. Patan Katmandu Vadisi’nin en eski şehri ve Güzel Sanatlar Şehri olarak geçiyor. Her köşesinde 4 tane stupa tapınağı zamanının ünlü Kralı Ashoka tarafından yaptırılmıştır. Hindu ve Budist yapıları ile dolu bu güzel şehirde el yapımı işçilik ile yapılmış birçok eşya alınabilir. Öğle yemeğinin ardından, Maymun Tapınağına doğru yola çıkıyoruz. En eski ve esrarengiz tapınaklardan birisi olan Swayambhunath’ta yüzlerce maymun yaşamaktadır.  Katmandu Vadisi’ni panoramik olarak görebileceğiniz yükseklikte bir tepede inşa edilmiştir. Turumuzun ardından otelimize dönüyoruz.
 



4 Gün: KATMANDU

Kahvaltının ardından serbest zaman veriyoruz.  Dileyen misafirler rehberimizin opsiyonel olarak düzenleyeceği Everest uçuşu turuna (120€uro/kişi başı) katılabilirler. Sabah erken saatlerde 06.00 gibi otelimizden ayrılıp havalimanına gidiyoruz. Yaklaşık bir saatlik uçuşta, Himalaya Dağları’nın göz alıcı manzarasını ve dünyanın en yüksel dağı olan Everest Dağı’nı görebileceğiz. Cam kenarında oturabileceğimiz bu eğlenceli turun ardından kahvaltı için otelimize dönüyoruz. Sonrasında opsiyonel olarak düzenlenecek Bhaktapur City & Paşhupati Tapınağı & Budha Stupa öğle yemekli (70€uro/kişi başı) turuna katılabilirler. Dünyanın en önemli Hindu tapınaklarınındın birisi olan Pashupati’de Hinduların hayatlarına yakından tanıklık edecek, ölü yakma törenlerini gözleme fırsatı bulacağız. Fotoğraf çekmekten hoşlananlar için harika fırsatlar sunacak. Sonrasında Budhanath Tapınağı’na gidecek ve Budist rahiplerin en kutsal tapınağı sayılan yeri ziyaret edeceğiz. Öğle yemeğimizin ardından Bhaktapur Şehri’ni ziyaret edeceğiz. Turumuzun ardından otelimize dönüyoruz.



5 Gün: KATMANDU

Kahvaltının ardından serbest zaman veriyoruz. Dileyen misafirlerimiz opsiyonel olarak düzenlenecek olan Nagargot Gün Doğumu & Changu Narayan Treking Öğle yemekli turuna (65€uro/kişi başı) katılabilirler. Sabah 4.30’da otelimizden kahvaltı kutularımız ile hareket ediyoruz. Yaklaşık 2 saatlik sürüşün ardından Nagorkot Köyü’ne varıyoruz. 2200 metrelik yükseklikteki bu köyde, muazzam Himalaya manzarasının arkasından güneşin doğuşunu izleyebileceksiniz. Bu ömürlük anın ardından Changu Narayan’a doğru yola çıkıyoruz. Sonrasında yaklaşık 2 saatlik zorlu olmayan keyifli bir trekking gezimiz olacak. Öğle yemeğimizi alıyor ve otelimize dönüyoruz.



6 Gün: KATMANDU

Kahvaltının ardından serbest zaman veriyoruz. Son günümüzde dilediğiniz gibi gezebilir, Katmandu’’da uygun fiyatlı birçok alışveriş yapabilirsiniz. 



7 Gün: KATMANDU - İSTANBUL

Kahvaltının ardından havalimanına transfer oluyoruz.8 saat 35 dakikalık uçuşun ardından İstanbul’a varıyoruz.Bir başka turumuzda görüşmek üzere.



8 Gün:

TARİHLER

UÇUŞ BİLGİLERİ

2 - 8 Ekim 2022

Havalimanı Buluşması 02 Ekim 22.30

TK  726   02OCT ISTKTM   20.15  06.05

TK  727   08OCT KTMIST   07.35 12.50 

14 - 19 Kasım 2022

Havalimanı Buluşması 13 Kasım 22.30

TK  726   14NOV ISTKTM 01.30   11.10 

TK  727   19NOV KTMIST  12.40   18.30 

15 - 20 Aralık 2022

Havalimanı Buluşması 14 Aralık 22.30

TK  726  15DEC ISTKTM  01.30   11.10

TK  727  20DEC KTMIST  12.40   18.30 



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    MİSTİK KATMANDU NEPAL ROTASI SÜPER PROMO KAPIDA KOLAY VİZE 2022 BNRT

    Havalimanı buluşma saati, uçuştan 2 saat 30 dakika önce olup, detaylar tur hareketinden 2 gün öncesinde ayrıca iletilecektir.

    Kalkış ve varış saatleri yerel saatlerdir.

     

    SIKÇA SORULAN SORULAR & ÖNEMLİ BİLGİLER:

    KATILIM ŞARTI : Bu gezimiz, en az 12 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir.  Yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur başlangıcının 20 gün öncesidir. Katılım yetersizliği nedeniyle iptal edilen tur, acenteniz aracılığı ile tarafınıza bildirilecektir.

    VİZE :

    Umumi Pasaport : Vize gerekli

    Yeşil Pasaport : Vize gerekli

    Hizmet Pasaportu : Vize gerekli

    Seyahat bitiş tarihinden itibaren 6 ay geçerli ve 10 yıldan eski olmayan pasaportunuzun olması gerekmektedir. Kapıda 25 USD verilerek kolay vize alınabilir.

    Vize gereken destinasyonlarda, vize başvurusu için acentenizin tarafınıza ileteceği “Vize İçin Gerekli Evraklar” listesinde belirtilen belgeler ile vize başvurusunun yapılması gerekmektedir.

    Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribata uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.

    18 yaşından küçük misafirlerimiz tek başlarına ya da yanlarında anne ya da babadan sadece biri ile seyahat ederken ülke giriş-çıkışlarında görevli polis memurunca anne-babanın ortak muvafakatini gösterir belge sorulması ihtimali olduğundan; 18 yaş altı misafirlerimizin ve anne-babalarının bu konuda hassasiyet göstermelerini tavsiye ederiz.

    SAĞLIK : Düzenli ilaç kullananların, ihtiyaçtan daha fazla ilacı yanlarında getirmeleri önerilmektedir. Çünkü ülkede her türlü ilaç bulunamıyor. Bunun yanı sıra ciddi bir sağlık sorununuz varsa (kalp, tansiyon, şeker vs.) doktorunuz tarafından imzalı bir belgeyi yanınızda bulundurmanız yararlı olacaktır. Ayrıca çeşme suyu içmemeniz, ilk defa sizin açacağınız kapalı şişe su içmenizi öneririz.

    UÇUŞ SÜRELERİ : İstanbul – Katmandu : 07 saat 20 dakika , Katmandu  - İstanbul : 08 saat 40 dakika

    EKSTRA TURLAR & ETKİNLİKLER : Ekstra turlar ve Etkinlikler, servis aldığımız yerel acente tarafından en az 12 kişi katılım şartı ile düzenlenmekte olup, katılım zorunluluğu bulunmamaktadır. Yeterli sayı sağlanamadığı takdirde geziler yapılamamakta veya ekstra tur / etkinlik fiyatları, içerik, kullanılacak araç katılımcı sayısına göre değişiklik gösterebilmektedir. Ayrıca ekstra turların / etkinliklerin günleri ve saatleri, gidilecek yerlerdeki müze, ören yerlerinin veya mekânın açık/kapalı olma durumlarına ve hava şartlarına göre rehber tarafından değiştirilebilir.

    KONAKLAMA : Fuar, kongre, konser, etkinlik, spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller belirtilen km’lerden fazla mesafede kullanılabilir.

    3 Kişilik odalar, otellerin uygunluğuna göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye sunulan yatak, standart yataklardan küçük olabilir. 3 kişilik odalar 1 büyük yatak ve 1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar, açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için katılımcı 3. kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar.

    Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan ve fiyatlandırma bölümünde belirtilen yaş grubuna uyan tek (1) çocuk için geçerlidir.

    Tur programında dahil olan hizmetlerden otelde alınan kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir menü ile sunulmakta olup, gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir.

    PARA BİRİMİ : Nepal para birimi Nepal Rupisi (NPR)’dir.Yanınızda Euro (EURO) ve US Dolar (USD) bulundurmanızda fayda var.

    SAAT DİLİMİ : Nepal’le +2 saat 45 dakİKA fark var.Türkiye’de saat 12.00 iken Nepal’de saat 14.45’dir.

    TELEFON KULLANIMI : Cep telefonunuz uluslararası aramalara (roaming) açık ise kullanılmaktadır.

    KIYAFET VE GEREKLİ EŞYALAR : Kolayca giyilip çıkarılabilecek t-shirt, kısa ve uzun kollu gömlekler, pamuklu pantolonlar, şort, rahat yürüyüş ayakkabıları, akşamları için ince bir mont ve ince bir kazak almanızı öneririz.  Bunun dışında; şapka, güneş gözlüğü, güneş kremi, olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz. Kış döneminde ise, rahat hareket edebileceğiniz ve sizi sıcak tutacak giysiler öneririz.

    YEMEK KÜLTÜRÜ : Nepal  Mutfağı bizim damak zevkimize yakındır. Yemeklerimizi otelimizde ve en iyi restoranlarda alacağımız için hiçbir sorunla karşılaşmayacaksınız ayrıca gideceğimiz her yerde kapalı şişe suyu temin etme imkânımız olacaktır. Asla açıkta satılan yiyecekleri ve musluktan akan suyu tüketmemeliyiz. Konaklayacağımız oteller sağlık bilgisi bakımından üst düzey tesisler olduğundan bu riskler minimumdur.

    ELEKTRİK : Genelde 200-220 V kullanılıyor. Hindistan’da İngiliz tipi üç pimli prizler kullanılmaktadır. Birçok priz tipine bizim kullandığımız iki pimli fişler uymaktadır. Prizlerin uymadığı yerlerde sorun yaşamamak için elektronik mağazalarında satılan üniversal fiş adaptörlerinden alınabilir.

    ALIŞVERİŞ : Katmandu tam bir alış veriş cennetidir. El yapımı hediyelik eşyalar, outdoor kıyafetler, kaşmirler ile dönüşte ikinci bir bavulunuz olabilir.

    ÖNEMLİ NOTLAR : Geçerli pasaportun olması ve/veya vize alınmış (vize gerekli destinasyon/pasaport için) olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmemektedir. Pasaport polisinin sizi ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan Neo Tur sorumlu değildir, sorumluluk yolcuya aittir.

    Neo Tur, havayolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Neo Tur, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır. 0-2 yaş arası çocuklar alan vergisi ve alan hizmetleri bedeli ödemezler.

    Tur paketine dahil olan panoramik şehir turları, şehirlerin genel tanıtımı için düzenlenen ve araç içinden rehber anlatımıyla panoramik olarak yapılan müze, ören yeri girişlerini içermeyen en fazla 2-3 saatlik turlardır. Panoramik turlar, programda belirtilen diğer turlar da dahil olmak üzere, tura denk gelen gün ve saatte yerel otoriteler tarafından gezilmesine, girilmesine izin verilmeyen veya herhangi bir etkinlik nedeniyle kapalı yollar sebebiyle gerçekleşmediği takdirde, keza hava şartları nedeniyle turun yapılması imkânsız hale geldiği durumlarda bahse konu turların yapılamamasından Neo Tur sorumlu değildir. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkanlar dahilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.


    İptal Şartları
    https://neotur.com.tr/tur2954.html
    Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti.



    Bu çıktı 20.04.2024 06:41 tarihinde verilmiştir. Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.