BÜYÜK İSKANDİNAVYA VE FİYORDLAR 2019 Tur Programı

Türk Havayolları

Kalkış Yerleri: İstanbul Havalimanı
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL – KOPENHAG

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar gidiş terminalinde Türk Havayolları kontuarı önünde saat 04.30’da buluşuyoruz. Bagaj ve bilet işlemlerinin ardından Türk Havayollarının TK 1783 sefer sayılı uçuşu ile saat 07.30’da Kopenhag’a hareket ediyoruz. Yerel saat ile 09.45’de Kopenhag’a varışımıza istinaden bizleri bekleyen özel otobüsümüz ile panoramik olarak gerçekleştireceğimiz şehir turumuz için hareket ediyoruz. Christianborg Kalesi, Amelienborg Kalesi (Kraliyet Sarayı), Küçük Denizkızı,  Avrupa’nın en uzun yaya yolu olan Stroget, Nyhavn Kanalı, ortaçağ borsa binaları, Belediye Binası Meydanı ve Tivoli Baheçeleri göreceğimiz yerler arasındadır. Tur bitimi otelimize transfer dinlenmek üzere günümüz serbest.



2 Gün: KOPENHAG – OSLO (DFDS Cruise) GEMİ KONAKLAMA

Kahvaltımızın ardından başkentte alışveriş ve kişisel aktiviteleriniz için serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz ile birlikte ekstra olarak düzenlenecek olan Kronborg Kalesi ve Frederisburg Sarayı turuna çıkıyoruz (80 Euro). Turumuz esnasında, Rönesans akımının olağanüstü örneklerinden biridir ve Kuzey Avrupa bölgesinin tarihinde önemli bir role sahip olan Kaleyi görecek ardından Danimarka kraliyet ailesinin yazlık sarayı olarak kullanılan sarayı ve özel dizayn edilmiş bahçesini görüyoruz. Tur bitimi otelimize transfer ardından otelden çıkış işlemlerimizi tamamlayıp bizleri Oslo’ya götürecek olan (DFDS Cruise) gemisine geçiyoruz. Kabinlere yerleşdikden sonra serbest zaman. Akşam yemeğimizi gemimizde alıyoruz. Gecemiz gemide geçiyor.



3 Gün: OSLO – GEILO (219 km)

Gemimizde yapacağımız kahvaltının ardından 09.30’da Oslo’ya varışımızda panoramik şehir turu için hareket ediyoruz. Kraliyet Sarayı, Meclis Binası, Nobel ödüllerinin dağıtıldığı ve dünyadaki en mükemmel yapılardan birisi olarak bilinen Belediye Sarayını, Folk Müzesi, Viking Gemileri Müzesi, Ulusal Tiyatro, Oslo Katedrali, Karl Johans Caddesi, Residance Müzesi göreceğimiz yerler arasındadır. Tur bitimi arzu eden misafirlerimizile birlikte ekstra düzenlenecek olan Vigeland turu için hareket ediyoruz (30 Euro). Birbirinden özel heykellerle süslenmiş bu güzel parktaki gezimin ardından Geilo’ya doğru yolculuğumuza devam ediyoruz. Ünlü kayak merkezi Geilo’ya varışımızda otelimize transfer ve dinlenmek üzere günümüz serbest.  Akşam yemeğimizi otelimizde alıyoruz.



4 Gün: GEILO – BERGEN (243 km)

Kahvaltımızın ardından Bergen’e hareket ediyoruz. Yolculuğumuza Geilo Ulusal Parkı Hardangervidda Doğal Parkında bulunan Hardanger köprüsünden Eidfjord’a geçiyoruz. Ardından Bruravik üzerinden Voss’u geçip bir Fiyord şehri olan Bergen’e varıyoruz. Bergen şehir merkezinde yapacağımız gezimizin ardından otelimize transfer ve dinlenmek üzere günümüz serbest.



5 Gün: BERGEN – SOGNEFJORD – FØRDE TOWN (175 km)

Kahvaltımızın ardından Bergen şehir merkezinde alışveriş için serbest zamanımız olacak. Sizlere ayrılan öğle yemeği zamanının ardından rehberimizin bildirdiği saatte Kuzey’de Fioyrdlara doğru olan yolculuğumuza başlıyoruz. Feribot ile Oppedal-Lavik’den Sognefjord’a geçip Førde’ye doğru yapacağımız otobüs yolculuğumuzda muhteşem Fiyord manzaları bizlere eşlik edecek. Varışımıza istinaden otele giriş işlemlerimizi tamamlıyoruz ve günümüz dinlenmek üzere serbest. Akşam yemeğimizi otelimizde alıyoruz.



6 Gün: FØRDE TOWN – BALESTRAND – AURLANDSFJORD – GUDVANGEN – FLAM – HAMAR (540 km)

Kahvaltımızın ardından otelden çıkış işlemlerimizi tamamlayıp Hamar’a doğru hareket ediyoruz. İlk durağımız tarihi Balestrand. Burada birbirinden güzel resimler çekmek üzere vereceğimiz molamızın ardından Dragsvik’den Vangsnes’e geçmek üzere feribota biniyoruz. Ardından Stalheim üzerinden Gudvangen’e doğru kısa bir yolculuğumuz olacak. Turumuzun en can alıcı noktalarından birisi olacak olan Gudvangen ve Flam arasında bulunan Aurlandsfjord’u arasında 2 saatlik muhteşem bir Fiyord gezisi yapacağız. Flam’a varışımıza istinaden alışveriş ve kişisel aktiviteleriniz serbest zamanımız olacak. Dilerseniz ekstra olarak düzenlenecek olan tarihi Flam treni ile yapacağımız yolculuğumuza katılabilirsiniz. (90 Euro) Bu güzel turumuzun ardından Borgund Stave Kilisesini görecek ve Hamar’a doğru yolculuğumuza devam edeceğiz. Varışımıza istinaden otelimize giriş işlemlerimizi tamamlıyoruz. Günümüz serbest. Akşam yemeğimizi otelimizde alıyoruz.



7 Gün: HAMAR – KARLSTAD – ÖREBRO – STOCKHOLM (557 km)

Kahvaltımızın ardından erken saatlerde muhteşem güzellikte fiyordlar eşliğinde Karlstad ve Örebro üzerinden Stockholm’e uzun bir yolculuğa çıkıyoruz. Akşam saatlerinde Stockholm’e varış. Geceleme otelimizde.



8 Gün: STOCKHOLM

Kahvaltımızın ardından panoramik Stockholm şehir turu için otelimizden hareket ediyoruz. Turumuz esnasında; Fjallgatan Tepesi, ortaçağdan kalma Gamla Stan, Djurgarden parkı, Belediye Sarayı, 7 tiyatroyu aynı çatı altında toplamış olan Ulusal Tiyatro Binası, Borsa Binası ve Kunqsrad Parkı görülecek yerler arasındadır. Tur bitimi alış veriş için serbest zaman. Dilerseniz ekstra olarak düzenlenecek olan Viking Vasa Gemi müzesi turumuza katılabilirsiniz.(50 Euro) 17.y.y’da vikingler tarafından yapılmış olan, yıllarca batık olarak kaldıktan sonra çıkartılıp dönemin tek savaş gemisi olarak müzeye çevrilmiştir. Tur bitimi otelimize transfer ve dinlenmek üzere serbest saatler.



9 Gün: STOCKHOLM – HELSINKI ( Silja Line Cruise ) GEMİ KONAKLAMA

Sabah kahvaltısının otelden çıkış işlemlerimizi tamamlıyoruz. Arzu eden misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek şirin ve tarihi kentler Uppsala ve Sigtuna turuna katılabilirler (65 Euro). Gezimizde yarı Gotik yarı Ortaçağ tarzını göreceğiniz, bir üniversite şehri olan Uppsala ve İsveç’in tarihte kurulan ilk kenti olan Sigtuna görülecektir. Alternatif olarak ekstra Drottningholm Kraliyet Yazlık Sarayı turu da yapılabilir (65 Euro). Tur sonrası Helsinki’ye bizi götürecek gemiye (Silja Line Cruise) gitmek üzere limana hareket.Saat 17.00’de hareket. Yapılacak sayısız aktiviteyle dolu olan gemide akşam yemeği ve geceleme.



10 Gün: HELSINKI

Gemimizde alacağımız kahvaltının ardından, panaromik olarak gerçekleştireceğimiz Helsinki turu için hareket ediyoruz. Sibelius Anıtı’nın da bulunduğu Senato Meydanı, Tempellaukkio Rock Kilisesi, Parlamento Meydanı ve Kraliyet Opera Binası görülecek yerler arasındadır. Arzu eden misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan Porvoo kasabası turuna katılabilirler (55 Euro). Finlandiya'daki altı ortaçağ kasabasından biri olan kasaba da yapacağımız kefiyli gezinin ardından otelimize transfer dinlenmek üzere serbest saatler.



11 Gün: HELSINKI – TALLIN (FERİBOT) – İSTANBUL

Kahvaltımızın ardından otelden çıkış işlemlerimizi tamamlıyoruz. Özel aracımız ile otelimizden hareket ediyoruz. Tallin’e doğru yapacağımız Feribot yolculuğunun ardından varışımızda panoramik Talin şehir turumuzu gerçekleştiriyoruz. eski şehir surları ve gözetim kuleleri, Aleksandr Nevsky Katedrali, Tall Herman Kulesi, Parlamento Binası, en güzel panoramik Tallinn fotoğraflarının çekildiği Tompea Tepesi, Dome Katedrali, St. Nicholas Kilisesi, Belediye Meydanı, Avrupa’ nın en eski ve hala aktif halde hizmet veren eczanesi panoramik olarak görülecek yerler arasındadır.Tur bitimi havalimanına transfer. Bilet ve pasaport işlemlerinin ardından Türk Havayolları’nın TK 1422 sefer sayılı uçuşu ile 18:45’de İstanbul Havalimanı'na doğru hareket ediyoruz. Yerel saat ile 22:00’de İstanbul’a hoş geldiniz. 



12 Gün:

 

OTELLER: 26 Haziran 2019

Kopenhag – 3* veya 4* //  Zleep Hotel Ballerup & Quality Airport Dan vb.

DFDS

Geilo – 4* //   Storefjell Resort & Bardøla Høyfjellshotel vb.

Bergen – 4* Thon Bergen Airport vb.

Førde Town – 4* veya 4* Kinn Hotel Førde or Sognefjord Hotel vb.

Hamar – 4* Scandic Hamar vb.

Stockholm – 3* Connect City Hotel veya Connect Kista Hotel vb.

Silja Line Cruise vb.

Helsinki 3* // Scandic Miehelati vb.

 

OTELLER: 10, 17 Temmuz (Yaz Dönemi) & 07, 08 Ağustos (Kurban Bayramı) 2019

Kopenhag – 3* veya 4* //  Zleep Hotel Ballerup & Quality Airport Dan vb.

 DFDS

Geilo – 4* //   Storefjell Resort & Bardøla Høyfjellshotel vb.

Bergen – 4* Thon Bergen Airport vb.

Førde Town – 4* veya 4* Kinn Hotel Førde or Sognefjord Hotel vb.

Hamar – 4* Scandic Hamar vb.

Stockholm – 3* Connect City Hotel veya Connect Kista Hotel vb.

Silja Line Cruise vb.

Helsinki 3* // Scandic Miehelati vb.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    2 Gece Gemi Yolculuğu ve 5 Akşam yemeği dahildir.

    (Kopenhag Gidiş – Tallinn Dönüş)

    Kronborg Kalesi ve Frederisburg Sarayı (80 Euro) + Vigeland Turu (30 Euro) + Flam Tren turu (90 Euro)

    Viking Vasa Gemisi turu (50 Euro) +Uppsala ve Sigtuna (65 Euro) + Porvoo Kasabası Turu (55 Euro)

    Avantajlı ekstra geziler: 370 Euro yerine 290 Euro !!!

    (Tur esnasında lokal acente yetkilisine ödenir)

    (0-2 yaş ücretsiz , 2-12 yaş %50 indirimlidir)

     

    AKŞAM YEMEKLERİ : Geilo, Forde Town ve Hamar Bölgerlerine varış saatinin geç olması, bölgelerde restaurant seçeneklerinin kısıtlı ve yüksek fiyatlarda olması sebebi ile misafirlerimizin konforu düşünülerek akşam yemekleri dahil edilmiştir. Yemekler otellerin yoğunluğu ile alakalı olarak açık büfe veya set menü olarak verilmekte olup, domuz ürünü içermemektedir. Kişi Başı 1 adet su ve kahve dahil edilmiştir.


    İptal Şartları
    https://neotur.com.tr/tur2970.html
    Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti.



    Bu çıktı 28.03.2024 16:35 tarihinde verilmiştir. Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.