BÜYÜK ORTA AVRUPA 2019 NİSAN-TEMMUZ ARASI(BER-BEG) Tur Programı

Türk Havayolları

 

Kalkış Yerleri: İstanbul Havalimanı
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL – BERLIN – POTSDAM - DRESDEN

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminalinde saat 05:00’de buluşma. Türk Havayolları’nın TK1721 sefer sayılı uçuşu ile Berlin’e saat 07:50’de hareket ve saat 09:45’de varış. Panoramik Berlin turu için alandan ayrılış.Panoramik şehir turu esnasında Batı Berlin'de, Zoo İstasyonu, Kurfürstendamm, Tiergarten, Reichstag, Checkpoint Charlie, Bradenburg Kapısı, Postdamer Platz, Gemaldegalerie, Neue Nationalgalerie, Berlin Filarmoni Orkestrası, Kreuzberg, Schöneberg, Charlottenburg, görülecek yerler arasında. Doğu Berlin'de ise Unter den Linden, Alexanderplatz,Gendermenmarkt, Karl Marx Allee şehir turumuz esnasında görülecek yerler arasındadır. Turumuz sonrası serbest zaman. Ardından Dresden’e hareket güzergah üzerinde Potsdam’a uğruyoruz (tur ücretine dahildir). Berlin'in güneybatısındaki Havel nehri üzerinde Prusya krallarının eski rezidansı olarak bilinen Potsdam Kenti UNESCO Dünya Mirası listesindedir.Panaromik şehir turu esnasında göreceğimiz yerler arasında Potstdamer Platz çevresi ve Sanssouci Sarayı gezimizin ardından Dresden‘e hareket ediyoruz. Dresden’ varışımızı takiben panoramik Dresden şehir turu. Bu turumuzda Elbe’nin Floransa’sı olarak adlandırılan, II. Dünya Savaşı sonrası küllerinden doğan ve barok mimarisi ile inşa edilmiş muhteşem şehir merkezini ziyaret ederek şehir turumuza başlıyoruz. Turumuzda Fraunkirche, Zwinger Sarayı, Bruhl terası, kral yolu, Elbe Nehri ve Martin Luther heykelini görme fırsatı bulacağız. Serbest zaman sonrası otelimize transfer. Geceleme otelimizde (Dresden).



2 Gün: DRESDEN - PRAG

Sabah kahvaltısının ardından Prag’a hareket.Prag’a varışımızı takiben panoramik şehir turu.Şehir turumuzda Küçük Mahalle ,Charles IV. köprüsü, Eski şehir meydanı ve Astronomik Saat Kulesi görülecek yerler arasındadır. Şehir turu sonrası serbest zaman.Akşamsa dileyen misafirlerimiz rehberiniz tarafından ekstra düzenlenecek olan Vlatava Nehri Tekne turuna katılabilirler. Prag’ı ortadan ikiye bölen ve şehre hayat veren kanallarıyla meşhur Vltava Nehri üzerinde özel teknemizle açık büfe yemekli, masal şehir Prag’ın gündüz ve gece görüntülerini, Panama ve Süveyş Kanallarına benzeyen kanal geçişleriyle birlikte unutulmaz bir gece yaşayacaksınız. Turumuz sonrası otelimize transfer. Geceleme otelimizde.

VLTAVA NEHRİ TEKNE TURU :

TUR ÜCRETİ:(ULAŞIM + TEKNE ÜCRETİ + A.BÜFE YEMEK +1  İÇECEK + REHBERLİK) : Kişi Başı 35 Euro



3 Gün: PRAG

Sabah kahvaltısının ardından serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz rehberiniz tarafından ekstra olarak düzenlenecek Karlovy Vary turuna katılabilirler. 17. ve 18. Yüzyılda Avrupa sosyetesinin ve devlet adamlarının uğrak şehri olan Karlovy Vary’nin eşsiz tabiatı içinde, yan yana inşa edilmiş onlarca muhteşem sarayı, Atatürk’ün 1918 de kaldığı oteli, Dvorak`ın Mozart`ın ,Göethe`nin Beethoven`ın, Rus Çarı Büyük Petro’nun ve Puşkin`in evlerini gördükten sonra 12 farklı suyun çıktığı termal galerileri ziyaret edeceğiz. Turumuz sonrası yerel bir restaurantta öğle yemeğimizi alıyoruz. Yemek sonrası serbest zamanınızda kristal, porselen, granat, kehribar taşlarının ve diğer geleneksel Çek hediyelik eşyalarının satıldığı mağazalarda geçirebilirsiniz. Gezimizin ardından otelimize dönüyoruz.Akşam ise dileyen misafirlerimiz rehberiniz tarafından ekstra olarak düzenlenecek olan Çek Gecesi turuna katılabilirler. Prag'ın yerel restoranlarında Çekya’ya özgü müzik, folk danslar eşliğinde Çek mutfağının güzel tatları ile eğlenceli bir gece geçireceksiniz. Geceleme otelimizde.

KARLOVY VARY TURU:

TUR ÜCRETİ:  (ULAŞIM+ ÖĞLE YEMEĞİ + LİMİTLİ İÇECEK + REHBERLİK) : Kişi Başı 55 Euro

PRAG ÇEK GECESI:

TUR ÜCRETİ: (ULAŞIM + AKŞAM YEMEĞİ + LİMİTSİZ İÇECEK + REHBERLİK) : Kişi Başı 50 Euro



4 Gün: PRAG - VİYANA

Sabah kahvaltısının ardından Prag’dan ayrılıyor ve Viyana’ya doğru yola çıkıyoruz. Arzu eden misafirlerimiz güzergah üzerinde rehberiniz tarafından ekstra olarak düzenlenecek Cesky Krumlov turuna katılabilirler. Vltava nehrinin kıvrımları içeresinde bir ada gibi gözüken Cesky Krumlov; evleri, sokakları ve kalesi ile sizi ortacağa geri götürecek. Turumuz sonrası Viyana’ya devam ediyoruz. Viyana varışımızı takiben panoramik şehir turu. Turumuz esnasında Opera, Üniversite, Parlemento Binası, Tiyatro, Prater , Holfburg ve Müzeler bölgesi görülecek yerler arasındadır. Tur sonrası otelimize transfer. Akşam ise dileyen misafirlerimiz rehberiniz tarafından ekstra olarak düzenlenecek olan Grinzing Meyhaneleri turuna katılabilirler. Bu turumuzda Viyana’nın eğlence merkezi olan Grinzig Tepelerine gidilerek bölgenin en sevilen restoranlarından birinde kemanlar, akordeonlar,  Viyana şarkıları eşliğinde unutulmaz saatler geçireceksiniz. Otantik bir Grinzing tavernasında yöresel giysileri ile servis yapan bayanların elinden bir bütün olarak pane edilmiş enfes schnitzellerimizi yerken akordeon ve keman eşliğinde Grinzinger Heurige şarapların ikram edildiği muhteşem bir gece geçireceksiniz. Bu turumuz öncesinde şehrin en hakim tepesi Kahlenbergi’yi ziyaret ediyoruz. Turumuz sonrası otelimize transfer. Geceleme otelimizde.

CESKY KURUMLOV:

TUR ÜCRETİ (ULAŞIM +REHBERLİK) : Kişi Başı 30 Euro

GRİNZİG MEYHANELERİ TURU:

TUR ÜCRETİ:(ULAŞIM+AKŞAM YEMEĞİ + LİMİTLİ İÇECEK + REHBERLİK) : Kişi Başı 50 Euro



5 Gün: VİYANA - BUDAPEŞTE

Sabah kahvaltısının ardından Viyana’dan ayrılıp Budapeşte’ye doğru yola çıkıyoruz. Arzu eden misafirlerimiz güzergah üzerinde rehberiniz tarafından ekstra olarak düzenlenecek olan Bratislava turuna katılabilirler. Kişi başı 25.000 Euro’luk milli gelirle Orta Avrupa’nın en zengin başkentlerinden olan Bratislava şehir turumuzda; Bratislava nehir kıyıları , Bratislava Kalesi, St.Martin katedrali, eski şehir merkezi, Parlamento, Slovak Devlet Tiyatro Binası ve Mozart’ın 6 yaşında konser verdiği tarihi bina görülecek yerler arasındadır. Serbest zamanın ardından Budapeşte’ye yola çıkıyoruz. Varışımıza istinaden panoramik Budapeşte şehir turu. Şehir turumuzda Erszebet Köprüsü, Gellert Tepesi, Balıkçılar Kulesi, St. Mathias Katedrali, Zincirli köprü, Opera, Kahramanlar Meydanı görülecek yerler arasındadır. Turumuz sonrası otele transfer. Akşam dileyen misafirler rehberiniz tarafından ekstra organize edilecek Çigan Gecesi yemekli, içkili, müzikli eğlence turuna katılabilirler. Bu turumuzda Budapeşte’nin en otantik restoranında geleneksel kıyafetler içerisinde Macar danslarını izleyip, Meşhur Macar Gipsy orkestrasının müzikleri eşliğinde unutulmaz bir gece geçireceğiz. Akşam yemeği esnasında ayrıca meşhur Tokaji şaraplarının tadımını yapma fırsatımız olacaktır. Otelimize dönerken Budapeşte’nin muhteşem gece manzaralarını görme imkanına sahip olacaksınız. Turumuz sonrası otele transfer. Geceleme otelimizde.

BRATİSLAVA:

TUR ÜCRETİ (ULAŞIM +REHBERLİK) : Kişi Başı 55 Euro

MACAR GECESİ VE BUDAPEŞTE :

TUR ÜCRETİ: (ULAŞIM + AKŞAM YEMEĞİ + LİMİTSİZ İÇECEK +REHBERLİK) :  Kişi Başı 50 Euro



6 Gün: BUDAPEŞTE

Sabah kahvaltısının ardından serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz rehberiniz tarafından ekstra olarak düzenlenecek olan Esztergom & Visegrad & Szentendre turuna katılabilirler. Bu turumuzda Türk tarihinde önemli stratejik öneme sahip olan Estergon Kalesi  ve Macar Katolik Kilisesi’nin merkezi olan Estergon Bazilikası’nı geziyoruz.Estergon sonrası Visegrad üzerinde Szentendere Artistler Köyü’ne gidiyoruz, Macaristan’ın tüm hediyelik eşyalarını uygun fiyatlarla alma imkanına sahip olacağınız serbest zaman sonrasında Budapeşte’ye yola çıkıyoruz. Otele varışımızın ardından serbest zaman. Akşam dileyen misafirlerimiz rehberiniz tarafından ekstra organize edilecek Tuna nehri Tekne turuna katılabilirler. Bu turumuzda dünyanın en görkemli nehirlerinden biri olan Tuna Nehri üzerinde tekne turumuzu yaparken meşrubat veya içki ikramı. Avrupa’nın en güzel gece aydınlatmalarının yapıldığı Budapeşte’de Buda ve Peşte yakalarını en güzel açılardan fotoğraflama fırsatı bulacaksınız. Turumuz sonrası otele transfer. Geceleme otelimizde.

ESTERGON KALESİ - VISEGRAD - SZENTENDERE TURU:  

TUR ÜCRETİ:  (ULAŞIM+ ÖĞLE YEMEĞİ + LİMİTLİ İÇECEK + REHBERLİK) Kişi Başı 55 Euro

TUNA NEHRİ TEKNE TURU:

TUR ÜCRETİ (ULAŞIM + TEKNE +1 İÇECEK + REHBERLİK) : Kişi Başı 25 Euro



7 Gün: BUDAPEŞTE - KARLOFÇA & NOVI SAD - BELGRAD

Sabah erken saatte alınacak kahvaltının ardından özel otobüsümüzle Belgrad’a hareket ediyoruz.Güzergah üzerinde Karlofça’ya uğruyoruz (Sremski Karlovci - Tur ücretine dahildir).Varışımızda 1699 yılında Karlofça Anlaşması imzalandığı tepede yer alan Barış Şapeli’ni de ziyaret edeceğimiz gezimizin ardından, Voyvodina Eyaletinin başkenti Novi Sad-a hareket ediyoruz.Şehirde yürüyerek yapacağımız tur sırasında Petrovaradin Kalesi,özgürlük meydanı, Svetozar Miletiç Heykeli, Katolik Katedrali, Ortodoks Aya Yorgi Katedrali, ve Sinagog panoramik olarak görülecek yerler arasındadır. Tur bitimi Serbest zamanın ardından Belgrad’a doğru yola çıkıyoruz. Varışımıza istinaden otele transfer.Akşam dileyen misafirlerimiz rehberiniz tarafından ekstra düzenlenecek olan akşam Yemekli Sırp Gecesi turumuza katılabilirler. Geceleme otelimizde.



8 Gün: BELGRAD - İSTANBUL

Sabah kahvaltısının ardından panoramik Belgrad şehir turumuz için otelimizden ayrılıyoruz. Şehir turumuz sırasında Kale Meydanı, Askeri Müze, İstanbul Kapı, Saat Kulesi, Damat Ali Paşa Türbesi, Zindan Kapı, Leopoldov Kapı, Sokullu Mehmet Paşa Çeşmesi, Stefan Lazerevic Anıtı, Nebojsa Kulesi, Saborna Kilisesi, Cumhuriyet Meydanı, Terazi Meydanı ve Taş Meydan görülecek yerler arasındadır. Tur sonrası serbest zaman. Uçağın saatine bağlı olarak rehberimizin belirleyeceği saatte havalimanına transfer. Bilet ve bagaj işlemleri sonrası Türk Havayolları’nın TK 1084 sefer sayılı uçuşu ile saat 20:20’de İstanbul’a hareket.Turumuzun sonu.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    BÜYÜK ORTA AVRUPA

    DRESDEN (1) & PRAG (2) & VİYANA (1) & BUDAPEȘTE (2) & BELGRAD (1)

    (BERLIN-BELGRAD)

    4 Ekstra Tur Dahil

    Potsdam, Dresden, Karlofca & Novi Sad

    ***Yol üzerinde yapılan ekstra turlar tüm yolcuların katılımı olmasa dahi gerçekleştirilecektir. Yol üzerinde yapılan ekstra turlara katılmak istemeyen yolcular, mola yerinde beklemeyi kabul ederek tura katılmışlardır***

    Avantajlı Ekstra Tur Paketlerimiz

    PAKET 1 : 4 TUR

    ESTERGON , KARLOVY VARY , CESKY KURUMLOV , BRATISLAVA  PAKET OLARAK ALINDIĞINDA 170 EURO OLAN TUTAR PAKET İNDİRİMİ İLE 150 EURO OLACAKTIR.

    PAKET 2 : 7 TUR

    ESTERGON , KARLOVY VARY , BRATISLAVA, CESKY KURUMLOV, ÇEK GECESİ , ÇİGAN GECESİ VE TUNA NEHRİ TEKNE TURU PAKET OLARAK ALINDIĞINDA 295  EURO OLAN TUTAR PAKET İNDİRİMİ İLE 265 EURO OLACAKTIR.


    İptal Şartları
    https://neotur.com.tr/tur553.html
    Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti.



    Bu çıktı 29.03.2024 03:00 tarihinde verilmiştir. Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.