ARJANTİN&BREZİLYA 2019 EYLÜL Tur Programı

Türk Havayolları

Kalkış Yerleri: İstanbul Havalimanı
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL – BUENOS AIRES // 19 Eylül 2019 Perşembe

Turumuz saat 07.00’de İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali’nde buluşmamız ile başlıyor. Check – in işlemleri ve pasaport kontrollerinin ardından Türk Havayollarının TK-15 sefer sayılı uçuşu ile saat 09.40’de Buenos Aires’e hareket ediyoruz. Yerel saat ile 21.05’te varış. Alanda bizi bekleyen özel aracımızla otelimize transfer oluyoruz. Konaklama Buenos Aires’teki otelimizde.



2 Gün: BUENOS AIRES // 20 Eylül 2019 Cuma

Kahvaltının ardından panoramik Buenos Aires gezimize başlıyoruz. Güney Amerika’nın en büyük şehirlerinden olmasına rağmen kendinizi önemli bir Avrupa kenti geziyormuş hissinden kurtaramayacağınız mimarisi, birbirinden lezzetli yemeklerden oluşan mutfağı ve elbette kalbinden taşan tango ile eşsiz şehir Buenos Aires’te ilk durağımız bu şehre neden “Güney Amerika’nın Paris’i" namının verildiğini bize varlığı ile anlatan La Recoleta semti olacak. Şehrin seçkin semtlerinden biri olan bu yerde Eva Peron’un (Evita) da mezarının bulunduğu Recoleta Mezarlığı’nı göreceğiz. Ardından Katedral ve Colon Tiyatrosu, La Boca semti gezimizin diğer önemli noktaları arasında. Turumuzun ardından şehri dilediğinizce gezebilmeniz için serbest zaman. Akşam dileyen misafirlerimiz Ekstra olarak düzenlenecek akşam yemekli Tango Gecesine katılabilirler. Akşam yemeğimizi de alacağımız bu gezide bambaşka bir tango deneyimine tanık olmak için şehrin en iyi tango mekânlarından birinde olacağız. Konaklama Buenos Aires’teki otelimizde.

Ekstra:  Akşam yemekli Tango Gecesi Turu: 110 USD (Kişi başı)



3 Gün: BUENOS AIRES // 21 Eylül 2019 Cumartesi

Kahvaltının ardından tam gün serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz rehberimizin Ekstra olarak düzenleyeceği Tigre turuna katılabilirler. Turumuzdan özel aracımız ile Buenos Aires’in kuzeyinde yer alan, sadece Buenos Aires’in değil tüm Güney Amerika kıtasının en varlıklı semtlerinden biri olan San İsidro’ya hareket ediyoruz. Burada taş döşeli yollar ve kolonyal dönem evleri ile çevrili tarihi merkezi görüyoruz. Daha sonra aracımız bizi Tigre’ye götürecek. Burada halka açık bir feribotla Parana Deltası’nda yaklaşık 1 saat süren bir gezi yapıyoruz. Turumuzun ardından özel aracımız ile otelimize hareket ediyoruz. Günün geri kalanında serbest zaman.  Konaklama Buenos Aires’teki otelimizde.

Ekstra: San İsidro ve Tigre Turu: 70 USD (Kişi başı)



4 Gün: BUENOS AIRES – IGUAZU // 22 Eylül 2019 Pazar

Kahvaltımızın ardından özel aracımız ile havalimanına transfer oluyoruz. Yerel havayollarına ait tarifeli bir uçak ile Iguazu’ya (Arjantin) uçuyoruz. Varışımızda havalimanında yerel rehberimiz tarafından karşılanıyor ve Iguazu’nun Brezilya tarafına geçiyoruz. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Iguazu Şelalelerini keyifli bir yürüyüş eşliğinde geziyoruz. Dileyen misafirlerimiz rehberimizin Ekstra olarak düzenleyeceği Macaco safarisine katılabilirler. Macaco Safari, İguazu’nun tüm görkemine ve keyfine varacağınız, heyecan dolu bir maceraya götürecek eşsiz bir tekne turu. Gezimizi tamamladıktan sonra otelimize transfer oluyoruz ve odalarımıza yerleşiyoruz. Konaklama Iguazu otelimizde.

Ekstra: Macaco Safari Turu: 120 USD (Kişi başı)



5 Gün: IGUAZU // 23 Eylül 2019 Pazartesi

Kahvaltının ardından serbest zaman. Dileyen yolcularımızla Ekstra Kuş Parkı turu yapılacaktır.  160 kuş türünüm barındığı Dünyaca ünlü  Tropik yağmur ormanının içerisinde unutulmaz anlar yaşayıp, birbirinden güzel tropikal kuşları fotoğraflama imkanı yakalayabilirsiniz. Serbest zaman. Akşam dileyen misafirlerimiz Ekstra olarak düzenlenecek Akşam yemekli Rafa Inn Show’a katılabilirler. Güney Amerika danslarının sergilendiği bu show’da yemeğinizi yerken keyifli ve unutulmaz dakikalar yaşayabilirsiniz. Konaklama Iguazu otelimizde.

Ekstra: Kuş Parkı Turu: 75 USD (Kişi Başı )

Ekstra: Akşam yemekli Rafa Inn Show: 105 USD (Kişi başı)



6 Gün: IGUAZU - RIO DE JANEIRO // 24 Eylül 2019 Salı

Kahvaltının ardından havaalanı transferine kadar serbest zaman. Dileyen misafirlerim rehberimizin Ekstra olarak düzenleyeceği Şeytan Boğazı turuna katılabilir. Dünya'nın 7 Doğa harikasından birisi olan Iguazu Şelaleri'nin Arjantin tarafında bulunan muhteşem  görüntüsü ve suyun çağıltısıyla insanı büyüleyen Garganta del Diablo'ya (Şeytan boğazı'na) 2 km. boyunca en hızlı akan nehir üzerinden yürüyerek ulaşılabilir. Sular U şeklinde, 150 metre genişliğindeki ve 700 metre uzunluğundaki yarıktan ve 82 metre yükseklikten müthiş bir su damlacıkları bulutu oluşturarak düşüyor. Burası Iguazu Şelaleri'nin en etkileyici ve büyüleyici seyir noktası'dır. Turun ardından rehberin belirlediği saatte havaalanına transfer oluyoruz ve Rio de Janeiro’ya uçuyoruz. Varışta otele transfer. Akşam ise dileyen misafirlerimizle Ekstra akşam yemekli Samba Show turu yapılacaktır. Yerel bir restoranda alınacak akşam yemeğinin ardından dünyanın en güzel dans gösterilerinden biri olan ve adı ülke ile özdeşleşmiş Platformda Samba Show izlenecektir. Konaklama Rio De Janerio otelimizde.

Ekstra: Şeytan Boğaz’ı Turu 120 USD (Kişi başı)

Ekstra: Akşam yemekli Samba Show: 160 USD (Kişi başı)



7 Gün: RIO DE JANEIRO // 25 Eylül 2019 Çarşamba

Kahvaltının yapılacak panoramik şehir turumuzda kolonyal bölgesini ziyaret edecek, burada dar caddeler, meydanlar ve tarihi binalar arasında Candelaria, Praça XV, Travesso Marketi, Metropolitan Katedrali’ni göreceğiz. Gezinin ardından serbest zaman. Konaklama Rio De Janeiro otelimizde.



8 Gün: RIO DE JANEIRO // 26 Eylül 2019 Perşembe

Kahvaltının ardından alışveriş yapmak, dinlenmek, çevreyi tanımak, deniz ve güneşten istifade etmek için serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz rehberimizin Ekstra olarak düzenleyeceği yarım günlük Corcovado turuna katılabilirler. Bu turumuz esnasında Rio’nun sembolü olmuş tepedeki ünlü İsa Heykelini görecek ve ünlü Monorail adlı raylı sisteme binerek tepeye çıkacak ve Rio’nun o doyumsuz manzarasını göreceksiniz. Ardından dileyen misafirlerimiz rehberimizin Ekstra olarak düzenleyeceği Sugar Loaf turuna katılabilirler. Turumuzda Guanabara Körfezi’nin inanılmaz manzarasına doyacağınız Sugar Loaf Tepesi’ne teleferikler ile çıkıyoruz. Konaklama otelimizde.

Ekstra:  Corcovado Turu: 100 USD (Kişi başı)

Ekstra: Sugar Loaf turu: 100 USD (Kişi başı)



9 Gün: RIO DE JANEIRO – SAO PAULO // 27 Eylül 2019 Cuma

Kahvaltının ardından havalimanına transfer oluyoruz. Yerel havayollarına ait bir uçakla Brezilya’nın en önemli şehirlerinden biri olan Sao Paulo’ya hareket ediyoruz. Varışta yapılacak panoramik şehir turumuzda Iburapuera Park, Japon Mahallesi, Katedral, Tarihi Şehir Merkezi, Belediye Tiyatrosu göreceklerimiz arasında. Daha sonra dinlenmek için otelimize transfer oluyoruz. 



10 Gün: SAO PAULO – İSTANBUL // 28 Eylül 2019 Cumartesi

Check – out işlemlerinin tamamlanmasının ardından havaalanına transfer oluyoruz. Türk Havayollarının TK-16 sefer sayılı uçağı ile saat 03.15’de İstanbul’a hareket ediyoruz. Varışımız yerel saat ile 21.50’de.



11 Gün:

OTELLER

Buenos Aires – 4* Kenton Palace vb.

http://www.kentonpalace.com.ar/

Iguazu – 4* Mabu Interludium Iguassu Convention vb.

https://www.hoteismabu.com.br/en/hoteis/hoteis-em-foz-do-iguacu/mabu-interludium-foz-do-iguacu-en/

Rio De Janeiro - 4* Merlin Copacabana Hotel vb.

http://www.hotelmerlin.com.br/

Sao Paulo - 4* Golden Tulip Sao Paulo Jardins Hotel vb.

http://www.goldentulipsaopaulojardins.com/en



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    TURUN ARTILARI

    Buenos Aires'de Başkanlık Binası ve Belediye Binası'nı görecek 9 Temmuz Bulvarı'nın keyfini çıkaracağız.

    San Telmo, La Boca ve La Recolata semtlerini keşfedecek, Eva Peron'un mezarını ziyaret edeceğiz.

    Parana Deltası'nda tekne turu yapacak, Tigre ve San Isidro'yu gezeceğiz.

    Rio de Janeiro'da Corcovado Tepesi'ne çıkacak ve muazzam Kurtarıcı İsa Heykeli'ni göreceğiz.

    Candelaria, Praça XV, the “Travessa do Mercado”, Metropolitan Katedrali ve dünyaca ünlü Rio Festivali’nde samba okullarının geçitlerini yaptığı Sambόdromo'yu keşfedeceğiz.

    Teleferikler ile Sugar Loaf'a çıkacak ve şehrin muhteşem manzarasına tanık olacağız.

    Iguazu Şelaleleri'nin Brezilya tarafında Ulusal Parkı gezeceğiz.

    Brezilya’nın en önemli şehirlerinden biri olan Sao Paulo’da Iburapuera Park, Japon Mahallesi, Katedral, Tarihi Şehir Merkezi, Belediye Tiyatrosu ve Casa da Fazenda’yı gezeceğiz.

     

    X Large Paket (Opsiyonel)

    San İsidro ve Tigre

     $       70,00

    Macaco Safari

     $     120,00

    Şeytan Boğazı-Arjantin

     $     120,00

    Corcovado Turu

     $     100,00

    Sugar Loaf Tur

     $     100,00

    Toplam

     $     510,00

     

    510 $ Yerine 460 $

             

    Large Paket (Opsiyonel)

    Şeytan Boğazı-Arjantin

     $     120,00

    Sugar Loaf Tur

     $     100,00

    Corcovado Turu

     $     100,00

    Toplam

     $     320,00

     

    320 $ Yerine 290 $

               
     

     

    SIKÇA SORULAN SORULAR

    Sağlık

    Arjantin ve Brezilya’ya girişlerde aşı zorunluluğu bulunmuyor. Yemeklerde sağlığınıza etki edecek bir sorun olacağını düşünmüyoruz. Musluk suyu kullanmamanızı, kapalı şişe suyu tüketmenizi öneriyoruz. Yanınıza gerekiyorsa mide ve ishal ilaçları, vitaminler, baş dönmesi, kusma, baş ağrısı, soğuk algınlığı ve tansiyon hastalıklarına karşı ilaçlarınızı almayı unutmayınız.

    Vize Bilgileri

    Arjantin ve Brezilya’ya girişlerde Türk vatandaşlarına vize uygulaması yoktur. Fakat farklı ülke vatandaşı olan misafirlerimizin, kendi elçilikleri ile görüşerek konu ile ilgili bilgi almaları gerekmektedir.

    Uçuş Süreleri

    İstanbul-Buenos Aires arası 17 saat 35 dakikadır.Uçak Sao Paulo’da 1 saat 20 dakika kadar sürecek bir teknik duruş gerçekleştirecektir. Bu esnada uçaktan inilmesi yasaktır. //// Sao Paulo - İstanbul arası uçuş 12 saat 20 dakikadır ve direkt uçuştur.

    Para Birimi

    Arjantin’in para birimi Argentine Peso (ARS): 1 USD = 27.32 ARS / 1 Euro = 31.80 ARS Brezilya’nın para birimi Brazilian Real’dir (BRL): 1 USD = 3.90 BRL / 1 Euro = 4.48 BRL

    Saat Dilimi

    Her iki ülke ile Türkiye arasında –5 saat fark bulunmaktadır.Türkiye’de saat 12.00 iken her üç ülkede de saat 07.00.

    Telefon Kullanımı

    Cep telefonunuz uluslararası aramalara(roaming) açık ise kullanılır.

    Kıyafet&Gerekli Eşyalar

    Kolayca giyilip – çıkarılabilecek tişört, kısa ve uzun kollu gömlekler, pamuklu pantolonlar, şort, rahat yürüyüş ayakkabıları, akşamları için ince bir mont ve ince bir kazak almanızı öneririz. Bunun dışında; şapka, güneş gözlüğü, güneş kremi, olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz.

    Yemek Kültürü

    Arjantin ve Brezilya’da et yemekleri başta olmak üzere, tahıl ürünlerinin de ağırlıkta olduğu mutfak kültürleri vardır. Şili’nin enfes içeceklerini özellikle denemenizi öneririz.

    Elektrik

    Her iki ülkede de elektrik 220 volttur. Arjantin’de C tipi ikili yuvarlak ve I tipi üçlü yassı prizler kullanılmaktadır. Brezilya’da A tipi ikili yassı ve C tipi ikili yuvarlak uçlu prizler kullanılmaktadır. Adaptör gerekecektir.

    Alışveriş

    Buenos Aires’te şehir merkezindeki Avenida Santa Fe ve Avenida Corrientes ile Belgrano'daki Avenida Cabildo alışveriş açısından şehirdeki en hareketli yerler.Ama kredi kartıyla yapılan alışverişlerde yüksek banka komisyonları uygulandığını göz önünde bulundurmakta ve mümkünse alışverişler sırasında nakit para kullanmakta fayda olduğunu belirtmek isteriz.


    İptal Şartları
    https://neotur.com.tr/tur949.html
    Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti.



    Bu çıktı 28.03.2024 21:34 tarihinde verilmiştir. Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.