BAKÜ YILBAŞI ÖZEL 2023 SKY Tur Programı

Türk Havayolları

Kalkış Yerleri: İstanbul Havalimanı
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL - BAKÜ 29 Aralık 2023 Cuma

İstanbul Havalimanı dış hatlar gidiş terminali Türk Havayolları kontuarı önünde saat 06.00’da buluşma. Bilet, bagaj ve pasaport işlemlerimiz sonrasında Türk Havayolları’nın TK332 sefer sayılı uçuşu ile saat 09.05’te Bakü’ye uçuş. Yerel saat ile 12.55’te Bakü’ye iniş. Pasaport ve bagaj işlemlerimizin ardından havalimanından aracımız ile panoramik Bakü Şehir Turuna başlıyoruz. Şehir turumuzda Bakü’nün sembolü haline gelen Flame Towers, Milli Meclis meydanı, Türk Şehitliği, Azerbaycan Şehitler Sokağı ve Anıtı, panorama görülecek yerlerdendir. Daha sonra Finiküler ile (aşırı yoğunluk olması durumunda aracımızla) Eski Şehir; Azerbaycan söylemi ile “İçeri Şeher” ziyareti için keyifli bir yolculuk yapıyoruz. Kısa bir yürüyüş sonrası Unesco Dünya Mirasları listesine dahil olan Kız Kulesi ve Şirvanşahlar Sarayı, eski Camii ve Hamamları, Minyatür Kitap Müzesi’ni görerek, İçeri Şehrin tarihi taş döşeli sokakların’da keyifli yürüyüşlerimizle, şehrin merkezi kabul edilen Fevvareler (çeşmeler) Meydanı’nda turumuzu bitiriyoruz. Tur sonrasında otelimize dönüş. Gecelememiz Bakü’deki otelimizde.



1 Gün:


2 Gün: BAKÜ 30 Aralık 2023 Cumartesi

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz rehberimiz tarafından düzenlenecek ekstra Abşeron Yarımadası (Ataşgah ve Yanar Dağ) Turuna katılabilirler. Gecelememiz Bakü’deki otelimizde.

Abşeron Yarımadası (Ataşgah ve Yanar Dağ) Turu | 50 USD Kişi Başı

Turumuzda Bakü’ye yaklaşık 30 km mesafedeki Abşeron Yarımadası’nda Dünya’daki Üç Zerdüşt Tapınağı’ndan biri olan Ateşgah Mimari Kompleksi’ni ziyaret edeceğiz. “Sönmeyen Ateş“ tabiriyle secdegahı bulunan bu yapı, Zerdüşt inancına göre belli başlı Hac yerlerinden biridir. Buradaki turumuzun ardından ünlü Seyyah Marco Polo’nun “Ateş Ülkesi” olarak adlandırdığı Yanar Dağ’ı gezeceğiz. 65 hektarlık bir alanda yer alan ve altından çıkan doğalgazın etkisiyle yüzyılardan beri yanmaya devam eden bu dağın ilginizi çekeceğinize eminiz. Turumuzun ardından Bakü’ye ve otelimize dönüyoruz.



2 Gün:


3 Gün:


3 Gün: BAKÜ 31 Aralık 2023 Pazar

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz rehberimiz tarafından düzenlenecek ekstra Gobustan ve Haydar Aliyev Kültür Merkezi Turuna katılabilirler. Akşam, dileyen misafirlerimiz rehberimizin önereceği ekstra Yılbaşı Programına katılabilirler. Gecelememiz Bakü’deki otelimizde.

Gobustan ve Haydar Aliyev Kültür Merkezi Turu | 65 USD Kişi Başı

Bakü’nün yaklaşık 65 km. güneybatısında yer alan, Azerbaycan’ın arkeolojik eserler bakımından en zengin bölgesi olan ve UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Gobustan’a doğru yola çıkıyoruz. Hazar Denizi’nin yakınlarında, eski Şirvan yolu üzerinde bulunan Gobustan; açık hava müzesi olarak da adlandırılmaktadır. Burası, tüm dünyada oyma kayalıkları ve resimli taşları ile tarih öncesi Ortaçağ dönemindeki toplum yaşantısı, avcılık, hayvanlar ve bitki örtüsü hakkında önemli bilgiler vermektedir. Daha sonra yine Gobustan’a yakın mesafede ki, Çamur Volkanları bölgesini gezmek üzere, yolumuza devam ediyoruz. Bu bölge, doğal kaynaklarıyla ünlü Azerbaycan’da, dünyada bulunan 700’ü aşkın Çamur Volkanlarının yarısına ve özellikle en büyüklerine sahip olmasından dolayı ilgi çeken ve oraya vardığınızda kendinizi "Ay kraterleri" arasında hissedeceğiniz en ilginç yerlerden biridir. Bölgedeki rehber anlatımlarının ardından, canlı Volkan hareketlerini gözlemliyoruz. Daha sonra Haydar Aliyev Kültür Merkezi ziyaretimiz için Bakü’ye dönüyoruz. Azerbaycan mitolojisinde yer alan Hazar Denizi’nin yükselişini yansıtan, ünlü mimar Zaha Hadid’in konsept tasarımı bina, 3,5 yılda inşa edildi. Azerbaycan’ın en önemli yapılarından biri olarak gösterilen Haydar Aliyev Kültür Merkezi, modern, sıradışı ve futuristik mimarisi ile Azeri toplumunun geleceğe yönelik yaklaşımının da bir sembolü olarak görülmektedir. Merkez içerisinde sabit ve geçici sergiler, arkeolojik bulgular, etnografya bölümü, klasik araçlar, Haydar Aliyev’e ait kişisel eşyalar ve makam araçları yer almaktadır. Bu ziyaretinizde Azerbaycan’ın dününden bügüne çok geniş bir spektrumda bilgi sahibi olacaksınız. Turumuzun ardından otelimize dönüyoruz.



3 Gün:


4 Gün:


4 Gün:


4 Gün: BAKÜ - İSTANBUL 01 Ocak 2024 Pazartesi

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında check-out işlemlerimizi gerçekleştirip, transfer saatine kadar serbest zaman. Rehberimizin bildireceği transfer saatinde havalimanına doğru hareket ediyoruz. Bilet, bagaj ve pasaport işlemlerimiz sonrasında Türk Havayolları’nın TK335 sefer sayılı uçuşu ile saat 21.50’te İstanbul’a uçuş. Yerel saat ile 00.05’te İstanbul Havalimanı’na iniş ve turumuzun sonu. Bir sonraki keyifli gezimizde buluşmak üzere veda ediyoruz.



4 Gün:


5 Gün:


5 Gün:

UÇUŞ DETAYLARI

29 Aralık 2023   Türk Hava Yolları   TK332   IST-GDY   09.05 12.55  

01 Ocak 2024   Türk Hava Yolları   TK335   GDY-IST   21.50 00.05 (+1)

 


5 Gün:


DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    BAKÜ YILBAŞI ÖZEL 2023 SKY THY 3 GECE

    BAKÜ ŞEHİR TURU DAHİL!

    PASAPORTSUZ, YENİ TİP KİMLİK İLE SEYAHAT İMKANI!

     

    AZERBAYCAN

    Azerbaycan, Batı Asya ile Doğu Avrupa'nın kesişim noktası olan Kafkasya'da yer alan bir ülkedir. Güney Kafkasya'nın en büyük yüz ölçümüne sahip ülkesi olan Azerbaycan'ın doğusunda Hazar Denizi, kuzeyinde Rusya, kuzeybatısında Gürcistan, batısında Ermenistan ve güneyinde İran ile komşudur. Kendisine bağlı olan Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nin ise kuzey ve doğusu Ermenistan ile, güneyi ve batısı İran ile çevrilmiştir, Türkiye ile de 17 km'lik sınırı bulunmaktadır.

    Azerbaycan, zengin kültürel mirasa sahiptir. Müslümanların çoğunlukta olduğu ülkeler arasında opera, tiyatro gibi sahne sanatlarını barındıran ilk ülke olma özelliğini taşır. Ülke içine dağılmış 3 adet UNESCO Dünya Mirası Listesi alanı bulunmaktadır.

    Resmi dili: Azerice

    Para birimi: Manat

    İklim: Karasal iklim

    Priz tipi: C/F tipi

    BAKÜ

    Bakü, Azerbaycan'ın, Hazar Denizi'nin batı kıyısında yer alan başkentidir. Kafkasya’nın en büyük şehri, en önemli kültür ve ticaret merkezidir. Ülkenin en doğusundaki ve en önemli sanayi, ticaret ve kültür merkezi olmanın yanı sıra bir liman kenti olarak da önemlidir. Şehirde yaşayanların büyük çoğunluğunu Azerbaycanlılar oluşturur.

    2006 yılında faaliyete geçen Bakü Tiflis Ceyhan Petrol Boru Hattı'nın (BTC) çıkış noktasıdır. Bakü Limanı, Hazar Denizi'nin en önemli limanıdır. Şehirde tiyatro, kütüphane, sinema ve diğer kültürel mekânlara sık rastlanır. Lonely Planet'in sıralamasına göre, Bakü, gece hayatı için dünyanın en önemli on gidilecek yerinden biridir.

    NOTLAR:

    Tur Programımız belli bir katılım şartı ile düzenlenmektedir. Gezi için yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur kalkışına 30 gün kaladır. Katılım yetersizliği nedeniyle iptal edilen tur, operasyon departmanı aracılığı ile tarafınıza bildirilecektir.

    Tur programında isim belirtilmeden sadece kategori bilgisi verildiği ve/veya aynı destinasyon için seçenekli bulunduğu durumlarda otel(ler) gezi hareketinden 48 saat önce acentemiz tarafından bildirilecektir.

    Bu fiyat listesi ve program yeni bir fiyat listesi çıkana kadar geçerlidir.

    Tüm paket programlarımızdaki fiyatlarımız minimum 10 kişiye kadar kontenjanlar ile sınırlı olup üzeri kişi sayısı gruplarınız için fiyat artışı olabilir. Lütfen fiyat bilgisi sorunuz.

    Normal pasaportlarda pasaport veriliş tarihinin 10 seneden daha fazla, diğer pasaport tiplerinde ise 5 seneden daha fazla olması durumunda, seyahate hatalı hizmetlerinden, Acente’nin işleten sıfatı olmaması nedeni ile mevcut sorumluluğu bulunmadığını, asli fail gibi doğrudan doğruya sorumlu olmadığını taraflar bilmektedirler. Tüm gümrüklü yurtdışı çıkışlarında kalkış günü ilgili limanda tur hareket saatinden 3 saat önce hazır bulunulması gerekmektedir. Özellikle diğer şehirlerden iç hat uçuşu ile liman ya da havalimanlarına gelecek olan misafirlerin uçuş saatlerini limanda olunması gereken saate göre ayarlamaları gerekmektedir. Bu sebepten dolayı geç kalınma ve/veya durumunda tura katılamama sorumluluk yolcuya ait olup, Neo Tur’un yolcuya karşı herhangi bir tazminat yükümlülüğü yoktur. İlgili havayolunun online check-in sitesi var ise, check-in işlemlerini tur hareketinden 24 saat önce şahsen yapmaları tavsiye edilir.

    Neo Tur; havayolu ile yolcularımız arasında aracı konumunda olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Uçuş öncesinde uçak saatleri değişebilir. Tüm uçuş saatlerinin tur hareket saatinden 48 saat önce yolcu tarafından teyit edilmesi gerekmektedir. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır.


    İptal Şartları
    https://neotur.com.tr/tur1221.html
    Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti.



    Bu çıktı 26.04.2024 09:47 tarihinde verilmiştir. Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.