LAPLAND SEVGİLİLER GÜNÜ ÖZEL-1 Tur Programı

Corendon Havayolları

Kalkış Yerleri: Sabiha Gökçen Havalimanı
PROGRAM
1 Gün: İstanbul - Rovaniemi

Lapland....Geyiklerin çektiği kızaklarla dolaşmaktan, Eskimo evlerinde konaklamaya, kuzey ışıklarını izleyerek somon balığınızı yemekten, geyik etiyle yapılan yemeklerin tadına bakmaya ve köpeklerin çektiği kızakların heyecanlı yarışmalarını izlemeye kadar burada kış mevsimine yakışan her şeyi yaşayabilirsiniz... En keyiflisi ise Noel Baba`nın evinin evini ziyaret etmek ve Elflerin hikayelerini dinlemek olacaktır.

İstanbul Atatürk Havaalanı Dış Hatlar Gidiş Terminalinde sabah saat 06:00 da buluşma. Bagaj ve bilet işlemlerimizin ardından saat 08:40 ta Helsinki’ye hareket. Saat 12:10 da Helsinki’ye varışımızın ardından alanda bizleri bekleyen otobüslerimiz ile Helsinki şehir turumuz için hareket ediyoruz. Finlandiya’nın başkenti, Baltıkların gururlu kızı Helsinki, 300’den fazla gölleri, birbirinden güzel takım adaları ve tarihi binaları ile ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor. Helsinki şehir turunda, Helsinki Katedrali, Senato Meydanı, Hükümet Sarayı, Belediye Binası, Market Meydanı, Uspenski Orthodox Katedrali, Havis Amanda Heykeli gezip göreceklerimiz arasında yer alıyor. Şehir merkezinde alacağımız serbest zaman sonrası saat 18:30 da Helsinki havalimanına transferimiz gerçekleşiyor. Bagaj ve bilet işlemlerimizin ardından saat 20:45’de Fin Air Havayolları ile Rovaniemi’ye hareket. Saat 22:05’de Rovaniemi’ye varışımızın ardından alanda bizleri bekleyen otobüslerimiz ile otelimize transfer oluyoruz. Akşam yemeği ve konaklama Rovaniemi’de otelimizde.



2 Gün: Rovaniemi

Otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrası saat 09:30’da yerel rehberlerimiz ile lobby de buluşma ve Yerel Ren Geyiği Çiftliği ziyareti, 1.5 saatlik Husky Safarisi ve Noel Baba Çiftliği turumuz için hareket. İlk durağımız Ren Geyiği Çiftliği… Laponya’ya özgü bir canlı olan Ren geyiği hakkında bilgi alıyoruz. Laponya’da yaşayan rengeyiği nüfusunun insan nüfusundan çok daha fazla olduğunu biliyor muydunuz? Merkezde özel kar kıyafetlerimizi aldıktan sonra, Ren geyikleri ile çok özel fotoğraflar yakalıyor ve yeni bilgiler öğreniyoruz. Ardından kendinizi kement atma ile test edebilirsiniz. Çiftlik ziyaretimiz sonrası yürüyerek Husky Çiftliğine gidiyoruz. Çiftliğe varışta sevimli, bir o kadar da gürültücü Husky köpekleri tarafından karşılanıyoruz. Burada Husky köpekleri hakkında bilgi alıyoruz.  Ardından yine özel kar safari giysilerimizi giyerek Husky Safari turumuzu gerçekleştiriyoruz. Çiftlikte alacağımız öğle yemeğinin ardından, Kuzey Kutbunda yer alan Noel Baba Köyü turumuz için hareket ediyoruz. Kuzey Kutup Dairesi’nin geçildiği en heyecan verici yer olan Noel Baba Köyü’ne varıyoruz. Noel Baba, dünyanın her tarafından gelen çocukları dinlemek ve insanlarla konuşmak için her gün bu köye gelir. Noel Baba Köyü’ndeki postaneden mektup gönderebilir veya dostlarınıza Noel Baba’nın mektubunu postalayabilirsiniz. Burada Noel Baba’nın evine gidiş ve bir çok el sanatları dükkanını görme fırsatını yakaladıktan sonra otelimize transfer oluyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



3 Gün: Rovaniemi - Luosto

Otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrası tam gün turumuz için otelimizden hareket ediyoruz. Yerel rehberlerimiz ile Rovaniemi’ye 80 km. uzaklıkta, dünyanın en kuzeyinde ki hayvanat bahçesi olan Ranua Wildlife Park’a gidiş. Otantik bir ortamda Arctic hayvanları görmek için serinletici bir yürüyüşün ardından Fazer Şeker Dükkanı ziyaretimizi gerçekleştiriyoruz. Turumuz sonrası otelimize transfer ve serbest zaman. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



4 Gün: Rovaniemi

Otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrası Arktikum Müze ziyaretimiz için otelimizden hareket ediyoruz. Yaklaşık 2 saatlik bu turumuzda dünyaya mal olmuş Noel Baba kültürü ile ilgili bilgileri aldıktan sonra Arktikum Müze ziyaretimiz gerçekleşiyor. Arktik bölgelere ve üzerindeki halklara odaklanmış bir müze olan Arktikum’da, halkların yaşamı, mimarisi ve kültürleri üzerine bir gezi yapıyoruz. Gezimizin ardından otelimize transfer ve serbest zaman. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    Kuzey Işıkları Hakkında

     

    NOT: Kutup ışıkları ya da Kutup Aurorası, Kutup bölgelerinde gökyüzünde görülen, yeryüzünün manyetik alanı ile Güneş'ten gelen yüklü parçacıkların etkileşimi sonucu ortaya çıkan doğal ışımalardır. Kuzey enlemlerde bu etki Aurora Borealis ya da kuzey ışıkları olarak adlandırılır. Bu durumun görülebileceği kesin bir tarih yoktur, ancak Aralık, Ocak, Şubat, Mart bu güzel doğa olayının en çok gözlemlendiği tarihtir.


    İptal Şartları
    https://neotur.com.tr/tur1466.html
    Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti.



    Bu çıktı 27.04.2024 00:49 tarihinde verilmiştir. Neotur Turistik Yatırımlar San.Tic .Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.